Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Κατοικώ στην επαρχία και είμαι συνδρομητής Forthnet εδώ και χρόνια . Τα στατιστικά της γραμμής μου είναι:

DSL Connection

bull__md.gifLink Information
        spacer.gif Uptime: 5 days, 18:41:54 spacer.gif DSL Type: G.992.5 annex A spacer.gif Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.356 / 23.674 spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.023 / 20.535 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 6,00 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,5 / 15,5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,5 / 7,0 spacer.gif Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 23 / 0 spacer.gif Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0 spacer.gif Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Link (Remote): 0 spacer.gif Error Seconds (Local/Remote): 5 / 0 spacer.gif FEC Errors (Up/Down): 51 / 80.630 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 51 / 917 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 16.020 / 727

Αποτέλεσμα Speedest http://www.speedtest.net/my-result/3828422523

Ο λόγος που απευθύνομαι στο forum είναι ότι πρέπει απεγνωσμένα να βελτιώσω το upload μου ... Ο καλύτερος τρόπος είναι το VDSL αλλά ... Η Forthnet επισήμως μου λέει δεν μπορεί να μου δώσει , μιλώντας προσωπικά με τον τεχνικό μου είπε ότι δεν μου απαντάνε με σιγουριά γιατί δεν μπορούν να εγγυηθούν για απόσταση πάνω από 800 μέτρα ενώ εμένα με μετράνε στα 980. Στην κατ'οιδίαν κουβέντα που είχαμε ο τεχνικός επίσης μου είπε ότι όπως βλέπει τη γραμμή δεν θα μπορώ να πιάσω τα μέγιστα του VDSL αλλά πιθανά να μπορέσω να βελτιώσω το upload αρκετά .

Το site της Cyta μου λέει ότι στην διεύθυνση μου έχω απόσταση 665 μέτρα και άρα έχει διαθεσιμότητα. To site του OTE μου λέει ότι έχω διαθεσιμότητα VDSL 30 και όχι 50 . To site της Wind βγάζει error (Derp....) . Σε προσωπική επικοινωνία με τον ΟΤΕ μου ήπαν ότι θα πρέπει πρώτα να κάνω το αίτημα και μετά θα το δουν ...   Κανένας κοντά μου δεν έχει VDSL για να ρωτήσω εάν έχει προβλήματα. To κέντρο του OTE σίγουρα είναι σχετικά κοντά (τουλάχιστον σε ευθεία γραμμή) . 

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ήδη συνδρομητής της Forthnet (με συμβόλαιο) και εάν αλλάξω πάροχο θα χάσω χρήματα. Με την προϋπόθεση ότι αυτό που ζητάω είναι η βελτίωση του Upload (εάν πιάσω 3-4mbs θα κάνω τούμπες) και το download ακόμα και ίδιο να μείνει δεν με πειράζει αξίζει να το ρισκάρω ...? Έχω ελπίδες να δουλέψει ? 

ΥΓ O τρόπος που τα καλώδια του OTE μπαίνουν στο σπίτι είναι ο παρακάτω ........ Πιθανά να πείσω του υπόλοιπους να τα φτιάξουμε .... 

http://postimg.org/image/j0x1ya955/

Δημοσ.

Θα πιάνεις λίγο πάνω από 30Mbps.

Η γραμμή σου είναι εξαιρετική και το τελευταίο link δεν ανοίγει.

To ανανέωσα , τώρα πρέπει να δουλεύει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις  

Δημοσ.

Παρόλο που υπάρχει αυτή η κατάσταση με τις συνδέσεις και μάλιστα το κεντρικό καλώδιο του ΟΤΕ να έρχεται στον ίδιο σωλήνα με το αντίστοιχο της ΔΕΗ, έχεις καλά νούμερα.

Βέβαια θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερα.

Υπόψη ότι το VDSL είναι περισσότερο ευπαθές από εισερχόμενο θόρυβο στη γραμμή, σε σχέση με το ADSL.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε συνέχεια και απλά για ενημέρωση' έκανα την μεταφορά σε vdsl και τα νέα στατιστικά μου είναι 

DSL Connection  
bull__md.gif Link Information
        spacer.gif Uptime: 0 days, 0:12:29 spacer.gif DSL Type: ITU-T G.993.2 spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 825 / 26.803 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [B/B]: 0 / 0 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 10,4 / 17,4 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 3,4 / 19,5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,4 / 8,2 spacer.gif System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ---- spacer.gif Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / IFTN spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Link (Remote): - spacer.gif Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif FEC Errors (Up/Down): 0 / 1.029 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 0 / 0 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 0 / 0

Τα οποία δυστυχώς δεν είναι καθόλου αυτό που ήθελα καθώς το upload ήταν που με ενδιέφερε βασικά . Περιμένω από την Forthnet μήπως μπορεί να γίνει κάποια βελτίωση αλλά φοβάμαι ότι έφαγα φόλα .... 

Δημοσ.

99% ΒΛΑΒΗ στο Up έπρεπε να έχεις άνετα 4.5 Mbps αδύνατον να έχεις τέτοιες ταχύτητες VDSL με σχέση το ADSL που είχες

Δημοσ.

99% ΒΛΑΒΗ στο Up έπρεπε να έχεις άνετα 4.5 Mbps αδύνατον να έχεις τέτοιες ταχύτητες VDSL με σχέση το ADSL που είχες

Εύχομαι να έχεις δίκιο , περιμένω από εχθές να μιλήσω με τους τεχνικούς της Forthnet

Δημοσ.

Εύχομαι να έχεις δίκιο , περιμένω από εχθές να μιλήσω με τους τεχνικούς της Forthnet

Για πιο γρήγορα στείλε μήνυμα με το πρόβλημα στην  εξυπηρέτηση πελατών forthnet https://www.facebook.com/Forthnet/app_482802375174799για να σε πάρουν αυτοί τηλέφωνο 

Δημοσ.

Για πιο γρήγορα στείλε μήνυμα με το πρόβλημα στην  εξυπηρέτηση πελατών forthnet https://www.facebook.com/Forthnet/app_482802375174799για να σε πάρουν αυτοί τηλέφωνο 

Τους έχω πάρει ήδη 2 φορές τηλέφωνο και είμαι λέει στη σειρά για να με καλέσει το τεχνικό τμήμα το οποίο όμως μπορεί να κάνει και 24 ώρες... Το θέμα που δεν καταλαβαίνω με αυτό το σύστημα είναι εγώ δηλαδή πρέπει να κλειδωθώ στο σπίτι και να περιμένω πότε θα με πάρουν τηλέφωνο ...? Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό . Εάν όταν με πάρουν είμαι στη δουλειά μου ? Απίστευτο σύστημα ....

Δημοσ.

Τεχνικός Forthnet εδώ δυστυχώς για άμεση εξυπηρέτηση πρέπει να καλείτε από άλλο τηλέφωνο για να ελέγξουμε την γραμμή αλλιώς πέφτει η γραμμή

Και δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσδιορισουμε το attenuation δηλαδή την απόσταση που είναι θα έχεις από το Α/Κ

Για VDSL το μέγιστο attenuation πρέπει να είναι περίπου 10,5dB

Και συγκεκριμένα για το άτομο που ανοιξε το συγκεκριμένο topic όντως δεν γίνεται τίποτα

Δημοσ.

Έχει γίνει έλεγχος της γραμμής στον υπαίθριο κατανεμητή ή της οικοδομής ή αυτός έγινε μόνο από το αστικό κέντρο;

Με 10,5 dB εξασθένιση μιλάμε για ~750 καλωδιακά μέτρα. Ο ΟΤΕ στις περιοχές που κάνει αναβάθμιση των υπαίθριων καμπίνων, δεν αλλάζει τις παλιές όταν αυτές είναι μέχρι περίπου τα 800 μέτρα απόσταση και παρέχει μια χαρά VDSL σε καλές ταχύτητες.

Με 15,5 dB που είχε σε ADSL ο φίλος, μιλάμε για ~1100 καλωδιακά μέτρα και είχε άριστο συγχρονισμό (20,5Mbps).

Σε VDSL, που λόγω περισσότερων συχνοτήτων η ίδια γραμμή έχει πάντα μεγαλύτερη εξασθένιση, έχει μόλις 4dB αύξηση. Φυσιολογικά τα 30Mbps έπρεπε να τα πιάνει.

Και το κυριότερο πρόβλημα είναι το χαμηλό Upstream. Ποια είναι η εξήγηση για τόσο χαμηλή τιμή (825Kbps) σε VDSL όταν σε ADSL είχε 1023Kbps;

Δημοσ.

επισης ο ΟΤΕ ανεβαζει την ταση για να φτανει η ταχυτητα στην πριζα σου κ βαζει μπριζακι με πικνωτη για τοσο σαπιες γραμμες μιλαμε. διοτι η γραμμη VDSL ειναι μεχρι 800μετρα μπορουν να σου εγγυηθουν στην forthnet.ο ΟΤΕ μεχρι 1 χιλιομετρο. κ επισης η γραμμη adsl την υποστηριζει μεχρι 3 χιλιομετρα απο εκει κ περα δεν εγγυατε τιποτα καμια εταιρια.  συνηθως το χαμηλο upload οφειλεται σε βραχυκυκλωματα  κ κατα πασα πιθανοτητα απο οτι ενημερωσε πιο πανω ο φιλος ενδεχεται να ειναι απο το καλωδιο ΔΕΗ. ας καλεσει καποια μερα απο συγγενικο προσωπο απο σταθερο να παρουν μια μετρηση (ωστε να μην απασχολουμε την γραμμη που ειναι η συνδεση) κ θα το εντοπισουν κατευθειαν αν υπαρχει βραχυκυκλωμα. επισης καλο ειναι να με ενημερωσεις σε ποια περιοχη εισαι . 

ασχετο αλλα οντως ειχαμε απεργια αλλα την σπασανε με υπουλες πραξεις τα μεγαλα κεφαλια

κ επισης αν σου στειλουν τεχνικο να γνωριζεις μολις δει την εικονα που υπαρχει στην φωτο θα σου πει κ που λειτουργουν ολα κ δεν εχετε αποσυνδεσεις ,θορυβο γραμμης να κανετε τον σταυρο σας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...