sarpan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα! Εχω εναν WD 500αρη WD5000AAKS-00YGA0 πιθανοτατα με καμμενη πλακετα. Υπαρχει καποιος με τον αντιστοιχο δισκο σε λειτουργικη κατασταση η με προβλημα στο δισκο και οχι στην πλακετα για να αλλαξω στον δικο μου πλακετα προκειμενου να σωσω τα αρχεια μου? Υπαρχει καποιος αλλος τροπος περα απο αυτον? Ευχαριστω πολυ
SPANK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Υπάρχει η πλακέτα που θέλεις στο ebay http://www.ebay.com/itm/WD-500GB-WD5000AAKS-00YGA0-2061-701477-900-AD-SATA-3-5-PCB-2060-701477-002-/261528904057?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ce4566179
EddieObscurant Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 στους συγχρονους δίσκους δεν μπορεις να αλλαξεις απλώς το pcb με ένα ίδιο και να περιμένεις να δουλέψει. Κάθε δίσκος πρεπει να χει το ιδιο κλειδι με το pcb που σημαίνει ότι πρέπει να αλλαξεις και το firmware του pcb με το παλιό σου. Δες εδώ http://www.onepcbsolution.com/index.html . Αν εχεις σημαντκα δεδομενα αξίζει. Αν θυμάμαι καλα κανα 70αρι σου βγαίνει η όλη διαδικασία
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 ...προσωπικά έχω πάντως τραμπάρει απροβλημάτιστα πλακέτες σε 2 ζεύγη (γεμάτων με αρχεία) 500άρηδων (WD και Seagate). Δεν ξέρω αν τυχόν ήταν η τελευταία "γενιά" δίσκων που σήκωνε τράμπες (δεν έχω δοκιμάσει 640άρηδες, 750άρηδες, ή 1ος ΤΒ) ή "έπεσα στην περίπτωση" (αν και αυτό το τελευταίο δεν το νομίζω), αλλά το καταθέτω... sarpan, όταν λες "πιθανότατα", τί εννοείς; Ποιά είναι τα συμπτώματα; Εμφανισιακά δεν έχει κάτι καμμένο η PCB; Την έβγαλες από το σώμα του δίσκου να την δεις; (Μιας και οι "τόσο πρόσφατοι", τα ηλεκτρονικά τους τα έχουν "απο μέσα") 1
EddieObscurant Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 ...προσωπικά έχω πάντως τραμπάρει απροβλημάτιστα πλακέτες σε 2 ζεύγη (γεμάτων με αρχεία) 500άρηδων (WD και Seagate). Δεν ξέρω αν τυχόν ήταν η τελευταία "γενιά" δίσκων που σήκωνε τράμπες (δεν έχω δοκιμάσει 640άρηδες, 750άρηδες, ή 1ος ΤΒ) ή "έπεσα στην περίπτωση" (αν και αυτό το τελευταίο δεν το νομίζω), αλλά το καταθέτω... πιθανό να χεις δικιο και να μην χρειαζεται, μιας και δεν ειναι και τελευταιο μοντελο ο συγκεκριμένος
sarpan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 ...προσωπικά έχω πάντως τραμπάρει απροβλημάτιστα πλακέτες σε 2 ζεύγη (γεμάτων με αρχεία) 500άρηδων (WD και Seagate). Δεν ξέρω αν τυχόν ήταν η τελευταία "γενιά" δίσκων που σήκωνε τράμπες (δεν έχω δοκιμάσει 640άρηδες, 750άρηδες, ή 1ος ΤΒ) ή "έπεσα στην περίπτωση" (αν και αυτό το τελευταίο δεν το νομίζω), αλλά το καταθέτω... sarpan, όταν λες "πιθανότατα", τί εννοείς; Ποιά είναι τα συμπτώματα; Εμφανισιακά δεν έχει κάτι καμμένο η PCB; Την έβγαλες από το σώμα του δίσκου να την δεις; (Μιας και οι "τόσο πρόσφατοι", τα ηλεκτρονικά τους τα έχουν "απο μέσα") Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους. Επανερχομαι στο θεμα γιατι ελειπα και δεν μπορουσα να απαντησω..Λοιπον το θεμα ειχε ως εξης. Πηγα να συνδεσω το δισκο στο pc μου. Ομως δεν προσεξα καλα και το 6pin βυσμα αντι να το βαλω στην υποδοχη για τα sata το συνεδεσα στα 8pin που δινουν τροφοδοσια σε καρτες γραφικων....(δεν ξερω πως μπηκε αλλα μπηκε) με αποτελεσμα να πηρε παραπανω ρευμα και να βγαλει καπνο....προφανως μετα δε δουλευε... Συνεπως αν παραγγειλω καποια απο αυτα θα μπορεσω να τον κανω λειτουργικο παλι? http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0&_nkw=WD5000AAKS-00YGA0&_sacat=0
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Γενικά διάβασε τί γράφτηκε πιο πάνω. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα το ζήτημα. Κατά τ' άλλα, απάντηση στάνταρ δεν υπάρχει, καθώς είναι πολλά που δεν ξέρουμε/δεν μπορούμε καν να ξέρουμε - οπότε απλώς μπορείς να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ κάποιες λύσεις, και ό,τι κάτσει. Τα πάντα ξεκινάνε από το αν αυτό που σε νοιάζει είναι αρχεία που υπάρχουν ή ο δίσκος ως αποθηκευτικό μέσο. Αν είναι το δεύτερο, δεν πολυαξίζουν τα ρίσκα τα οικονομικά για να κάνεις δοκιμές, όταν δεν ξέρεις τί ακριβώς κάνεις/ψάχνεις κλπ. Αν είναι το πρώτο, αλλάζει μεν το πράμμα, αλλά και πάλι πρέπει να είναι πολύ σημαντικά για εσένα τ' αρχεία ώστε να μπεις στο πιο πάνω τριπ. Γενικά πάντως πρέπει πρώτα να ψάξεις για τυχόν δωρεάν πλακέτα (δες το στίκι "χάλασε ο δίσκος;" και πόσταρε, με βάση τις οδηγίες του αρχικού ποστ). Περίμενε μερικές μέρες μπας και, και αν δεν, τότε η επόμενη λύση είναι αναζήτηση της σωστής πλακέτας στο eBay, όπου ίσως την βρεις σχετικά φτηνά (μην ξεχνάς ότι τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι θα δουλέψει με την αλλαγή. Οπότε μπορεί τα πρώτα λεφτά να τα δώσεις εντελώς τζάμπα. Από την άλλη, μπορεί και να γίνει η δουλειά σου...Δώσε βάση στο "σωστής" που είπα πάντως...). Η αμέσως επόμενη επιλογή, και ίσως η πιο σίγουρη - όσον αφορά τη σωστή και στάνταρ λειτουργική πλακέτα, είναι μια παραγγελία στην PCB Solutions που αναφέρθηκε πιο πάνω. Συν το ότι θ' αναλάβουν την μεταφορά του firmware chip από την παλιά πλακέτα, όπως επίσης έχει αναφερθεί πιο πάνω. Το θέμα είναι πως ΟΥΤΕ αυτή είναι 100% σίγουρη φάση, και καθώς τα λεφτά είναι περισότερα (κα'να 60άρι πες), ίσως χάσεις λοιπόν περισσότερα... Βασικά πάρε αν μπορείς μια φωτό από την πλακέτα (την εσωτερική της μεριά, που σημαίνει πρέπει να την ξεβιδώσεις, που σημαίνει κατσαβίδι Torx, είτε Νο 6 είτε 8 - βρίσκεις στις λαϊκές τέτοια, συνήθως σε συσκευασίες "αυγό", με διάφορες κεφαλές και μια μαγνητική βάση/κορμό, που κάνουν 1 Ευρώ. Αλλιώς, σετάκια των 6 κατσαβιδιών, διαφορετικών διαμετρημάτων, πάλι με 1Ε. Αν πας σε κατάστημα, μπορεί να σε βάλουν να πληρώσεις και τάληρο για ένα μόνο κατσαβίδι. Σε κάθε περίπτωση, όπου κι αν πας, λαϊκή ή κατάστημα, να πας με τον δίσκο ανά χείρας για να δοκιμάσεις επί τόπου ποιό κατσαβίδι σου κάνει. Η εσωτερική μεριά της πλακέτας είναι πάντως αυτή που συνήθως έχει τα ηλεκτρονικά) και ανέβασέ την εδώ να δω λίγο κάτι. (...γράφω με σπασμένο χέρι και διαλυμένο πληκτρολόγιο, οπότε υπομονή για απαντήσεις. Αν έχεις Σκάηπ, καλό θα ήταν να στείλεις ένα πμ με το username σου, αν θες) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα