amaniateas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Καλημερα συναγωνιστες. Χτες το βραδυ σημειωθηκε ενα περιστατικο πτωσεως ασφαλειας (οχι γενικης) που εντοπισα πως προερχεται απο τον υπολογιστη. Συγκεκριμενα, ενω το pc δουλευε ολο το βραδυ για μπακαπ, το πρωι το βρηκα κλειστο και με πεσμενη ασφαλεια του χωρου. Καθε φορα που δοκιμασα να την ξανανεβασω εκανε το γνωστο "τσακ" και εκλεινε παλι. Το τροφοδοτικο ειναι ενα CX500 της Corsair (αγορασμενο σχεδον προ 2ετιας) και δεν ειχε ξανα τετοιο προβλημα. Ειναι θεμα τροφοδοτικου ή ασφαλειας? Θα δοκιμασω να κλεισω μονο τον διακοπτη του τροφοδοτικου αφηνοντας το καλωδιο του πανω στο πολυμπριζο, καθως επισης να απομονωσω μονο το τροφοδοτικο και να δω αν ειναι πραγματικα δικο του και μονο θεμα. Ισως να δοκιμαζα αλλη ασφαλεια τυπου C? Καμμια αλλη ιδεα?
FasTaker Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 βασικα το καλυτερο που εχεισ να κανεις ειναι να δοκιμασεις να σηκωσεις την ασφαλεια χωρισ να παταει κατι πανω για να δεις που ειναι το προβλημα. Αν ειναι στον υπολογιστη τοτε τροφοδοτικο η μητρικη φταιει ή η ΔΕΗ έκανε 1 απο τα γνωστα της spike και τα γαμ!@!#$ ολα. Πάρε 1 πολυπριζο ασφαλειας για να εχεισ το κεφαλι σου ησυχο.
amaniateas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 μηπως ειναι το πολυμπριζο...? βασικα το καλυτερο που εχεισ να κανεις ειναι να δοκιμασεις να σηκωσεις την ασφαλεια χωρισ να παταει κατι πανω για να δεις που ειναι το προβλημα. Αν ειναι στον υπολογιστη τοτε τροφοδοτικο η μητρικη φταιει ή η ΔΕΗ έκανε 1 απο τα γνωστα της spike και τα γαμ!@!#$ ολα. Πάρε 1 πολυπριζο ασφαλειας για να εχεισ το κεφαλι σου ησυχο. Το πολυμπριζο δεν νομιζω πως ευθυνεται... Με το που βγαζω το καλωδιο που οδηγει στο τροφοδοτικο, η ασφαλεια σηκωνεται μια χαρα...
veteranos123 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Κατά 99,9% τροφοδοτικό. Δοκίμασε να αποσυνδέσεις το τροφοδοτικό από την μητρική κλπ και βάλτο στην πρίζα να δεις αν θα πέσει η ασφάλεια. 1
amaniateas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Κατά 99,9% τροφοδοτικό. Δοκίμασε να αποσυνδέσεις το τροφοδοτικό από την μητρική κλπ και βάλτο στην πρίζα να δεις αν θα πέσει η ασφάλεια. Αυτο νομιζω και εγω αλλα δεν εχει κλεισει ουτε 2 ετη λειτουργιας... Corsair my ass...
FasTaker Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Το πολυμπριζο ειναι ασφαλειας όμως? μπορει να σου χαλασε το τροφδοτικο απο spike. αν εχεις ασφαλειας τοτε λογικα το καλυπτει η εγγυηση. PS: εχω το τροφοδοτικο cooleraster g series και εδω και 7 χρονια δεν εχει καταλαβει το παραμικρο αλλα το συστημα ειναι πανω σε UPS.
cabdik Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 εχουν δικιο οι απο πανω. αν το δικτυο σου (ρευματος εννοω) ειναι λιγο ασταθες, δεν εχει σημασια αν το τροφοδοτικο ειναι Corsair - Coolermaster- Enermax.... κλπ..!! Μην τα ριχνεις στην Corsair, στηνπεριπτωση σου..!! με το ρευμα δεν παιζουμε..! αν θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, βαλε τουλαχιστον ενα καλο πολυπριζο ασφαλειας η ακομα καλυτερα ενα UPS...!! 1
.::NikoS::. Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Η μητρική δε φταίει για κανένα λόγο (όπως και κανένα άλλο εξάρτημα του pc εκτός από το τροφοδοτικό). Οτιδήποτε συμβεί μετά το δευτερεύον πηνίο κάποιου μετασχηματιστή δεν ρίχνει την ασφάλεια.
skfn Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δοκίμασε και το πολυπριζο ! Μη το υποτιμάς. Σε δικιά μου περίπτωση , μετά το βραχυκύκλωμα που μου έκανε , βρήκα επιτέλους τι ήταν αυτό που κουδούνιζε μέσα: ένα μικρο βιδακι, ελεύθερο!!!
Fubar.gr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Ισως να δοκιμαζα αλλη ασφαλεια τυπου C? Ε, όχι βέβαια! Τα τροφοδοτικά δέν τραβάνε κανα τρομερό ρεύμα εκκίνησης για να θέλει μικροαυτόματο καμπύλης C
.::NikoS::. Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Ε, όχι βέβαια! Τα τροφοδοτικά δέν τραβάνε κανα τρομερό ρεύμα εκκίνησης για να θέλει μικροαυτόματο καμπύλης C Καλά εμένα σε μία γραμμή που δουλεύω το PC χρόνια, πολλές φορές σε διάφορα τροφοδοτικά που βάζω σε αυτή τη πρίζα (άλλα PC, τροφοδοτικό χωρίς καν PC πάνω) μου ρίχνει την ασφάλεια στο άνοιγμα του διακόπτη του τροφοδοτικού! Πλέον έχω την εντύπωση ότι πέφτει πιο εύκολα (μετά από τόσες φορές που έχει πέσει ) Ίσως να ήταν ελαττωματική από την αρχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα