Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κανονικό είναι με το που θα βάλεις το ρεύμα θα αρχίσει να στροφάρει, μετά θα ακούσεις ένα απαλό κλακ που είναι οι κεφαλές, το θέμα όμως είναι να μην ακούγεται τίποτα να τρίβεται ή να χτυπάει.

Ωπα!

Δεν ειχαμε επιμεινει σε αυτο με τις κεφαλες.

Εγω τον βαζω στην πριζα με τον usb ανταπτορα,στροφαρει (ακουω αυτο το κλασσικο σιγανο σβιουουου),ΑΛΛΑ ΝΑΙ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΚΛΑΚ ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ.Δεν ακουγεται επισης τπτ να τριβεται η να χτυπαει.

Sorry κι ολας αλλα πιστευα οτι επειδη ταρακουνιεται και ψιλοζεσταινεται το μοτερ δε θα υπαρχει προβλημα με τις κεφαλες...

Κανενας ηχος απο απο το λινκ που μου εσετιλες δεν εχει σχεση με την περιπτωσαρα μου.

Ο δικος μου ηχος ειναι ιδιος με τους ηχους που εχουν οι σκληροι οταν απλα ξεκινανε,χωρις τα χτυπηματα.Δλδ αν θες ν'ακουσεις τον ηχο μου ακου τα 2 πρωτα δευτερολεπτα απο τον 4ο ηχο του Hitachi/IBM.Και παραμενει ετσι.

Είναι δίπλα στον κονέκτορα τυπωμένο απάνω στην πλακέτα

Ναι ρε Νικο ειναι χτυπημενο το νουμερο πανω.Στραβωμαρα.Κι εγω αποκρτυπτογραφουσα τα συμβολα απανω στα τσιπακια σαν τον κωδικα ντα βιντσι..

Ρε ξεπλυμενο συννεφο, τι σκληρος αντρας και σαχλαμαρες..Σα λιωμενο βουτυρο ειμαι στη σκεψη οτι μαλλον τα χανω ολα..

firmware της πλακέτας

Ηξερα για firmware στο bios,σε κινητα,αυτο 1η φορα το ακουω για τετοια περιπτωση.Το γκουγκλαρα αλλα ομολογω οτι δεν το καταλαβα...

(Καλα αυτο το να μπρικιάσει το firmware...   Θεικο.Παιζει και να καουν ολοι οι servers της Google αν το γκουγκλαρω..)

Μόνο για την κατάσταση των platter/των κεφαλών μπορεί να σου δώσει ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, άντε και για το μοτέρ

Με hp sentinel λιγο καιρο πριν ηταν στο 100%..Εσφυζε απο ζωη.Δε θα ειχα καποια σημαδια αν εφταιγαν οι κεφαλες?

Αλλα ρε σεις δεν παιζει με τετοια σπανια χρηση που του εκανα να παθει τετοια ζημια..Δε μπορω να το χωνεψω....Δεν παιζει ρε μαγκες πουθενα αυτο..Τοση μεγαλη ζημια για τοσο μικρη χρηση...Φφφφφ

Δημοσ.

Δεν ακούγεται κλάκ στις κεφαλές, άρα είτε η πλακέτα είναι τελείως off και δεν ελέγχει τις κεφαλές είτε οι κεφαλές είναι τόσο off που δεν κουνάνε καν... Το πρώτο θα έλεγα οτι είναι πιο πιθανό αλλά χωρίς να δοκιμάσεις άλλη πλακέτα δεν μπορείς να ξέρεις τι φταίει. Προσωπικά το βλέπω πάντως το θέμα να υπάρχει στο ολοκληρωμένο της πλακέτας, λόγο του οτι δεν κάνει επικοινωνία καθόλου με τον υπολογιστή, αν ήταν κεφαλές το λογικό είναι να τον βλέπει αλλά να κολλάει ή να κάνει θορύβους παράξενους... Σε σένα όμως νέκρα, δεν τον βλέπει καν....

Όπως το λες, άλλος είναι ο μηχανισμός είναι για το μοτέρ που γυρίζει τις πλατίνες και άλλος για την θέση των κεφαλών, και τα 2 κυκλώματα όμως συνδέονται στην πλακέτα, το μοτέρ με 4 καλώδια που πάνε στο κέντρο του δίσκου (flex cable σε σένα) και οι κεφαλές με ένα header που είναι στην γωνία και έχει κάμποσα pins (20? ). Τις συνδέσεις και των 2 πρέπει να τις τσεκάρεις πάντως στην πλακέτα. Άμα δεις άλατα καθάρισε τα με οινόπνευμα, άμα δεις κάτι στραβωμένο βλέπουμε (για να βγάλεις το καλώδιο που πάει στο μοτέρ τράβα τα 2 πλαστικά δίπλα στο καλώδιο να βγουν έξω και να απασφαλήσει και μετά τράβα το, για τον κονέκτορα των κεφαλών βγάζεις την πλακέτα με ένα torx κατσαβίδι και είναι απο κάτω).

Για να δει το sentinel την βλάβη πρέπει να είναι μικρή και να συμβαίνει κάμποσο καιρό, πχ άμα βλέπεις προβλήματα ανάγνωσης, spin errors κτλπ κάτι βρωμάει, αν όμως η κεφαλή μια ωραία πρωία κάνει μια τσακ και ξεκολλήσει ούτε το SMART (αυτό που διαβάζει το HDsentinel για να σου πει την υγεία του δίσκου) προλαβαίνει να ενημερωθεί ούτε τίποτα, καληνύχτα ο δίσκος μια και καλή και αμα θες να πάρεις τα αρχεία σου αλλάζεις κεφαλές καπάκι. Υπάρχει όμως και άλλη περίπτωση να σκάσει το ολοκληρωμένο που τα ελέγχει όλα και λογικό είναι μετά να μην φαίνεται τίποτα, ούτε SMART ούτε... Yaris :P  Εσένα ευελπιστώ να είναι το δεύτερο γιατί αλλιώς όπως είπε και ο Wash.... Μάζευε ευρά :P :p Οι εταιρίες ανάκτησης μαδάνε κανονικότατα... Οτι και να δεις πάντως μην ανοίξεις το πάνω καπάκι του δίσκου γιατί μετά μπορεί να γίνει παραπάνω ζημιά πέραν του οτι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκεί χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Μόνο πλακέτα άμα θες άλλαξε  μπας και πάρει μπρος. (δες εδώ ενδεικτικά έναν που του στέλνεις την πλακέτα σου και κάνει σκάτζα και τα FW τσιπάκια αμα δεν το έχεις με το κολλητήρι/ζεστό αέρα).

Δημοσ.

Μπουγαδοσύννεφος, Στέλιο μου. Θα με υποχρεώσεις.

Όσο για το μπρίκιασμα, πρόερχεται από το "bricked firmware" (ναι, και οι σκληροί έχουν firmware. Γιατί να μην έχουν άλλωστε. Έχεις δει εσύ ποτέ κανέναν σκληρό δίπλα σε πηγάδι να την έχει βγάλει έξω και να το κατουράει; ). 

Και ναι, παίζει να μην το βρεις πουθενά έτσι στα Ελληνικά. Ποιητική αδεία (ή και αηδία, δεν ξέρω, ο καθένας όπως το πάρει) μου βγήκε έτσι (όταν σκυλοβαριέμαι που γράφω, φτιάχνω νεολογισμούς. Είναι πολύ πλακάτο.)

Μπορεί να το βρεις ως "μπρικάρισμα" ή περιφραστικά = "μπρίκαρε το firmware".

Νικ, ο "ένας", πάντως, είναι η PCB Solutions που ήδη του είπα (όκεϊκ, για την ακρίβεια "One PCB Solution" είναι τ' όνομά της)...

(Βασικά χάρηκα, γιατί νόμιζα ότι θα υποδείκνυες κάποιον εδώ Ελλάδα κτλ και λέω κάτσε να δούμε ποιός, τί πού και σε τί τιμές, αλλά μετά είδα ότι πρόκειται για τους εν λόγω...)

Δημοσ.

Νικ, ο "ένας", πάντως, είναι η PCB Solutions που ήδη του είπα (όκεϊκ, για την ακρίβεια "One PCB Solution" είναι τ' όνομά της)...

(Βασικά χάρηκα, γιατί νόμιζα ότι θα υποδείκνυες κάποιον εδώ Ελλάδα κτλ και λέω κάτσε να δούμε ποιός, τί πού και σε τί τιμές, αλλά μετά είδα ότι πρόκειται για τους εν λόγω...)

:P ναι, τώρα το είδα  :ph34r: Έψαξα μια ebay και δεν είδα όνομα  :shock:

Για Ελλάδα είναι λίγο περίπλοκα τα πράγματα :P Και οι τιμές :P Μόνο άμα έβρισκε κανέναν ίδιο δίσκο σε κανένα μαγαζί που να είχε την ίδια πλακέτα αλλά αυτό θέλει κάμποσο ψάξιμο και μετά πρέπει να τρέχει σε ηλεκτρονικούς να του κάνουν και σκάτζα τα τσιπάκια FW... Ενώ εκείνος άμα του στέλνεις την παλιά, σου αλλάζει το τσιπ και σου έρχεται η καινούργια έτοιμη για σύνδεση, κομπλέ...

Δημοσ.

άμα δεις κάτι στραβωμένο βλέπουμε (για να βγάλεις το καλώδιο που πάει στο μοτέρ τράβα τα 2 πλαστικά δίπλα στο καλώδιο να βγουν έξω και να απασφαλήσει και μετά τράβα το

To εκανα.

Οτι και να δεις πάντως μην ανοίξεις το πάνω καπάκι του δίσκου γιατί μετά μπορεί να γίνει παραπάνω ζημιά πέραν του

I got it

Θα ακολουθησω την αρχικη συμβουλη του...μαυροσυννεφοαπλωμενομανταλακομπουγαδου (σορυ το washcloud..too difficult) να τον στειλω σε εταιρεια στυλ Datalabs για διαγνωση κι αν με συμφερει η θα πληρωσω για ανακτηση, η θα ψαχτω για πλακετα απ δω,η θα απευθυνθω στη One PCB Solution

Τελευταια παντως "ανακαλυψη" ειναι οτι πριν λιγο τον εβαλα στο ρευμα και μου 'ρθε να τον κουνησω.Ο ηχος που ακουγεται ειναι σα να κουνας ενα πακετακι με κανα δυο τσιχλες μεσα (πιο σιγα βεβαια) η τον ηχο που κανει ενα μικρο κουτακι με ψιχουλα μεσα (τσικ...τσικ...).Καπως ετσι..Καταλαβαινετε...

Για να τον ακουσω αυτον τον ηχο πρεπει να πλησιασω τον σκληρο πολυ κοντα στο αυτι,κουνωντας τον.

Αν κουνησω το δισκο εκτος πριζας αυτος ο σιγανος ηχος δεν ακουγεται.

Δε ξερω αν σημαινει κατι αλλα...

Αυτ(ι)α..

Δημοσ.

...άσχετο, αλλά το τέλος του παραπάνω μου θύμισε μια γελοιογραφία που πήγαινε κάπως έτσι : ήταν ένας τύπος διπλωμένος στα δύο προς τα πίσω και είχε περάσει το κεφάλι κάτω από τα πόδια του και έλεγε στον γιατρό που είχε απέναντί του (ο οποίος κοίταζε με φάτσα κάπως έτσι :wacko: ) : "να, βλέπετε γιατρέ; Όταν κάνω ΑΥΤΟ, ακούω ένα ΚΡΑΚ"...

• Like 1
Δημοσ.

ήταν ένας τύπος διπλωμένος στα δύο προς τα πίσω και είχε περάσει το κεφάλι κάτω από τα πόδια του και έλεγε στον γιατρό που είχε απέναντί του (ο οποίος κοίταζε με φάτσα κάπως έτσι  :wacko: ) : "να, βλέπετε γιατρέ; Όταν κάνω ΑΥΤΟ, ακούω ένα ΚΡΑΚ"..

χαχαχα!!

Οκ παιδες ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.

Δημοσ.

Εν τέλει είχα την ίδια πλακέτα εδώ σε ένα ράφι :P Σήμερα που κόντεψαν να μου πέσουν στο κεφάλι είπα να κοιτάξω (καλιό αργά παρά ποτέ ε; :P ).

Αν ξεμπερδέψεις με το μαγαζί + θες να δοκιμάσεις πλακέτα γράψε εδώ να δούμε που και πως.....

Good luck.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...