Προς το περιεχόμενο

ATI X1400 και νέες διανομές (ubuntu-based): λύση για ορισμό της σωστής ανάλυσης οθόνης;

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω κάποια LG P1 Express Dual laptop (του 2006), τα οποία λειτουργούν εξαιρετικά ακόμα και σήμερα, ενώ δεν είναι καθόλου αργά.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν υπάρχουν proprietary drivers για την ΑΤΙ Χ1400 που έχουν, με αποτέλεσμα η επιφάνεια εργασίας να είναι θολή και μη λειτουργική. Η ενδεδειγμένη ανάλυση που έχει η οθόνη τους είναι 1280Χ800, ωστόσο το μέγιστο που μπορώ να επιλέξω είναι 1024Χ768.

Υπάρχει τρόπος να διορθώσω το πρόβλημα αυτό; Τα LG τα χρησιμοποιώ σε αίθουσες διδασκαλίας και είναι σχεδόν μόνιμα συνδεδεμένα με μεγάλες LG τηλεοράσεις μέσω καλωδίου VGA.

Αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει, θα του ήμουν ειλικρινά ευγνώμων.

Οι διανομές που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές αυτούς είναι οι εξής (όλες 32bit):

Peppermint OS 5

Elementary OS Luna

LXLE Revisited

Linux Mint 17 Cinnamon

Στις διανομές που βασίζονται στο Ubuntu 14.04 δεν λειτουργούσε το πληκτρολόγιο, τα κουμπιά έντασης και τα λαμπάκια του υπολογιστή, αλλά τα έφτιαξα (δεν ανάβουν τα λαμπάκια, αλλά λειτουργούν κανονικά τα κουμπιά και το πληκτρολόγιο).

Οι υπολογιστές αυτοί έχουν και Windows XP SP3 όπου όλα λειτουργούν κανονικά και γρήγορα. Όμως, θέλω να αφαιρέσω τα Windows τελείως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεσα στο lsmod σου, φαινεται να ειναι φορτωμενος ο radeon, ο οποιος ειναι πλεον ο μονος driver που μπορει να δουλεψει την καρτα σου? Αν οχι, εισαι σιγουρα με vesa και οτι βλεπεις ειναι οι "παρενεργειες" του. Φανταζομαι δεν εχει και xv video output, δηλαδη το xvinfo λεει οτι δεν βρεθηκε σωστος adapter ή κατι τετοιο

Πχ εδω που ειμια με τον nvidia

$ lsmod | grep nvidia
nvidia               9480104  28 
i2c_core               36838  2 i2c_i801,nvidia
Επισης, πως βλεπει την καρτα σου το lspci -nnk, πχ

01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation G96 [GeForce 9500 GT] [10de:0640] (rev a1)
	Subsystem: XFX Pine Group Inc. Device [1682:2412]
	Kernel driver in use: nvidia
Το k εκει δεν χρειαζεται πραγματικα, ειναι για να γραψει απο κατω ποιον driver εχει αναθεσει για την καρτα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω να βάζω spoiler :)

Βλέπω ότι χρησιμοποιεί τον radeon.

lsmod

ttm                    72698  1 radeon
libahci                26754  1 ahci
drm_kms_helper         46907  1 radeon
wmi                    18673  0
drm                   243792  5 ttm,drm_kms_helper,radeon
video                  18903  0

lspci -nnk

01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV515/M54 [Mobility Radeon X1400] [1002:7145]
    Subsystem: LG Electronics, Inc. Device [1854:005f]
    Kernel driver in use: radeon

Kernel driver in use: sdhci-pci

Επεξ/σία από BritGreek

Ωραια. Το xvinfo δεν χρειαζεται, μπορεις να το σβησεις. Δοκιμασε για αρχη οτι λεγεται εδω για το xrandr

http://www.insomnia.gr/topic/507343-διανομες-linux/

(θα εγραφα περισσοτερα αλλα οι γραμματοσειρες μου απο σημερα φαινονται αθλια και με κουραζουν)

Δεν ξέρω να βάζω spoiler :)

Βάζεις το κείμενο που θέλεις να εμφανίζεται σε spoiler ανάμεσα στα:

[spoiler]
[/spoiler]
Για παράδειγμα:

[spoiler]
μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα
[/spoiler]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...