Προς το περιεχόμενο

Intel ή Amd Και γιατι?

manthos626

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστω,αλλα δεν χρειαζονται οι ευχες ιντελ ειναι :devil: (παλι φωτιες αναβω).

δεν καιγονται αυτοι με τιποτα αλλα το κακο ειναι οτι δεν εχεις πολλους πυρηνες

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 238
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν καιγονται αυτοι με τιποτα αλλα το κακο ειναι οτι δεν εχεις πολλους πυρηνες

Ακριβως εκει ειναι το(δικο μου)θεμα.Εγω ειμαι απλος χρηστης.Το pc το θελω για ιντερνετ,ταινιες.Δηλαδη με εναν καινουργιο pentium(πχ 3420)και 4γιγα μνημη ειμαι οκ.Οι γιοι μου ομως που παιζουν παιχνιδια(λολ πχ οχι τιποτα βαρια)θελουν το κατι παραπανω.Αλλα και για τις δικες τους αναγκες με εναν i3 (το πολυ)ειναι οκ.Επειδη προσφατα ενας φιλος τους πηρε AMD και εχει προβληματα με θερμοκρασιες (οχι με αποδοση )εμενα που ΔΕΝ μπορω να ρισκαρω και θελω το κεφαλι μου ησυχο, παιρνω intel ,που ειμαι ευχαριστημενος εδω και 15+χρονια χωρις ουτε ενα προβλημα.Τωρα οσοι γουσταρουν AMD παιρνουν AMD(ξερω με λιγοτερα λεφτα παιρνεις πολλους πυρηνες κλπ)οσοι γουσταρουν INTEL (συνολικα καλυτερη ποιοτητα,καλυτερες θερμοκρασιες κλπ)ας παρει intel.Καλημερα σε ολους.

• Like 2

Ειδικά οι haswell σε AVX2 προγράμματα είναι και αρκετά κρύοι, 1-2 βαθμούς κάτω από το throttling. (με στοκ ψύξη) :rolleyes:

Για πες κάνα πρόγραμμα που δουλεύει με avx2 να μάθουμε κατά πόσο μας ενδιαφέρει.

Α ρε ελφά, πιο γραφικός και από την Αράχωβα τον χειμώνα...

Μάλιστα, εγώ είμαι γραφικός επειδή ρωτάω για μια ιδιότητα που αναφέρει κάποιος άλλος,

εσύ που το καλύτερο επιχείρημά σου υπέρ της amd είναι μια εικόνα ενός χιονισμένου τοπίου τι είσαι δηλαδή;;; 

• Like 2

Μάλιστα, εγώ είμαι γραφικός επειδή ρωτάω για μια ιδιότητα που αναφέρει κάποιος άλλος,

εσύ που το καλύτερο επιχείρημά σου υπέρ της amd είναι μια εικόνα ενός χιονισμένου τοπίου τι είσαι δηλαδή;;; 

Νιώσε λίγο, χιούμορ λέγεται...

Δεν είμαστε 15 χρονών πιά.

Πάντως ρε ELF στο έχω πει και άλλες φορες. Εκεί που πάιζει σωστό και σοβαρό πρόγραμμα, και όχι ports και κώδικας γραμμένος στην τουαλέτα, και ο 8320 μου και ο 3770 μου είναι στα ίδια, με ελαφρύ προβάδισμα υπέρ του 8320 λόγω ρολογιών και 2 έξτρα φυσικών πυρήνων. Εκει το HT απλά λάμπει δια της απουσίας του ή τα κάνει μαντάρα γιατί οι πυρήνες ταϊζονται σωστά.

Πολύ σημαντικότερο ρόλο από την ωμή ισχύ έχει το γεγονός του καλογραμμένου ή όχι κώδικα.

Διαφωνείς μέχρι επαέ?

Για να καταληξει κι ο κοσμος καπου επειδη πολλα εχουν γραφτει:

Καποιος που χτιζει τωρα ενα συστημα για gaming ανεξαρτητου μπατζεντ,τι να προτιμησει ι5-4690 η fx 8320?

Πάντως ρε ELF στο έχω πει και άλλες φορες. Εκεί που πάιζει σωστό και σοβαρό πρόγραμμα, και όχι ports και κώδικας γραμμένος στην τουαλέτα, και ο 8320 μου και ο 3770 μου είναι στα ίδια, με ελαφρύ προβάδισμα υπέρ του 8320 λόγω ρολογιών και 2 έξτρα φυσικών πυρήνων. Εκει το HT απλά λάμπει δια της απουσίας του ή τα κάνει μαντάρα γιατί οι πυρήνες ταϊζονται σωστά.

Πολύ σημαντικότερο ρόλο από την ωμή ισχύ έχει το γεγονός του καλογραμμένου ή όχι κώδικα.

Διαφωνείς μέχρι επαέ?

Το οτι ένα πρόγραμμα χρειάζεται δυνατό πυρήνα για να τρέξει σωστά δε σημαίνει απαραίτητα οτι είναι κακογραμμένο.Και πολλές φορές αυτά τα προγράμματα είναι και δωρεάν πχ emulators.

Πιο λογικό μου φαίνεται να απαιτούμε απο τους cpus για τους οποίους δίνουμε 100+ ευρώ να τρέχουν σωστά όλα τα σημερινά προγράμματα (αν όχι τα αυριανά) παρά να απαιτούμε απο τους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα που να τρέχει παράλληλα.

@parlapipas25 imo ένας i5 4400 στα 155€ και μια h97 mobo είναι η πιο καλή επιλογή αυτή τη στιγμή.

• Like 2

Εκει το HT απλά λάμπει δια της απουσίας του ή τα κάνει μαντάρα γιατί οι πυρήνες ταϊζονται σωστά.

Διαφωνείς μέχρι επαέ?

Δες κάνα benchmark σε σύγχρονο καλογραμμένο παιχνίδι με τίγκα στο optimization(αν βρεις κάποιο,αλλιώς σε καμιά 5ετήα,όποτε βγουν, μην βιάζεσαι) όχι μεταξύ i7 αλλά μεταξύ i3 και 8320 και πες μας μετά ποιος λάμπει και ποιος όχι.

Φυσικό είναι όταν ένα παιχνίδι παίζει άριστα στους 4 φυσικούς πυρήνες να μην έχει κανένα επιπλέον κέρδος από το hyper.

Κατά τα άλλα ότι είπε και ο sir.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...