Προς το περιεχόμενο

Intel ή Amd Και γιατι?

manthos626

Προτεινόμενες αναρτήσεις

απλα τα πραγματα 

οι fm2+ εχουν πολυ καλο vfm 

οι  ιντελ καινε λιγοτερο ρευμα

οι ιντελ πια με το 1150 εχουν μεγαλη γκαμα cpu

οι fm2 + εχουν καλυτερη καρτα γραφικων

οι ιντελ εχουν καλυτερο single core

οι Αμ3 συμφερουν οταν εχεις περιορισμενο Βudget 

απο 170 ευρω και πανω κοιτας για Ι5 η 8300 ανάλογα τα γουστα και τις αναγκες

Υ.Γ συγνωμη σημερα ανεβηκε η τιμη ι5 4440 η μου φαινεται?

Α ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.Tα βαζεις κατω τι σου χρειαζετε και πας και αγοραζεις.Εγω θελω να καιει λιγο ρευμα(3 εχω μεσα στο σπιτι)και δουλευουν πολλες ωρες,να εχουν καλυτερο πυρηνα,να μην εχω υψηλες θερμοκρασιες,να εχουν καλυτερη εργοστασιακη ψυχτρα....γιατι να μη παρω ιντελ;

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 238
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ελα μου? Εγω με Ε8400 επαιζα full speed τα παντα σε pcsx2

Πραγματικα κατι δεν παει καλα με εσενα. Σε λεω να το κοψεις, και πως ειτε αδικο εχεις, ειτε δικαιο δεν θα σε ακουσει κανεις. Και εσυ κρατας την μαλακια που εγραψα πρωτη... ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΟΥΥΝ

Στα πόσα Ghz τον είχες ανεβάσει;;;

παιδια καλησπερα σε ολους..μια ερωτηση.θελω να φτιαξω ενα pc για χαλαρο gaming.(emulators ps2,n64,gamecube κλπ) και ελαφρια παιχνιδια πχ.nfs most wanted 2012,sim city,state of decay αρκετες μεταφορες απο κονσολες.θα με καλυψει ενας fx 6300 και μια 270x μαζι με 8gb μνημη;

Και πιο βαριά παιχνίδια θα σου τρέχει... αν μιλάμε μέχρι 1080p. Με τους emulators δεν ξέρω τι παίζει.

Α ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.Tα βαζεις κατω τι σου χρειαζετε και πας και αγοραζεις.Εγω θελω να καιει λιγο ρευμα(3 εχω μεσα στο σπιτι)και δουλευουν πολλες ωρες,να εχουν καλυτερο πυρηνα,να μην εχω υψηλες θερμοκρασιες,να εχουν καλυτερη εργοστασιακη ψυχτρα....γιατι να μη παρω ιντελ;

και εμενα για ιντερνετ ταινιες  χαμηλη καταναλωση μου κανει ο g1840?

για εμενα ο μονος λογος να μην παρω ιτντελ (οσο περιεργο και ας ακουγεται)ειναι η αλήτικη   συμπεριφορα της  εταιριας και ο φοβος οτι αμα φυγει απο τη μεση η Amd θα ξαναζησω τις εποχες mHz και κατοσταρικο!

Το ερωτημα ειναι ανευ ουσιας για οποιον εχει στοιχειωδεις γνωσεις και σωστη καταναλωτικη σκεψη. Ο μεσος χρηστης που ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια στον κοσμο(και στην χωρα μας)ειναι απολυτα ενταξει με εναν τετραπυρηνο amd σε οτι και να θελει να κανει.

Ο επαγγελματιας αναλογα με τις ιδιαιτερες αναγκες του και το αντικειμενο του θα επιλεξει ειτε intel ειτε amd.

Οταν αγορασα τον i5 4570 πριν ενα χρονο, ηταν το απολυτο vfm ,τωρα που εριξε τις τιμες στους fx η amd μαλλον θα αγοραζα fx.

Σχετικα με το gaming ,για μενα που παιζω απο το 1994 , αυτο που μετραει ειναι τα δημιουργικα στοιχεια του παιχνιδιου,η πλοκη,οι χαρακτηρες,η μουσικη,οι διαλογοι,κ.τ.λ. Δεν καθομαι να μετραω fps, μου αρκει η συνολικη εικονα μαζι με τα γραφικα ασφαλως, να με ικανοποιει.

Εχω στησει pc για φιλους μου που δεν πολυξερουν απο hardware και με intel και με amd και με mid range vgas δηλαδη gtx660/760 η R9 270(X). Κανεις τους δεν εχει προβλημα να παιξει οποιοδηποτε παιχνιδι πολυ καλα.Και εχω παει,ετσι απο περιεργεια,σπιτι τους και εχω δει τις επιδοσεις με τα διαφορετικα cpus. Διαφορα δεν φανηκε οπτικα στα παιχνιδια.

Ο προγραμματισμος εχει σημασια στο gaming γιατι οταν γινεται κακη η τεμπελικη δουλεια,τοτε το hardware μου που το εχω πληρωσει αδρα δεν μου αποδιδει τα μεγιστα και τοτε σαν καταναλωτης με συνειδηση που πρεπει να ειμαι,θα τιμωρησω την εταιρια που δεν με σεβεται και δεν θα ξαναγορασω παιχνιδι της για 5 χρονια και οχι μονο αυτο,αλλα θα παω και στο φορουμ της σχετικο με το game που τα εκανε μανταρα και θα την κραξω αλυπητα.Επισης θα αποτρεψω τα πολλα ατομα που τυχαινει να ξερω που ασχολουνται με gaming απο το να αγορασουν το παιχνιδι της.

Συμπερασματικα η μονη ισως σοβαρη απαντηση στο ερωτημα του νηματος ''Intel η AMD και γιατι ?''ειναι το φτηνοτερο για τις αναγκες μου γιατι δεν ειμαι χαζος να πληρωνω περισσοτερα απο οτι εχω αναγκη.Αυτο πρακτικα στις περισσοτερες περιπτωσεις σημαινει AMD.

• Like 18

Το ερωτημα ειναι ανευ ουσιας για οποιον εχει στοιχειωδεις γνωσεις και σωστη καταναλωτικη σκεψη. Ο μεσος χρηστης που ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια στον κοσμο(και στην χωρα μας)ειναι απολυτα ενταξει με εναν τετραπυρηνο amd σε οτι και να θελει να κανει.

Ο επαγγελματιας αναλογα με τις ιδιαιτερες αναγκες του και το αντικειμενο του θα επιλεξει ειτε intel ειτε amd.

Οταν αγορασα τον i5 4570 πριν ενα χρονο, ηταν το απολυτο vfm ,τωρα που εριξε τις τιμες στους fx η amd μαλλον θα αγοραζα fx.

Σχετικα με το gaming ,για μενα που παιζω απο το 1994 , αυτο που μετραει ειναι τα δημιουργικα στοιχεια του παιχνιδιου,η πλοκη,οι χαρακτηρες,η μουσικη,οι διαλογοι,κ.τ.λ. Δεν καθομαι να μετραω fps, μου αρκει η συνολικη εικονα μαζι με τα γραφικα ασφαλως, να με ικανοποιει.

Εχω στησει pc για φιλους μου που δεν πολυξερουν απο hardware και με intel και με amd και με mid range vgas δηλαδη gtx660/760 η R9 270(X). Κανεις τους δεν εχει προβλημα να παιξει οποιοδηποτε παιχνιδι πολυ καλα.Και εχω παει,ετσι απο περιεργεια,σπιτι τους και εχω δει τις επιδοσεις με τα διαφορετικα cpus. Διαφορα δεν φανηκε οπτικα στα παιχνιδια.

Ο προγραμματισμος εχει σημασια στο gaming γιατι οταν γινεται κακη η τεμπελικη δουλεια,τοτε το hardware μου που το εχω πληρωσει αδρα δεν μου αποδιδει τα μεγιστα και τοτε σαν καταναλωτης με συνειδηση που πρεπει να ειμαι,θα τιμωρησω την εταιρια που δεν με σεβεται και δεν θα ξαναγορασω παιχνιδι της για 5 χρονια και οχι μονο αυτο,αλλα θα παω και στο φορουμ της σχετικο με το game που τα εκανε μανταρα και θα την κραξω αλυπητα.Επισης θα αποτρεψω τα πολλα ατομα που τυχαινει να ξερω που ασχολουνται με gaming απο το να αγορασουν το παιχνιδι της.

Συμπερασματικα η μονη ισως σοβαρη απαντηση στο ερωτημα του νηματος ''Intel η AMD και γιατι ?''ειναι το φτηνοτερο για τις αναγκες μου γιατι δεν ειμαι χαζος να πληρωνω περισσοτερα απο οτι εχω αναγκη.Αυτο πρακτικα στις περισσοτερες περιπτωσεις σημαινει AMD.

Αφού δεν μετράς επιδόσεις,οπτικά δεν βλέπεις διαφορές σε ότι και να έστησες,τότε πως καταλήγεις στο τελικό συμπέρασμα και μάλιστα 

με «στοιχειωδεις γνωσεις και σωστη καταναλωτικη σκεψη»

Λόγου της αρχικής σκέψεις;;;

«ειναι απολυτα ενταξει με εναν τετραπυρηνο amd σε οτι και να θελει να κανει.» 

Και επειδή η Intel τους έχει πολύ ποιο ακριβά του τετραπύρηνους;;;

Ε,οι υπέρ υπολογιστές του κάποτε σήμερα είναι παιδικά ωρολόγια με αριθμομηχανή,

και οι τετραπύρηνοι του κάποτε είναι οι διπύρηνοι του σήμερα.

Αναλόγως τι χρειάζεσαι έχει πολύ ποιο φτηνές λύσεις σε intel για κάποια πράγματα

όπως έχει και πολύ ποιο φτηνές λύσεις σε amd για άλλα πράγματα.  

Διαβάζω apple fanboys να βγάζουν χολή για την samsung και λυπάμαι την samsung....

Διαβάζω samsung fanboys να βγάζουν χολή για την apple και λυπάμαι την apple....

Διαβάζω intel fanboys να βγάζουν χολή για την amd και λυπάμαι την amd....

Διαβάζω amd fanboys να βγάζουν χολή για την intel και λυπάμαι την intel....

Διαβάζω nvidia fanboys να βγάζουν χολή για την amd και λυπάμαι την amd....

Διαβάζω amd fanboys να βγάζουν χολή για την nvidia και λυπάμαι την nvidia....

Διαβάζω android fanboys να βγάζουν χολή για τo ios και λυπάμαι τo ios....

Διαβάζω ios fanboys να βγάζουν χολή για τo android και λυπάμαι τo android....

Διαβάζω xbox fanboys να βγάζουν χολή για τo ps4 και λυπάμαι τo ps4....

Διαβάζω ps4 fanboys να βγάζουν χολή για τo xbox και λυπάμαι τo xbox....

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ! ΟΧΙ άλλο κάρβουνο...

Υ.Γ. Ένας fan του Sakis

ετσι ακριβως οπως τα λες...

η ουσια θα επρεπε να ειναι το vfm. Και μιλωντας για vfm στο gaming , που ηταν και το αρχικο θεμα της συζητησης, και μεχρι τα 1080 (απο κει και πανω θα πρεπει νατα σκας και το vfm παει περιπατο) η amd εχει σημερα το καλυτερο vfm setup με τους fx8320 και 8350. (οι α10 με τα καλυτερα ενσωματωμενα γραφικα ειναι κατωτεροι των fx αλλα και των ιντελ σε καθε ευρος τιμης)

ΑΛΛΑ...

1)8350+990= απο 30-50ευρω παραπανω ρευμα το χρονο αναλογα με την χρηση

2)8350+990= 60-80 watt μεγαλυτερο psu σε σχεση με την ιντελ

3)πανω απο 50αρικο για ψυκτρα για oc εως εκει που παιρνει

4)την amd μαλλον να εγκαταλειπει το 990 στην επομενη γενια και να μενεις εκει που εισαι

Παρε λοιπον εναν g3258 και μια z97 σημερα, βαλε και μια ψυκτρα με 25 ευρω και παιξε στα 1080 ακομα και με περιορισμους στα σετινγκς. Για να μπορεις να αναβαθμισεις σε i5  ή σε broadwell του χρονου που υποστηριζει το chipset.

Και μιλωντας για πυρηνες-modules της amd, η αρχιτεκτονικη πηγε τοσο καλα που παραλιγο να το κλεισει το μαγαζι :confused: .

Γι' αυτο και στην νεα αρχιτεκτονικη που προγραμματιζει για το 2016 (ζεν) , και οπου θελει να καταφερει να ειναι στα ιδια nm με την ιντελ , μετα απο πολλα χρονια , εγκαταλειπει τα μοντουλς και την CMT και παει σε SMT αρχιτεκτονικη (στο hyper threading της ιντελ ντε).

οταν λοιπον με το καλο (και μακαρι) καταφερει να ξεφυγει απο την παρουσα αρχιτεκτονικη (που την καταδικασε σε μια 10ετια φαπας), και ο ζεν αποδειχθει το 2016 τουμπανο (μακαρι) πουλας τον πεντιουμ και το μομπο και πας amd καρφωτος...

Αν το πρόγραμμα τρέχει σωστά στη πλειοψηφία των χρηστών τότε πιθανών η ζημια που θα προκαλέσει το κράξιμο να είναι πιο χαμηλή απο το κόστος που θα έχει να ξαναγράψουν το κώδικα για να τρέχει παράλληλα ή να τον κάνουν λιγότερο cpu intensive.Ειδικά όταν υπάρχουν επεξεργαστές 3-4 χρόνων (πχ i5 2500) που μάλλον δε θα έχουν πρόβλημα. 6/8-πύρηνους έχει μόλις ένα 2% των gamers σύμφωνα με το steam, λογικό βρίσκω να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους developers.

Δε λέω οτι δε πρέπει ο κώδικας να είναι προσεκτικά γραμμένος αλλά οι προγραμματιστές δε μπορούν να γράφουν κώδικα για οποιαδήποτε αρχιτεκτονική σκεφτεί να βγάλει η intel ή η amd αν δεν υπάρχει και το αντίστοιχο κέρδος (είτε χρηματικό είτε σε επιδόσεις).

Αναμέσα στα flames και στα μηνύματα με προσωπικές επιθέσεις που δημοσιεύτηκαν, είδα και κάποια λίγα αξιόλογα posts. Οπότε ελπίζω ειλικρινά ο topic starter να βοηθήθηκε στο ερώτημά του...και κάποιοι να μάθουν κάποτε να συζητούν πολιτισμένα σε αυτό το forum.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας...

• Like 10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...