elenigate7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα σας, Έχω στα χέρια μου ένα laptop μοντέλο Dell Inspiron N5010 το οποίο ανέβαζε θερμοκρασίες και του έγινε καθαρισμός και αλλαγή θερμοαπαγώγιμης πάστας και τώρα οι θερμοκρασίες είναι καλύτερες. Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι ο ανεμιστήρας, οποίος όταν ανοίγω το laptop κάνει μια στοφή και σταματάει. Στα περισσότερα laptop ο ανεμιστήρας λειτουργεί όταν ανεβάζουν θερμοκρασία και σε μερικά λειτουργεί συνεχώς. Μετά από καμια ώρα ανοιχτό ανεβάζει θερμοκρασίες (βλεπω speccy) το laptop αλλά ο ανεμιστήρας δεν βλεπω να λειτουργεί καθόλου. Οι θερμοκρασίες ανεβένουν μέχρι 68 και είναι πορτοκαλί, για όποιον γνωρίζει το πρόγραμμα speccy. Μήπως ο ανεμιστήρας ξεκινά να λειτουργεί μετά από μεγαλύτερες θερμοκρασίες? Ή πρέπει να αντικαταστήσω τον ανεμιστήρα? Όταν βάζω το laptop σε βάση ψύξης η θερμοκρασία πέφτει στο 41 με 55 βαθμούς. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση του ανεμιστήρα. Επεξεργαστή έχει: Intel Pentium P6100 @ 2.00ghz Περιμένω τη γνώμη σας... Ευχαριστώ πολύ
zio10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μήπως κατά τον καθαρισμό έγινε ζημιά στο ανεμιστηράκι ή απλά ξεχάσατε να το συνδέσετε? Θα έπρεπε να λειτουργεί πριν τους 68!
elenigate7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δεν λειτουργούσε το ανεμιστηράκι ούτε πριν τον καθαρισμό. Το μηχάνημα λειτουργεί όπως πριν απλά κάνει περισσότερη ώρα για να ανεβάσει θερμοκρασίες.
zio10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δεν λειτουργούσε το ανεμιστηράκι ούτε πριν τον καθαρισμό. Το μηχάνημα λειτουργεί όπως πριν απλά κάνει περισσότερη ώρα για να ανεβάσει θερμοκρασίες. Ε τότε πρέπει να αλλάξεις ανεμιστηράκι! Καλά που δεν σου κάηκε
elenigate7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Το ίδιο συμπέρασμα έβγαλα και εγώ ότι θέλει αντικατάσταση ο ανεμιστήρας απλά είπα να πάρω άλλη μία γνώμη. Επίσης ο άνθρωπος που είναι δικό του μόλις μου είπε ότι ο ανεμιστήρας του λειτουργούσε κανονικά από όταν άνοιγε το λαπτοπ τον άκουγε, ενώ τώρα όταν τον ανοίγω πάει να πάρει και σταματά (το ίδιο και πριν τον καθαρισμό)
Euclides Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Τρέξε το OCCT test για μια ώρα, για να δεις την συμπεριφορά του μηχανήματος. http://www.ocbase.com/index.php/download Μόνο τότε θα ξέρεις αν έχεις πρόβλημα. Μετά από καθαρισμό, είναι φυσικό να μην ακούγεται ο ανεμιστήρας. Το αποτέλεσμα του test πρέπει να είναι κάπως έτσι: 1
elenigate7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Ναι ο ανεμιστήρας κανονικά μετά τον καθαρισμό γυρνά σωστά στο σωστό χρόνο. όπως είπα στα περισσότερα laptop ο ανεμιστήρας λειτουργεί όταν ανεβάζουν θερμοκρασία και σε μερικά λειτουργεί συνεχώς. ο ανεμιστήρας δεν λειτουργούσε ούτε πριν το καθάρισμα, κανονικά έπρεπε να λειτουργεί έστω και λίγο και ειδικά όταν ανεβάζει θερμοκρασία. με το πρόγραμμα που μου είπατε τι ακριβώς βλέπω?
Euclides Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Θα το βάλεις να τρέξει στο αυτόματο (τικάρεις το Automatic και πατάς το πράσινο κουμπί ON) για μια ώρα και θα κάνει stress test στον υπολογιστή. Αν διαπιστωθεί πρόβλημα το test θα σταματήσει μόνο του πριν ολοκληρωθεί. Μετά θα πας στο my Documents που θα σου έχει αναλυτικό report σε ένα φάκελλο που θα δημιουργήσει με το όνομα OCCT. 1
elenigate7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Πολύ καλά. Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να λειτουργήσει με αυτό σωστά? Ευχαριστώ πολύ
Euclides Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Πολύ καλά. Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να λειτουργήσει με αυτό σωστά? Ευχαριστώ πολύ Εξαρτάται από το power plan του laptop και τις θερμοκρασίες που θα επιτευχθούν. Στον δικό μου (Lenovo Z500) σε όλο το test δουλεύει σε τόσο χαμηλές στροφές που νομίζεις ότι δεν δουλεύει.
elenigate7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Σε περιπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα θα μου το αναφέρει? στην εικόνα που ανέβασα παραπάνω σε ένα άλλο λαπτοπ μου δείχνει κόκκινο το core 0 με value max 85 και σταματησε το test.
Euclides Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Στους 85 βαθμούς σταματά το test για να μην κάνει ζημιά. Αλλά αν φθάνεις τους 85 βαθμούς χωρίς ιδιαίτερο στρεσάρισμα, τότε έχεις πρόβλημα. Αν έχεις καθαρίσει το laptop, έχεις βάλλει σωστά τα θερμοαγώγιμα υλικά, και είσαι σίγουρος ότι έχεις κουμπώσει το βύσμα τροφοδοσίας του ανεμιστήρα, τότε σίγουρα χρειάζεται αντικατάσταση ο ανεμιστήρας. http://www.ebay.com/itm/NEW-Original-DFB451005M20T-F91G-FOR-DELL-INSPIRON-N5010-M5010-CPU-COOLING-FAN-/171140657985?pt=US_CPU_Fans_Heatsinks&hash=item27d8c73341 1
elenigate7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Έκανα το τεστ και ανεβάζει μέχρι 80 βαθμούς, λειτουργεί ο ανεμιστήρας και δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα. (Πιθανότα δεν ανεβάζει τόσο θερμοκρασία για να λειτουργήσει αμέσως ο ανεμιστήρας ενώ στο τεστ σε πληρες στρεσαρισμα λειτουργεί και με χαμηλο θορυβο.) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2014 από elenigate7 1
Euclides Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Πιθανότα δεν ανεβάζει τόσο θερμοκρασία για να λειτουργήσει αμέσως ο ανεμιστήρας ενώ στο τεστ σε πληρες στρεσαρισμα λειτουργεί και με χαμηλο θορυβο. Γι' αυτό σου είπα να κάνεις το test. Και έτσι κι' αλλιώς, όταν πρόκειται για τεχνικά θέματα μην επαφίεσαι ποτέ στις αισθήσεις σου. Μετράς και ελέγχεις με εργαλεία.
elenigate7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Πολύ σωστά, ωστόσο το προγραμματακι που μου είπατε πολύ καλό ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα