tzonis123 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Χαίρεται παιδιά είμαι καινούριος στο forum και θα προσπαθήσω να περιγράψω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όσο το δυνατόν καλύτερα και ευελπιστώ να μου δώσετε τα φώτα σας!Λοιπόν... έχω ένα laptop Turbo-X του 2009 (μοντέλο W76TUN) το οποίο έχει σπάσει η οθόνη αλλά το συνδέω μέσω VGA ή HDMI με external monitor LG 23EA63V.Όλα καλά μέχρι που χρειάστηκε να κάνω format και να ξανά εγκαταστήσω τα windows 7..Το πρόβλημα είναι ότι η θύρα vga/hdmi δίνει σήμα στην εξωτερική οθόνη μόνο αφού περάσει το logo των windows λίγο πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας!Έτσι όταν βάζω το cd των windows και ξεκινάω το pc και φτάνω στο σημείο όπου θα εγκαταστήσω τα windows η εξωτερική οθόνη δείχνει ότι δεν λαμβάνει σήμα είτε μέσω vga είτε μέσω hdmi ενώ στην σπασμένη οθόνη του laptop μπορώ να διακρίνω οτι βρίσκεται στο στάδιο όπου κάνεις τις ρυθμίσεις για να εγκαταστήσεις τα windows!!Επομένως δεν μπορώ στα "τυφλά" να κάνω την εγκατάσταση!Έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους όπως μέσω του fn + F7 να δώσει σήμα στην εξωτερική οθόνη ή πατώντας το πλήκτρο windows + P ώστε να το βάλω σε projector (στην σπασμένη οθόνη του laptop δεν φαίνεται να εμφανίζει το πλαίσιο).Προσπάθησα επίσης να εγκαταστήσω Ubuntu 14,04 και μέσω αυτού να κάνω format και partition τον δίσκο για να βάλω μετά εκεί τα windows 7 αλλά παρόλο που στο Ubuntu φαίνεται κανονικά στην εξωτερική οθόνη η εγκατάσταση και γίνεται μια χαρά,όταν κάνω reboot kai βγάζω το CD έχω το πρόβλημα με την μαύρη οθόνη (black screen after first boot) και σε εκείνο το σημείο η θύρες VGA/HDMI δεν δίνουν σήμα ώστε να διορθώσω το πρόβλημα που είναι σχετικά εύκολο αφού και πάλι δεν γίνεται να δουλέψω στα τυφλά!!Το μόνο που καταφέρνω είναι να μπαίνω στα Ubuntu μέσω του Live CD που τα δοκιμάζεις απλά...Αυτά εν "ολίγοις" παιδιά θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε τι μπορώ να κάνω!!Επίσης σκέφτηκα να βγάλω τον σκληρό δίσκο του laptop και να τον συνδέσω μέσω sata στο σταθερό PC και να κάνω την εγκατάσταση των windows εκεί αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο θα "τρέχει" σωστά όταν ξαναβάλω τον σκληρό πίσω στο laptop!Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας βοηθήσει παρακαλώ!!!Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!
mafiozoskotsos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλωσήρθες!!! Νομίζω υπάρχει τρόπος να βάλεις τον σκληρό σε άλλο υπολογιστή να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση το λειτουργικό που θες και μετά να κάνεις backup το λειτουργικό με μια επιλογή που λέει ότι μπορείς να κάνεις και Restore σε άλλο σύστημα δεν ξέρω κατά ποσό ισχύει κάτι τέτοιο και πως γίνετε ακριβώς αλλά νομίζω κάπου το είχα δει η μπορείς να βρεις το ίδιο Laptop αν είναι εύκολο να βάλεις τον σκληρό σου και να κάνεις κανονικά εγκατάσταση το λειτουργικό και μετά να το βάλεις στο δικό σου laptop η και να κάνεις backup από αυτό και μετά να κάνεις restore στο δικό σου… όμως ας πει κάποιος άλλος που ξέρει καλύτερα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2014 από mafiozoskotsos
Euclides Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Το να βγάλεις τον σκληρό δίσκο του laptop και να τον συνδέσεις στο σταθερό PC για να κάνεις την εγκατάσταση των windows, δυστυχώς είναι η μόνη εναλλακτική λύση που έχεις. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουλέψει.
sil_unique Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 δοκίμασε να ξεκουμπώσεις το καλώδιο της εσωτερικής οθόνης πάνω από την μητρική. κατά πάσα πιθανότητα θα δίνει έπειτα σήμα σσε εξωτερική αμέσως 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα