Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καλό το νέο αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Όταν σου έχουμ μείνει 5 λεπτά για να λήξει ο χρόνος του εισιτηρίου αλλά προλαβαίνεις να μπεις στο μέσω πριν τελειώσει, μπορείς να ξαναχτυπήσεις το εισιτήριο πριν λήξει και να μπεις χωρίς να χτυπήσεις άλλο. Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Στα νέα εισιτήρια των  70' δεν επιτρέπεται να χτυπήσεις 2η φορά το εισιτήριο. Αν δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις τη διαδρομή σου δυστυχώς πρέπει να χτυπήσεις νέο εισιτήριο.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην Ταϋλάνδη, ήδη από το 2011 που είχα πάει, έχουν εισιτήρια για Μετρό & SkyTrain που είναι ανάλογα τη διαδρομής που κάνεις. Με μπάρες τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο της στάσης, όπου κατά την έξοδο το μηχάνημα σου κρατάει το εισιτήριο (προφανώς ανακυκλώνεται). Αυτό είναι σοβαρό σύστημα εισιτηρίων. Ας εφαρμοστούν πρώτα τα αυτονόητα και μετά ας προχωρήσουν και στα ηλεκτρονικά εισιτήρια κλπ

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Στα νέα εισιτήρια των  70' δεν επιτρέπεται να χτυπήσεις 2η φορά το εισιτήριο. Αν δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις τη διαδρομή σου δυστυχώς πρέπει να χτυπήσεις νέο εισιτήριο.

Μια λιγο εκτος topic ερωτηση αλλα σημαντικη . Με το παλιο εισητηριο ειχα ρωτησει στον σταθμο της Ομονοιας και μου ειχαν πει ότι δεν θελει ξαναχτυπημα για την επιστροφη και επειδή ειχα 10 λεπτα ακομα υπολοιπο εκανα διαδρομή 20-25 λεπτων . Λαθος μου ειχαν πει ?

Τωρα με το νέο εισητηριο πως μπορεις να υπολογισεις τον χρονο της επιστροφης αν αρκουν τα 70 λεπτα αφου για ιδια διαδρομή ειδικα με λεωφορειο μπορει ο χρονος αναλογα με τις κυκλοφοριαες συνθηκες να είναι πολύ διαφορετικος ??

Δημοσ.

Επειδή μου είχε τύχει παλιότερα (και είχα πέσει και σε έλεγχο). Με το παλιό εισητήριο (90 λεπτά) μπορούσες να το χτυπήσεις και δεύτερη φορά (όχι απλά μπορούσες,...έπρεπε).

Με τα καινούρια (70 λεπτά), όπως λες, δεν ισχύει. Αν δηλαδή μπώ στο λεωφορείο (ας πούμε 550 ή 608 που κάνουν μεγάλη διαδρομή και σε κίνηση) και δεν προλάβω να πάω εκεί που θέλω, χτυπάω και δεύτερο;

Δημοσ.

Επειδή μου είχε τύχει παλιότερα (και είχα πέσει και σε έλεγχο). Με το παλιό εισητήριο (90 λεπτά) μπορούσες να το χτυπήσεις και δεύτερη φορά (όχι απλά μπορούσες,...έπρεπε).

Με τα καινούρια (70 λεπτά), όπως λες, δεν ισχύει. Αν δηλαδή μπώ στο λεωφορείο (ας πούμε 550 ή 608 που κάνουν μεγάλη διαδρομή και σε κίνηση) και δεν προλάβω να πάω εκεί που θέλω, χτυπάω και δεύτερο;

Αυτό ακριβώς ίσχυε/ισχύει.

Ας μάθουμε και λίγο τις υποχρεώσεις μας ως επιβάτες,δεν κάνει κακό.

Επίσης μιας και αναφέρθηκαν τα παλιά εισητήρια:

• Όσοι είναι κάτοχοι εισιτηρίων παλαιών τιμών θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την 31η Μαρτίου 2015
  • Τα παλιά εισιτήρια μίας διαδρομής με λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ αξίας 1,20 θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ενιαία εισιτήρια διάρκειας 70 λεπτών για το ανωτέρω διάστημα.
  • Από την 1η Απρίλίου 2015 τα παλιά εισιτήρια δεν θα ισχύουν και ο ΟΑΣΑ θα ανακοινώσει τη διαδικασία αντικατάστασής τους για όσους επιβάτες δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει.

Δημοσ.

Ώπα ώπα μισό λεπτό! Τα κράτη που αναφέρεις έχουν φορολογούμενους τυπικούς ως προς τις υποχρεώσεις τους και δεν ψάχνουν πως θα κρύψουν τα έσοδά τους κάτω από το ...χαλί όπως εμείς καλή ώρα!

Δεν μπορείς να ζητάς αντίστοιχες παροχές κι εδώ απο τη στιγμή που κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά το φορολογικό σύστημα και τις υποχρεώσεις του. Δεν σου λέω προαφανώς πως εδώ λειτουργούν όλα σωστά, αλλά δεν γίνεται να είμαστε και "άνετοι" και ταυτόχρονα να ζητάμε full παροχές.

:)

Περίπου αυτό το μήνυμα προσπαθώ να δώσω. Αλλά η νοοτροπία είναι καθαρά θέμα πολιτείας. Ας λειτουργήσει το σύστημα και να δεις για πότε θα προσαρμοστούν οι ρωμιοί! Άλλο πρόβλεψη και άλλο χρηματική ποινή-πρόστημο, με το πρώτο προβλέπεις και λύνεις καταστάσεις και με το δεύτερο (που είναι κλασσική "βυζαντινογενής" νοοτροπία) διαιονίζεις τον ωχαδερφισμό.

Να θυμίσω πως η μεγάλη μάζα του Ελλαδικού πλυθισμού είναι τυπικότατη στη φορολογία, τα λίγα πλούσια λαμόγια και τα αλλοδαπά συμφέροντα είναι που στερούν, μαζί με τις μίζες βέβαια από το κράτος. Φέτος αρχίσαμε να μην πληρώνουμε, απλά διότι δεν έχουμε όπως έγραψα άνωθεν, ούτε να φάμε.

Επαναλαμβάνω, το θέμα δεν είναι πως θα λειτουργεί το εισιτήριο στα αστικά μέσα, αλλά αν θα υπάρχει. Μην μπαίνετε στην λούμπα να σκέφτεσθε με τα δεδομένα των κυβερνόντων, από τεχνολογική άποψη, αλλά αξιολογίστε τα πάντα από την βάση. Ωραία γράφουν όλοι εδώ θέσεις και απόψεις, δίχως όμως να σκέφτονται αν το θέμα του εισιτηρίου πρέπει καν να υφίσταται! Όταν είχε ο πολίτης χρήματα καλός ο άμμεσος φόρος, όταν όμως δεν έχει πρέπει να ακυρόνεται η όποια άτυπη σύμβαση με το κράτος. Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές έχει κανείς σας υπόψη τα στατιστικά, που θέλουν περίπου δύο στους πέντε να μην βγάζουν εισιτήριο; Λαμόγια είμαστε όλοι μας; Όχι, απλά δεν έχουμε, αλλά η μετακίνηση είναι απαραίτητη!

Καταλάβατε φίλοι; Πολύ έξυπνες λύσεις και σκεπτικά διαβάζω για το εισιτήριο, αλλά δεν είδα κάποιον που να γνωρίζει τα όσα γράφω, για τις αστικές πάντα συγκοινωνίες. Άνθρωποι της πληροφορικής και της επικοινωνίας θωρώ είμαστε οι περισσότεροι εδώ, ας σκεφτούμε και λίγο λοιπόν out of the box...

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς ίσχυε/ισχύει.

Ας μάθουμε και λίγο τις υποχρεώσεις μας ως επιβάτες,δεν κάνει κακό.

Γι' αυτό ακριβώς ρωτάω! Thanks

Το μπέρδεψες λίγο με το "ίσχυε/ισχύει".....

Το τι ίσχυε λίγη σημασία έχει πλέον. Το τι ισχύει μπορούμε να το βρούμε από εδώ: http://www.oasa.gr/content.php?id=tickets το οποίο αναφέρει (γενικά): "...δεν επιτρέπεται δεύτερη επικύρωση..."

Άρα δε θα υπάρχει διαφορά στα εισιτήρια, είτε στο κινητό είτε στο χαρτί

Δημοσ.

Όχι ,το "ίσχυε" πάει για τα παλιά εισιτήρια όπου επικυρώνονταν ξανά.

και το "ισχύει" για τα νέα που δεν επικυρώνονται δεύτερη φορά.

Επίσης αυτό που είπα για τις υποχρεώσεις δεν πήγαινε σε σένα, μια χαρά τα είπες εσύ.

Εγώ πάντως που έχω καμιά 20αριά παλιά εισητήρια τα χτυπάω και δεύτερη φορά άμα λάχει και δεν προφταίνω.

Πρόσφατο σκηνικό:

Είχα μπει από την αφετηρία σε ένα λεωφορείο,δίπλα μου έρχετια και κάθεται ένας άλλος. Δε χτυπάει εισητήριο γιατί το είχε από πριν και ήταν τελευταία του διαδρομή. Σε κάποια φάση και μετά από 20' μπαίνουν ελεγκτές. Δίνει το εισητήριο και του λέει ο ελεγκτής:

-Έχει λήξει πριν 5' αυτό.

-Ε δεν μπορούσα να το ξαναχτυπήσω, σε 10' κατεβαίνω, στην Αγία Παρασκευή κατεβαίνω.

-Ε δε γίνεται αυτό,10λεπτά είναι πολλά και σε όλη αυτή τη διαδρομή? Θα 'σαι χωρίς εισητήριο? Δε γίνονται αυτά.

Πετάγεται ένας πιτσιρικάς.

-Στην επόμενη κατεβαίνω θα του το δώσω εγώ

(και κάνει την κίνηση όπως σηκώνεται από την καρέκλα να του το δώσει)

-Πάρ' το

Ελεγκτής τον αγριοκοιτάζει και του λέει

-Τι κάνεις εκεί? Απαγορεύεται αυτόπου κάνεις,σε παρακαλώ πήγαινε.

Με τα πολλά δεν πλήρωσε πρόστιμο τελικά αλλά τρελή φάση το όλο σκηνικό.

Γερή τρολλιά αυτό με την παραχώρηση του εισητηρίου, θα το κάνω την άλλη φορά που θα μπει ελεγκτής, η αντίδραση ήταν epic.Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο πάντως καταργείται πλέον.

Δημοσ.

Εγώ μπερδεύτηκα (δεν το μπέρδεψες εσύ το θέμα), αλλά τώρα ξεμπερδεύτηκα! οκ :)

Αφού είναι παλιά εισιτήρια...επιτρέπεται να τα ξαναχτυπάς! ...για τα εισιτήρια των 70 λεπτών δεν επιτρέπεται! χαχα

Όσον αφορά τα e-σιτήρια, δώσε το κινητό σου! :P

Κι εμένα σε έναν έλεγχο που μου είχε τύχει, δεν το ήξερα και δεν το είχα ξαναχτυπήσει, και μου την είπε "...καλά, δεν το ήξερες ότι το ξαναχτυπάς; όλος ο κόσμος το ξέρει!..." (sorry κιολας που δεν έμενα αθήνα μόνιμα για να το ξέρω)

Όχι ,το "ίσχυε" πάει για τα παλιά εισιτήρια όπου επικυρώνονταν ξανά.

και το "ισχύει" για τα νέα που δεν επικυρώνονται δεύτερη φορά.

Επίσης αυτό που είπα για τις υποχρεώσεις δεν πήγαινε σε σένα, μια χαρά τα είπες εσύ.

Εγώ πάντως που έχω καμιά 20αριά παλιά εισητήρια τα χτυπάω και δεύτερη φορά άμα λάχει και δεν προφταίνω.

Πρόσφατο σκηνικό:

Είχα μπει από την αφετηρία σε ένα λεωφορείο,δίπλα μου έρχετια και κάθεται ένας άλλος. Δε χτυπάει εισητήριο γιατί το είχε από πριν και ήταν τελευταία του διαδρομή. Σε κάποια φάση και μετά από 20' μπαίνουν ελεγκτές. Δίνει το εισητήριο και του λέει ο ελεγκτής:

-Έχει λήξει πριν 5' αυτό.

-Ε δεν μπορούσα να το ξαναχτυπήσω, σε 10' κατεβαίνω, στην Αγία Παρασκευή κατεβαίνω.

-Ε δε γίνεται αυτό,10λεπτά είναι πολλά και σε όλη αυτή τη διαδρομή? Θα 'σαι χωρίς εισητήριο? Δε γίνονται αυτά.

Πετάγεται ένας πιτσιρικάς.

-Στην επόμενη κατεβαίνω θα του το δώσω εγώ

(και κάνει την κίνηση όπως σηκώνεται από την καρέκλα να του το δώσει)

-Πάρ' το

Ελεγκτής τον αγριοκοιτάζει και του λέει

-Τι κάνεις εκεί? Απαγορεύεται αυτόπου κάνεις,σε παρακαλώ πήγαινε.

Με τα πολλά δεν πλήρωσε πρόστιμο τελικά αλλά τρελή φάση το όλο σκηνικό.

Γερή τρολλιά αυτό με την παραχώρηση του εισητηρίου, θα το κάνω την άλλη φορά που θα μπει ελεγκτής, η αντίδραση ήταν epic.Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο πάντως καταργείται πλέον.

Δημοσ.
Όσον αφορά τα e-σιτήρια, δώσε το κινητό σου! :P

Έχουν να βγούν apps με fake χρονομέτρηση... B)

Βέβαια θα χουν πάρει τα μέτρα τους αλλά σιγά μην κάθεται να βλέπει ο κάθε ελεγκτης λεπτομέρειες σε κάθε κινητό (είναι κι οι περισσότεροι είναι και άσχετοι με την τεχνολογία)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...