BritGreek Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Έχω κάποια LG P1 Express Dual laptop (του 2006), τα οποία λειτουργούν εξαιρετικά ακόμα και σήμερα, ενώ δεν είναι καθόλου αργά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν υπάρχουν proprietary drivers για την ΑΤΙ Χ1400 που έχουν, με αποτέλεσμα η επιφάνεια εργασίας να είναι θολή και μη λειτουργική. Η ενδεδειγμένη ανάλυση που έχει η οθόνη τους είναι 1280Χ800, ωστόσο το μέγιστο που μπορώ να επιλέξω είναι 1024Χ768. Υπάρχει τρόπος να διορθώσω το πρόβλημα αυτό; Τα LG τα χρησιμοποιώ σε αίθουσες διδασκαλίας και είναι σχεδόν μόνιμα συνδεδεμένα με μεγάλες LG τηλεοράσεις μέσω καλωδίου VGA. Αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει, θα του ήμουν ειλικρινά ευγνώμων. Οι διανομές που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές αυτούς είναι οι εξής (όλες 32bit): Peppermint OS 5 Elementary OS Luna LXLE Revisited Linux Mint 17 Cinnamon Στις διανομές που βασίζονται στο Ubuntu 14.04 δεν λειτουργούσε το πληκτρολόγιο, τα κουμπιά έντασης και τα λαμπάκια του υπολογιστή, αλλά τα έφτιαξα (δεν ανάβουν τα λαμπάκια, αλλά λειτουργούν κανονικά τα κουμπιά και το πληκτρολόγιο). Οι υπολογιστές αυτοί έχουν και Windows XP SP3 όπου όλα λειτουργούν κανονικά και γρήγορα. Όμως, θέλω να αφαιρέσω τα Windows τελείως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μεσα στο lsmod σου, φαινεται να ειναι φορτωμενος ο radeon, ο οποιος ειναι πλεον ο μονος driver που μπορει να δουλεψει την καρτα σου? Αν οχι, εισαι σιγουρα με vesa και οτι βλεπεις ειναι οι "παρενεργειες" του. Φανταζομαι δεν εχει και xv video output, δηλαδη το xvinfo λεει οτι δεν βρεθηκε σωστος adapter ή κατι τετοιο Πχ εδω που ειμια με τον nvidia $ lsmod | grep nvidia nvidia 9480104 28 i2c_core 36838 2 i2c_i801,nvidiaΕπισης, πως βλεπει την καρτα σου το lspci -nnk, πχ 01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation G96 [GeForce 9500 GT] [10de:0640] (rev a1) Subsystem: XFX Pine Group Inc. Device [1682:2412] Kernel driver in use: nvidiaΤο k εκει δεν χρειαζεται πραγματικα, ειναι για να γραψει απο κατω ποιον driver εχει αναθεσει για την καρτα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω να βάζω spoiler Βλέπω ότι χρησιμοποιεί τον radeon. lsmodttm 72698 1 radeonlibahci 26754 1 ahcidrm_kms_helper 46907 1 radeonwmi 18673 0drm 243792 5 ttm,drm_kms_helper,radeonvideo 18903 0 lspci -nnk01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV515/M54 [Mobility Radeon X1400] [1002:7145] Subsystem: LG Electronics, Inc. Device [1854:005f] Kernel driver in use: radeon Kernel driver in use: sdhci-pci Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2014 από BritGreek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Ωραια. Το xvinfo δεν χρειαζεται, μπορεις να το σβησεις. Δοκιμασε για αρχη οτι λεγεται εδω για το xrandr http://www.insomnia.gr/topic/507343-διανομες-linux/ (θα εγραφα περισσοτερα αλλα οι γραμματοσειρες μου απο σημερα φαινονται αθλια και με κουραζουν) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δεν ξέρω να βάζω spoiler Βάζεις το κείμενο που θέλεις να εμφανίζεται σε spoiler ανάμεσα στα: [spoiler] [/spoiler] Για παράδειγμα: [spoiler] μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα [/spoiler] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μαλλον εννοει code tags οπως εβαλα εγω παραπανω... και αντε να εξηγησεις πως γινεται οταν τα code tags δουλευουν ακομα και οταν ειναι μεσα σε αλλα tags Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα