Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα,

Εχω εναν εξωτερικο σκληρο 500GB κι εντελως ξαφνικα χθες, οταν ανοιξα τον διακοπτη του , δεν τον ειδε ποτε το pc μου (ubuntu 12.04),ουτε στα εργαλεια δισκων.

Το βαζω σε αλλο Pc με win xp και δεν εμφανιζεται, ουτε στο Bios, ουτε στο my computer,ουτε στο disk managment,ουτε και στο hp sentinel εμφανιζεται, ουτε φαινεται στην οθονη οταν ανοιγεις το pc.

Αλλαζω το usb καλωδιο του, δεν κανει απολυτως τπτ. 

Ξηλωνω τη θηκη του εξωτερικου και ως sata πλεον, τον κουμπωνω με usb ανταπτορα στα ubuntu. Τπτ.

Ανοιγω το κουτι και τον συνδεω σα slave.Νεκρα.

Ακριβως το ιδιο κανω και στο Pc με τα windows.Τζιφος...

Μου προκαλει εντυπωση οτι οταν τον συνδεω και στους δυο υπολογιστες,αυτοι παραμενουν "αταραχοι", δε γυρναει ουτε το ποντικι, σα να μη συμβαινει τιποτα.Τιποτα δεν προμηνυε την εξαφανιση του, αφου λιγο καιρο πριν στο hp sentinel εβγαινε 100% υγιεστατος. 

Τροφοδοσια δειχνει οτι παιρνει, τον ακουμπαω και ειναι ζεστος, μηπως δεν παιρνει αρκετη?

Ολες τις δοκιμες τις κανω στις πισω usb θυρες.

Ο δισκος δεν κανει καποιο ιδιαιτερο θορυβο. τα λεγομενα γουργουρητα...

Πριν απο 2-3 χρονια απο εδω ειχα αναφερει ενα προβλημα με τον παλιο μου εξωτερικο και με σωσατε,προχωρωντας στην αγορα του προααναφερομενου δισκου.Απο τοτε αυτον τον νεο δισκο τον προσεχα παρα παρα παρα παρα παρα παρα πολυ (τον ανοιγω μιση ωρα τη βδομαδα για να αποθηκευω αυτα που κατεβαζω κι αν) ενω τις πρωτες μερες που τον ειχα αγορασει ειχα πεταξει τη γκομενα απο το κρεβατι και κοιμομουνα με αυτον... :-D   :mrgreen: 

Any idea please?

Δημοσ.

Ποιο είναι το μοντέλο του δίσκου; (όχι του κουτιού, του δίσκου μέσα).

IDE είναι αν κατάλαβα καλά;

Άμα κρυώσει και τον συνδέσεις ζεσταίνεται η πλακέτα γρήγορα;

Τίποτα τακ τακ απο μέσα δεν κάνει δηλαδή; Βάλε το αυτί σου απάνω.

Δημοσ.

Ποιο είναι το μοντέλο του δίσκου; (όχι του κουτιού, του δίσκου μέσα).

IDE είναι αν κατάλαβα καλά;

Άμα κρυώσει και τον συνδέσεις ζεσταίνεται η πλακέτα γρήγορα;

Τίποτα τακ τακ απο μέσα δεν κάνει δηλαδή; Βάλε το αυτί σου απάνω.

Hitachi Deskstar TM 500GB (AUG-2009)

Οχι ειναι SATA 3,0 GB/S

Νικο τωρα που το λες χθες τον ειχα αφησει 3 ωρες πανω σκεπτομενος οτι απλα καθυστερει να φορτωσει.Οταν τον αποσυνδεσα ηταν ζεστος αλλα μου εκανε εντυπωση οτι δεν εκαιγε,οπως αλλοι δισκοι θα εκαναν σε τετοια περιπτωση...

Λες να καηκε η πλακετα?

Αλλα αν εφταιγε η πλακετα πως ζεσταινεται εστω και λιγο? 

Εχω κολλησει τη φτακα μου πανω του και δεν κανει τακ τακ..

Πω αγχωθηκα...

Δημοσ.

Κλείσε τον υπολογιστή, βάλε τον δίσκο απάνω σε μια SATA, βάλε τον μπρος και δες αμα τον βλέπει στο bios, άμα δεν τον βλέπει άλλαξε θέση μέχρι να τις δοκιμάσεις όλες τις θύρες.

Για μέσα στο λειτουργικό βάλε τον όσο δουλεύει και μετά δες στην διαχείριση δίσκων άμα υπάρχει κάτι, αλλά αμα δεν τον δει στο bios δεν νομίζω να τον δει εκεί.

Βγάλε την πλακέτα αμα μπορείς και δες για τίποτα παράξενο (σκασμένο,λιωμένο,ψημένο κτλπ). Δες και τα πινς του sata κονέκτορα. Άμα έχεις καλή φωτογραφική ανέβασε καμια φωτογραφία αμα δεν είσαι σίγουρος για το τι βλέπεις.

Η πλακέτα μπορεί να έχει θέμα όπως λες, το οτι δεν ζεμάταγε και απλά ήταν ζεστός πάει να πει οτι δεν δούλευε στο φουλ, άμα γύρναγε τόση ώρα ανεβάζει 50ρια, μπορεί βέβαια το κομμάτι του δίσκου που γυρίζει τις πλατίνες να δουλεύει αλλά κάποιο άλλο να έχει πρόβλημα και να μην γίνεται δουλειά... Όπως και να έχει σε αυτές τις περιπτώσεις που κάτι χαλάσει απο την πλακέτα τις περισσότερες φορές μόνο με αλλαγή πλακέτας βγάζεις άκρη... Κάτσε να δούμε οτι όντως είναι αυτό βέβαια...

Άμα έχεις άλλο sata καλώδιο δοκίμασε και με αυτό.

Το μοντέλο του δίσκου είναι κάτι σαν και αυτό: HDS725050KLA360 αν μπορείς βρες το μπας και είναι κανένα συνηθισμένο πρόβλημα.

Δημοσ.

To ειχα κανει αυτο,το ξαναεκανα και τωρα με νεο καλωδιο sata και δε φαινεται στο BIOS.

(Γραφει "not detected")

Η μια πλευρα της πλακετας ειναι αυτη,δε μπορω να διακρινω κατι "σκασμενο"

Μου φαινεται παραξενο για τετοια σπανια χρηση του δισκου να εχει προβλημα η τροφοδοσια... 

post-230671-0-29193100-1413219319_thumb.jpg

Δημοσ.

Κακό αυτό :( 

Όταν λες δεν κάνε θόρυβο ούτε το μοτέρ δεν γυρίζει; Νέκρα τελείως; Όταν βάλεις ρεύμα πρέπει να γυρίζει το μοτέρ και αυτό κάνει κάμποσο θόρυβο.

Υπάρχει κάποιο σημείο που ζεσταίνεται πιο πολύ απο τα άλλα απάνω στην πλακέτα; Βάλε τον στο ρεύμα και ακούμπα με το χέρι να δεις.

Οι δίσκοι είναι σαν όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς κανένα λόγο ή προειδοποίηση να σταματήσει να δουλεύει... Για αυτό τα σημαντικά αρχεία εκτός απο τον δίσκο καλό είναι να τα περνάς και σε κανένα cd ή σε άλλο δίσκο.

Δημοσ.

Λες "κακο αυτο" επειδη καταλαβες οτι δεν υπαρχει τπτ σκασμενο στην πλακετα κι επομενως καταληγεις οτι φταιει το μοτερ?

Γιατι υποθετω οτι το μοτερ γυριζει,οταν τον βαζω στην πριζα "κουνιεται" μεσα του...

Ναι η αντισταση R47 (διπλα απο το κεντρικο τσιπακι) και η γυρω περιοχη της ζεσταινεται πιο πολυ απο τα αλλα εξαρτηματα.

Αν φταιει δλδ η πλακετα πρεπει να βρω ακριβως το ιδιο μοντελο και την ιδια ημερομηνια παραγωγης του σκληρου..?

Δε μπορω να κανω πειραματα με αλλες πλακετες δισκων?

Πο ρε τρεξιμο... 

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ναι, άμα ήταν κάτι σκασμένο ούτε μετρήσεις ήθελε ούτε τίποτα... Θα άλλαζες τα σκασμένα και τέλος...

Τώρα αυτό που λες ζεσταίνεται, τι θερμοκρασία έχει περίπου; Γιατί αμα είναι απλά πιο ζεστό δεν λέει κάτι... Άμα δεν καίει μπορεί να είναι ΟΚ... Όπως και να έχει όμως για να το δεις αυτό θέλεις ηλεκτρονικό... Ή αμα έχεις πολύμετρο βγάλε την πλακέτα απο το ρεύμα και εκεί που είναι ζεστό το εξάρτημα μέτρησε το (λογικά αυτό το R47 που λες είναι αντίσταση 4.7KΩ άρα άμα είναι τόσο δεν έχει θέμα). Άμα είναι όμως το τσιπάκι που ζεσταίνεται οκ, πας για πλακέτα...

Πλακέτα για να αλλάξεις πρέπει να βρεις ακριβώς την ίδια, δηλαδή 110 0a90026 01 που άμα την βρεις σκέτη θα έχει και τσιμπημένη τιμή... Το μοντέλο του δίσκου πρέπει να είναι το ίδιο ναι, αλλά αμα είναι η πλακέτα η ίδια θα είναι και ο δίσκος...

Δες εδώ στις αγγελίες αμα υπάρχει ίδιος δίσκος και άμα είναι στείλε τους PM να δεις άμα έχει ίδιο κωδικό η πλακέτα. Αλλιώς βάλε αγγελία ζήτησης μπας και έχει καταχωνιασμένη κάπου κάποιος. Βέβαια δες και στο thread εδώ πιο πάνω με τους χαλασμένους δίσκους, μπορεί να υπάρχει κάτι εκεί. Αλλιώς απο εξωτερικό.... Ebay etc...

Δημοσ.

Νικο θενκς για τη βοηθεια.

Ειναι ζεστο,ακουμπαει δαχτυλο πανω, αλλα δεν τσουρουφλαει..

Εβγαλα την πλακετα απο το ρευμα και μετρησα με πολυμετρο την R47 συνδεοντας τους ακροδεκτες στα 2 ακρα της αντιστασης.Στην κλιμακα 200 για Ω μου εβγαλε 01,4.

Μετα συνεδεσα τον σκληρο στο ρευμα και μετραγα volt στα αλλα εξαρτηματα αλλα στην R47 μου εβγαλε 0.

Sorry κι ολας που δεν τα διατυπωνω καλα, εχω πολλα χρονια να μετρησω με πολυμετρο, ελπιζω να μην εκανα καμμια μπιπ...

Δημοσ.

Μισό, λάθος, R47 είναι 0,47Ω, για 4,7ΚΩ θα έγραφε 4Κ7...

Άρα πάνω κάτω καλά είναι το 1 που σου μετράει... Λογικά θα πέφτει και πιο κάτω αλλά σε τόσο μικρή κλίμακα και τόσο μικρή αντίσταση τι να μετρήσεις...

Άμα δεν τσουρουφλάει πάντως βραχυκύκλωμα δεν πρέπει να έχει. Αν δεν σου κάθεται καλά βρες άλλη ίδια και άλλαξε την (θέλει κολλητήρι καλό αυτή η δουλειά) αλλά δεν πρέπει να είναι απο εκεί...

Αφού έχεις πολύμετρο όμως μέτρα καλού κακού τις διόδους που έχει στην τροφοδοσία (D1 D2 D3 D4) και δες μην βραχυκυκλώνουν (βάζεις το beeper και ακουμπάς στις 2 άκρες της κάθε μιας, δεν πρέπει να ακουστεί μπιπ).

Ίδιο δίσκο ή πλακέτα βρήκες ή....

Δημοσ.

Κατ'αρχην δε μπορω να καταλαβω πως βρηκες οτι η πλακετα ειναι 110 0a90026 01..

Τεσπα σε εμπιστευομαι και το κραταω αυτο!

Το μοντελο ειναι HDP725050GLA360 κι εχω βρει κανα δυο περιπτωσεις ιδιες με τη δικια μου, δεν εβγαλα ακρη...

Για να το ξεκαθαρισουμε:ολοι οι σκληροι με μοντελο HDP725050GLA360 εχουν πλακετα 110 0a90026 01 ετσι?

Ξαναρωταω για να ψαχνω και σε αλλους σκληρους αν χρησιμοποιουν τη συγκεκριμενη πλακετα.

Εδω μεσα ο,τι αγγελια βρηκα ειναι ληγμενη.

Ρε συ ομως,εχουμε καταληξει οτι φταιει η πλακετα?

Αν ειναι να αρχισω το ψαξιμο.

http://www.agreetao.com/taobao/view/id/7377078023#

Οι διοδοι δεν κανουν μπιπ.

(Ετσι οπως παμε το μπιπ θα το ακουσω απο εσας εδω μεσα με τετοιο πρηξιμο..)  :unsure:

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είπες ο δίσκος όταν τον βάλεις να πάρει μπρος και έχεις το αυτί σου απάνω ακούγεται να δουλεύει κανονικά, σωστά; Το κανονικό είναι με το που θα βάλεις το ρεύμα θα αρχίσει να στροφάρει, μετά θα ακούσεις ένα απαλό κλακ που είναι οι κεφαλές, το θέμα όμως είναι να μην ακούγεται τίποτα να τρίβεται ή να χτυπάει....  Αν μπορούσες να βάλεις μια ηχογράφηση εδώ θα ήταν καλύτερα... Ή αλλιώς δες εδώ: link  και κοίτα μην κάνει κανένα θόρυβο απο αυτούς.

To μοντέλο της πλακέτας φαίνεται στην φωτογραφία που ανέβασες :P Είναι δίπλα στον κονέκτορα τυπωμένο απάνω στην πλακέτα.

Κανονικά ναι, όλοι οι δίσκοι οι HDP725050GLA360 θα έχουν την ίδια πλακέτα αλλά δεν είναι 100% σίγουρο αυτό, για αυτό αμα βρεις κανέναν ρώτα μοντέλο πλακέτας μετά.

Αγγελία βάλε ζήτησης μην ψάχνεις τις παλιές, όλο και κάποιος θα έχει τον ίδιο δίσκο.

Το οτι φταίει η πλακέτα άμα ακούγεται κανονικά ο δίσκος να ξεκινάει και οι κεφαλές οκ είναι πες 90% σίγουρο, πάντα και παντού βέβαια μπορεί κάτι άλλο να είναι. Εσύ απλά πας σε αυτά που μπορείς να κάνεις, πέρα απο αυτό να ανοιχτεί ο δίσκος/να αλλάξεις κεφαλές θέλει ειδικό εξοπλισμό κτλπ κτλπ που δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου...  Άρα ήλπιζε να είναι πλακέτα γιατί αλλιώς.......

Αφού οι διόδοι είναι οκ ρεύμα πάει, δηλαδή κάτι έχει ψηθεί/χαλάσει/ξεκολλήσει/σκάσει... Απο αντίσταση μέχρι το ολοκληρωμένο... 

Το site που έβαλες δεν βγάζει κάτι :P Μπορεί να πουλήθηκε... :/ Υπάρχουν πάντως boards, στην ανάγκη πας και παίρνεις έναν ίδιο δίσκο αφού ρωτήσεις τον πωλητή το μοντέλο την πλακέτας. 

Μπιπ; Εδώ; Μπαααα, κάτσε να δούμε αν πάρει μπρος ο δίσκος και μετά βλέπουμε. Χαλαρά :P 

Α, ψάξε και εδώ για πλακέτα μπας και.... 

Δημοσ.

...είναι και γκαντέμης, έναν SATA Χιτάτσο που βλέπω να έχω εδώ, στα 320 είναι...

(...και κατά πάσα πιθανότητα είναι από τα χεράκια σου, Νικόλα... ;) )

Τον αγάπησα πάντως με αυτό

ειχα πεταξει τη γκομενα απο το κρεβατι και κοιμομουνα με αυτον... :-D   :mrgreen:

:-)

...ΕΤΣΙ! Ο άντρας ο σωστός, είναι σκληρός, σκληρός , ΣΚΛΗΡΟΣ!  :-D

...Στελάρα, δύσκολα τα πράμματα μπρο. Δεν ξέρω, ίσως να έχει πάθει κανένα κοκομπλόκο και το firmware της πλακέτας.

Βέβαια αυτό ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι, από το να έχει πάθει το μοτόρι. Γιατί με το μοτόρι, πρέπει να πας σε εξειδικευμένη εταιρία, η οποία θα σε χρεώσει γύρω στο μισό χιλιάρικο απ' ό,τι το κόβω.

Αν δεν αξίζουν τόσο τ' αρχεία, καλύτερα ξέχνα τα...

Αν πάλι αξίζουν, έχε τον στην άκρη, μπας και κάποια στιγμή μαζώξεις μπόλικα και τους τον πας.

Βασικά ρώτα την Datalabs AN όντως κάνουνε δωρεάν διάγνωση/εκτίμηση λυπητερής, ΧΩΡΙΣ να προσωρήσουν στην ανάνηψη του δίσκου ή έστω την αποκομιδή των αρχείων. Κι αν ναι, θα έχεις πιο συγκεκριμένη ιδέα τί θένε για να σε "σώσουνε". (ΑΝ πχ είναι 2-3 κατοστάρικα τελικά, ίσως να το προγραμματίσεις μια μέρα στο μέλλον, νοτ; )

Κατά τ' άλλα, ρίξε μια ματιά στην PCB Solutions. Mε γύρω στο πενηντάρι (ψιλοταρίφα είναι), διαθέτουν πολλά μοντέλα πλακετών.

Φρόντισε όμως να είναι απολύτως ταυτόσημη (μοντέλο δίσκου & στοιχεία πλακέτας). Αλλιώς, το ρίχνεις ζαριά με παραγγελία από κα'να eBay...

*...όχι, με την καμμία "δεν κάνουν όλες οι πλακέτες". Πρέπει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από ίδιο μοντέλο δίσκου (με έτσι κι έτσι πθανότητες να δουλέψει - γι' αυτό καλύτερα να είναι και τα στοιχεία της πλακέτας, όσο το δυνατόν παρόμοια...). 

**...πρέπει αν διατηρείς ΠΑΝΤΑ και ΕΓΚΑΙΡΩΣ αντίγραφα Στέλιο μου, αν δεν θες να ξαναζήσεις την συγκεκριμένη παπαριά...

*** Ναι, οι σκληροί έχουν ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ τρόπους να ψοφήσουν, και μέχρι και παντελώς απροειδοποίητα, όπως είπε ο Νικ. Γι' αυτό και το HDS δεν μπορεί να σε καλύψει για τα πάντα, πχ για την περίπτωση να μπρικιάσει το firmware ή να ψηθεί κάποιο ηλεκτρονικό της πλακέτας, ή και ΕΝΤΟΣ του σκληρού...Μόνο για την κατάσταση των platter/των κεφαλών μπορεί να σου δώσει ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, άντε και για το μοτέρ...Γι' αυτό, ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ. Καθώς δεν υπάρχουν "αξιόπιστοι δίσκοι". Το ΜΟΝΟ που μπορείς να εξασφαλίσεις, είναι με μια "καλή" εγγύηση ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (5 ή έστω 3ων χρόνων), το χάρντγουερ - τα λεφτά σου τεσπα. Για τ' αρχεία, η ΜΟΝΗ εξασφάλιση είναι η ΑΜΕΣΗ διατήρηση αντιγράφων...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...