harisg7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω "καεί" άπειρες φορές με σκληρούς και θέλω να ασφαλίσω όσο είναι αυτό δυνατόν τα δεδομένα μου, ψάχνω να πάρω έναν εφεδρικό σκληρό δίσκο για αποκλειστική χρήση backup, το πολύ μέχρι 1TB. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ούτε η χωρητικότητα, ούτε η ταχύτητα κλπ., παρά μόνο η αξιοπιστία και η αντοχή στο χρόνο. Έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο; Επίσης, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω πριν την αγορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2014 από harisg7
duffyduck Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 1GB ? Αν θες αξιοπιστια θες ειτε Western Digital Black Edition ή τον πιο ακριβο Raid Edition. Η καλυτερη λυση ειναι δυο ιδιοι (ή ιδιας χωρητικοτητας) σκληροι δισκοι σε λειτουργια RAID1
SPANK Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Λογικά ενοείς 1tb αλλα δεν διευκρύνησες θέλεις εξωτερικό δίσκο να εχεις τα backup σου η εσωτερικό σαν 2ο ;
harisg7 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Ναι, συγνώμη, 1tb εννοούσα, το διόρθωσα! Τον θέλω για εξωτερικό τον δίσκο.. Θα τον βάλω σε θηκούλα πιθανότατα και θα τον συνδέω μόνο για να αντιγράφω τα δεδομένα μου για ασφάλεια. O WD Black είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή; Για να πω την αλήθεια μου, δύο green που είχα στο παρελθόν έχουν παραδώσει πνεύμα.. Ένας black που έχω τώρα δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα προς το παρόν.
SPANK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Σίγουρα μην πας σε green ο black ειναι ενας παρα πολύ καλός δίσκος αλλα μιας και θέλεις για να τον χρησιμοποιήσεις για δεδομένα backup θα έλεγα να κοιτάξεις και τον red http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36078&cat=6&sub=12&pmanuf=8&sort=3&step=undefined
achilles_g_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Αξιόπιστος αξιόπιστος δεν νομίζω να υπάρχει. Γι αυτό αν θέλεις απόλυτη ασφάλεια πρέπει να πας σε λύση raid. Aπό εκεί και πέρα πάιζει και το θέμα της εγγύησης, άλλοι έχουν 2 άλλοι 3 και κάποιοι όπως οι red που αναφέρθηκαν έχουν 5 χρόνια εγγύηση. Kι εγώ για red θα πήγαινα πάντως.
harisg7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Με 5 χρόνια εγγύηση βρίσκω και black απ' ότι είδα.. Θεωρείτε ότι οι Red είναι πιο ανθεκτικοί γιατί είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία 24/7;
SPANK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Κατά την γνώμη μου ναι πιστεύω οτι ειναι πιο αξιόπιστοι αν ειναι αυτή η λέξη για τους red μιας και ειναι σχεδιασμένοι για nas συστήματα κτλπ
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Με 5 χρόνια εγγύηση βρίσκω και black απ' ότι είδα.. Θεωρείτε ότι οι Red είναι πιο ανθεκτικοί γιατί είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία 24/7; ...δεν παίζει ρόλο τί θεωρούμε μια χούφτα νοματαίοι. Ούτε καν τα reviews με στατιστικά θα σου υποδείξουν τον "σωστό" δίσκο. Η ΟΥΣΙΑ του πράγματος είναι ότι αυτό που θα ήθελες, δεν υπάρχει = "αξιόπιστος δίσκος". Το πώς θα σου κάτσει ΕΣΕΝΑ, δεν μπορεί να στο εξασφαλίσει κανείς. Μπορεί να πάρεις (ακόμη) έναν Γκρην και να σου κρατήσει 10 χρόνια - μπορεί να πάρεις έναν Μπλακ και ΕΣΕΝΑ να ΤΥΧΕΙ να σου κρατήσει μερικούς μήνες (...βδομάδες, ΜΕΡΕΣ...Που είναι και το -σχεδόν- πιο ακραίο σενάριο). Οπότε, η μόνη ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΙΚΗ εξασφάλιση, αναφορικά με το ΧΑΡΝΤΓΟΥΕΡ και τα ΛΕΦΤΑ σου, είναι "μια καλή εγγύηση". Η ιδανική (διότι βγαίνει αναλογικά πιο φθηνή κατ' έτος) είναι η 5χρονη ενός Μπλακ (που ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ είναι μάλιστα υψηλής ποιότητας κατασκευής. Που σημαίνει, ότι μέσα στα 5 χρόνια, ΠΙΘΑΝΩΣ θα σου αντέξει. Δεν είναι ΤΥΧΑΙΕΣ οι εγγυήσεις που παρέχουν. Βλάκες δεν είναι άλλωστε. Αλλά όπως είπα, η ΟΥΣΙΑ είναι ότι ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΕΞΕΙ, εσύ θα είσαι καλυμμένος με την εγγύηση αντικατάστασης...). Με τις εγγυήσεις, στην ουσία "αγοράζεις ασφάλιστρα" (...πέρα από χωρητικότητα) λοιπόν. Και τα πιο συμφέροντα είναι τα των πέντε χρόνων. Τα αμέσως επόμενα, δηλαδή η αμέσως επόμενη συμφέρουσα, είναι η 3χρονη. Οι δίχρονες θα έλεγα δεν συμφέρουν, παρά μόνο έαν είναι τον δίσκο να τον γράψεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ, και να τον αποσυνδέσεις και να τον έχεις την άκρη (...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να χαλάσει ο δίσκος και που θα στέκεται....). Οι του ενός χρόνου, είναι μόνο για περιπτώσεις που δεν έχεις αρκετά χρήματα, ή απλώς θες να...δοκιμάσεις το πόσο τυχερός είσαι (αν κρατήσει ο δίσκος 2 και 3 και παραπάνω χρόνια, θα έχεις αποδειχτεί ως τέτοιος...). ...στο θέμα σου πιο συγκεκριμένα τώρα : η καλύτερη περίπτωση, αυτόν τον καιρό, είναι (3ης) δίσκος των ΔΥΟ ΤΒ. Οι του ενός δεν συμφέρουν, στην αναλογία E/GB. O oποίος πάει κοντά στα 85Ε (από e-Shop, που όλο και κάποιο point του θα έχεις κοντά για να τον πάρεις χωρίς μεταφορικά). Αν έπαιρνες 2 (3χρονους) του ενός ΤΒ, θα πλήρωνες γύρω στα 120... Αν θα έδινες 75 για Μπλακ, τα επιπλέον 10 δεν είναι μακρυά... Σκέψου το, αν τυχόν τα GB δεν είναι "πάρα πολλά" για 'σένα. Αν πάλι ΕΙΝΑΙ, τότε σαφώς καλύτερα να πας στον Μπλακ που είπες, ως την πιο συμφέρουσα αγορά από θέμα εγγύησης αντικατάστασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα