mourtias Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 παιδιά έκανα καθαρή εγκατάσταση σε ssd δίσκο τα windows 8.1 και τώρα δεν εκκινούν τα 8.1 όταν συνδέω τον παλιό μου δίσκο με τα windows 7 στο σύστημα. Μόλις τον αποσυνδέω ξεκινούν κανονικά, άρα κάτι γίνεται με τα 8.1 και τον παλιό μου δίσκο. Γνωρίζει κανείς τι έκανα λάθος; Στόχος μου ήταν να έχω ένα dual boot σύστημα που θα επιλέγω από το bios το δίσκο που θα εκκινεί. Με τα 7 και τα ΧΡ αυτό παλιότερα δούλευε. τι συμβαίνει με τα 8.1;
duffyduck Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Οταν συνδεσεις τον παλιο, πρεπει απο το BIOS να βαλεις ως πρωτο δισκο στην boot sequence τον SSD μετα για να κανεις dual boot θα πρεπει να χρησιμοποιησεις το προγραμματακι EasyBCD http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/EasyBCD.shtml Δες εδω ενα tutorial σχετικα με το EasyBCD:
mourtias Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Οταν συνδεσεις τον παλιο, πρεπει απο το BIOS να βαλεις ως πρωτο δισκο στην boot sequence τον SSD μετα για να κανεις dual boot θα πρεπει να χρησιμοποιησεις το προγραμματακι EasyBCD http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/EasyBCD.shtml Δες εδω ενα tutorial σχετικα με το EasyBCD: ευχαριστώ
duffyduck Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Βασικα απο το EasyBCD πρεπει να χρησιμοποιησεις το Edit Boot Menu και το Add New Entry. Βηματα που μαλλον πρεπει να κανεις: 1. Συνδεσε τον σκληρο δισκο που εχει τα Windows 7 2. Μπες στο BIOS της μητρικης και βαλε ως πρωτο δισκο στην boot sequence τον SSD 3. Μετα θα φορτωσουν τα Windows 8.1 απο τον SSD. Θα αναγνωρισουν τον παλιο δισκο που εχει τα Windows 7 (ισως χρειαστει να κανεις και Windows restart) 4. Μετα με το EasyBCD απο Add New Entry προσθετεις για OS (λειτουργικο συστημα) τα Windows 7 και επιλεγεις manually τον δισκο που τα εχει (δες το γραμμα του δισκου απο το My Computer). Σωσε τις αλλαγες. 5. Μετα απο το Edit Boot Menu ενεργοποιεις το Boot Menu και διαλεγεις ποσα δευτερολεπτα να περιμενει πριν κανει boot απο το default OS. Λογικα ως default OS θα πρεπει να επιλεξεις τα Windows 8 (το οποιο μαλλον θα ειναι ηδη επιλεγμενο). Σωσε τις αλλαγες. 6. Restart Windows. You are ready to go. Νομιζω οτι αυτα ειναι τα βασικα βηματα που πρεπει να ακολουθησεις.
mourtias Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Βασικα απο το EasyBCD πρεπει να χρησιμοποιησεις το Edit Boot Menu και το Add New Entry. Βηματα που μαλλον πρεπει να κανεις: 1. Συνδεσε τον σκληρο δισκο που εχει τα Windows 7 2. Μπες στο BIOS της μητρικης και βαλε ως πρωτο δισκο στην boot sequence τον SSD 3. Μετα θα φορτωσουν τα Windows 8.1 απο τον SSD. Θα αναγνωρισουν τον παλιο δισκο που εχει τα Windows 7 (ισως χρειαστει να κανεις και Windows restart) 4. Μετα με το EasyBCD απο Add New Entry προσθετεις για OS (λειτουργικο συστημα) τα Windows 7 και επιλεγεις manually τον δισκο που τα εχει (δες το γραμμα του δισκου απο το My Computer). Σωσε τις αλλαγες. 5. Μετα απο το Edit Boot Menu ενεργοποιεις το Boot Menu και διαλεγεις ποσα δευτερολεπτα να περιμενει πριν κανει boot απο το default OS. Λογικα ως default OS θα πρεπει να επιλεξεις τα Windows 8 (το οποιο μαλλον θα ειναι ηδη επιλεγμενο). Σωσε τις αλλαγες. 6. Restart Windows. You are ready to go. Νομιζω οτι αυτα ειναι τα βασικα βηματα που πρεπει να ακολουθησεις. μόλις συνδέω το δίσκο με τα windows 7 και ορίζω ως πρώτο δίσκο στην boot sequence τον SSD με τα 8.1 , τα 8.1 παν να ξεκινήσουν αλλά δεν.... (αυτό είναι το πρόβλημά μου )
mourtias Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 το AHCI στο BIOS ειναι ενεργοποιημενο? όσο κι αν έψαξα στο bios δεν βρήκα τέτοια επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα