BritGreek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά. Η μπαταρία της μητρικής όντως δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, και δεν κρατάει τις ρυθμίσεις στο bios. Τέτοιες μπαταρίες βρίσκουμε πχ στο Γερμανό; Αν το αφήσω ανοικτό, μπαίνοντας στο bios, το pc δεν σβήνει. Μόνο όταν φορτώνει το λειτουργικό. Αυτό το παρατήρησα σήμερα. Επίσης, βάζοντας ένα στικάκι με διανομή linux, είδα ότι δεν το αναγνώριζε στο boot, την ώρα που γράφει τι είναι συνδεδεμένο από σκληρούς και usb, αλλά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι λειτουργούν κανονικά. Δεν έχω χρόνο να αλλάξω την πάστα αυτή την εβδομάδα, αλλά θα το κάνω την Κυριακή. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του υπολογιστή είναι ότι κάνει πάρα πολύ θόρυβο (σαν δυνατό αερόθερμο), αν και έχω αλλάξει τροφοδοτικό, από τη στιγμή που τον θέτω σε λειτουργία.
benign Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά. Η μπαταρία της μητρικής όντως δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, και δεν κρατάει τις ρυθμίσεις στο bios. Τέτοιες μπαταρίες βρίσκουμε πχ στο Γερμανό; Αν το αφήσω ανοικτό, μπαίνοντας στο bios, το pc δεν σβήνει. Μόνο όταν φορτώνει το λειτουργικό. Αυτό το παρατήρησα σήμερα. Επίσης, βάζοντας ένα στικάκι με διανομή linux, είδα ότι δεν το αναγνώριζε στο boot, την ώρα που γράφει τι είναι συνδεδεμένο από σκληρούς και usb, αλλά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι λειτουργούν κανονικά. Δεν έχω χρόνο να αλλάξω την πάστα αυτή την εβδομάδα, αλλά θα το κάνω την Κυριακή. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του υπολογιστή είναι ότι κάνει πάρα πολύ θόρυβο (σαν δυνατό αερόθερμο), αν και έχω αλλάξει τροφοδοτικό, από τη στιγμή που τον θέτω σε λειτουργία. Απο αυτη τη σημαντικη διευκρινηση που εκανες ,νομιζω ενισχυονται οι πιθανοτητες για μπαταρια.Βγαλε την μπαταρια απο την μητρικη για να την δειξεις να μην σου δωσουν λαθος και πηγαινε σε ενα ρολογαδικο.Εναλλακτικα ρωτας και στον Γερμανο. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του υπολογιστή είναι ότι κάνει πάρα πολύ θόρυβο (σαν δυνατό αερόθερμο), αν και έχω αλλάξει τροφοδοτικό, από τη στιγμή που τον θέτω σε λειτουργία. Τα cpu cooler εκεινης της εποχης ηταν θορυβωδη.Αυτον τον θορυβο τωρα τελευταια τον κανει η ανεκαθεν?
BritGreek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Πάντα έκανε πάρα πολύ θόρυβο, και τώρα κάνει τον ίδιο με το καινούργιο τροφοδοτικό. Ίσως φταίει και το υλικό του κουτιού, το οποίο κάνει το pc να ζυγίζει πάνω από 12 κιλά. Παρατηρώ όμως και πρόβλημα με το ρεύμα που δίνει. Για παράδειγμα, το σχετικά καινούργιο dvd rom drive που έχει, δεν παίρνει μάλλον αρκετό ρεύμα για να ανοίξει, ενώ λειτουργεί κανονικά σε άλλο pc που το δοκίμασα. Αυτό με τη μπαταρία δεν έχω ακούσει ξανά να συνδυάζεται με κλείσιμο του υπολογιστή. Θα την αλλάξω αύριο, καθώς έχω Γερμανό δίπλα μου.
benign Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Παρατηρώ όμως και πρόβλημα με το ρεύμα που δίνει. Για παράδειγμα, το σχετικά καινούργιο dvd rom drive που έχει, δεν παίρνει μάλλον αρκετό ρεύμα για να ανοίξει, ενώ λειτουργεί κανονικά σε άλλο pc που το δοκίμασα. Συγνωμη αλλα τα σημαντικα μας τα λετε ενα,ενα. Αν εχετε dvd drive που λειτουργει κανονικα σε αλλο pc και σε αυτο οχι τοτε πρεπει να ειναι κατι πανω στην μητρικη.Παντως δοκιμαστε και αυτο με την μπαταρια,φτηνη ειναι,μηπως και φταιει αυτη.
BritGreek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Σε κόβω για μητρική Δηλαδή για πέταμα. Τι να φτιάξω σε ένα P4, που έκλεισε τα 10 χρόνια; Έτσι κι αλλιώς, για να γράφουν τα παιδιά καμία εργασία στο libreoffice το έχουμε ή για να ελέγχει κανείς το email του. Μάλλον θα πρέπει να το αντικαταστήσω, γιατί τόσο παλιά mobo, μου φαίνεται πως δεν θα βρω. Ερώτηση: αν ήταν χαλασμένο κάποιο dim της ram, θα έκλεινε ο υπολογιστής; Συγνωμη αλλα τα σημαντικα μας τα λετε ενα,ενα. Αν εχετε dvd drive που λειτουργει κανονικα σε αλλο pc και σε αυτο οχι τοτε πρεπει να ειναι κατι πανω στην μητρικη.Παντως δοκιμαστε και αυτο με την μπαταρια,φτηνη ειναι,μηπως και φταιει αυτη. Γιατι μου μιλατε στον πληθυντικο κυριε; Νεος ειμαι ακομα. Πάντως, για να απαντήσω στο σχόλιο, τα λέω ένα-ένα, επειδή δοκιμάζω διάφορα. Δεν το κάνω επίτηδες.
benign Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μάλλον θα πρέπει να το αντικαταστήσω, γιατί τόσο παλιά mobo, μου φαίνεται πως δεν θα βρω. Ερώτηση: αν ήταν χαλασμένο κάποιο dim της ram, θα έκλεινε ο υπολογιστής; Γιατι μου μιλατε στον πληθυντικο κυριε; Νεος ειμαι ακομα. Πάντως, για να απαντήσω στο σχόλιο, τα λέω ένα-ένα, επειδή δοκιμάζω διάφορα. Δεν το κάνω επίτηδες. Μπορεις να βρεις εδω στις αγγελιες καμμια παλια μητρικη και εχει και το e-shop αυτη : http://www.e-shop.gr/asrock-p4i65g-retail-p-PER.528356 Αν ηταν χαλασμενη καποια μνημη μπορει να το εκανε αυτο,ναι ειναι πιθανο.Βασικα ειναι τοσο παλιο το PC που μπορει να ειναι πολλα πραγματα. Στο πληθυντικο ετσι απο συνηθεια. Δεν ξερω την ηλικια σου. Παντως με ενα 100αρικο αγοραζεις καινουργια τεχνολογια cpu/ram/mobo και ξεφορτωνεσαι την παλιατζουρα. Τα υπολοιπα τα βαζεις επανω οπως ειναι,με εξαιρεση τον σκληρο σου δισκο που αν ειναι IDE και οχι sata δεν υποστηριζεται απο καινουργιες μητρικες.
driftingcris Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δεν ειπαμε οτι ειναι σιγουρα για πεταμα η ραμ. Αν αντεχει η τρεπη σου κανεις αυτο που ειπε ο benign. Αν οχι, τσιμπας καμια Used απο αγγελια εδω και κανει την δουλεια σου οσο αντεχει
epir21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα, Εχω και εγω παρόμοιο πρόβλημα οπότε δεν θα ανοίξω καινούριο θέμα. Έχω ενα pc σχετικά παλιό αλλα ακόμα πήγαινε καλά μέχρι χθές. Γενικά σε κάποια απο τα boot μου έβγαζε το error: CPU fan failed or speed very low (αν θυμάμαι καλά) αλλα αυτο νομίζω μου το έβγαζε απο τοτε που είχα αλλάξει ψήκτρα, οπότε πάταγα f1 και δούλευε κανονικά (ειχα ψάξει στο bios και δεν μπορούσα να βρω κάποια ρύθμιση για το fan). Χθές το άνοιξα αλλα δεν πάτησα f1 και γύρισα μετα απο κανα 2λεπτο να πατήσω για να ανοίξει και είχε κλείσει. Απο τοτε δεν λεει να ανοίξει. Με το που πατάω το power φέρνουν τα fans μια γύρα και σβήνει μέσα σε ενα δευτερόλεπτο το πολύ. Το ίδιο μου είχε κάνει και πριν κανα μήνα αλλα λίγο διαφορετικό. α) Τοτε αν έβγαζα το 4-pin του PSU που κουμπώνει στην μητρική και δοκίμαζα να το ανοίξω , δούλευαν τα fans comple αλλα δεν άνοιγε η οθόνη κτλπ. (τώρα και χωρίς το 4-πινο συνδεδεμένο πάλι σβήνει μετα απο 1 δευτερόλεπτο) β) Τότε όσες φορές και να προσπαθούσα γινόταν το ίδιο. Ενω τώρα μπορώ να προσπαθήσω να το ανοιξω μονο μια φορά. Δηλαδή μόλις ανοίξει και κλείσει και πατήσω πάλι το power δεν δίνει σημάδι ζωής οπότε πρέπει να κλείσω και να ανοίξω το τροφοδοτικό για να προσπαθήσω άλλη μια φορα κτλπ κτλπ. Τότε το είχα διορθώσει κάνοντας clear το CMOS αν το θυμάμαι καλα. Κάπου κάτω απο την μπαταρία είχε 3 πιν με ενα πλαστικό πάνω απο τα 2, ειχα αλλάξει το πλαστικό και το ειχα βάλει για λιγο στα αλλα 2 πιν και μετα πάλι στην θέση του και ειχε στρώσει. Αλλα δεν μπορώ να βρώ πάλι αυτόν που περιεργαφε πως να το κάνουμε (τι να βγάλουμε και τι να αφήσουμε στην μητρική) και το δοκίμασα χωρίς να είμαι σίγουρος οτι το εκανα σωστά. Επίσης κατα καιρούς σε κάποια boot (και πριν κανα 2 βδομάδες μου το έκανε) κάνει 3-4 beep και δεν ανοίγει οπότε και βγάζω ram, HDD, κάρτα μέχρι να δουλέψει. Έχει κάποιος ιδεα τι μπορεί να συμβαίνει; Επειδή δεν έχω άλλο pc και το χρειάζομαι για εργασία στην σχολή και μάλιστα πολύ γρήγορα, αν μπορείτε βοηθήστε με παρακαλώ πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 ^ Βγάλε την μπαταρία λιθίου της μητρικής ΚΑΙ το καλώδιο που από την μπρίζα πάει στο τροφοδοτικό (ή αν έχει διακόπτη, κλείσε τον) και άσε το έτσι για λίγη ώρα (μισό λεπτό ας πούμε). Μετά ξαναβάλε μπαταρία και καλώδιο και άνοιξέ τον. Αν δεν έχει άλλο πρόβλημα, θα έχεις κάνει "CMOS clearing" και θα ανοίξει. (...κοντολογίς, δεν χρειάζεται να τζαμπερώσεις τα σχετικά πινάκια που έλεγες, για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα) (...κατά τ' άλλα ενδέχεται να έχει πρόβλημα είτε το τροφοδοτικό σου είτε η μητρική σου, ακόμη κι αν καταφέρεις να ξανανοίξεις το σύστημα. Οπότε, αν μπορέσεις να βρεις τροφοδοτικό να δοκιμάσεις για μερικές μέρες, καλό θα ήταν για συμπεράσματα. Πιαθανότερο πάντως θεωρώ να έχει θέμα η μητρική = "δεν κυκλοφοράνε καλά τα ρεύματα που περνάνε από μέσα της". Συμβαίνει με παλιό υλικό, και συνήθως αρκεί να "σκουντήξεις" λίγο τις μνήμες, χωρίς καν να τις βγάλεις. Τα μπιπ, αν τα ξανακάνει, ή αν τα θυμάσαι, αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο σφάλμα. Γκούγκλαρε με το μοντέλο της και "error beep code".)
epir21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση, θα δοκιμάσω το απογευμα το CMOS clearing διότι δεν είμαι σπίτι τώρα. Αυτό που με προβληματίζει είναι τα 2 διαφορετικά συμπτωματα σε σχέση με το προηγούμενο παρόμοιο θέμα που είχα. Αν και δεν νομίζω να εχει χαλάσει κάτι και να θέλει αλλαγή (το εύχομαι δηλαδή) δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Χθές που πειραματιζόμουν τα έβγαλα όλα απο πάνω αλλα και πάλι τίποτα.
epir21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δοκιμασα με την μπαταρια αλλα τιποτα.<br><br> Επισης εκανα το τεστ με το τροφοδοτικο (ενωσα δηλαδη το πρασινο καλωδιακι με ενα μαυρο και ειχα μονο ενα fan συνδεδεμενο) και εγινε παλι το ιδιο δηλαδη εσβησε αμεσως το φαν. να φανταστω οτι τα εφτησε το τροφοδοτικο;<br><br>
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 O ανεμιστήρας του τροφοδοτικού δούλευε δηλαδή; Είπαμε, το τροφοδοτικό είναι πιθανός ύποπτος. Αν μπορείς δοκίμασε δανεικό τροφοδοτικό στο μηχάνημά σου πριν προβείς σε αγορές...
epir21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Όχι ουτε το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικού δούλευε κανονικά. και αυτο εκανε το ιδιο,δήλαδη δουλεψε για ενα sec κα μετα τελος. Όποτε κάτι παίζει με το τροφοδοτικό. Μήπως επισκευάζεται απο κανεναν που ξέρει; Με λίγα χρήματα πάντα, γιατι δεν νομίζω να είναι μεγάλη ζημιά μιας και δουλεύει με αυτον τον τρόπο και δεν εχει καει ολοσχερώς. Ανοιξα το τροφοδοτικό απο περιέργια αλλα δεν ειδα κάτι καμένο.
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Γενικά δεν είναι καλή φάση να ψαχουλεύεις τροφοδοτικά [...έχε υπ' όψιν σου να μην πολυακουμπήσεις μέσα, γιατί θεωρητικά μπορεί να υπάρχουν πυκνωτές που έχουν κρατήσει ρεύμα, ικανό να (σου) κάνει ζημιά...]. Με προσοχή λοιπόν ό,τι κάνεις, και κοίταξε μήπως έχει κάποια ασφάλεια, "κουμπωτή" μάλιστα (και όχι κολλημένη) πάνω σε δυο ελάσματα, που να αντικαθίσταται. Αν ναι, είναι εύκολο να την αλλάξεις (πάρε τα μέτρα σου όμως όπως είπαμε -πχ λαστιχένια γάντια- μην ακουμπήσεις πουθενά που ίσως δεν πρέπει) και κοστίζει, ολόκληρο πακετάκι από δαύτες (σαν "σλιμ" πακέτο σπίρτων είναι), λιγότερο κι από Ευρώ, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού ή έστω ηλεκτρονικού. (...το να το δώσεις δε σε τεχνικό, δεν αξίζει, γιατί -πέραν του ότι δύσκολα θα βρεις κάποιον ν' ασχοληθεί/πρέπει να είναι "γνωστός" σου, επειδή "δεν αξίζει ΟΥΤΕ για τον τεχνικό- θα σου ζητήσει τόσα που θα το κάνει ασύμφορο...Χαλαρά κα'να 20άρι, ο μέσος τεχνικός. Για πιο κάτω, πρέπει να πέσεις στην περιπτωση...Εκτός κι αν είναι τροφοδοτικό που κόστισε πάνω από 50άρικο ξερωγώ...Αλλά δεν το κόβω....Παλιό πρέπει να 'ναι...) Από την άλλη, το ότι καίγεται μια ασφάλεια, σημαίνει ότι κάποιο πρόβλημα ΙΣΩΣ υπάρχει (ίσως κι όχι και να ήταν καμμιά υπερφόρτιση του δικτύου ξερωγω) ή ότι υπήρξε πρόβλημα που πήγε και πιο μέσα τελικά, στο τροφοδοτικό, και "απλά δεν το βλέπεις"... Δηλαδή ίσως ξαναδουλέψει με άλλη ασφάλεια, ίσως δεν έχει απολύτως τίποτα - ίσως σου κάνει και καμμιά ζημιά στον υπολογιστή όμως....... Τεσπα, σου είπα τί γενικώς παίζει, πάρε τα "ρίσκα" σου αν θες. Γενικά όμως, δεν πολυαξίζει τον κόπο ένα ρίσκο, όταν ένα φθηνό τροφοδοτικό μπορεί να κάνει και λιγότερο από 20άρικο...Εκτός κι αν παρα-είσαι στριμωγμένος οικονομικά, οπότε δεν έχεις κι επιλογές.... Πόσα βατ είναι; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα