Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος δεν είναι και πολύ κατατοπιστικός , επομένως ας εξηγήσω πιο είναι το πρόβλημα. Μένω σε μεζονέτα. Θέλω να αποκτήσω πρόσβαση στο internet σε επιλεγμένους χώρους στο σπίτι,αλλά καθώως έχω cyta μου δίνεται η δυνατότητα να έχω τηλέφωνο μόνο στο σημείο που είναι το router. Δηλαδή στην υπόλοιπη έκταση του σπιτιού όπου υπάρχει πρίζα τηλεφώνου δεν έχω τηλέφωνο. Το router βρίσκεται στο ισόγειο. Είναι δυνατό να "τραβήξω" ένα καλώδιο ethernet μέχρι τα δωμάτια ; Η απόσταση είναι περίπου 13 μέτρα. Επίσης wifi δεν μπορώ να έχω στους ορόφους λόγω χαμηλής εμβέλειας σήματος. Κάποιος μου είπε να αγοράσω ένα powerline adapter και να συνδέσω το ένα μέρος δίπλα στο router και το άλλο στο μέρος που χρειάζομαι interner. Λέτε να καληφθώ; Και στην τελική τι κάνει το powerline adapter;

Δημοσ.

Έχω διαβάσει 2 φορές το post και ακόμα δεν καταλαβαίνω αν το πρόβλημα είναι το τηλέφωνο ή το internet.

Πάντως 13 μέτρα είναι αστεία απόσταση και φυσικά μπορείς να τραβήξεις ethernet. Το ίδιο ακριβώς έκανα στο προηγούμενό μου διαμέρισμα όπου ναι μεν wifi αλλά για το pc της δουλειάς ethernet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable#Maximum_cable_segment_length

Δημοσ.

Για το ιντερνετ σε κατατοπισαν τα 2 προηγουμενα ποστ. Για το τηλεφωνο διαβασε τι γινεται. Η συτα ξερει οτι ειναι προβλημα αυτο το πραγμα με το voip και οτι δινει τηλεφωνο μονο μεσω ρουτερ. Για αυτον το λογο, αν τους παρεις τηλεφωνο και τους το ζητησεις, θα ερθει δωρεαν τεχνικος να σου κανει καποιες αλλαγες στη συνδεσμολογια ωστε να εχεις τηλεφωνο (απο τα κανονικα σου τηλεφωνα) και στις αλλες συσκευες. Βασικη προϋποθεση ειναι στο σημειο που ειναι το ρουτερ (στην τηλεφωνικη πριζα δηλαδη) να ειναι τουλαχιστον 2 ζευγη χαλκινα (τηλεφωνικα) ή utp (πολυ-πολυ καλυτερο!). Αν η οικοδομη ειναι 10ετιας υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι περασμενο utp για ολες τις τηλεφωνικες συνδεσεις. 

Υπαρχει ποστ στο adslgr.com που εξηγει πως μπορεις να το κανεις και μονος σου αυτο. Στην ουσια χρησιμοποιει το ενα ζευγος για να φερει την τηλεφωνικη γραμμη στο μοντεμ και μετα "ριχνει" πισω μονο το τηλεφωνο μεσα στο 2ο ζευγος. Αλλα γιατι να μπλεξεις, αφου το κανουν δωρεαν;

EDIT:

Τωρα ειδα οτι εχει συζητηθει και εδω αυτο το θεμα

http://www.insomnia.gr/topic/544801-cyta-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-voip/

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μία ερώτηση μόνο : το powerline wifi extender έχει περιορισμούς στο που μπορώ να τα συνδέσω;; Δηλαδή το ένα να είναι δίπλα στο ρουτερ και το άλλο δύο ορόφους πιο πάνω ???

Δημοσ.

Όσο πιο μακριά, τόσο πέφτει η ταχύτητα σύνδεσης. Εχω δουλέψει ζευγαρι powerline που ο πομπός ήταν στον δευτερο και ο δέκτης στο υπογειο. Όταν έβαζα το δεκτη στο δεύτερο (δίπλα στο πομπό) κατέβαζα με 1,5MB/s (δηλαδή κάπου 15mbps), ενώ στο υπόγειο κατεβζα με 200KB/s (δηλαδή κάπου 2mbps). 

Δουλεψε απροβλημάτιστα για κάπου 9 μήνες που ρίξαμε καλώδιο ethernet για καλύτερες ταχύτητες και αξιοπιστία. 

Δημοσ.

στην ουσία μιλάμε για δύο συσκευές. Την πρώτη που συνδέεται με το router με ethernet και μια δεύτερη που συνδέεται στην πρίζα και από εκεί παίρνουμε internet. Στην δεύτερη μπορείς αποκλειστικά να συνδεθείς ασύρματα ή γίνεται και ενσύρματα, πάάλι με ethernet;

Δημοσ.

Ο πομπος χρειάζεται να ειναι μόνο ethernet

Ο δεκτης (αυτο που βαζεις μακρια) μπορεί να ειναι 

• μόνο ethernet
  • μονο wifi
  • και τα δυο, δηλαδη εχει εισοδο ethernet και επισης ειναι και wifi (αυτό ειναι το καλύτερο)

Το τι θα πάρεις το καθορίζουν οι αναγκες και η τσέπη σου. Για ενα διαστημα είχα δεκτη μονο ethernet και πάνω του ειχα κουμπωσει παλιο router ως wifi access point. Μετα απο καιρο πετυχα προσφορα δεκτη με ethernet και wifi και ξεμπερδεψα με τα πολλά καλώδια. 

Δημοσ.

Κάτι ακόμα, μπορώ να πάρω ένα router, όχι αυτό που μου δώσαν από την cyta, αλλά ένα άλλο και να το συνδέσω με την πρίζα του τηλεφώνου και να πάρω internet ?? Ή πρέπει υποχρεωτικά να συνδέσω τα router μεταξύ τους με ethernet και έτσι να πάρω internet ?

Δημοσ.

Απευθείας στην τηλεφωνική γραμμή, μόνο ένα router πρέπει να είναι συνδεδεμένο.

Εκτός κι αν τα βάλεις και τα 2, με τις ίδιες ρυθμίσεις, αλλά υποχρεωτικά το ένα από τα 2 κλειστό.

Όταν θέλεις να ενεργοποιήσεις το δεύτερο, θα πρέπει πρώτα να κλείσεις αυτό που δουλεύει.

Πρέπει επίσης να προσέξεις, το δεύτερο να μην συνδέεται σε γραμμή που έρχεται από κάποιο φίλτρο ή τη θύρα PHONE του splitter.

Με καλώδιο δικτύου μπορείς να συνδέσεις όσα θέλεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...