Προς το περιεχόμενο

Intel ή Amd Και γιατι?

manthos626

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αυτο ειναι προβατακια μου. Αφου η ιντελ πουλαει ολοι παμε για ιντελ. ΖΩΑ ΞΥΠΝΙΣΤΕ

Ναι αυτό είναι προβατάκια μου,αφού οι τσομπάνοι στα φόρουμ σαν πουλάνε εξυπνάδες, πάμε όλοι για amd,  ΖΩΑ ΞΥΠΝΙΣΤΕ.

Μπείτε και κάνα net και ψάξτε τη σας συμφέρει εσάς και όχι το τι λέει ο άλλος ότι σας συμφέρει. 

http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?s=45278a8d9a66c64701426a0947959431&t=11769

οταν μας αρεσει να ειμαστε με τον μαφιοζο τι να πουμε.........

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια ακόμα για αυτό κλαίγεστε;;;

Ας έβγαζε κάναν επεξεργαστή της προκοπής να έκαμνε καλές πουλήσεις,δεν φταίει μονάχα η άλλη εταιρία όταν εσύ βγάζεις χαζομάρες επεξεργαστές.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 238
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μαφιοζικη απαντηση

σε λιγο οι φιλοι σου (ελπιζω να σε πληρωνουν καλα τουυλαχιστον) θα την κλεισουνε την Amd  διοτι λογο αυτης και τησ κ2 εποχης και μετα ειχαμε φτηνους iNTEL 

Προσωπικά η σειρά Fx (από 6300 και πάνω) έχει να προσφέρει αρκετά ακόμα στο χώρο του gaming.Τώρα όποιος διαθέτει το χρήμα πάει και σε Intel μιας που θέλει το καλύτερο (και είναι και το καλύτερο) για το Pc του.Εμένα προσωπικά δεν με έχει αφήσει πουθενα ξεκρέμαστο ο Fx 8350,για την χρήση που τον θέλω (κυρίως gaming).Τώρα με την προσθήκη του mantle και αργότερα του Dx12 ( http://www.extremetech.com/gaming/187970-directx-12-reduces-power-consumption-by-50-boosts-fps-by-60-in-new-tech-demo) ο cpu θα κάνει τα λιγότερα. Τώρα από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής του καθενός το τι θέλει.Καλή η Intel,καλή και η Amd αλλά τώρα βλέπουμε τι μας εξυπηρετεί μιας και το χρήμα δύσκολα βγαίνει.Σίγουρα η Intel έχει top επιδόσεις αυτήν την στιγμή αλλά και η Amd έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις και θα συνεχίσει να έχει (στο μέλλον) ελέω mantle και dx12 όπως είπα.Πάντως καλό είναι που υπάρχει η Amd ειδάλως οι υποψήφιοι αγοραστές θα έπερναν i5 στα 400 και όχι στα 200 που έχει τώρα.Οποιός αναζητεί το κορυφαίο σίγουρα η Intel είναι μία επιλογή που παίζει χωρίς αντίπαλο.Στην αντίπερα όχθη η Amd έχει αξιόλογες cpu που στέκονται αξιοπρεπώς στην εποχή μας.Αναλόγως το τι θέλει ο καθένας και το τι διάθέτει κάνει την τελική αγορά.

• Like 6

Προσωπικά η σειρά Fx (από 6300 και πάνω) έχει να προσφέρει αρκετά ακόμα στο χώρο του gaming.Τώρα όποιος διαθέτει το χρήμα πάει και σε Intel μιας που θέλει το καλύτερο (και είναι και το καλύτερο) για το Pc του.Εμένα προσωπικά δεν με έχει αφήσει πουθενα ξεκρέμαστο ο Fx 8350,για την χρήση που τον θέλω (κυρίως gaming).Τώρα με την προσθήκη του mantle και αργότερα του Dx12 ( http://www.extremetech.com/gaming/187970-directx-12-reduces-power-consumption-by-50-boosts-fps-by-60-in-new-tech-demo) ο cpu θα κάνει τα λιγότερα. Τώρα από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής του καθενός το τι θέλει.Καλή η Intel,καλή και η Amd αλλά τώρα βλέπουμε τι μας εξυπηρετεί μιας και το χρήμα δύσκολα βγαίνει.Σίγουρα η Intel έχει top επιδόσεις αυτήν την στιγμή αλλά και η Amd έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις και θα συνεχίσει να έχει (στο μέλλον) ελέω mantle και dx12 όπως είπα.Πάντως καλό είναι που υπάρχει η Amd ειδάλως οι υποψήφιοι αγοραστές θα έπερναν i5 στα 400 και όχι στα 200 που έχει τώρα.Οποιός αναζητεί το κορυφαίο σίγουρα η Intel είναι μία επιλογή που παίζει χωρίς αντίπαλο.Στην αντίπερα όχθη η Amd έχει αξιόλογες cpu που στέκονται αξιοπρεπώς στην εποχή μας.Αναλόγως το τι θέλει ο καθένας και το τι διάθέτει κάνει την τελική αγορά.

Εξαιρετικοι vfm ειναι οι 8320 και 8350 στους fx (που ειναι και οι καλυτεροι στην κατηγορια τους).

Απο κει και πανω ανεβαινει το tdp, βαζεις το πυρηνικο εργοστασιο στο pc σου , και θες μια καλη αεροψυκτρα ή υδροψυξη και 80-100w επιπλεοn psu, και το vfm παει περιπατο.

Μιλωντας αυστηρα για gaming ενας 8350+ μια 990  εχουν χονδρικα 260 ευρω

Και ενας g3258+μια z97 εχουν χονδρικα 80 ευρω λιγοτερα

Μιλωντας για vfm και αυστηρα για gaming και μεχρι τα 1080, το 80 ευρω φθηνοτερο σεταπ της ιντελας (που σου δινει την δυνατοτητα να πας σε μια ταξη καλυτερη gpu) ποσο σε περιοριζει?

Kαι εχω το δικο σου σεταπ με 8350, 990 και 780ti, που ειναι εξαιρετικο (η gtx970 και η 290χ σου χαλανε το vfm) τοσο για gaming οσο και για allaround. Και θελω να αναβαθμισω. Να βγαλω τον  8350 να βαλω τι απανω?

Τον 9590? σε σχεση με τους ι5κ?

Εκει ειναι και το προβλημα της amd. στην z97 βαζεις οτι θελεις απανω με την intel να υπερεχει σε ολες τις κατηγοριες τιμης, εκτος αυτης των 8320 και 8350. 

Εξαιρετικοι vfm ειναι οι 8320 και 8350 στους fx (που ειναι και οι καλυτεροι στην κατηγορια τους).

Απο κει και πανω ανεβαινει το tdp, βαζεις το πυρηνικο εργοστασιο στο pc σου , και θες μια καλη αεροψυκτρα ή υδροψυξη και 80-100w επιπλεοn psu, και το vfm παει περιπατο.

Μιλωντας αυστηρα για gaming ενας 8350+ μια 990  εχουν χονδρικα 260 ευρω

Και ενας g3258+μια z97 εχουν χονδρικα 80 ευρω λιγοτερα

Μιλωντας για vfm και αυστηρα για gaming και μεχρι τα 1080, το 80 ευρω φθηνοτερο σεταπ της ιντελας (που σου δινει την δυνατοτητα να πας σε μια ταξη καλυτερη gpu) ποσο σε περιοριζει?

Kαι εχω το δικο σου σεταπ με 8350, 990 και 780ti, που ειναι εξαιρετικο (η gtx970 και η 290χ σου χαλανε το vfm) τοσο για gaming οσο και για allaround. Και θελω να αναβαθμισω. Να βγαλω τον  8350 να βαλω τι απανω?

Τον 9590? σε σχεση με τους ι5κ?

Εκει ειναι και το προβλημα της amd. στην z97 βαζεις οτι θελεις απανω με την intel να υπερεχει σε ολες τις κατηγοριες τιμης, εκτος αυτης των 8320 και 8350. 

οταν ο ι3 θα τα βρει σκουρα λογο πυρηνον εκει να σε δω τι θα κανεις_θα δοσεις 160 ακομα + για να πας σε εναν ι5 κλειδομενο.

οποτε παλι και εκει περιπατο το vfm.

αν δεις τα καινουργια παιχνιδια που βγενουν τι απαιτήσεις εχουν θα κλες.....δες alien isolation COD που θα βγει σε κατι μηνες.

και γτ δεν βαζεις τον 6300 σε σχεση με τον ι3 που ειναι στην ιδια τιμη.

• Like 1

Άμα το βλέπεις έτσι το πράγμα....

Και ένα μηχανάκι έχει δυο ρόδες και ένα αμάξι έχει τέσσερις,λέει αυτό κάτι για την ταχύτητα που μπορεί να έχει το κάθε ένα;;και μάλιστα και υπό διαφορετικές συνθήκες(πίστα,Offrad,κίνηση στους δρόμους κτλ) ;;;

Ε,όπως και να το κάνεις,μία μηχανή είναι πιο γρήγορη από ένα αυτοκίνητο. :-P

Που να ήταν και καμμια μηχανή της προκοπής..δε θα την έβλεπε.. :-D :-D :-D

• Like 1

3 χρόνια τώρα οι AMD είναι καλύτεροι στα παιχνίδια που δεν υπάρχουν ακόμα :P.Και όταν περνάνε μπροστά είναι για 3-4 fps (μιλάω πάντα για 8320- κλειδωμένο i5).

Οι 83xx είναι καλοί για καμια αναβάθμιση αλλα σε καινούργιο σύστημα δύσκολα μπαίνουν.Εχουν 2 χρόνια στην αγορά (3 απο τη κυκλοφορία του chipset), λογικό είναι να τους λείπουν σύγχρονα features, πχ pcie 3, που πρέπει να υπάρχουν σε καινούργιο μηχάνημα.Ειδικά σε ένα high-end.Και η διαφορά στη τιμή είναι μικρή.Τώρα στο skroutz ο 4440 είναι +20/25€ απο τον 8320.Άρα το vfm έχει πάει περίπατο.Τα μικρότερα skus (6300-i3) σηκώνουν πιο πολύ συζήτηση και το πιο σωστό είναι να κρίνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Oι fx ίσως είναι καλύτερη επιλογή για όσους ασχολούνται σοβαρά με το oc (χωρίς να τους ενδιαφέρουν απαραίτητα οι επιδόσεις).Ίσως και για όποιους ασχολούνται αποκλειστικά με rendering (στο χαλαρό φυσικά γιατί αλλιώς πρέπει να πάρουμε υποψιν και την κατανάλωση).Για τους υπόλοιπους η Intel προσφέρει πιο σίγουρες λύσεις.

• Like 2

οταν ο ι3 θα τα βρει σκουρα λογο πυρηνον εκει να σε δω τι θα κανεις_θα δοσεις 160 ακομα + για να πας σε εναν ι5 κλειδομενο.

οποτε παλι και εκει περιπατο το vfm.

αν δεις τα καινουργια παιχνιδια που βγενουν τι απαιτήσεις εχουν θα κλες.....δες alien isolation COD που θα βγει σε κατι μηνες.

Προσωπικα με τα καινουργια παιχνιδια και τις απαιτησεις τους οχι μονο δεν κλαιω αλλα γελαω. Το Middle earth shadow of mordor που εχει minimum(!) i5 750 και gtx 460 εγω με q6600,650ti και 8gb ram το παιζω στα high,1050p με 42 σταθερα fps.To alien ιsolation εχει αρκετα πιο χαμηλες απαιτησεις οποτε φαντασου...

Δεν σχολιαζω για να υποστηριξω μια πλευρα απο amd/intel.Το αντιθετο,πιστευω οτι ολα εξαρτονται απο το τι σε καλυπτει πραγματικα σε αυτα που ζητας με τα λιγοτερα χρηματα και οτι και οι 2 εταιριες εχουν καλα και κακα.

Απλα μην τσιμπαμε το τυρακι των εταιρειων οτι πρεπει να εχεις pc τερας με συνεχεις αναβαθμισεις για να απολαμβανεις τα καινουργια παιχνιδια.Κανενας i3 και κανενας g3258 δεν προκειται να κλαψει απο τα καινουργια games,τουλαχιστον για τα επομενα 2 χρονια.Φυσικα αν μιλαμε για ultra με 1440p και το AA στο τερμα και 100fps,πανε αλλου οι απαιτησεις και ξεφευγουν απο το "απλα απολαμβανω το παιχνιδι".

• Like 1

4 πυρήνες έχει και ο i3,όσων αφορά τα παιχνίδια τουλάχιστον,όπου εκεί πιάνει το hyper.

Ε,όπως και να το κάνεις,μία μηχανή είναι πιο γρήγορη από ένα αυτοκίνητο. :-P

Αυτό λέω και εγώ,το ότι έχει παραπάνω ρόδες το αμάξι δεν το κάνει και ποιο γρήγορο.

το hyper απο οτι ξερω απλα σε βοηθά να εκμεταλλεύεσαι καλύτερα τους πυρινες, οχι να γεννά απο το πουθενά πυρήνες

το προβλημα(κυριος για την κατανάλωση) τωρα ειναι οτι συγρινουμε επεξεργαστες διαφορετική χρονολογίας επιδη η amd τωρα βγαζει μονάχα apu και athlons για fm2..

εγω αυτην την περίοδο δεν θα επαιρνα τιποτα πανω απο 6300 απο την amd. μετα θα πηγενα σε i5 αλλα το budget μου τυνει πιο πολυ στον 6300

οπως το βλεπω εγω, τα λεφτα που γλυτώνεις εαν καταλήξεις οτι ο amd σου ειναι αρκετος τα δίνεις στην δεη

• Like 1

το hyper απο οτι ξερω απλα σε βοηθά να εκμεταλλεύεσαι καλύτερα τους πυρινες, οχι να γεννά απο το πουθενά πυρήνες

Τρέχει δυο νήματα ταυτόχρονα,αρκεί να μην καταλαμβάνει το ένα νήμα όλες της εντολές του πυρήνα.

https://software.intel.com/en-us/articles/performance-insights-to-intel-hyper-threading-technology

• Like 1

Ναι αυτο ειναι προβατακια μου. Αφου η ιντελ πουλαει ολοι παμε για ιντελ. ΖΩΑ ΞΥΠΝΙΣΤΕ

Περιμενω να ζητησεις συγνωμη που ειπες ζωα τοσο κοσμο.Με ειδες να βριζω οσους δεν αγοραζουν το προιον που μου αρεσει;περιμενω.

"The elf" εναντίον όλων.

Κάποιος θα το φανταζόταν μια άνιση μάχη αλλα έκπληκτος θα συνειδητοποιήσουμε ότι όχι μονο αντέχει τα πυρά αλλα κερδίζει και έδαφος απαντώντας  σε κάθε έναν ξεχωριστά.

Τι έγινε ρε παιδιά; Σας εχει παρει και τα σώβρακα :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...