gto234 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα, έχω το εξής πρόβλημα: ο 2ος δίσκος που έχω στο laptop σε hdd-bay δούλευε μια χαρά μέχρι πρόσφατα. Ξαφνικά διαπιστώνω ότι έχει γίνει αργός με ταχύτητες περι τα 15mb/sec οπότε βλέπω στο device manager οτι έχει γυρίσει σε Multi-word DMA mode 2 απο Ultra DMA mode 5 που ήταν. Κάνω απεγκατάσταση του δίσκου και του controller αλλά τίποτα, τα ίδια. Βγάζω το δίσκο απο το bay και τον ξαναβάζω και επιστρέφει σε Ultra DMA mode 5! Κάνω reset το laptop, ξανά τα ιδια, δεν μου κρατάει τη ρύθμιση. Γενικά ενω μπορεί να δουλέψει σε Ultra DMA mode 5 με καλές ταχύτητες δεν μπορει να κρατήσει τη ρύθμιση! Τι μπορεί να φταίει; ξέρει κανείς; BIOS κλπ δεν έχω πειράξει! To laptop είναι ένα Lenovo R61.
TheELF Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 http://winhlp.com/node/10 Αν βαριέσαι να διαβάσεις θεωρεία πας στο 1. Quick solution πας και κατεβάζεις το αρχείο που δίνει στο βήμα 1 διπλό κλικ και σου τα επαναφέρει.
gto234 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ αλλά δεν λειτούγησε το fix. Είναι για windows xp. Αν δεν βρώ λύση θα επαναφέρω το σύστημα από ενα ghost image που έχω και βλέπουμε. edit: Το βρήκα...! Πρέπει ο σκληρός που είναι στο bay να μπεί στην λίστα boot (μετά τον βασικό προφανώς) από το BIOS. Κουλό αλλά έφτιαξε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα