lovesucks Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 The Daltons - Γιεζαέλ(Jesahel - Delirium band's cover) The Daltons - O τρελός 2 3
NovaLacertae Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Σταύρος Ζώρας - Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο 2 3
NovaLacertae Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Μιας και αναβιώσαμε πιο πάνω κάποια κομμάτια ΠΟΠ-ΡΟΚ 50+ ετών να κάνω μια αναφορά σε εναν διαγωνισμό που ήταν αφετηρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους σπουδαίοι καλλιτέχνες Pop Festival ’73: Η ιστορία πίσω από έναν θρυλικό δίσκο του ελληνικού ροκ 1. Νιρβάνα – Ο Δειλός 2. Πεταλούδα – Τι Μπορείς Να Κάνεις Στη Ζωή Σου 3. Sweetness – Μέρες 4. Liga – Φέρε Μου Τύχη 5. Σκορπιός – Δέκα Εντολές 6. Πρωτόγονοι – Μανία Καταδιώξεως 7. Boomerang – Το Αυτοκίνητο 8. Live – Θά’ θελα Να Φωνάξω 9. Ηλεκτρικός Αργοναύτης – Αόρατη Θεά 10. Κορυφαίοι – Απ’ το Παράθυρό Μου 11. Θαρσείν Χρει – Μέρα Βροχερή 12. Κάστορες – Βρήκαμε τη Λύση 13. Βύρωνες – Άκου και Μένα Οι πληροφορίες είναι απο τους Φώντα Τρούσα και Αλέξανδρο Ριχάρδο που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και βρίσκονται στις ιστοσελίδες Lifo και Rockmachine - περισσότερα στο σπόιλερ που ακολουθεί - Spoiler (Για πιο αναλυτικες πληροφορίες στα λινκ απο κατω) https://www.lifo.gr/culture/music/pop-festival-73-i-istoria-piso-apo-enan-thryliko-disko-toy-ellinikoy-rok https://www.rockmachine.gr/2017/04/rock-pop-festival-1973.html Πριν από 50 χρόνια, σ' έναν διαγωνισμό νεανικών συγκροτημάτων, που αποτυπώθηκε στον δίσκο, συμμετείχαν άγνωστοι τότε μουσικοί, μερικοί από τους οποίους θα γίνονταν πασίγνωστοι αργότερα. ΤΟ LP «POP FESTIVAL ’73», που κυκλοφόρησε από την EMI / Columbia το καλοκαίρι του 1973, είναι ένα θρυλικό άλμπουμ για το ελληνικό ροκ και την ιστορία του, ενώ θεωρείται αναντικατάστατο, σαν άκουσμα, από τους fans. Έχει μια γοητεία, εννοούμε, ο συγκεκριμένος δίσκος και μια φρεσκάδα, που τον καθιστούν διαχρονικά απολαυστικό. Η ιστορία τους δίσκου αυτού είναι η εξής… Η δισκογραφική εταιρεία COLUMBIA είχε διοργανώσει ένα διαγωνισμό νέων συγκροτημάτων, σε συνεργασία με το περιοδικό ΦΑΝΤΑΖΙΟ, ένα εγχείρημα εντελώς πρωτοποριακό για την εποχή και τα τότε δεδομενα της Ελληνικής δισκογραφίας. Βραβείο για τα 13 ονόματα που θα προκρίνονταν στην τελική φάση θα ήταν η συμμετοχή σ’ ένα LP που θα κυκλοφορούσε η εταιρεία και η εμφάνισή τους στην τηλεόραση. Την εκπομπή εκείνη είχε παρουσιάσει η Γωγώ Ατζολετάκη. Ο επίσημος τίτλος του ήταν «Πρώτο Ελληνικό “Pop Festival” Ερασιτεχνικών Συγκροτημάτων», δεν χρειάζεται να πούμε πως δεύτερο δεν υπήρξε... ... Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από NovaLacertae 3 2
lovesucks Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Διάφανα Κρίνα - Κι αν έσβησε σαν ίσκιος (Κώστας Καρυωτάκης) Μ"αρέσει όμως κι από Ξυλούρη Spoiler Κι αν έσβησε σαν ίσκιος τ’ όνειρό μου, κι αν έχασα για πάντα τη χαρά, κι αν σέρνομαι στ’ ακάθαρτα του δρόμου, πουλάκι με σπασμένα τα φτερά Κι αν έχει, πριν ανοίξει, το λουλούδι στον κήπο της καρδιάς μου μαραθεί, το λεύτερο που εσκέφτηκα τραγούδι κι αν ξέρω πως ποτέ δε θα ειπωθεί Κι αν έθαψα την ίδια τη ζωή μου βαθιά μέσα στον πόνο που πονώ καθάρια πως ταράζεται η ψυχή μου σαν βλέπω το μεγάλο ουρανό, Η θάλασσα σαν έρχεται μεγάλη, και ογραίνοντας την άμμο το πρωί, μου λέει για κάποιο γνώριμο ακρογιάλι, μου λέει για κάποια που ‘ζησα ζωή! 3 2
lovesucks Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Γιάννης Αγγελάκας - Σιγά μη κλάψω Ο χαμένος τα παίρνει όλα 4 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις