ozelot Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Να αλλάξεις PRAM δεν είνι και τόσο απλό. Πάντως ρίξε μια ματιά στους οδηγούς του ifixit.
ApSiMan Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 XMmmm από ότι βλέπω είμαι από τους τυχερούς που δεν έχει ξεχωριστή μπαταρία Pram - άρα θέλει το logic board αντικατάσταση? Dafuq... Θα προσπαθήσω να βρω ένα replacement laptop για μερικές μέρες & να το πάω σε κάποιο service (νομίζω έχω ένα iRepair εδώ κοντά μου, το ξέρετε? έχει κανείς εμπειρία από αυτά?)
ApSiMan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Update: Τελικά συνεχίζει και το κάνει. Είτε χάνει date/time είτε κλείνει & δεν ανοίγει παρά μόνο αν δεν είναι στον φορτιστή συνεδεμένο. Σαν να είναι χαλασμένη κατά περιόδους η μπαταρία και το αποπρογραμματίζει τελείως. Χτες το πήγα στην iRepair και μίλησα με τεχνικό κατευθείαν. Επειδή δεν έκανε το πρόβλημα μπροστά του (δούλευε κανονικότατα) μου πρότεινε να κάνω upgrade σε Yosemite μήπως και είναι κάποιο bug του Mavericks (θα ήθελα ένα σχόλιο πάνω στο συγκεκριμένο). Δεν μου το κράτησε δηλαδή για έλεγχο. Το βράδυ που πήγα να το ανοίξω δεν άνοιγε πάλι αν δεν ήταν στο ρεύμα! Μόλις το έβγαζα από το ρεύμα έκλεινε σαν να μην έχει μπαταρία. Ακόμα δεν ανοίγει αν δεν είναι συνεδεμένο στο ρεύμα. Τι λέτε να κάνω? 1. Να το κάνω upgrade στο Yosemite? (μου φαίνεται άκυρο σαν κίνηση) 2. Να το ξαναπάω στην iRepair τώρα που δεν ανοίγει? 3. Να το πάω κάπου αλλού?
ozelot Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Για πήγαινε > About This Mac > System Report > Power. Στο Condition λέει Normal ή κάτι άλλο ;.
ApSiMan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Normal, 207 κύκλοι. Επίσης κάτι ακόμα που πρόσεξα τώρα: κλειστό το mac, δεν ανοίγει χωρίς ρεύμα, πατώντας το πλαινό κουμπί για την μπαταρία φαίνεται φορτισμένη. Χτες το βράδυ που δεν άνοιγε πάλι χωρίς ρεύμα, πατώντας το πλαινό κουμπί δεν έδειχνε τίποτε! Νεκρό τελείως.
ozelot Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Για τρέξε ένα SMC reset· • Κλείσε το Mac. • Σύνδεσε το MagSafe στο Mac και στο ρεύμα. • Στο αριστερό μέρος του πληκτρολογίου πάτα ταυτόχρονα τα πλήκτρα Shift-ctrl-alt και το power button. • Άφησε ταυτόχρονα τα πλήκτρα και το power button. • Πάτα το power button για να ανοίξει το μηχάνημα.
ApSiMan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Thanks ozelot για τον χρόνο σου (πραγματικά έχεις βοηθήσει πολύ) Το SMC reset το έχω κάνει αρκετές φορές. Όταν μου το ξαναέκανε αυτό το δούλευα με ρεύμα για καμιά 2 ώρες (μετά από smc reset) και μετά έπαιρνε μπρος κανονικά. Δούλευε σωστά. Πετάγομαι μια από το service και επιστρέφω σε λίγο με νέα....
ApSiMan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Back επιτέλους. Αφού χαρχαλέψαμε λίγη ώρα με τον τεχνικό στην iRepair το laptop είδαμε ότι η μπαταρία συμπεριφέρεται περίεργα. Ειδικά με το πλαινό κουμπί που δείχνει το status της, μια έδειχνε φορτισμένο μια ότι είναι άδειο, μια ότι φορτίζει (ενώ δεν φόρτιζε). Η διάγνωση του ήταν μπαταρία. Να αλλάξω μπαταρία. Εδώ να σημειώσω ότι έχω πάει 2 φορές στην irepair και έχω μιλήσει 15-20 λεπτά κάθε φορά με τον τεχνικό χωρίς να μου πάρουν $$$ αφού δεν τους το άφησα (σε άλλα αντίστοιχα service δεν μιλάς ποτέ με τεχνικό. το αφήνεις εκεί και περιμένεις ενημέρωση). Οπότε λέω να ψάξω για μπαταρία. Ξέρουμε κάποιο καλό εργαλείο για status μπαταρίας? Να δείχνει παραπάνω από το βασικό status του OS?
ApSiMan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Σωστός! Good την βγάζει την μπαταρία. 78% design capacity όμως. Αν είχε θέμα η μπαταρία θα το εμφάνιζε το coconut?
ozelot Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Προφανώς αντί Good θα έβγαζε κάτι σαν critical, bad ή συναφές. Δεν πρέπει να είναι μπαταρία, αφού τόσο το OS X όσο και το coconut την βγάζουν καλή. Δεν είμαι τεχνικός, αλλά εμπειρικά έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με το power management unit. Τι να σου πω, μήπως πρέπει να πάρεις και δεύτερη γνώμη ;.
ApSiMan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Και εμένα μου κάνει εντύπωση να είναι μπαταρία από την στιγμή που τα διαγνωστικά (αυτά που έχουμε πρόσβαση τουλάχιστον) την δείχουν οκ. Θα προσπαθήσω να βρω μια άλλη μπαταρία από γνωστούς πριν πάω σε αλλαγή να δούμε. Και ταυτόχρονα θα κοιτάξω για 2η γνώμη κάπου. Όπως και να έχει θα ενημερώσω για μελλοντική χρήση! 1
ozelot Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Όχι μόνο για μελλοντική χρήση φίλε μου, αλλά και για αξιολόγηση της διάγνωσης του συγκεκριμένου service κι όχι μόνο. Ξεκάθαρα, για αποφυγή παρεξηγήσεων, απλά μια δεύτερη γνώμη δεν βλάπτει αν όχι ότι επιβάλλεται. 1
ApSiMan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Mini Update: Τώρα το coconut μου δείχνει Check Battery όπως και το OS δείχνει Service Battery. Θα το παρακολουθήσω σήμερα όλη μέρα και βλέπουμε. 1
ApSiMan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Maxi Update: Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει & τα πράγματα έχουν ως εξής: Όλα δουλεύουν ρολόι! Από όταν το παλικάρι στην iRepair άνοιξε το laptop για να δει τον κωδικό μπαταρίας (με απότερο σκοπό να πάω να πάρω καινούργια μπαταρία) και είπε "μιας κ το άνοιξα ας καθαρίσω την σύνδεση της μπαταρίας" και απλά έβγαλε το καλώδιο, φύσιξε με σπρέυ και ξαναέβαλε το καλώδιο της μπαταρίας, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα από τα παλιά προβλήματα. Έχω το Coconut & το System Status κάθε μέρα όλη μέρα ανοιχτά να ελέγχουν κατάσταση μπαταρίας. Κανένα δεν έχει βγάλει ξανά Service Battery. Το Design Capacity παίζει από 78% μέχρι 79% ανάλογα με την μέρα και την ώρα. Κατά τα άλλα όλα δουλεύουν τέλεια. Άρα εγώ καταλήγω στα: 1. Είναι όντως προβληματική μπαταρία & στο μέλλον θα το ξανακάνει (άρα θα πάμε για νέα μπαταρία) 2. Είχε κουνηθεί ο connector της μπαταρίας (κάπως) και ήθελε απλά ένα plug out & plug in. Όπως και να έχει το θέμα ήταν στην μπαταρία οπότε η αρχική διάγνωση ήταν σωστή. Το ότι θα έφτιαχνε (τουλάχιστον όπως φαίνεται τώρα) με ένα απλό βγάλε/βάλε βύσμα δεν το περίμενα (ούτε ο τεχνικός νομίζω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα