Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

Έχω το τροφοδοτικό chieftec 1000watt (modelo: cft-1000g-df) το όποιο έχει ένα πρόβλημα.. δεν ανάβει πάντα ο υπολογιστής.
Σήμερα αγόρασα ένα νέο τροφοδοτικό 700watt (modelo: RS700-ACABD3) και ο υπολογιστής ανάβει κανονικά πλέον.

Έχει όμως αρκετή διάφορα στα ρεύματα, σας δείχνω σε φωτογραφίες τα volts.

Στο νέο τροφοδοτικό (700watt) με προβληματίζει ότι τα 12v τα δίνει 12.29v, ενώ το 1000αρι τα δίνει 12.08v και τα 5 v το 700αρι τα δίνει 4,8v ενώ το 1000αρι τα δίνει 5.06v.

Λέτε να έχει πρόβλημα το νέο τροφοδοτικό ?

οι δυο τελευταίες φωτογραφίες με την γραφική παράσταση είναι η μια τιμή για τα 5V και η άλλη για τα 12v, από το νέο τροφοδοτικό (βγήκαν από το πρόγραμμα: http://www.ocbase.com/ )

post-314288-0-08259300-1412953242_thumb.jpg

post-314288-0-46571400-1412953242_thumb.jpg

post-314288-0-77111300-1412953242_thumb.png

post-314288-0-09374100-1412953243_thumb.png

Δημοσ.

4.8volts είναι ανεκτή διακύμανση.

Αρκεί να μη πας κάτω από 4.75v.

Στη θεωρία πάντα.

ps: Στα 12.29v είσαι εντάξει, έχεις περιθώριο προς τα πάνω.

Δημοσ.

αυτό που λέει ο αποπάνω,αν και θα μπορούσες να είχες πάρει ποιοτικότερο τροφοδοτικό.

Η σειρά Β της CM είναι σχετικά entry level.

Δημοσ.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τάσεις είναι σωστές & τις δίνει ίδιες & στο bios...

Μή δινετε σημασία στις τάσεις που δίνουν τα προγράμματα, συνήθως είναι εντελώς λάθος περίπου σωστές.

fixed

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι οι τασεις.

Το πολυμετρο ειναι για αυτες τις δουλειες,οχι το software.

• Like 1
Δημοσ.

Το αγόρασα πριν 3ης ημέρες... Αν είναι να το πάω πίσω. Εδώ το 2ο pc που έχω με ένα τροφοδοτικό της πλάκας και επεξεργαστή διπύρηνο η τάση στο 5v είναι 5.12ν

Κάποιοι χρήστες είπαν μην δίνουμε βάση σε software...τα software περνούν μετρήσεις από αυτές που δείχνει η μητρική.

Δημοσ.

Κάποιοι χρήστες είπαν μην δίνουμε βάση σε software...τα software περνούν μετρήσεις από αυτές που δείχνει η μητρική.

Η τάση μεταβάλλεται ανάλογα με το σημείο που τη μετράμε και το φορτίο. Οπότε εκ των πραγμάτων ούτε οι τάσεις που δίνει το BIOS μπορούν να είναι σωστές.

Γι αυτό όλες αυτές οι τάσεις που δείχνει το software δέν έχουν καμία διαγνωστική αξία. Ο μόνος σωστός τρόπος μέτρησης είναι με πολύμετρο πάνω στο φορτίο

Δημοσ.

Το αγόρασα πριν 3ης ημέρες... Αν είναι να το πάω πίσω. Εδώ το 2ο pc που έχω με ένα τροφοδοτικό της πλάκας και επεξεργαστή διπύρηνο η τάση στο 5v είναι 5.12ν

Πηγαινε το πισω και πες τους να σου δωσουν αλλο,και μετρα το αλλο που θα παρεις να δουμε τι θα δειχνει.

Αν και αυτο μετραει το ιδιο,ξαναπηγαινε και αυτο πισω και παρε αλλο.

Εγω καταλαβαινω οτι ορισμενοι χρηστες θελουν να δημιουργουν προβλημα απο εκει που δεν υπαρχει.

Αν εσας σας αρεσει η ταλαιπωρια και ο γολγοθας της επιστροφης των εγγυησεων,εμας μας περισευει.

• Like 3
Δημοσ.

το eshop λεει οτι τα 4,80 volts ειναι φυσιολογικη τιμη, οποτε δεν χριζει αντικατασταση..

Δημοσ.

E αμα το λεει το eshop,εγω προσωπικα ησυχασα.

Σε αυτες τις περιπτωσεις,αν εχεις οποιαδηποτε αμφιβολια,στελνεις ενα mail στον κατασκευη και περιμενεις να δεις τι θα σου απαντησει.

Δεν περιμενα να σου πει το eshop,ναι εχει προβλημα,αφενος και αφετερου δεν ξερει για να απαντησει

Δημοσ.

E αμα το λεει το eshop,εγω προσωπικα ησυχασα.

Σε αυτες τις περιπτωσεις,αν εχεις οποιαδηποτε αμφιβολια,στελνεις ενα mail στον κατασκευη και περιμενεις να δεις τι θα σου απαντησει.

Δεν περιμενα να σου πει το eshop,ναι εχει προβλημα,αφενος και αφετερου δεν ξερει για να απαντησει

E ναι.. για πλακα το ειπα. τωρα στο τελ μου λεει οτι μιλησαν με το τεχνικο τμημα και ειπαν οτι ειναι φυσιολογικες οι τιμες... λεω μπορω να εχω το ονομα του τεχνικου που σας το ειπε? και δεν μου το εδεινε.. εστειλα μαιλ στην cooler master, ομως δεν μου εχει απαντησει ακομη, Α.. και το τροφοδοτικο ειναι DOA, και μου ειπαν οτι θα πρεπει να το στειλουν στα κεντρικα για ελεγχο... ενω στο σιτε λενε αμεση αντικατασταση

Δημοσ.

Ειχαμε παρει ενα σκληρο ενος φιλου απο e-shop Μενιδιου που ειναι κ το κεντρικο καταστημα. Διαπιστωσαμε οτι δεν λειτουργουσε την ιδια μερα κ την επομενη πηγαμε παλι πισω. Το στελνουν στο τεχνικο τμημα το κοιταξαν διαπιστωσαν το ιδιο κ μας το αλλαξαν επιτοπου. Βεβαια η ολη διαδικασια μας εφαγε μια ωριτσα. Αυτο που θελω να πω ειναι το πας στο μαγαζι που το αγορασες το στελνουν στο τεχνικο τμημα στο Μενιδι κ αν εχει προβλημα στο αλλαζουν. Αν βιαζεσαι πας μονος σου στα κεντρικα να το κοιταξουν...

Δημοσ.

αν εχεις πολυμετρο και ξερεις κανε μια μετρηση, η +5ν γραμμη σου είναι καπως προς τα κατω αν είναι οντως αυτό που λεει το πρόγραμμα γιατι και σε εμενα λεει 2νολτ στα 5 και στα 12 λεει 5ν  ότι να ναι δηλαδή, βαζεις το πολυμετρο και βλεπεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...