Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαναφέρω το θεμα γιατί έπεσε στα χέρια μου μία ίδια οθόνη, την πήρα από την ανακύκλωση εδώ στην εταιρεία που δουλεύω και προσπάθησα να τη φτιάξω έτσι, για χαβαλέ. Αν δουλέψει κάπου θα τη δώσω (έχω μια τρέλα να κάνω χαλασμένα πράγματα να ξαναδουλεύουν σαν χόμπυ).

Αυτό που κάνει είναι ότι μόλις την ανάψεις δείχνει για μισό δευτερόλεπτο, μετά συνεχίζει να δουλεύει κανονικά αλλά η οθόνη είναι μάυρη. Αν τη σβήσω από το κουμπί και την ξαναανάψω κάνει πάλι το ίδιο, δείχνει για μισό δευτερόλεπτο και μετά μαυρίλα, χωρίς να σβηνει όμως. Απλώς μαυρίλα. Επιπλέον έχει αρκετό buzzing από το τροφοδοτικό.

Έχω τον ESR tester MESR-100 v2 και έλεγξα incircuit όλους τους πυκνωτές και όλοι βγήκαν εντάξει. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος πυκνωτής χαλασμένος αλλά ο MESR-100 να τον δείχνει σωστό;  Έλεγξα και όλες τις διόδους και τις διπλοδιόδους και ήταν εντάξει.

Υπάρχει και ένα "str w6253" με 6 ποδαράκια το οποίο είναι όπως βλέπω " PWM Off-Line Switching Regulator IC ". Υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί αυτό incircuit;

205-1200x1200.jpg

Επεξ/σία από dchatz
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα συμπτώματα παρουσίασε ένα 19άρι Belinea 1980 S1 που είχα (έχω) και μου είχε στοιχίσει 330 ευρώπουλα τον Ιούνιο του 2007. Άνοιγε κανονικά για 1″ και μετά μαύρη μαυρίλα, μαύρη σαν καλιακούδα :P

Μου πρότειναν να το πάω στον *ηλεκτρονικό* της γειτονιάς για να αποφύγω τις καθυστερήσεις με αντιπροσωπείες (η εγγύηση ήταν ακόμα εν ισχύ) / μεταφορές στο εξωτερικό και δεν ξέρω τι άλλο. Παρότι του τόνισα ότι το χρειαζόμουν όσο το δυνατόν συντομότερο (αναγκάστηκα να γυρίσω σε CRT μπαούλο), ο τύπος με έγραψε. Μετά από 2+ βδομάδες (υποτίθεται πως προτιμούμε τους τοπικούς τεχνικούς/καταστήματα για πιο άμεση εξυπηρέτηση) δεν το είχε καν ανοίξει. Παραπονέθηκε κιόλας για τις παράλογες απαιτήσεις μου! :rolleyes: Στο τέλος μου ζήτησε €40 -αν δεν με απατά η μνήμη μου, μπορεί να ήταν και €60- για να αντικαταστήσει τον/τους ελαττωματικό/-ούς πυκνωτή/-τές που είχε εντοπίσει. Είχα τσαντιστεί τόσο που το πήρα κι έφυγα επιτόπου καταβάλλοντας €20 για τον «έλεγχο». Ακολούθησε ξέχεσμα στο άτομο (συγγενής) που τον πρότεινε. Παροιμιώδης αδιαφορία για μια επιδιόρθωση (έλεγχος καμμένων πυκνωτών τροφοδοτικού) που δεν απαιτεί πάνω από ... πόσο ακριβώς; Μισή ώρα, μία ώρα; Πάντως όχι 2+ βδομάδες χωρίς να έχει καν ανοιχθεί. Ε, όχι!

Αρχαιολογία πλέον, είχε για την εποχή του πολύ αξιόλογο VA panel (ο λόγος για τον οποίο το είχα επιλέξει παρότι τη μάρκα αυτή δεν τη ξέρει ούτε η μάνα της) που υπερείχε κατά κράτος της σαβούρας των TN που κυριαρχούσαν στην αγορά.

Έλεγα κάποτε να το ’φτιαχνα έτσι για το «γαμώτο». Τελικά αντί για επισκευή, πήρα ένα Dell 2209WA (ανεβαίνοντας παράλληλα στις 22 ίντσες) το οποίο και χρησιμοποιούσα έως και τον περασμένο Μάιο. Το τροφοδοτικό του τελευταίου χαίρει άκρας υγείας. Το panel του αντιθέτως, τα ’χει έχει βγάλει τα προβληματάκια του. Αρχικά  2, και κάποιες φορές 3, κάθετες γραμμές που εξαφανίζονταν μετά από 15′ (τι Διάολο, ζέσταμα χρειάζεται;) και αργότερα burn-in στην πάνω αριστερή γωνία. Για office use είναι επαρκέστατο πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...