Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρα τον Toshiba 3TB
http://www.e-shop.gr/toshiba-dt01aca300-3tb-35-sata3-p-PER.333634
1 Μαιου..απο τοτε εχει μετατραπει 3 φορες σε RAW με αποτελεσματα να προσπαθω να τραβηξω τα δεδομενα!
Αλλες φορες ανοιγω το πισι και δεν τον βλεπει, στο restart τον βλεπει..
Εχω αλλους 5 σκληρους, δουλευουν απροβληματιστα..Τον εχω αλλαξει καλωδιο τροφοδοσια, θεση και καλωδιο δεδομενων αλλα τα ιδια κανει..
Το hdd sentinel απο ποτε δεν τον "εβλεπε" κανονικα παρα μονο σαν υπαρκτο δισκο!
Τωρα τον εκανα παλι format και δουλευει μεχρι να το ξαναπαθει..
Αν τον στειλω στο eshop θα μου πουν οτι δουλευει..
Πραγματικα πηρα εναν σκληρο για backup που δεν μπορω να τον εχω εμπιστοσυνη..
Τι να κανω;; Εχω απελπιστει..
(Δεν ειμαι ασχετος, ειμαι αρκετα μαχημος στα θεματα των hdd και των recovery)

Δημοσ.

RMA στην Toshiba;

Λες;;και πως το κανω αυτο;;γενικα ξερω οτι ειναι πολυ "ενταξει" στο θεμα service / replacement..

( Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.. :) )

Δημοσ.

Της λεω πως εχω αλλους 5 σκληρους μεσα στο pc..
και με ρωταει αν εχω σταθερο ή λαπτοπ............
αυτο μονο τελος!
Eπισης καποια στιγμη καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα...και τις λεω:
-Που ακριβως θα τον στειλω;;
και μου απανταει:
-Απο ποια πολιτεια τον αγορασατε;;;

( στα Αγγλικα ολα αυτα )
οποτε εκει εχασα καθε ελπιδα

Δημοσ.

Μήπως η μητρική σου δεν είναι ακριβώς συμβατή με σκληρούς 3 GB ? Για κοίτα λίγο στο σάιτ τους.

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως η μητρική σου δεν είναι ακριβώς συμβατή με σκληρούς 3 GB ? Για κοίτα λίγο στο σάιτ τους.

και εγώ αυτό θα ρωτούσα, και εγώ είχα ένα θέμα με την μητρική μου κολλάγανε όλα άλλα την άλλαξα και τώρα όλα πάνε καλά

Δημοσ.

Και μια δουλεύει καλά, μια δεν τον βλέπει και μια τον μετατρέπει σε RAW? Και σε ανυποψιαστο χρόνο? Πάντως στην ανάκτηση δεδομένων, είναι όλα damaged αλλά τουλάχιστον είδα τίτλους!!

Πώς ακριβώς θα δω αν είναι 100% συμβατή;; evga x58 sli

( οπότε να αλλάξω μητρική δε παίζει )

Δηλαδή αν πάρω case και τον κάνω εξωτερικό δεν θα έχει πρόβλημα;;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα ζητησα και πηρα πιστωτικο!
( ξερω οτι σαν τιμη δε με συμφερει διοτι τον αγορασα 92€ και τωρα εχει ~110€ 
αλλα αν την πατησεις 1 φορα μετα δε ξαναθελεις τον ιδιο σκληρο! )

Τον θελω για να βαζω καετσβαμενα μεσα απο +ορετζς, να λειτουργει 6-7 ωρες την μερα..
Να παρω εξωτερικο ή θα ταλαιπωρηθει πολυ;;

Δημοσ.

Να σου τον κάνουν RMA έπρεπε να επιμένεις, κι όχι πιστωτικό. Κι αν μουρμουράγανε ("μα δουλεύει" κλπ), να τον...αυτοκτονούσες.

(...αλλιώς απλά να περίμενες πότε θα ξαναγίνει RAW).

Επίσης, δεν έχω καταλάβει : αν έχεις και άλλον δίσκο (όπου κάνεις τις ανακτήσεις), δεν διατηρείς αντίγραφα εκεί; (Αν διατηρείς, πού χρειάζονται οι ανακτήσεις.... ; )

Αν πάλι ΔΕΝ διατηρείς αντίγραφα, ψάχνεις τον μπελά σου...

Τέλος, συνήθως οι "εξαφανίσεις" σκληρών οφείλονται σε πρόβλημα τροφοδότησης. "Λίγο" τροφοδοτικό; Έχει αρχίσει να γερνάει; Έχει κάποιο πρόβλημα στα καλώδια; Έχει πρόβλημα Ο ΣΚΛΗΡΟΣ, πχ με το μοτέρ του ή τις επαφές των υποδοχών του; (Συνήθως το πρόβλημα το έχει το τροφοδοτικό πάντως).

Το να χάνει βέβαια το partitioning του, ίσως τελικά να είναι ενδεικτικό ότι ο ΔΙΣΚΟΣ είναι που έχει το πρόβλημα...

Αυτά έτσι γενικά, αφού ήδη τον έδωσες πίσω.

Όσο για "εξωτερικό", τί εννοείς "θα ταλαιπωρηθεί πολύ"; Λογικά ΔΕΝ εννοείς την φορητότητά του, αλλά την χρήση....; Αν ναι, καμία διαφορά στην "ταλαιπωρία" είτε εσωτερικός είναι, είτε εξωτερικός.

Και για την ακρίβεια, καλά θα κάνεις να πάρεις πάλι εσωτερικό : http://www.e-shop.gr/western-digital-wd30purx-purple-surveillance-hard-drive-3tb-35-sata3-p-PER.303082 (3 χρόνια εγγύησης, κι όχι 2 όπως ο Τοσίμπας / ο πιο φθηνός 3ΤΒ). Σε καμμία περίπτωση μην πάρεις "έτοιμο εξωτερικό" πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα RMA ηθελαν να μου κανουν αλλα ηθελα κι εγω να γλιτωσω τον Toshiba..
Μονο και μονο επειδη αυτος που πηρα, δεν μου βγηκε καλος και ηταν και ο 1ος μη WD που αγορασα!
Δεν τον χρησιμοποιησα ποτε σαν backup γιατι απο τον 1ο μηνα αρχισε τα χαζα..
Εννοειται οτι τα πιο σημαντικα τα εχω σε BR-DISCs ( ακομα κι αν δεν εχω BR-Driver :P )
Θελω να μου λυσεις σε παρακαλω αν μπορεις 2 αποριες:
Κοιτα τις εικονες!!
Κι εμενα στην αρχη κατι ηθελε για να δει τα 3ΤΒ αλλα δεν θυμαμαι...
Υπαρχει περιπτωση να φταιει οτι το πισι μου ειναι 5ετιας;; 
Εχω EVGA x58 sli motherboard!
( το τροφοδοτικο δεν ειχε ποτε προβλημα και επειδη εχω και μετρητη Watt δεν εχει καποια σπουδαια καταναλωση..Full Load να βαραει 250W.. Ενω το τροφοδοτικο ειναι 620W coolermaster! )

post-115854-0-56504400-1414676506_thumb.png

post-115854-0-50752000-1414676508_thumb.png

Δημοσ.

...το ότι "δεν βγήκε καλός και ήταν ο 1ος ΜΗ-WD" σου, ξέχνα το. Απλά σου έκατσε. Ούτε καν τα μοντέλα των σκληρών δεν εξασφαλίζουν "ποιότητα", πόσο μάλλον οι μάρκες. Ψυχολογικό είναι το ζήτημα, και αν θες δώσε του βάση, αλλά να ξέρεις και τί υφίσταται. Από εκεί και πέρα, απλά να δίνεις σημασία στις εγγυήσεις, και να παίρνεις πχ δίσκους με 3ετή (έστω), παρά με 2ετή (το ότι τον πλήρωσες 92 τον διετούς, σημαίνει ότι κέρδισες το 17άρι με τη μία, αλλά σκέψου ότι έναν τριετούς θα τον πλήρωνες, με αυτήν την αναλογία, 138. Οπότε έχασες 21 από την άλλη, συν την εξασφάλιση 365 ημερών. Συμπέρασμα, πιο συμφέρουσα αγορά θα ήταν ένας με 3ετούς...).

Στις εικόνες (που έβαλες για τα σημειωμένα σχόλια), δείχνεις έναν Γκρην κι έναν Ρεντ. Ειδικά Γκρην (που είναι 2χρονης), ελπίζω να μην το σκέφτεσαι (ώστε να γλυτώσεις το περίπου 8άρι)...Ο Πέρπλ που σου πρότεινα, δεν αναφέρει να έχει πρόβλημα για διαχείριση μέσω GPT πάντως.

Το δε τροφοδοτικό, το ότι είναι "καλό" και αρκετών Βατ, συν το ότι δεν πολυχρησιμοποιείται, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει προβλήματα (αν όχι στην παροχή ρεύματος καθ' εαυτή, ίσως σε κάποια καλώδια ή βύσματα=να έχουν χαλαρώσει οι υποδοχές). Ούτε όμως σημαίνει από την άλλη ότι αυτό έχει γίνει. Πόσο μάλλον αν έχεις κάνει ενδελεχή μέτρηση όλων των βυσμάτων που βγάζει και σου δείχνει επαρκές.

Όπως είπα, το γεγονός ότι πέραν των εξαφανίσεων, έχανε και το partitioning, είναι ύποπτο για τον ίδιο τον δίσκο και την κατάστασή του. Το συμπέρασμα θα το βγάλεις μια και καλή με τον νέο δίσκο...

Το ότι το μηχάνημα είναι 5ετίας, σημαίνει μάλλον ότι δεν έχει UEFI BIOS, το οποίο έχει να κάνει με το εάν θες να χρησιμοποιήσεις τον δίσκο για να βάλεις λειτουργικό (που θα πρέπει να είναι ΚΑΙ 64μπιτο, για να μπουτάρει από μόνο του, χωρίς παρέμβαση από άλλα προγράμματα).

Μάλλον όμως χρησιμοποιείς ΧΡ ακόμα, και γι' αυτό είχες πρόβλημα με την αναγνώριση των 3ων ΤΒ ακόμα και για χρήση του δίσκου ως "αποθήκη". Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείς κάπoιο πρόγραμμα όπως πχ το Disk Wizzard της Seagate που θα μπορέσει να διαχειριστεί την χωρητικότητα την άνω των 2.2TB :

Beyond_3_TB.jpg

Δημοσ.

οκ κλεισαμε στον RED και καποια στιγμη
( αφου ειναι προτιμοτερο το non default external HDD )
παιρνω ενα case και γινεται εξωτερικος!
win8.1 x64 εχω.. :)
Ευχαριστω πολυ για την πληρη και λεπτομερη καθοδηγηση,
Θα κανω την αγορα τις επομενες μερες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...