Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε ένα από τα PC μου τα έφτυσε (5% health έχει) ο Seagate (στον οποίο έχω μέσα Windows κτλ) και είπα να τον αντικαταστήσω με έναν WD Black. Η απορία μου είναι, ποίος είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσω τα πάντα από τον παλιό HDD στον νέο;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

μεταφερεις ο,τι αρχεια θες σε εναν εξωτερικο σκληρο δισκο προσωρινα

επειτα οταν περαστει ο νεος δισκος, περνας τα αρχεια σου στον νεο δισκο. 

Δημοσ.

μεταφερεις ο,τι αρχεια θες σε εναν εξωτερικο σκληρο δισκο προσωρινα

επειτα οταν περαστει ο νεος δισκος, περνας τα αρχεια σου στον νεο δισκο. 

Προφανώς ρωτάω τον καλύτερο τρόπο για clone όλου του δίσκου..

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι θα ηταν οτι καλύτερο να κάνεις clone δίσκο με 5 % health και πιθανόν κατεστραμένα ορισμένα αρχεία σε αλλο δίσκο καλύτερα να κάνεις αυτο που πρότεινε ο σαινόμπι

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι θα ηταν οτι καλύτερο να κάνεις clone δίσκο με 5 % health και πιθανόν κατεστραμένα ορισμένα αρχεία σε αλλο δίσκο καλύτερα να κάνεις αυτο που πρότεινε ο σαινόμπι

Μπορώ να επιβεβαιώσω κάπως άμα υπάρχουν κατεστραμμένα αρχεία; Το performance παραμένει 100% (βέβαια δεν ξέρω τι ρόλο παίζει αυτό) και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Κάνε clone το δίσκο σου με ghost εφαρμογή (acronis, norton κλπ) και επιβεβαιώνεις την ακεραιτότητα των δεδομένων σου & τη σωστή λειτουργία του συστήματος στο νέο δίσκο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο seagate που σου χαλασε δεν εχει Αdvance Format τοτε θα εχεις μειωμενες επιδοσεις μετα το cloning σε wd black σε σχεση με το αν εκανες καθαρη εγκατασταση απο την αρχη...υπαρχει παντως και προγραμμα που κανει την μετατροπη για advance format disks(δεν θυμαμαι πως λεγεται).

• Like 1
Δημοσ.

Μπορώ να επιβεβαιώσω κάπως άμα υπάρχουν κατεστραμμένα αρχεία; Το performance παραμένει 100% (βέβαια δεν ξέρω τι ρόλο παίζει αυτό) και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα.

Το Τrue Image (από Acronis, που αναφέρθηκε) έχει πάντως λειτουργία "ignore bad sectors" κατά το "πάρσιμο image από δίσκο".

Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις, δηλαδή να πάρεις ένα image (μόνο των Windows κατά προτίμηση - δηλαδή κατά τον ορισμό του τί θες να....ιματζάρεις, να αφήσεις ο,τιδήποτε άλλο απ' έξω απ' την διαδικασία, όπως πχ τα περιεχόμενα του desktop. Ο λόγος είναι για να φτιαχτεί γρηγορότερα το image και να μην απαιτεί πολύ χώρο αποθήκευσης. Εναλλακτικά, πάρε απλώς image του partition C: ) και να το "αποσυμπιέσεις" πάνω στον νέο δίσκο και μετά να δοκιμάσεις να εκκινήσεις από αυτόν. Εάν μπουτάρει απροβλημάτιστα, ξαναπάρε image του παλιού δίσκου, ΟΛΟΥ αυτή τη φορά. Υπ' όψιν ότι θα χρειαστείς πολύ χώρο για κάτι τέτοιο, διότι δεν γίνεται "αυτόματη μεταφορά των περιεχομένων από δίσκο σε δίσκο", αλλά πρώτα η δημιουργία ενός (συμπιεσμένου) "image" αρχείου

Για την ακρίβεια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι όντως απλώς να πάρεις image ΜΟΝΟ του C: , να το αποσυμπιέσεις στον νεό δίσκο, και μετά να αντιγράψεις "με το χέρι" τα λοιπά αρχεία όπως ταινίες κτλ από τον παλιό στο νέο, ΑΝ έχεις περισσότερα του ενός partitions.

Αν πάλι ΔΕΝ έχεις, και είναι μεγαλούτσικος ο παλιός (πάνω από 250GB ας πούμε, και τα περισσότερα χρησιμοποιούμενα), τότε βάλε όλα τα "εκτός αρχείων συστήματος" αρχεία σε έναν φάκελο, και όταν θα επιλέξεις τη δημιουργία image του C: , να βάλεις τον φάκελο στις εξαιρέσεις (υπάρχει επιλογή). Και μετά την αποσυμπίεση του image στον νέο δίσκο, μεταφορά με το χέρι των περιεχομένων του φακέλου αυτού...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...