cabdik Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 παιδια.... τη βοηθεια σας...!! προκειται για εναν γνωστο, οχι για εμενα. αυτο το λεω γιατι δεν εχω πολλες τεχνικες λεπτομερειες, να σας δωσω..! εχουμε ενα κτιριο 250 τετραγωνικα, διωροφο. εχουμε συνδεση ΟΤΕΝΕΤ 24αρα, με το ρουτερ που δινει ο οτε (ZTE) και επεκταση με μια κεραια εξωτερικη..! αλλα το σημα παρ' ολα αυτα δεν ειναι σε ολα τα δωματια καλο. τι μπορουμε να κανουμε, να το ενισχυσουμε? με λογικο κοστος....φυσικα..!! να αλλαξουμε ρουτερ με καποιο καλυτερο ισχυροτερο, και μαζι με την υπαρχουσα κεραια, να επεκτεινουμε το πεδιο...? ακουω........!!!!
jkoukos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 250 τμ ανά όροφο ή και οι 2 όροφοι μαζί; Υπάρχουν τοίχοι και από τι υλικό ή πρόκειται για επαγγελματικό χώρο με μεγάλες αίθουσες και λίγα χωρίσματα; Καλώδια δικτύου υπάρχουν ή διαφορετικά μπορούν να περαστούν; Πόσοι περίπου θα είναι οι ταυτόχρονοι ενεργοί χρήστες;
cabdik Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 250 συνολικα. κανονικοι τοιχοι απο τουβλο. ειναι ενοικιαζομενα δωματια. καλωδια δικτυου δεν ξερω αν εχουν περαστει επιτοιχια, αλλα δεν νομιζω να βολευουν καθως ο περισσοτερος κοσμος μπαινει ασυρματα με λαπτοπ, ταμπλετ, κινητα....! μαξιμουμ.., μπορει να ειναι και 10 χρηστες, αλλα συνηθως ειναι λιγοτεροι..!!
jkoukos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Εξαρτάται από την διαρρύθμιση των χώρων. Φυσιολογικά μπορεί να καλυφθεί με ένα ΑΡ ανά όροφο, αλλά κανείς από μακρυά χωρίς κάτοψη του χώρου δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ιδανικά θα πρέπει να μπει στο μέσον του ορόφου αλλά να μην υπάρχει τέτοια δυνατότητα ή το κτίριο να είναι μακρόστενο, οπότε μόνο με μια συσκευή να είναι ανέφικτη η συνολική κάλυψη. Μπορεί ακόμη να έχει επιτυχία μόνο με ένα εξωτερικό, σε τέτοια θέση που να κοιτά προς το κτίριο, αν έχουν όλα τα δωμάτια πρόσβαση στην ίδια πλευρά. Η ερώτηση για τα καλώδια αφορούσε την δυνατότητα να τοποθετηθούν σε κατάλληλες θέσεις τα ΑΡ. Μια τελευταία ερώτηση. Σε ποιο σημείο είναι τώρα το modem και η εξωτερική κεραία (ποια είναι?) και ποια περίπου είναι η ικανοποιητική κάλυψη (π.χ. πάνω όροφο, όλον ή μικρό μέρος);
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Για να έχεις καλό σήμα θα πρέπει να λάβεις υπόψιν και αυτά
cabdik Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 πρεπει να παω επι τοπου για να δω λεπτομερειες. συντομα.., οταν θα τις εχω, θα επανελθω..! thanks Χαρη. θα το δω..!
poulinos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 α.250 τμ με ενα ρουτερ δεν προκειται να καλυψεις αλλο τοσο με zte ρουτερ.οχι οτι με αλλη μαρκα θα το καλυπτες σωστα και με επαρκεια β.εφοσον μιλαμε για ενοικιαζομενα δωματια καλο θα ειναι αυτος που τα εχει να βαλει το χερι στην τσεπη και να φτιαξει κατι σωστο αν θελει να εχει κοσμο εκει γιατι πλεον το ιντερνετ μετραει παρα πολυ και εχω δει ατομα να φευγουν απο ξενοδοχεια επειδη δεν επαιζε το wifi. οποτε για αρχη να πεταξει το zte και να παρει ενα σωστο adsl router.αν η περιοχη υποστηριζει και vdsl καλο θα ηταν να βαλει. απο εκει και περα η καλυψη θα πρεπει να γινει με access points οπως ειπε ο jkoukos τουλαχιστον ενα για καθε οροφο.αυτο πρεπει να το δεις αν βαλεις σε ενα σημειο ενα ap Και μετα να μπεις μεσα στα δωματια να δεις αν εχουν ολοι ικανοποιητικο σημα. αλλιως μπορει να χρειαστει παραπανω απο ενα ανα οροφο.σκοπος ειναι ο αλλος να παινει μεσα απο το δωματιο οχι να ειναι διπλα στην πορτα.η να πιανει σε μπαλκονι. τα access point καλο θα ηταν να ειναι ενωμενα με Utp καλωδιο με καποιο switch κοντα στο ρουτερ και οχι να παιζουν σαν Repeater που μπορει να εχεις προβληματα.επισης καλο θα ηταν να ειναι Poe για να περνουν ρευμα πανω απο το Utp ωστε να μην υπαρχει τροφοδοτικο στην μεση του πουθενα ουτε και να ψαχνεις πριζα .γενικως καλο ειναι να γινει καλη δουλεια και οχι αρπα κολα γιατι το ιντερνετ ειναι κατι το βασικο.καλωδια ολο και μεσα απο καποιο καναλι μπορου να περαστουν.γιατι Repeater και powerline δεν ειναι οτι καλυτερο.τωρα για ap μπορει να πας σε mikrotik σε draytek σε air live σε ubiquiti.Θα βγει καποια λεφτα αλλα αξιζει. 1
fotisalonika Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα. Ενοικιαζόμενα δωμάτια ... ισόγειο: 2 διαμερίσματα, το καθένα 40τμ + μπαλκόνι. 1ος όροφος επίσης 2 όμοια διαμερίσματα. 2ος όροφος μένει ο ιδιοκτήτης. Το μοντεμ ρούτερ βρίσκεται στον 2ο όροφο, δεν υπάρχει καλωδίωση ethernet και πέρσι με το zte του ΟΤΕ είχαμε πολλές αποσυνδέσεις και φυσικά οχλήσεις από τους πελάτες. Έτσι φέτος διαβάζοντας πολλά θέματα του φόρουμ αποφάσισα την αντικατάστασή του με κάτι καλύτερο, και αγόρασα το TP-LINK W9980 για να είμαι έτοιμος και για VDSL μελλοντικά όταν έρθει. Υπάρχει επίσης και ένα ΤP-LINK WPA4220 KIT 300Mbps AV500 από πέρσι το οποίο είχε τοποθετηθεί στο ισόγειο στο ένα διαμέρισμα, αλλά το σήμα έφθανε αδύναμο στο άλλο διαμέρισμα του ισογείου. Οι σκέψεις μου είναι οι εξής: 1) Να πάρω άλλα 3 powerline TP - LINK με AC pass through και να κουμπώσω 3 modem απλά που έχω ? Αλλά έτσι όλα δεν θα πέφτουν σε ΑV 500 nano και μια θύρα ethernet του μοντεμ? Θα μπουκώνει πάλι ? Να βάλω διαφορετικής μάρκας powerline σε άλλη θύρα ethernet πχ το ισόγειο να δουλεύει με tp-link σε μια θύρα του μόντεμ και ο 1οςόροφος με devolo σε άλλη θύρα του μοντεμ 2) Να βάλω ένα ρούτερ στον μεσαίο όροφο (ή στο ισόγειο) με καλώδιο UTP ή ασύρματα με bridge με το W9980 ? Για αυτή την δουλειά το TP-LINK ARCHER C5 AC1200 είναι κατάλληλο? 3) Να βάλω ένα ρούτερ σε κάθε όροφο με καλώδιο UTP ή με bridge ? Ποιά προτείνεται και με ποιά συνδεσμολογία ? 4) Να βάλω ένα access point σε κάθε όροφο με PoE ? 5) Να κατεβάσω στο ισόγειο μια γραμμή τηλεφώνου και να βάλω εκεί το μόντεμ ? Περίπου 15 μέτρα καλώδιο θα επηρεάσει πολύ την ταχύτητα έτσι δεν είναι ? Πιστεύω ένα βήμα καλό έκανα με το W9980 . Θα ήθελα την γνώμη-βοήθεια για τα επόμενα βήματα, με το σκεπτικό να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το W9980, 1000Mbit Ethernet και Dual Band 2.4 + 5 GHz. Δεν κολλάω στην κατοχή του ΤP-LINK WPA4220 KIT 300Mbps AV500 μπορώ να το πουλήσω. Κάποια στιγμή που μπήκα πέρσι στο μοντεμ είδα ότι ήταν συνδεδεμένες 21 συσκευές. Είναι για καλοκαιρινές διακοπές και είναι σημαντικό το wifi και εντός και στο μπαλκόνι Παρακαλώ αν γίνεται κάθε πρόταση αιτιολογημένη και με προτεινόμενες συσκευές. Σας ευχαριστώ και αναμένω τις απόψεις σας.
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 α.το tp link θα το κραταγα για τον ιδιοκτητη και για τον χωρο του.απο το tp link σε ενα Poe switch καιαπο το Poe switch θα πηγαινα ενα ap σε καθε δωματιο για να εχω το μεγιστο του σηματος εφοσον μιλαμε και οτι ειναι ελαχιστα τα δωματια.μπορειε πχ και με ενα ap να πιανεις 2 δωματια αλλα οταν ειναι λιγα τα δωματια μπορεις και ενα ap ανα δωματιο.λιγο παραπανω το κοστος + το να περασεις καλωδια αλλα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.τωρα για μαρκες αυτο το αποφασιζεις εσυ.καποι θα σου πουν παρε tp link που ειναι φτηνα αλλοι θα σου πουν ubiquiti,mikrotik που ειναι πιο καλα.ολα εξαρτωνται απο το ποσα λεφτα θες να δωσεις.σε κοψοχρονια budget καποιος μπορει να επαιζε μεε το tp link σου και με 801nd για ap που εειναι Passive poe και φτηνα.υπαρχουν λυσεις για ολα τα λεφτα. 1
fotisalonika Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Καταρχήν σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Poulinos !!! Στην ουσία μου λες να περάσω καλώδια για σίγουρο αποτέλεσμα. Κάτι σχετικό ... είπα ότι δεν υπάρχει εγκατάσταση καλωδιακή ... στην πραγματικότητα υπάρχει σε κάθε διαμέρισμα πρίζα τηλεφώνου. Διάβασα ότι αν έχει μέσα στο πριζάκι 8 καλώδια (cat5) μπορείς να βάλεις πρίζα Ethernet . Μπορώ λοιπόν αν υπάρχουν να τα αξιοποιήσω ? Διάβασα ότι αν θέλεις τηλέφωνο (2 καλώδια) μπορείς με τα υπόλοιπα να κάνεις δίκτυο Ethernet 100Μbps ... Άρα μπορώ αλλάζοντας τα πριζάκια ως εξής : Στον όροφο του ιδιοκτήτη : Διπλό πριζάκι Τηλεφώνου και Ethernet με το router συνδεδεμένο και με τα 2 πριζακια Σε κάθε διαμέρισμα : Πριζάκι Ethernet και σύνδεση με απλά ρούτερ παλιών παρόχων στην θύρα LAN για να πάρουν internet για να έχει το κάθε διαμέρισμα το δικό του wifi. Θα δουλέψει έτσι ?
me3ikan Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Για να δουλέψει θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεχωριστό καλώδιο για κάθε παλιό ρουτερ που θα το συνδέει με το κεντρικό. Κοψίματα και ραψιματα σε καλώδιο δικτύου πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό είναι κάτι που για να το δεις πρέπει να ανοίξουν πρίζες και μπουάτ για να δεις τι παίζει. Επειδή ακούω για διαμέρισματα λογικά θα πρέπει στον ιδιοκτήτη να μπει διπλή πρίζα μια για να παίρνει adsl και μια να στέλνει το δίκτυο πίσω. Επειτα στο σημείο όπου ξεκινάνε όλα τα utp για τα διαμερίσματα (κατανεμητής?!) --Σορρυ δεν είμαι σίγουρος πως λέγεται -- κουμπωνεις ένα switch των 10€ και ενωνεις όλα τα utp μαζί. Λάβετε υπόψη όμως ότι εκεί που θα μπει το switch θα υπάρχουν μπόλικα καλώδια του ΟΤΕ και δεν πρέπει να γίνει καμία γκάφα και χαλάσεις/μπλέξεις τις τηλεφωνικές γραμμές
fotisalonika Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Όπως το είπες ... μόνο μια τηλεφωνική γραμμή υπάρχει και αυτή θα παραμείνει μόνο στο όροφο του ιδιοκτήτη με διπλό πριζάκι και στα διαμερίσματα μόνο πρίζα ethernet ... στο οποίο θα συνδέσω τα ρουτερ για να έχει internet ... αν και δεν γνωρίζω πολλά από δίκτυα νομίζω πως θα δουλέψει. Απλά έχω δοκιμάσει και έχω συνδέσει 2 ρουτερ μαζί με καλώδιο ethernet απο lan σε lan κάνοντας το 2ο ουσιαστικά access point ... Δεν ξέρω μετά με τις IP αν θα έχω πρόβλημα ... χρειάζεται μετά να βάλω σε κάθε ρούτερ ΙΡ με ξεχωριστά όρια? πχ για το διαμέρισμα 1 ... 192.168.1.200 εώς . 300 και αντιστοίχως για τα άλλα ? Τέλος του μήνα θα βγάλω φωτογραφίες όταν παω στο εξωχικό και αν είναι έτσι και λειτουργήσει θα ενημερώσω...
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Καταρχήν σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Poulinos !!! Στην ουσία μου λες να περάσω καλώδια για σίγουρο αποτέλεσμα. Κάτι σχετικό ... είπα ότι δεν υπάρχει εγκατάσταση καλωδιακή ... στην πραγματικότητα υπάρχει σε κάθε διαμέρισμα πρίζα τηλεφώνου. Διάβασα ότι αν έχει μέσα στο πριζάκι 8 καλώδια (cat5) μπορείς να βάλεις πρίζα Ethernet . Μπορώ λοιπόν αν υπάρχουν να τα αξιοποιήσω ? Διάβασα ότι αν θέλεις τηλέφωνο (2 καλώδια) μπορείς με τα υπόλοιπα να κάνεις δίκτυο Ethernet 100Μbps ... Άρα μπορώ αλλάζοντας τα πριζάκια ως εξής : Στον όροφο του ιδιοκτήτη : Διπλό πριζάκι Τηλεφώνου και Ethernet με το router συνδεδεμένο και με τα 2 πριζακια Σε κάθε διαμέρισμα : Πριζάκι Ethernet και σύνδεση με απλά ρούτερ παλιών παρόχων στην θύρα LAN για να πάρουν internet για να έχει το κάθε διαμέρισμα το δικό του wifi. Θα δουλέψει έτσι ? ναι το ethernet ειναι η καλυτερη λυση και αξιζει μια και θες σοβαρο ιντερνετ και δεν ειναι κατι προχειρο. ναι θεωρητικα μπορει να παρεις τα 4 για ethernet και 2 για τηλεφωνο.απλα δεν μπορεις οσο ξερω να περασεις poe ρευμα πανω απο τα 4 οποτε εκει θα πρεπει να παιρνει το access point ρευμα απο κανονικη πριζα μεσα στο δωματιο.ναι δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα ναι ειναι καλυτερο απο το Repeater mode.τωρα ναι αν θες κατι φτηνο η παιρνεις παλια ρουτερ παροχων ή παιρνεις tp link 701nd ή 801Nd Που παιζουν σαν access point και εχουν καλη εμβελεια. Όπως το είπες ... μόνο μια τηλεφωνική γραμμή υπάρχει και αυτή θα παραμείνει μόνο στο όροφο του ιδιοκτήτη με διπλό πριζάκι και στα διαμερίσματα μόνο πρίζα ethernet ... στο οποίο θα συνδέσω τα ρουτερ για να έχει internet ... αν και δεν γνωρίζω πολλά από δίκτυα νομίζω πως θα δουλέψει. Απλά έχω δοκιμάσει και έχω συνδέσει 2 ρουτερ μαζί με καλώδιο ethernet απο lan σε lan κάνοντας το 2ο ουσιαστικά access point ... Δεν ξέρω μετά με τις IP αν θα έχω πρόβλημα ... χρειάζεται μετά να βάλω σε κάθε ρούτερ ΙΡ με ξεχωριστά όρια? πχ για το διαμέρισμα 1 ... 192.168.1.200 εώς . 300 και αντιστοίχως για τα άλλα ? Τέλος του μήνα θα βγάλω φωτογραφίες όταν παω στο εξωχικό και αν είναι έτσι και λειτουργήσει θα ενημερώσω... αν παιξεις με access point (ειτε ap ειτε παλια ρουτερ ) για ip θα βαλεις πχ adsl router 192.168.1.254 ap1 192.168.1.253 κλειστο dhcp. ap2 192.168.1.252 κλειστο dhcp κτλ κτλ στο adsl router βαλε τον dhcp να δινει πχ απο 192.168.1.1 μεχρι 192.168.1.60. μην δινει ο dhcp τις ip που εχουν τα access points.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα