Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι σε δίλημμα σχετικά με το αν καλύτερη επιλογή αποθήκευσης της ταινιοθήκης μου είναι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ή αν θα ήταν πιο σοφό να αποθηκεύσω τις ταινίες και τις σειρές μου σε Blu Ray disck.

Μιάς και οι οπτικοί δίσκοι έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Απο πλευρά κόστους και χρόνου με συμφέρει ο εξωτερικός δίσκος αλλά έχω old time classic movies & series που πλέον δεν βρίσκονται στο εμπόριο (με ελληνικούς subs).

Δημοσ.

Έχω και εγώ αρκετό και αξιόλογο, για μένα, υλικό σε εξωτερικούς (περίπου 18) και αυτό που κάνω συστηματικά είναι να τους ελέγχω  με το HD Sentinel κάθε 3-4 μήνες. Μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί κανένα σημάδι κακής λειτουργίας, αν και οι παλαιότεροι (320GB !!! ) αγοράστηκαν πριν από 10ετία. Έχω και 3 των 2ΤΒ για ταινιοθήκες αλλά είναι σχετικά πρόσφατης παραγωγής και δεν ανησυχώ τόσο πολύ, αν και στη συλλογή μου έχω και εγώ αρκετές σπάνιες BW αλλά και άλλο αξιόλογο υλικό.

Πάντως, καλά κάνεις και ψάχνεσαι

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι σε δίλημμα σχετικά με το αν καλύτερη επιλογή αποθήκευσης της ταινιοθήκης μου είναι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ή αν θα ήταν πιο σοφό να αποθηκεύσω τις ταινίες και τις σειρές μου σε Blu Ray disck.

Μιάς και οι οπτικοί δίσκοι έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Απο πλευρά κόστους και χρόνου με συμφέρει ο εξωτερικός δίσκος αλλά έχω old time classic movies & series που πλέον δεν βρίσκονται στο εμπόριο (με ελληνικούς subs).

Η καλυτερη μοναδα ειναι το διπλο backup .Oποτε προτεινω δισκους (σαν οικονομικοτερη λυση μια που τους βρισκεις μεταχειρισμενους)

Δημοσ.

@makfil έχω έναν εξωτερικό δίσκο στα 1ΤΒ όπου έχω μέσα όλη τη συλλογή μου. Τον έχω όμως 5 χρόνια και ολιγόν τι φοβάμαι μην χάσω τίποτα γιατί τα περισσότερα που έχω απο ταινίες και σειρές δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα.

Ήταν χρήσιμη η πληροφορία που μου έδωσες για το HD Sentinel!

@bluesattack αυτό λογικά θα κάνω μιας και πάντα κρατάω backup, οπότε θα κρατήσω τον παλιό μου σκληρό και στο άμεσο μέλλον θα τα περάσω και σε blu ray δίσκους για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Η απάντηση του ερωτήματος που έθεσα μάλλον ήταν αυτονόητη, απλά ήθελα τη γνώμη σας για την καλύτερη δυνατή λύση που ίσως δεν είχα/έχω σκεφτεί.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Θα αρχίσεις να ανησυχείς για τον εξωτερικό μόνον όταν σου δείξει το HD Sentinel ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και όχι φυσικά κάτι επουσιώδες. Αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι ο δίσκος είναι άχρηστος.

Εν πάση περιπτώσει, καλό και το backup αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

O πιο αξιόπιστος (σχετικά πάντα) τρόπος είναι 2 εσωτερικοί δίσκοι σε Raid 1, όπου ο ένας στην ουσία απλά κρατάει backup του άλλου, αχρηστεύοντας τον μισό χώρο. Όταν όμως ο ένας θα "σκάσει", θα έχεις έτοιμο το backup σου.

Να σκάσουν και οι δύο ταυτόχρονα είναι πιθανότητες τζόκερ, εκτός και αν συμβεί από κάποια στραβή με ρεύμα.

Τα software διαγνωστικά δίνουν μία εικόνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απόλυτα αξιόπιστα για την κατάσταση ενός δίσκου.

Από την στιγμή που μιλάμε για backup σειρών πάντως, και όχι κάποιας δουλειάς, ε, δε χάθηκε και ο κόσμος αν γίνει το κακό..

Τις περισσότερες σειρές κουτσά στραβά τις ξαναβρίσκεις online, αν κάποια είναι τόσο σπάνια και έχεις την δυνατότητα, γράφτη σε blu ray.

• Like 1
Δημοσ.

Tα blu ray discs βαλτα σε πλαστικες θηκες.Το λεω γιατι εγω την ειχα πατησει με κατι dvd.Tα ειχα βαλει σε βαλιτσακι και μετα απο καιρο (χρονια για να ειμαι ειλικρινης) αποτυπωθηκε το πλαστικο απο κατω .Και μερικα δεν τα διαβαζε πλεον.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...