Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Μόλις πρόσφατα οικονόμησα μία Sapphire 6870. Έχω το εξής πρόβλημα:

Η κάρτα έχει 2 6-pin θύρες για τροφοδοσία. Το τροφοδοτικό μου όμως, αντι να έχει π.χ 2 εξάπηνα καλώδια, έχει ένα καλώδιο με 2 PCI-E 6-pin, οι οποίες βρίσκονται στο ίδιο καλώδιο, σαν κι αυτό εδώ που παραθέτω (χωρίς τα extra 2-pin που φαίνονται):

http://www.overclock.net/content/type/61/id/1466845/width/350/height/700/flags/LL

Έχοντας το παρακάτω τροφοδοτικό με αυτά τα specs:

http://support.you.gr/catalog/EB/EBA3CBF4A640124D85765D87C053485D.pdf

Και δεδομένου ότι η 6870 μάλλον μπορεί να τραβήξει μέχρι και κοντά στα 300W, θα είμαι ασφαλής αν η 6870 τραβάει από το ίδιο καλώδιο; Σημειώνω ότι δεν έχω δοκιμάσει τίποτα μέχρι τώρα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχεις προβλημα, το τροφοδοτικό μπορει να δώσει μέχρι 335watt 435watt στην +12v γραμμή, η κάρτα σου έχει tdp 150watt (πρακτικά θα τραβάει λιγότερα)

Επεξ/σία από EddieObscurant
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Το 335w στην +12v γραμμή που αναφέρεις πως το υπολογίζεις/προκύπτει ακριβώς;

Δημοσ.

Ναι οκ, σωστό αυτό που λες, αυτό όμως πως σχετίζεται με τα specs του τροφοδοτικού που έχω παραθέσει; (Και γενικά sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι σχετικά αρχάριος)

Δημοσ.

δεν καταλαβαίνω την ερώτηση και δεν ανοίγει και το λινκ του τροφοδοτικού.

γενικά ισχύει ότι η μέγιστη ισχύς που μπορεία να δώσει το τροφοδοτικό είναι συνδιασμός γραμμών.

απο και και πέρα

σου λέει η γραμμή 3,3 βόλτ μέχρι πόσα αμπέρ μπορεί να δώσει κοκ.

Αν η κάρτα σου πχ ζητούσε 40 αμπερ και το τροφοδοτικό σου στην +12 βόλτ γραμμή έδινε 25 προφανώς δεν μπορεί να την σηκώσει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Το 335w στην +12v γραμμή που αναφέρεις πως το υπολογίζεις/προκύπτει ακριβώς;

απο την ετικέτα του τροφοδοτικου που μου δωσες. Απο τα 585 αφαιρεις τα 150 που δίνει η +3.3 και +5v γραμμή και βλέπεις πόσα δίνει η +12v. .

Eχε υποψη οτι τα 264w που λέει οτι η δίνει η κάθε μια απο τις 2 +12v γραμμή δεν μπορούν να τα δώσουν και oi 2 ταυτοχρονα, οποτε πρακτικά το τροφοδοτικό σου στην +12v γραμμή μπορει να δώσει 335/12=27,916Ampere  435/12=36.25Αmpere

βόλτ επί αμπέρ = βάτ.

12 βόλτ επί πόσα αμπέρ = 335 βάτ.

με την προυποθεση οτι ξέρεις πόσα ampere δίνουν combined οι +12v γραμμες

Δημοσ.

απο την ετικέτα του τροφοδοτικου που μου δωσες. Απο τα 585 αφαιρεις τα 150 που δίνει η +3.3 και +5v γραμμή και βλέπεις πόσα δίνει η +12v. .

Eχε υποψη οτι τα 264w που λέει οτι η δίνει η κάθε μια απο τις 2 +12v γραμμή δεν μπορούν να τα δώσουν και oi 2 ταυτοχρονα, οποτε πρακτικά το τροφοδοτικό σου στην +12v γραμμή μπορει να δώσει 335/12=27,9166Αmpere

Οκ, αυτό τώρα είναι κατανοητό. Πιο πολύ στο installation της κάρτας κολλάω. Το ένα καλώδιο που έχει τα 2 6-pin επάνω (φωτο στο πρώτο post) αφορά και τις 2 γραμμές (δηλ. max 335w όπως είπες) , η την μία απο τις 2 γραμμές (max 264);

Δημοσ.

Οκ, αυτό τώρα είναι κατανοητό. Πιο πολύ στο installation της κάρτας κολλάω. Το ένα καλώδιο που έχει τα 2 6-pin επάνω (φωτο στο πρώτο post) αφορά και τις 2 γραμμές (δηλ. max 335w όπως είπες) , η την μία απο τις 2 γραμμές (max 264);

τι κατανοητο, θα με τρελάνεις και συ ,σου γραφω 585-150=335 και μου λες κατανοητο

κολλησε το μυαλο οποτε θα κανω edit και τα παραπάνω και εχουμε 585-150=435watt /12v = 36.25 Ampere

edit: δεν είμαι σίγουρος ότι πολυκαταλαβα τι εννοεις

δεν σημαίνει οτι το καθε καλώδιο μπορει να δώσει 264watt, το κάθε 6-pin καλώδιο δεν επιτρέπεται να δώσει πάνω απο 75watt (θεωρητικά)

edit2: εσύ να ξέρεις ότι το τροφοδοτικό σου μπορει να δώσεις 435watt για επεξεργαστή, κάρτα γραφικών κλπ

τα +5v και +3.3v χρησιμοποιουνται πολύ λίγο κυριως απο δίσκους, μνήμες, και μητρική και δεν τραβάνε ιδιαιτερα ρεύμα οποτε δεν παίζουν ιδιαιτερο ρόλο στα συγχρονα τροφοδοτικα

Δημοσ.

τι κατανοητο, θα με τρελάνεις και συ ,σου γραφω 585-150=335 και μου λες κατανοητο

κολλησε το μυαλο οποτε θα κανω edit και τα παραπάνω και εχουμε 585-150=435watt /12v = 36.25 Ampere

Ενοώ ότι είναι κατανοητός ο τρόπος που βγαίνει ρε συ, δεν κόλλησα στους αριθμόυς. Απλά αυτό που θέλω να καταλάβω είναι αν από την μία αυτή γραμμή θα τραβήξει τα 36.25 που λες. Το ρωτάω αυτό γιατί άλλα τροφοδοτικά, π.χ το Corsair vs550  που έχει ένας φίλος, και το καλώδιο είναι ακριβώς το ίδιο (2 PCI-E 6-pin στο ίδιο καλώδιο) τα γράφουν αλλιώς τα specs. Δες εδώ π.χ:

http://www.goldfries.com/images/hwreviews/2014/corsairvs550/vs_04.jpg

Εδω φαίνεται ότι σε μία γραμμή έχουμε 42. Στο δικό μου το τροφοδοτικό όπως είδες έχει δύο ξεχωριστές γραμμές (12V1 και 12V2). Είναι ακριβώς το ίδιο(ακόμη και στο κομμάτι του installation εννοώ); (Ξαναζητάω συγνώμη για του  χαμηλού επιπέδου ερωτήσεις :-D )

Επειδή τώρα το είδα το edit, ξανακάνω την αρχική ερώτηση που είχα στο πρώτο ποστ. Στο ίδιο καλώδιο που έρχεται απο το τροφοδοτικό έχω 2 6-pin. Είμαι οκ αν συνδέσω την κάρτα με το τροφοδοτικό μόνο με αυτό το καλώδιο;

Δημοσ.

μή ζητας συγγνώμη μια χαρα ερωτήσεις είναι

όχι σκέψου το τροφοδοτικό σου να είχε μια γραμμή και να μπορούσε να δώσει 36.25Α

έτσι και αλλιώς στα περισσότερα τροφοδοτικά είναι εικονικές οι γραμμές και δεν έχουν πραγματικά 2 ή περισσότερες. Απλά για λόγους "ασφάλειας" (π@π@ρι@) συστήνουν η κάθε γραμμή να μην ξεπερνάει τα 30Α.

H corsair δεν ακολουθάει την παραπάνω σύσταση, χωρίς εννοειται να έχουν κάποιο πρόβλημα τα τροφοδοτικά τους

Δημοσ.

Λοιπόν, το σύνδεσα όπως είπες και όλα οκ. Δεν έχω τρέξει κάποια high-end εφαρμογή, αλλά σε idle κατάσταση φαίνεται να είναι οκ. Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη αν σε ταλαιπώρησα λίγο παραπάνω!

Δημοσ.

κατέβασε και τρέξε το valley benchmark η το heaven benchmark-δε θυμάμαι ποιο απο τα 2 τραβάει και cpu, μπορεί και κανένα- και δες αν έχεις πτώση το % χρήσης της κάρτας η σου σβήνει το μηχάνημα.

εκεί θα καταλάβεις αν "στεγνώνει" το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

το occt ταλαιπωρει πιο πολύ το τροφοδοτικό , αλλα αν δεν αντιμετωπίσεις προβλήματα δεν νομιζω ότι χρειαζεται και το τροφοδοτικό σου εινια υπεραρκετο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...