Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά... 

Έχω προμηθευτεί 2 ρουτεράκια της Draytek τα vigor 2760
http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=5436:vigor2760&Itemid=662&lang=en

Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής.

Θέλω να συνδέσω 2 σημεία μεταξύ τους για να δουλεύει ένα συγκεκριμένο λογιστικό πρόγραμμα στο σημείο Β καθώς θέλω να περνάει και το παρών τηλεφωνικό κέντρο freepbx στο σημείο Β που υπάρχει ήδη κονσόλα.

Τέλος αφού θα στηθεί το VPN είναι αυτονόητο ότι το σημείο Β θα βλέπει όλο το τοπικό δίκτυο απο το σημείο Α. 

Το σετάρισμα των ρούτερς μου φάνηκε παιχνιδάκι αφού το interface της draytek πραγματικά δίνει ρέστα.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής.

Στο σημείο Α όπου απο ότι καταλάβατε με τα παραπάνω είναι το κεντρικό κατάστημα έχει 2 γραμμές ADSL μία PSTN και μια ISDN. To τοπικό δίκτυο στο σημείο Α είναι το 192.168.0.Χ με μία στατική εξωτερική IP που παίρνει ιντερνετ απο την PSTN γραμμή. Λόγω περιοχής και ΕΛΛΑΔΑΣ η μεγαλύτερη ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο που μπορεί να κλειδώσει το ρούτερ είναι τα 5000Kbps, οπότε καταλαβαίνετε οτι είναι λιγάκι δύσκολο  να σερβιριστούν όλες οι παραπάνω υπηρεσίες μόνο με 916kbps upload. Γιαυτό το λόγο η δεύτερη γραμμή θα κάνει την σύζευξη (VPN) με το σημείο Β ώστε να ελαφρύνει την PSTN για να σερβίρει τις υπόλοιπες υπηρεσίες στο σημείο Β πίο εύκολα. Το draytek λοιπόν στον σημείο Α είναι over ISDN και το δίκτυο είναι το 192.168.2.Χ

Πως μπορεί να συνδεθεί παράλληλα με το ρούτερ της PSTN γραμμής εφόσον το τηλεφωνικό κέντρο είναι κουμπωμένο στο switch που παίρνει internet απο την pstn ? Με VLAN ? Με Relay Agent ? 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε Βοήθεια.

Αυτή τη στιγμή οι ρυθμίσεις στο Vigor που είναι στο σημείο Α είναι οι εξής. 

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορώ να δώ και τα 2 ρούτερ απλά όταν συνδέω ένα λαπτοπ σε κάποια άλλη θύρα του Draytek μου βγαίνει η εξωτερική IP της Pstn και όχι της ISDN . Πράγμα λογικό νομίζω, αφού είναι ενεργοποιημένος ο Relay Agent. 
Να σετάρω VLAN ?
Δημοσ.

μπορεις να βαλεις και τα 2 draytek στο LAN σου με διαφορετική ΙΡ (192.168.0.1 και 192.168.0.2). DHCP ανοιγεις μονο στο ένα (εστω το PSTN). default gateway βαζεις ΜΟΝΟ το pstn και σε αυτό το ένα βάζεις ενα static route για το remote subnet (το LAN του σημείου Β), να τα στελνει στο isdn router.

• Like 1
Δημοσ.

H εγώ δεν τα εξήγησα σωστά ή δεν κατάλαβες ακριβώς τι έλεγα... 

Σημείο Α : 2 γραμμές 1.PSTN + 2.ISDN --> 2 routers --->  1.PSTN(TPLINK)   2.ISDN(DRAYTEK)

Σημείο Β : 1 γραμμή VDSL --> DRAYTEK 

Σημείο Α: Η Pstn(Router Tplink)  δείνει internet τοπικά σε 10 υπολογιστές λειτουργεί το ΕRP της εταιριάς (Δουλεύει Τζάμι)

Η Isdn θέλω να κάνει το vpn με το σημείο Β αλλά παράλληλα να είναι συνδεμένη με το pstn router.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ο συμφορουμήτης Rabican σου απαντά σωστά. Πρέπει να βάλεις τα δύο router του σημείου Α πάνω στο ίδιο switch, με διαφορετική ip το καθένα και με dhcp server μόνο στο ένα. Το pstn θα είναι default gateway και θα βάλεις κανόνα προς το δεύτερο δίκτυο (του σημείου Β) να βγαίνει από το isdn.

edit: το μόνο "λάθος" που κάνει είναι ότι αναφέρει να βάλεις τα δύο draytek στο ιδιο lan - προφανώς μπερδεύτηκε ή εκ παραδρομής δεν πρόσεξε ότι έχεις TP-LINK και vigor στο σημείο Α. Άρα η απάντησή του θα έπρεπε να είναι "μπορείς να βάλεις και τα 2 router (draytek & tp-link)..."

μπορεις να βαλεις και τα 2 draytek στο LAN σου με διαφορετική ΙΡ (192.168.0.1 και 192.168.0.2). DHCP ανοιγεις μονο στο ένα (εστω το PSTN). default gateway βαζεις ΜΟΝΟ το pstn και σε αυτό το ένα βάζεις ενα static route για το remote subnet (το LAN του σημείου Β), να τα στελνει στο isdn router.

H εγώ δεν τα εξήγησα σωστά ή δεν κατάλαβες ακριβώς τι έλεγα... 

Σημείο Α : 2 γραμμές 1.PSTN + 2.ISDN --> 2 routers --->  1.PSTN(TPLINK)   2.ISDN(DRAYTEK)

Σημείο Β : 1 γραμμή VDSL --> DRAYTEK 

Σημείο Α: Η Pstn(Router Tplink)  δείνει internet τοπικά σε 10 υπολογιστές λειτουργεί το ΕRP της εταιριάς (Δουλεύει Τζάμι)

Η Isdn θέλω να κάνει το vpn με το σημείο Β αλλά παράλληλα να είναι συνδεμένη με το pstn router.

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

βασικα εκανα ενα λαθος, θεωρωντας αυθορμητα οτι και το pstn router ειναι και αυτο drytek, αρα ο ανθρωπος εχει συνολο 3 drytek... μαλλον γιαυτο τον μπερδεψα..

οπως τα γραφεις fmoras ειναι. θα μπορουσες επισης, εαν εχει καποιο track/sla μηχανισμο το tplink, να κανεις redirect και ολο το internet traffic προς τον drytek σε περιπτωση που αποσυγχρονιζει το pstn adsl..

i m just sayin...

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον αυτό με το track/sla μηχανισμό που λές. Θα το κοιτάξω σίγουρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ δοκιμάζω και σας έχω ενήμερους.

To static route οπότε το ενεργοποιώ στο pstn router. Σωστά; 

Δημοσ.

yeap, στο pstn.

και νομιζω, βασει traffic, ειναι σωστοτερο να μπει εκει. θεωρω οτι οι internal hosts του σημειου Α θα εχουν περισσοτερο traffic προς το internet παρα προς το remote σημειο. οποτε, καλυτερα να μπει στο pstn, οι clients να εχουν αυτο ως gateway και να εχει λιγότερα routing table lookups να κανει, παρα να γίνει το αντριστροφο (και να παιζεις με pbr στο draytek)..

Δημοσ.

βασικα βαζεις destination address τη subnet address του remote σημειου, mask τη subnet mask του remote subnet και gateway τη local ΙΡ του local drytek (πχ 192.168.0.2 η οτι ειχες βαλει).

post-73838-0-92997100-1413200505_thumb.jpg

Δημοσ.

Στο interface επιλέγω το pppoe ή το LAN  ? H subnet του ρεμοτε σημείου εννοείς την subnet του draytek .. μπερδεύτηκα...

Σημείο Α

tplink PSTN : ip--> 192.168.0.100 sub: 255.255.255.0

draytek ISDN : ip--> 192.168.0.194 sub: 255.255.255.0

Σημείο Β

draytek ISDN: ip --> 192.168.1.1 sub: 255.255.255.0

Heeelpp!!

Δημοσ.

δες το σχεδιαγραμμα που εκανα attach!

στο static route δε σε ενδιαφερει η real/public IP του remote σημειου. σε ενδιαφερει μονο η ψεύτικη/internal ολου του remote δικτύου καθως και το next hop (που ειναι η ΙΡ του local draytek router).

αρα, για το 192.168.1.0/24 δίκτυο, θα στειλεις τα πακετα στο 192.168.0.194 (αυτη ειναι η next hop ip του tplink οταν θελει να παει στο σημειο Β). μετα ο draytek (192.168.0.194) γνωριζει τι πρεπει να κανει (ΕΦΟΣΟΝ εχεις στησει σωστα το vpn!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...