music_lover Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα τα παιδιά. Καταρχήν συγνώμη αν το θέμα έχει αναφερθεί παλαιότερα. Έχω τον εξής προβληματισμό: Πως μπορώ να παίξω πολυκάναλο ήχο (pcm,dts,ac3 κτλ) από pc games στον υπολογιστή μου? Πρίν όμως απαντήσουμε στο θέμα αναφέρω τα εξής: Έχω την μητρική της Gigabyte 970a-ud3 με την onboard κάρτα ήχου της μαζί με κάρτα γραφικών την Asus R9 280X. Επίσης έχω έναν ενισχύτη της Pioneer,τον VSX-422 συνδεδεμένο μέσω της HDMI εξόδου της κάρτα γραφικών. Επάνω στον Pioneer είναι συνδεδεμένο ένα σετ ηχείων 5.1 της Γερμανικής HECO (σειρά VICTA). Ενώ λοιπόν στις ταινίες παίρνω κανονικό πολυκάναλο ήχο πχ DTS,AC3 κτλ,εντούτοις στα pc games ο ήχος που ακούω είναι στέρεο..διάφορες ρυμίσεις στα Windows ή μέσα στο menu των games δεν αλλάξει την κατάσταση. Τα ίδια τα games όμως υποστηρίζουν πως αναπαράγουν πολυκάναλο ήχο dts ή doldy digital..Τι κάνω λάθος λοιπόν? Ας πούμε ως παράδειγμα το νέο NBA 2K15,ενώ στο PS3 μέσω HDMI παίρνω ήχο DTS,στο pc το ίδιο παιχνίδι παίζει στέρεο.. Επιστρέφοντας στο κύριο ερώτημα, σκέφτηκα την αλλαγή κάρτας ήχου. Αυτό γεννά νέες απορίες όπως π.χ. ο ήχος στο pc οδηγείται μέσα από το chip ήχου της μητρικής μέσω της HDMI της κάρτας γραφικών στον ενισχυτή (passthrouth) ή η κάρτα γραφικών έχει δικό της chip ήχου και αν ναι γιατί δεν αναπαράγει πολυκάλα ήχο στο games? Η αλλαγή κάρτας ήχου θα βελτιώσει γενικά την ποιότητα του ήχου με δεδομένο ότι μιλάμε για κινηματογραφικά ηχεία και όχι απλά ηχεία pc? Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η κάρτα ήχου ώστε να αναπαράγει πολυκάναλο ήχο στα pc games? Επίσης τέλος, γενικά, σαν αγορά, αξίζει μια κάρτα ήχου για το pc? πχ Asus XONAR κτλ Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
nickvas19 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 δεν γνωριζω να σου απαντησω τι παιζει με τον surround ηχο στα παιχνιδια...απο την στιγμη μου παιζεις ταινιες και εχεις surround ηχο...αλλα μηπως εχει επιλογες στο game για να το αλλαξεις σε surround?! οπως και να χει εγω ηθελα να απαντησω γιατι ειδα οτι εχει ενισχυτη pioneer.και θα σου απαντησω το κομματι που ξερω. η καρτα ηχου της μητρικης απλα δεν...δεν δεν.ειναι οτι πιο απλο και φθηνο υπαρχει ισα ισα για να βγαζεις ηχο. η καρτα ηχου ειναι μια γενναια βελτιωση στον ηχο...!απο κει και περα για πια asus xonar μιλας...εχει πολλες! σαφως και αξιζει μια τετοια επιλογη δεν το συζηταω...ειδικα εαν ακους μουσικες...τωρα για ταινιες και παιχνιδια εγω δεν θα εδινα. αλλα πες μας εαν ακους μουσικες...και απο που ακους μουσικη για να σου πω τι αξιζει και τι οχι. τελος πες μας και ποσα χρηματα διαθετεις...και εαν εχεις καποιο αλλο μεσο που να παιζεις ταινιες μουσικες οπως cd player,dvd player και πιο μοντελο.
vlgeor Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Κοίτα, για να παίξεις με dts θες η κάρτα ήχου να υποστηρίζει dts live. Αλλιώς 5.1 μόνο με αναλογική σύνδεση
nickvas19 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 δλδ με spidf αμα ειναι live δεν θα παιζει dts ενω αναλογικα μπορει να εχει dts; τους αλητες...
music_lover Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 όχι δεν πολυακούω μουσικές στο pc,το θέλω κυρίως για ταινίες και παιχνίδια,άλλωστε τα heco έχουν κινηματογραφικό προσανατολισμό όπως και οι ενισχυτές της pioneer. όσον αφορά την xonar εννοώ την DX που έχει γύρω στα 60 ευρώ,άντε να δώσω το πολύ 100 ευρώ. υπάρχει περίπτωση τα games στο pc να στέλνουν ήχο ασυμπίεστο? πχ pcm?
vlgeor Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 http://us.creative.com/p/software/dolby-digital-live-and-dts-connect-pack Αυτά τα πρωτόκολλα εννοώ ή τέλος πάντων τα αντίστοιχα για την κάρτα σου
music_lover Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 http://us.creative.com/p/software/dolby-digital-live-and-dts-connect-pack Αυτά τα πρωτόκολλα εννοώ ή τέλος πάντων τα αντίστοιχα για την κάρτα σου Αν κατάλαβα καλά η creative ζητάει χρήματα για drivers που παίζουν ddl και dts connect? lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα