nikolaos_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Είναι κάτι θεματάκια που δεν έχω καταλάβει με τους package managers και θέλω να πάρω κάποιες ιδέες. Από όσο έχω δει σε διάφορες διανομές, κάθε package manager έχει μια δική του βάση δεδομένων για ό,τι έχει εγκατασταθεί. Αν έχω δικές μου compiled εφαρμογές (με make κλπ), μπορώ να ενημερώσω τον package manager με αυτές, έτσι που να είναι διαχειρίσιμες από εκείνον; Πώς μπορώ να του δηλώσω τις dependencies εφόσον τις ξέρω; Διαφέρουν ο yum από τον apt και τον zypper σε αυτά; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 οχι πρεπει να το χτισεις, να κανεις πακετο και να το περασεις με τον package manager σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 ...Ή απλά να βρείς ένα έτοιμο πακέτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolaos_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να κάνω σε έτοιμα πακέτα μικρές αλλαγές. Π.χ. να προσθέσω κάποια options στο ./configure κάνοντας compile στην mysql, δηλαδή αναγκάζομαι να κατεβάσω τον κώδικα του έτοιμου πακέτου. Είχα κάποτε υπόψη το checkinstall αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς λειτουργεί, απλά έπαιρνε το compiled και το έκανε πακέτο, ή έτσι μου είχε φανεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mobinmob Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Σε αυτήν την περίπτωση που αναφέρεις (αλλαγές στα configure options) δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα. Η διαδικασίας της "κατασκευής" πακέτων ελέγχεται από ένα (συνήθως) ή περισσότερα αρχεία, τα οποία περιέχουν την... "συνταγή". Σε ένα τέτοιο αρχείο είναι σχετικά εύκολα να δεις που ορίζονται τα configure options και να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις. Στην συνέχεια τρέχεις το πρόγραμμα που φτιάχνει τα πακέτα για την διανομή και δημιουργεί το νέο πακέτο. Σε όλες τις διανομές υπάρχει documentation για packaging. Όταν τροποποιείς/διαφοροποιείς λίγο ένα πακέτο που υπάρχει στην διανομή σου , τότε η πολλή δουλειά έχει ήδη γίνει. Δες το PKGBUILD της mariadb στο arch για ένα παράδειγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα