Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηρθε η μαλλον ερχεται ο καιρος που βλεπω οτι ο υπολογιστης μου δεν τραβαει για τις δουλειες που κανω οποτε εχω αρχισει να ψαχνομαι απο εδω και απο εκει για να κανω μια αναβαθμιση. 

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

Ακομα δεν ξερω, δεν θα ηθελα να ξεφυγει πολυ παντως, θα αγοραστει τμηματικα ο υπολογιστης μεχρι τον Γεναρη και δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 500-600 ευρω μιας και δεν θα γινει η αποσβεση αμεσα.

ii) Tη χρήση του υπολογιστή 

Για browsing, μουσικη/βιντεο, επεξεργασια εικονας, μονταζ βιντεο, κατασκευη ιστοσελιδων. Επισης ο υπολογιστης θα μενει παντα ανοιχτος. Δεν παιζω παιχνιδια.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Adobe Photoshop, Adobe premiere, Adobe Indesign, Wamp.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?

Οθονη υπαρχει ηδη Dell Ultrasharp u2410.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Οχι, υπαρχουν και αυτα.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

Δεν υπαρχει προβλημα ας ειναι ακομα και απο εξωτερικο.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα προτιμουσα να το συναρμολογησω μονος μου για να ειμαι σιγουρος οτι ολα θα δουλεψουν οπως πρεπει.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Λειτουργικο υπαρχει ηδη, windows 7 σε πρωτη φαση και το βλεπουμε οταν ερθουν τα 10.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

Στο μελλον ισως γινουν μικροαλλαγες αλλα σιγουρα αυτες θα ειναι 1 χρονο μετα αλλα τα βασικα mobo/cpu θα κρατησουν 3-4 χρονια σιγουρα.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

Δεν το εχω ξαναδοκιμασει αλλα αν αξιζει εννοειται πως θα το σκεφτω.

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Οχι, δεν θα παιζω παιχνιδια οπτοε δεν νομιζω οτι θα ειναι απραιτητο κατι τετοιο.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

1) Ati radeon hd 4600

2) Samsung ssd 830 64gb 

3) Sata Dvd-rw

4) 1x 2gb hdd sata

5) Κουτι (?) εχω ενα midi tower απο το πλαισιο, αρκετα βασικο μοντελο αλλα μπορει να κανει την δουλεια του νομιζω.

Χρονικα δεν δεσμευομαι, εχω στο νου μου να τον εχω ετοιμο απο την αρχη του χρονο οποτε μπορω να κυνηγαω και καποιες προσφορες που μπορει να τυχουν απο εδω και απο εκει.

Δημοσ.

Μια σύνθεση με βάση τη χρήση σου.

Cpu: FX 8320/8350

Mobo: Gigabyte 970 UD3

Ram: Εδώ πας για 2x8 = 16gb

Gpu: Θα μπορούσες να πάρεις μια nvidia (GTX 650/750) καθάρα για τα cuda cores

Psu: Ένα ποιοτικό XFX/Super flower στα 450W θα ήταν μια χαρά

Κουτί δεν θα χρειαστείς αν χωράνε όλα αυτά μέσα

Και μια ψύκτρα για το επεξεργαστή τύπου themis!

Από σκληρούς είμαστε εντάξη!

Οπότε...

Αυτά με τιμές σκρουτζ βγαίνουν περίπου στα 590 ευρώ, όμως δεν ξέρω αν είνα overkill τα 16gb ram και η κάρτα...

Δημοσ.

ναι προσωπικα θα πηγαινα σε intel λογω καταναλωσης αλλά η "μαμα" intel ειναι πιο ακριβη. Οπως και δεν βλεπω το λογω να βαλει 16gb Ram. τα προγραμματα που ανεφερε δεν κανουν τοση χρηση με 8gb θα ειναι μια χαρα.

Cpu: intel core i5-4440 3.3GHZ

Mobo: Gigabyte GA-Z97M-DS3H

για τα υπολοιπα κομματια δεν εχω καμια ενσταση.

Δημοσ.

Μια σύνθεση με βάση τη χρήση σου.

Cpu: FX 8320/8350

Mobo: Gigabyte 970 UD3

Ram: Εδώ πας για 2x8 = 16gb

Gpu: Θα μπορούσες να πάρεις μια nvidia (GTX 650/750) καθάρα για τα cuda cores

Psu: Ένα ποιοτικό XFX/Super flower στα 450W θα ήταν μια χαρά

Κουτί δεν θα χρειαστείς αν χωράνε όλα αυτά μέσα

Και μια ψύκτρα για το επεξεργαστή τύπου themis!

Από σκληρούς είμαστε εντάξη!

Οπότε...

Αυτά με τιμές σκρουτζ βγαίνουν περίπου στα 590 ευρώ, όμως δεν ξέρω αν είνα overkill τα 16gb ram και η κάρτα...

Aν πήγαινε σε FX καλύτερα να κοιτούσε σε 8320Ε.Κάρτα για επιτάχυνση (και OpenCL),περισσότερες εξόδους κλπ μπορεί να κοιτάξει μια των 80-100+.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...