Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, εδώ και λίγες μέρες περνάω προγράμματα μετά από φορματ, με το που έβαλα και τα τελευταία άρχισε να μη βλέπει ιντερνετ με το που ξεκινάει ο υπολογιστής (μόνο στη σελίδα του ρουτερ μπορω να μπω), με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να τρέχω τα διαγνωστικά του realtek lan tool, δηλαδή κάθε φορά που ξεκινάω τον υπολογιστή πρέπει να κάνω επαναφόρτωση του lan driver για να έχω ιντερνετ, δοκίμασα στατικη ip, έβαλα και τον lan driver απο την υποστήρηξη της μητρικής, αλλά αμα κλεισω το ρουτερ και το ξανανοίξω, στο κέντρο δυκτίου εμφανίζονται 2 δύκτια, ένα οικιακό και από κάτω ένα μη αναγνωσμένο στην ίδια σύνδεση δυκτίου, άμα κάνω πάλι επαναφόρωση lan driver, αμέσως εξαφανίζεται το δεύτερο δύκτιο και αποκτώ πρόσβαση

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχεις εγκαταστήσει κάποιον proxy, vmware (ή καποιο άλλο πρόγραμμα για virtual machines) ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που να "κάθεται" πάνω στις συνδέσεις δικτύου? Αυτό το 2ο δίκτυο που εμφανίζεται τι όνομα έχει?

Καλημέρα, εδώ και λίγες μέρες περνάω προγράμματα μετά από φορματ, με το που έβαλα και τα τελευταία άρχισε να μη βλέπει ιντερνετ με το που ξεκινάει ο υπολογιστής (μόνο στη σελίδα του ρουτερ μπορω να μπω), με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να τρέχω τα διαγνωστικά του realtek lan tool, δηλαδή κάθε φορά που ξεκινάω τον υπολογιστή πρέπει να κάνω επαναφόρτωση του lan driver για να έχω ιντερνετ, δοκίμασα στατικη ip, έβαλα και τον lan driver απο την υποστήρηξη της μητρικής, αλλά αμα κλεισω το ρουτερ και το ξανανοίξω, στο κέντρο δυκτίου εμφανίζονται 2 δύκτια, ένα οικιακό και από κάτω ένα μη αναγνωσμένο στην ίδια σύνδεση δυκτίου, άμα κάνω πάλι επαναφόρωση lan driver, αμέσως εξαφανίζεται το δεύτερο δύκτιο και αποκτώ πρόσβαση

Δημοσ.

Καλησπέρα, ένα από τα τελευταία που εγκατέστησα, είναι το xp mode των windows 7

αλλά έχω απενεργοποιήσει τη δυνατότητα δυκτίου,

κάτι άλλο που θυμήθηκα, είναι ότι κάποια στιγμή μπήκα bios

και ενεργοποίησα το onboard lan boot rom χωρίς να ξέρω τι είναι.

Το μη αναγνωσμένο δύκτιο λέει, Τοπική σύνδεση 2

Δημοσ.

Καλησπέρα,

δε νομίζω ότι φταίει το xp mode ούτε η ενεργοποίηση της boot rom. Μέσα από τη διαχείριση συσκευών, βρες την κάρτα δικτύου, μπες στις ρυθμίσεις και απενεργοποίησε οποιαδήποτε βλέπεις να έχει σχέση με διαχείριση ενέργειας (power management)

Καλησπέρα, ένα από τα τελευταία που εγκατέστησα, είναι το xp mode των windows 7

αλλά έχω απενεργοποιήσει τη δυνατότητα δυκτίου,

κάτι άλλο που θυμήθηκα, είναι ότι κάποια στιγμή μπήκα bios

και ενεργοποίησα το onboard lan boot rom χωρίς να ξέρω τι είναι.

Το μη αναγνωσμένο δύκτιο λέει, Τοπική σύνδεση 2

Δημοσ.

τώρα που το παρατήρησα, και τα 2 δύκτια έχου το ίδιο όνομα και αμα πατησω απανω βγαίνει ακροβώς το ίδιο παράθυρο κατάστασης,

επειδή δεν θυμάμαι να έχω κάποιο πρόγραμμα με proxy κλπ που να επηρεάζει τη σύνδεση δυκτίου, υπάρχει περίπτωση να το προκαλεί υπηρεσία πχ που να κάνει ενημερώσεις σε κάποιο πρόγραμμα;

Δημοσ.

Μοιάζει σαν κάποια εφαρμογή να έχει εγκαταστήσει virtual network adapter. Συνήθως γίνεται από proxies, vpns, virtual machines κλπ. Αν απενεργοποιήσεις τη μία από τις δύο συνδέσεις η άλλη συνεχίζει να παίζει?

τώρα που το παρατήρησα, και τα 2 δύκτια έχου το ίδιο όνομα και αμα πατησω απανω βγαίνει ακροβώς το ίδιο παράθυρο κατάστασης,

επειδή δεν θυμάμαι να έχω κάποιο πρόγραμμα με proxy κλπ που να επηρεάζει τη σύνδεση δυκτίου, υπάρχει περίπτωση να το προκαλεί υπηρεσία πχ που να κάνει ενημερώσεις σε κάποιο πρόγραμμα;

Δημοσ.

ναι, έχω 2 εικονικους προσαμογεις δυκτιου απο το bluetooth stick,

αυτό με την απενεροποίηση θα το δοκιμάσω όταν ξαναχάσω το ιντερνετ

Δημοσ.

όταν απενεργοποιώ το δεύτερο δύκτιο, χάνονται και οι 2 συνδέσεις, απενεργοποιείται ο φυσικός προσαρμογέας δυκτίου,

το ίδιο συμβαίνει ακόμα και αν έχω απενεργοποιήσει τους προσαρμογείς blouetooth, θα αφήσω και το στικάκι εκτός να δω πως συμπεριφέρεται

Δημοσ.

Λοιπόν έκανα το εξής, έβγαλα το blouetooth απο πάνω αλλά συνέχιζε να εμφανίζει 2 δύκτια και να μη μπαινει ιντερνετ,

μετά έψαξα λίγο τις ρυθμίσεις της κάρτας δυκτίου, και εκει που έλεγε "προτεραιοτητα & vlan",

το έκανα σκέτο "προτεραιότητα", έκλεισα το παράθυρο και στο κέντρο δυκτίου που είχα ανοιχτό,

αμέσως εξαφανίστηκε το δεύτερο δύκτιο και άνοιξε το ιντερνετ,

επίσης μαζί με την άλλη ρύθμιση απενεργοποίησα και το IPv6

τζιφος, στην επόμενη επανεκκίνηση πάλι το ίδιο πρόβλημα, επειδή τώρα που κάνω δοκιμές κλείνω και το ρούτερ, μήπως κάτι παρεμποδίζει το dhcp; να το απενεργοποιήσω στο ρούτερ;

έχω αρχίσει να γίνομαι φλύαρος :-)  απενεργοποίησα dhcp από ρούτερ έβαλα στατική ip και οταν ανοιγω ρουτερ περνει ιντερνετ κανονικα, θα προτιμούσα βεβαια να εχω dhcp όπως πριν, για να μη ρυθμίζω κάθε συσκευή που θέλω να συνδέσω

Δημοσ.

δεν ξέρω αν εχει καποια σχεση με τις τελευταίες αλλαγές που έκανα, αλλά από τότε δεν μπορώ να στείλω κανένα email από το outlook, 2 διαφορετικούς λογαριασμούς δοκίμασα

Δημοσ.

Μπορείς να ανεβάσεις screenshots από την ενότητα Startup του msconfig?

δεν ξέρω αν εχει καποια σχεση με τις τελευταίες αλλαγές που έκανα, αλλά από τότε δεν μπορώ να στείλω κανένα email από το outlook, 2 διαφορετικούς λογαριασμούς δοκίμασα

Δημοσ.

κάτι από αυτά που έχω απενεργοποιήσει στην παραπάνω εικόνα πρέπει να έφταιγε, άνοιξα πάλι το dhcp και πέρνω δύκτιο κανονικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...