Προς το περιεχόμενο

Πώς μπορώ να ξεφορτωθώ τα linux linpus και να περάσω σε Windows 7;;;

GiannisCrow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Μόλις αγόρασα ένα ACER Aspire laptop, το οποίο έχει εγκαταστημένα τα Linux Linpus. Θέλω να τα απεγκαταστήσω και να περάσω τα Windows 7 για τα οποία διαθέτω αγορασμένο DVD και κωδικό. Ενώ λοιπόν πήγα στο BIOS και έβαλα προτεραιότητα στο boot την συσκευή C/DVD ώστε να κάνω boot από το DVD των Windows, σε κάθε επανεκκίνηση με πετάει πάλι στα Linux. Μάλιστα στο περιβάλλον εντολών που με βγάζει (είμαι παντελώς άσχετος από Linux) πληκτρολογώ startx για να περάσω σε περιβάλλον εργασία Linux που νομίζω πως μοιάζει λίγο με τα windows, να μπορέσω να κάνω έστω τη δουλειά μου (πλοήγηση ίντερνετ κλπ) μέχρι να βρω έναν τρόπο να περάσω Windows, αλλά και πάλι τίποτα!

Με λίγα λόγια, SOS! Ποιος είναι ο πιο απλός/εύκολος τρόπος να ξεφορτωθώ τα linux linpus και να περάσω σε Windows 7;

Και αν δεν γνωρίζετε αυτό, τι μπορώ να κανω για να περάσω σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον από αυτό της γραμμής εντολών;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nope, δεν λέει κάτι τέτοιο! Και αυτό είναι που μου κάνει μεγάλη εντύπωση, εχω κάνει 100 φορές μόνος μου φορμάτ, αλλά ποτέ από linux. Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει! 

Κρατώντας πατημένο για αρκετή ώρα το f10 ή το f12 όταν θέτεις σε λειτουργία το pc, πρέπει να σου βγάλει επιλογή να κάνεις boot από το dvd rom. Διαφορετικά, μέσα από το bios, ορίζεις first boot device το dvd rom.

Το πρόβλημα δεν σχετίζεται με το Linux. Τι ότι δεν ξεκινάει απο το cd έχει να κάνει με κάποια ρύθμιση του bios.

Κοίταξε αυτά που σου είπαν τα παιδιά. Αν το πρόβλημα παραμένει δοκίμασε να κάποιο άλλο windows cd.

Σιγούρεψε πρώτα ότι το DVD είναι γραμμένο σωστά και όχι χαλασμένο. Εν ανάγκη γράψε το ξανά. Πάντα στην χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα (δεδομένα γράφουμε, όχι ταινία).

Στα Aspire το boot menu κουμπί είναι το F12. Συνήθως είναι απενεργοποιημένο και πρέπει να το ενεργοποιήσεις μέσα από το BIOS(δεν είμαι σίγουρος πάνω σε αυτό, ίσως να είναι ενεργοποιημένο και από default).

Στην τελική, μπες στο BIOS και αφαίρεσε όλες τις συσκευές εκκίνησης εκτός από το DVD, μέχρι να κάνεις τη δουλειά σου.

Εγώ ψηφίζω uefi (όπως πάντα) μπες στο bios και απενεργοποίησε το secure boot ή όπως και να το λένε (ανέβασε φωτό  αν δεν θες να διαβάσεις εγχειρίδιο) ή ,αν δεν έχει τέτοια επιλογή, φρόντισε να φτιάξεις ένα dvd/usb που να έχει υποστίρηξη uefi (χρειάζεσαι λειτουργική εγκατάσταση με 64bit windows 7)

http://hodgin.ca/2012/10/02/creating-a-uefibios-windows-7-usb-and-installing-to-gpt-partitions/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...