Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα φιλοι/φιλες!!
Το pc της νονας μου εχει ενα θεμα. Το ανοιγω και βγαζει τα αρχικα γραμματα ξερετε για να μπω στα BIOS. Μολις προχωραει απο αυτην την εικονα μετα ολα μαυριζουν και μου δειχνει μονο το ποντικι. Δοκιμασα να το ανοιξω με safe mode να δω αν ανοιγει, ανοιξε κανονικα, το κανω restart αλλα και παλι τα ιδια. Ξερετε που οφειλεται τι μπορει να φταιει; Δεν θελω να το κανω format οχι οτι δεν θελει η νονα μου αλλα βαριεμαι αυτην την διαδικασια.. Καποια βοηθεια;

Δημοσ.

Από την στιγμή που μπαίνει σε safe mode το πρόβλημα είναι σε software.

Εγώ θα έκανα τα παρακάτω βήματα:

1) Boot με το cd των windows και θα έκανα "επιδιόρθωση συστήματος"

2)Boot με το cd των windows και θα έκανα "επαναφορά συστήματος"

3) Boot σε safe mode και scan με malware bytes μη τυχών έχει κολλήσει κάποιο μαμούνι

4) Θα έπαιρνα back up και θα έκανα format.

Τι έκανε πριν δημιουργηθεί πρόβλημα στο pc?

Δημοσ.

Μου ειπε μιλουσε στο skype χθες βραδυ με την κορη της και κολλησε το pc. Απ' οτι καταλαβα παγωσε εκει περα δεν μπορουσε να το κλεισει μου ειπε. Μετα που γυρισε ο γιος της σπιτι, του ειπε οτι δεν μπορουσε να κλεισει το pc και να το κλεισει ο ιδιος. Αυτος το εκλεισε τωρα ξεκολλησε και το εκλεισε το εκανε με το κουμπι power της μοναδας δεν ξερω δεν μιλησα ακομη μαζι του.

Παντως μου αρεσε η ιδεα για το 1 και το 2 βημα που μου προτεινες θα δοκιμασω και αν δεν γινει τιποτα μαλλον μετα παω για format, ευχαριστω για την βοηθεια.

Δημοσ.

Χμμ μπορεί να είναι και κάρτα. Πες μας αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή.

Κάνε boot και με κάποιο live cd linux (πχ ubunty) να δούμε πως θα συμπεριφερθεί.

Δημοσ.

Δεν τα ξερω τα χαρακτηριστικα απο το pc διοτι δεν το εχω μπροστα μου θα τα μαθω και θα ενημερωσω πριν προβω σε καποια κινηση. Παντως στο pc η αληθεια ειναι οτι ο μικρος (γιος) παιζει lineage και απο οτι ξερω αυτο απαιτει γραφικα οποτε ισως και να εχει καποιο θεμα η καρτα γραφικων οπως λετε. Αλλα τωρα εχω εγω απορια αν εχει οντως θεμα η καρτα γραφικων ειναι λογικο να ανοιγει σε safe mode;

Edit: Υπαρχει τροπος να μαθω αν τα επαιξε η καρτα γραφικων χωρις να την παρω και να την βαλω σε αλλο pc; κατι τελος παντων πιο πρακτικο και περα τα Linux γιατι δεν εχω και πρεπει να κατεβασω;

Edit2: Comple μιλησα μολις με ενα φιλο (να ναι καλα) και μου ειπε οτι εχει εκδοση ubuntu οποτε θα δοκιμασω σας ευχαριστω για αλλη μια φορα..

Δημοσ.

Ναι, γιατί σε safe mode δεν φορτώνουν οι drivers. Αν το pc έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών τότε μπορείς να αφαιρέσεις την extra και να δοκιμάσεις με τα ενσωματωμένα γραφικά.

• Like 1
Δημοσ.

Και γω αυτο ηθελα να κανω αλλα δεν εχει ενσωματωμενη στην μητρικη ξεχασα να το αναφερω και αυτο απλα ηθελα να μαθω αλλο τροπο αλλα δεν πειραζει θα δω με τα ubuntu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...