BritGreek Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Έχω ένα P4 2.8 (αυτά τα κλασικά του Πουλιάδη, χρονολογίας 2004), στο οποίο έχω βάλει Linux (LXLE) και το έχω στο χώρο υποδοχής στη δουλειά. Χρησιμοποιείται από όσους χρειάζονται πρόσβαση στο internet ή για να τσεκάρουν τα email τους. Στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με την τάση, αλλά στον συγκεκριμένο δεν έχω βάλει UPS λόγω της ευτελούς αξίας του και από βλακεία μου, μιας και δουλεύει κανονικά χωρίς να είναι αργό. Το θέμα που έχει είναι ότι ξαφνικά, ενώ ανοίγει κανονικά, μετά από 1-2 λεπτά σβήνει μόνο του. Αν δοκιμάσω να το ξαναθέσω σε λειτουργία, γίνεται ακριβώς το ίδιο. Το τροφοδοτικό είναι καινούργιο. Από πού να αρχίσω να ψάχνω; Σκόνες μέσα δεν έχει γιατί καθαρίζω όλα τα PC κάθε μήνα, και πάντα αυτό το συγκεκριμένο PC έκανε πολύ θόρυβο, σαν να έχει τεράστιο ανεμιστήρα. Σας ευχαριστώ.
drapanakis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Ποτε αλλαξες τελευται φορα παστα στον επεξεργαστη ?
Kostasspil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Εκτός της πάστας, κοιτάς και θερμοκρασίες του υπολογιστή
BritGreek Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πάστα δεν έχω αλλάξει ποτέ. Οι θερμοκρασίες στο bios φαίνονται ΟΚ.
aetos1988 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Μάλλον πρέπει να κάνεις μια ανανέωση στην πάστα του cpu όπως είπαν οι προηγούμενοι . Επειδή έχει χάσει πλέον την ιδιότητα η πάστα να ''μεταφέρει'' την θερμότητα στην ψύκτρα όταν ζορίζεται λίγο παραπάνω κλείνει το pc για να μην πάθει ζημιά o cpu.
coolerman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 κοίταξε και για σκασμένους πυκνωτές επάνω στην μητρική,το τροφοδοτικό τι μάρκα είναι;
ask Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) για να μην ανοιγω νεο τοπικ μιας κ εχω παρομοιο προβλημα..επεσε το ρελε 3 φορες επομενως το πισι μου εκλεισε αποτομα και πλεον παει να φορτωσει win και κανει restart..καηκε κτ?θερσιες στο βιος ειναι κανονικες.εχω προσπαθησει με ασφαλη λειτουργια κ κανει το ιδιο.επισης εβγαλα μπαταρια βιος μηπως κολλησε κτ αλλα κ παλι τπτ.εχω βαλει cd win αλλα δε μ βγαζει επιλογη για επισκευη.το δικοσ τον αναγνωριζει.καμια ιδεα εκτος απο φορματ? Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2014 από ask
SakisProHD Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δεν νομίζω να κάηκε κάτι όπως επίσης δεν νομίζω να γλιτώσεις το format.
driftingcris Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Britgreek@ στο βιος βλεπεις θερμοκρασίες για cpu και την μητρική. Τσέκαρε με κάποιο πρόγραμμα τις θερμοκρασίες από τα υπόλοιπα. Επίσης τι τροφοδοτικό έβαλες? Ask@ μπορεί να έχει καεί κάτι, αλλά το πιο πιθανό είναι να θέλεις απλά φόρμα. Αν έχεις Windows 7 σπαμμαρε το f8 πριν το boot και θα σε βγάλει ένα μενού. Εκεί νομίζω έχει επιλογή για repair
BritGreek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Britgreek@ στο βιος βλεπεις θερμοκρασίες για cpu και την μητρική. Τσέκαρε με κάποιο πρόγραμμα τις θερμοκρασίες από τα υπόλοιπα. Επίσης τι τροφοδοτικό έβαλες? <br> Ask@ μπορεί να έχει καεί κάτι, αλλά το πιο πιθανό είναι να θέλεις απλά φόρμα. Αν έχεις Windows 7 σπαμμαρε το f8 πριν το boot και θα σε βγάλει ένα μενού. Εκεί νομίζω έχει επιλογή για repair Δεν μπορω να το κανω αυτο γιατι ο υπολογιστης σβηνει πολυ γρηγορα. Δεν προλαβαινω.
FasTaker Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 βασικα δεν καταλαβα ακομα αν σου περναει το post. αλλα αν ναι τοτε σε βλεπω και εγω για format.
driftingcris Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 φιλε ειπες οτι σβηνει μετα απο 2λεπτα. μεσα σε 2λεπτα δεν εχει μπε στα linux? βασικα αυτο που ειπε ο fastaker. πες μας τι ακριβως γινετε
BritGreek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Μπουτάρει, βγάζει login screen (όχι πάντα, γιατί μπορεί να σβήσει και στα 5 δευτερόλεπτα) και φτάνω μέχρι το σημείο να βάλω password και να μπω στην επιφάνεια εργασίας. Με το πρώτο κλικ, σβήνει ο υπολογιστής.
benign Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Υπερθερμανση του επεξεργαστη φαινεται να ειναι.Το γεγονος οτι δεν σου φανηκαν μεγαλες οι θερμοκρασιες οταν προλαβες και μπηκες στο bios ειναι γιατι θελει λιγο περισσοτερο χρονο να φτασει τους 100 βαθμους ας πουμε.Και πολυ πιθανον να υπαρχει και στην μητρικη ρυθμιση να κλεινει για λογους προστασιας του cpu μολις φτασει σε καποιον βαθμο Κελσιου. Αλλη σπανιοτερη περιπτωση, ειναι να τα εχει φτυσει η μπαταρια της μητρικης. Κανει ακριβως το ιδιο που σου κανει και σενα τωρα το PC. Τριτο να εχει παθει κατι η μητρικη,καποια επι μερους βλαβη,αλλα αυτο ειναι μαλλον το σπανιοτερο απο ολα. Επισης αν εχει πολυ υγρασια στο σημειο που το εχετε ,μπορει να δημιουργειται προβλημα.
EddieObscurant Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Αλλη σπανιοτερη περιπτωση, ειναι να τα εχει φτυσει η μπαταρια του bios. Κανει ακριβως το ιδιο που σου κανει και σενα τωρα το PC. δεν ισχύει αυτό, το μόνο που μπορει να παθει αμα τελειωσει η μπαταρια, ειναι αν το βγαλεις απο το ρευμα να μην μπορει να κρατήσει τις ρυθμίσεις στο bios και να bootαρει με τα bios defaults Γενικά πάντως για να κλείνει κατευθείαν τόσο γρήγορα, ή κάτι κουνήθηκε/εσπασε απο την ψύκτρα με αποτελεσμα να μην ακουμπαει καλα και να πιανει τόσο γρήγορα τις θερμοκρασίες ή έσκασε κανας πυκνωτής πανω στη mobo και δεν μπορει να δώσει το ρεύμα που θέλει ή κάτι κουνήθηκε/χάλασε και βραχυκυκλώνει ή το τροφοδοτικό/πολύπριζο/πριζα έχει κάποιο πρόβλημα Γενικά θα σου λεγα, να τα βγάλεις όλα τα κομματια, να τα ελέγξεις και να τα ξαναβάλεις. Αν τα προβληματα συνεχιζουν μάλλον πας προς την τελευταια περιπτωση, αν και αν δεν δοκιμασεις ενα-ενα τα εξαρτηματα κάπου αλλου δεν μπορεις να σαι σίγουρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα