Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα . δεν ηξερα που να βαλω το θεμα , οποτε αν ειναι λαθος παρακαλω καποιον mod να το μεταφερει . το θεμα μου ειναι το εξης . στο χωριο εχουμε ξεμεινει με μια παλια σχετικα τηλεοραση χωρις αποκωδικοποιητη . προσφατα επεσε στα χερια μου ενας που δεν τον χρειαζοταν καποιος φιλος και μου το χαρισε . το προβλημα λοιπον ειναι : χρειαζεται 2 καλωδια κεραιας . το ενα που μπαινει πισω απο την τηλεοραση και καταληγει στον αποκ/τη και το αλλο που πρεπει να ειναι σε υποδοσχη που (υποτιθεται) επρεπε να υπαρχει στον τοιχο του σπιτιου και το οποιο καταληγει στην δευτερη υποδοχη πισω απο τον αποκ/τη . υποδοχη κεραιας στον τοιχο δεν υπαρχει διοτι το σπιτι ειναι παλιο . πηρα μια εσωτερικη κεραια τηλεορασης την συνδεσα απο πισω στον αποκ/τη αλλα δεν δινει καθολου σημα . τι θα μπορουσε να γινει? συγνωμη για το μακροσκελες του μηνυματος

Δημοσ.

Θα μπορούσες να βάλεις μια εξωτερική κεραία και να λύσεις το πρόβλημα σου. 

Η κατάλληλη ενότητα είναι στις τηλεοράσεις.

Δημοσ.

παλια την ειχαμε βαλει . θα σε γελασω ημουν σχεδον αγεννητος! ναι τα καναλια τα ψηφιακα θελω να πιασω . πλεον τα αναλογικα δεν υπαρχουν πουθενα αυτο ειναι το θεμα . δεν με νοιαζει η ποιοτητα εικονας αλλα οτι δεν πιανει πλεον τιποτα η τηλεοραση ! :mad:

Δημοσ.

Το 81 γεννήθηκες? Σαν να λέμε χθες :P  Φώναξε έναν τεχνικό να σου εγκαταστήσει μια εξωτερική κεραία και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Ο αποκωδικοποιητής δεν χρειαζεται 2 καλώδια κεραίας. Αλλα ενα. H τv δεν παίρνει καθόλου καλώδιο κεραίας. Εκτος εαν ειναι παλια και δεν εχει scart η καποια εισοδο γενικα και εννοεις οτι παιρνει εικονα απο το δεκτη μεσω rf out. Βγαλε μια φωτο το πισω μερος του δεκτη και της tv.

Δημοσ.

Εγώ υπέθεσα ότι εννοούσε το καλώδιο scart ότι συνδέει στην τηλεόραση. Μάλλον πρέπει να διευκρινίσει την σύνδεση

Λάθος μου, τώρα πρόσεξα ότι λέει 2 καλώδια Κεραίας, Λογικό να μην παίζει τότε

Δημοσ.

αρα να συνδεσω ενα καλωδιο σκαρτ και ενα καλωδιο κεραιας? λιγο την διαδικασια σας παρακαλω? ειμαι τελειως ασχετος με συνδεσεις τηλεορασης.....ατιμη digea

Δημοσ.

Εάν η τηλεόρασή σας είναι κλασική αναλογική με λυχνία [CRT] ή LCD/ Plasma [επίπεδη τηλεόραση] χωρίς θύρα HDMI, τότε αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής με υποδοχή SCART ή RCA.

Εάν η τηλεόρασή σας είναι LCD/ Plasma [επίπεδη τηλεόραση] και διαθέτει θύρα HDMI, τότε συνιστάται ένας αποκωδικοποιητής με θύρα HDMI για βέλτιστη ποιότητα θέασης.

Βήμα 1. Συνδέστε το καλώδιο της κεραίας στον αποκωδικοποιητή [υποδοχή RF IN] για τα ψηφιακά κανάλια.

digea.jpg

Βήμα 2. Συνδέστε τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση χρησιμοποιώντας το ειδικό καλώδιο [sCART, RCA ή HDMI].

digea1.jpg

[Σύνδεση μέσω ειδικού καλωδίου SCART]

digea2.jpg

[Σύνδεση μέσω ειδικού καλωδίου RCA]

digea3.jpg

[Σύνδεση μέσω ειδικού καλωδίου HDMI]

digea4.jpg

Βήμα 3. Βάζετε τον αποκωδικοποιητή στη πρίζα.

digea5.jpg

Βήμα 4. Χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, βρίσκετε την είσοδο στην οποία έχετε συνδέσει τον αποκωδικοποιητή. Συνήθως περιγράφονται ως AV 1,2..., ΕΧΤ 1, 2..., HDMI 1, 2...κ.λπ.

Βήμα 5. Συντονίζετε τον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του, αφού πρώτα έχετε διαβάσει τις οδηγίες του. Για μεγαλύτερη ευκολία επιλέξτε αυτόματη αναζήτηση. Εάν όμως, δεν εντοπιστούν κανάλια ή κάποια από αυτά, προβείτε σε χειροκίνητη αναζήτηση.

digea6.jpg

Από εδώ και στο εξής, αλλάζετε τα κανάλια με το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης χρειάζεται μόνο για να την ανοιγοκλείνετε και να ρυθμίζετε τον ήχο, τα χρώματα κ.λπ., όχι όμως για να αλλάζετε κανάλια.

Στο εμπόριο διατίθενται τηλεκοντρόλ που συγκεντρώνουν τις λειτουργίες όλων των συσκευών.

Το κείμενο το πήρα από την σελίδα της digea που τα λέει αναλυτικά.

Δημοσ.

ευχαριστω ρε γειτονα . θυμαμαι οτι αυτα ειχα κανει ρε γαμωτο . crt ειναι η οθονη με υποδοχη scart απο πισω.....θα ξαναδοκιμασω σημερα που θα παω χωριο πρωτα ο θεος

edit : στο βημα 1 λεει αυτο που λειπει (δεν υαπαρχει υποδοχη κεραιας στον τοιχο.....) :unsure:

Δημοσ.

καμινιωτης . εχω συνδεσει καλωδιο σκαρτ στην tv και στον αποκωδ/τη ομως θελει και ενα καλωδιο κεραιας που η μια του μερια παει στην υποδοχη που υποτιθεται επρεπε να υπαρχει στον τοιχο (αλλα δεν υπαρχει)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...