Προς το περιεχόμενο

8-πύρηνος επεξεργαστής τέρας από την AMD

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρε Πετρε έγραψα ένα κατεβατό πάλι,αλλά ανακάλυψα γράφοντας το ότι δεν έχει καμία αξία να το ανεβάσω.

Σαν "κάθετος" χρήστης AMD επεξεργαστών όπως προκύπτει από τα λεγόμενα σου "δεν θέλεις να δεις" μιας και αυτή είναι η επιλογή σου όλα αυτά τα χρόνια..

Άρα ότι και να πω εγώ,ότι και να ανεβάσω δεν θα έχει καμιά αξία για κάποιον που έχει κάνει αυτή την επιλογή για τους δικούς του σεβαστούς λόγους.

Ο κόσμος ξέρει και ανάλογα εμπιστεύεται.και αυτό αφορά όλους τους χρήστες.

Σαν κάθετος χρήστης Cyrix - Intel - AMD (και αντίστοιχα nVidia/ATI-AMD), ίσως και να θέλω.

Πουθενά δεν αναφέρω πως δεν είναι αξιόλογα τα Intel προϊόντα, πως δεν είναι αξιόπιστα, πως δεν αξίζουν τα χρήματά τους (όχι, οι Extreme σειρές δεν τα αξίζουν), πως δεν κάνουν ότι υπόσχονται κλπ.

Οι δικοί μου (και φυσικά οι δικοί σου και του οποιουδήποτε) λόγοι, είναι σεβαστοί (ακόμα και ο απλούστατος "έτσι γουστάρω"). Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε λόγους.

Αναφέρεις ένα σωρό εσύ, αντίθετα, εκ των οποίων κάποιοι είναι τόσο "προκλητικοί" (αν θέλεις) ώστε να σου ζητήσω παραδείγματα.

Απλά, καθημερινά παραδείγματα. Είναι το λιγότερο που μπορώ, όταν "κατηγορείς" πως δεν είναι τα συγκεκριμένα προϊόντα αξιόπιστα, ανθεκτικά, δεν έχουν υποστήριξη-διάρκεια κλπ.

Αν δεν θέλεις (έστω γιατί πιστεύεις πως δε θα διαπεράσουν το δογματικό μου κρανίο -διαβάζουν κι άλλοι βέβαια), λυπάμαι, αλλά μην περιμένεις να δώσω βάση στα γραπτά σου.

Όχι περισσότερη από όσο έδινα/δίνω στους υπαλλήλους του Πλαισίου με τις επικούρες "Μα αυτά ζεσταίνονται/καίγονται", "Μα αυτά δεν επαρκούν", "Μα αυτά δεν υπάρχουν...ε, ναι δεν τα έχουμε".

Όσο για το ο "κόσμος ξέρει": ..και φυσικά η Intel θα εκμεταλλευτεί με ενα +15% επιδόσεων αυτούς που έχουν να σκορπίσουν χρήματα,και ρωτάνε ποιο είναι το τελευταίο να το αγοράσουν χωρίς να ξέρουν τις ακριβείς διαφορές με το "προηγούμενο" δεν περιμένω καμιά διαφορετική αντιμετώπιση από καμία πολυεθνική γι'αυτο ίσως και..

Δικά σου λόγια.

Σιγά μη ξέρει ο κόσμος τί του γίνεται στη μεγάλη του πλειοψηφία. Δες λίγο στα ανάλογα H/W νήματα τί ερωτήσεις παίζουν κα σκέψου πόσοι περισσότεροι ακούν (ούτε καν διαβάζει 2-3 γνώμες) τον κάθε σχετικό/άσχετο (βάζω 1ο τον εαυτό μου στην κατηγορία αυτή) που θα του πει την προσωπική του αποψάρα, ή πάνε καρφί-μπεεε να πάρουν ότι τους πλασάρει ο κάθε "πωλητής".

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλά αν ακούσεις το τι λένε στο κάθε Πλαίσιο τους ανυποψίαστους πελάτες δεν θα σκάσεις μόνο στα γέλια αλλά θα μπορούσαν άνετα να είναι ένα επεισόδιο από τα κόμικς του Αρκά  :-D

• Like 3

Καλά αν ακούσεις το τι λένε στο κάθε Πλαίσιο τους ανυποψίαστους πελάτες δεν θα σκάσεις μόνο στα γέλια αλλά θα μπορούσαν άνετα να είναι ένα επεισόδιο από τα κόμικς του Αρκά  :-D

απο το πλαισιο εμαθα οτι οσα περισσοτερα gb εχει ο hdd τοσο ποιο γρηγορο ειναι το pc :P

• Like 2

Σαν κάθετος χρήστης Cyrix - Intel - AMD (και αντίστοιχα nVidia/ATI-AMD), ίσως και να θέλω.

Πουθενά δεν αναφέρω πως δεν είναι αξιόλογα τα Intel προϊόντα, πως δεν είναι αξιόπιστα, πως δεν αξίζουν τα χρήματά τους (όχι, οι Extreme σειρές δεν τα αξίζουν), πως δεν κάνουν ότι υπόσχονται κλπ.

Οι δικοί μου (και φυσικά οι δικοί σου και του οποιουδήποτε) λόγοι, είναι σεβαστοί (ακόμα και ο απλούστατος "έτσι γουστάρω"). Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε λόγους.

Αναφέρεις ένα σωρό εσύ, αντίθετα, εκ των οποίων κάποιοι είναι τόσο "προκλητικοί" (αν θέλεις) ώστε να σου ζητήσω παραδείγματα.

Απλά, καθημερινά παραδείγματα. Είναι το λιγότερο που μπορώ, όταν "κατηγορείς" πως δεν είναι τα συγκεκριμένα προϊόντα αξιόπιστα, ανθεκτικά, δεν έχουν υποστήριξη-διάρκεια κλπ.

Σε όποιο servis και αν ρωτήσεις θα μάθεις αυτό που θέλεις.

Θα μάθεις για λαπτοπ τοστιερες,θα μάθεις για apu εγκαταλελειμμένες νωρίς χωρίς drivers για windows 8 θα μάθεις για άλυτα προβλήματα σε μηχανήματα με 2 κάρτες γραφικών κλπ.

Η μάλλον είμαι σίγουρος οτι τα ξέρεις απλά δεν θέλεις να τα δεις όπως έγραψα πιο πάνω.

Αν δεν θέλεις (έστω γιατί πιστεύεις πως δε θα διαπεράσουν το δογματικό μου κρανίο -διαβάζουν κι άλλοι βέβαια), λυπάμαι, αλλά μην περιμένεις να δώσω βάση στα γραπτά σου.

Μα εγώ το έγραψα πρώτος αυτό είμαι σίγουρος ότι δεν θα δώσεις βάση και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ανέβασα τελικά το ποστ με10δες link.

και τώρα αν μπήκα στον κόπο να απαντήσω στο μάταιο του πράγματος το κάνω μόνο για το παρακάτω.

Όχι περισσότερη από όσο έδινα/δίνω στους υπαλλήλους του Πλαισίου με τις επικούρες "Μα αυτά ζεσταίνονται/καίγονται", "Μα αυτά δεν επαρκούν", "Μα αυτά δεν υπάρχουν...ε, ναι δεν τα έχουμε".

Εγώ βλέπω ακριβώς το αντίθετο όποιον κατάλογο και ν'ανοξεις αυτά τα προϊόντα έχουν πρώτα και πάνω πάνω.

είναι τόσο απλό να το διαπιστώσει κανείς αυτό ..

Όσο για το ο "κόσμος ξέρει": ..και φυσικά η Intel θα εκμεταλλευτεί με ενα +15% επιδόσεων αυτούς που έχουν να σκορπίσουν χρήματα,και ρωτάνε ποιο είναι το τελευταίο να το αγοράσουν χωρίς να ξέρουν τις ακριβείς διαφορές με το "προηγούμενο" δεν περιμένω καμιά διαφορετική αντιμετώπιση από καμία πολυεθνική γι'αυτο ίσως και..

Δικά σου λόγια.

Σιγά μη ξέρει ο κόσμος τί του γίνεται στη μεγάλη του πλειοψηφία. Δες λίγο στα ανάλογα H/W νήματα τί ερωτήσεις παίζουν κα σκέψου πόσοι περισσότεροι ακούν (ούτε καν διαβάζει 2-3 γνώμες) τον κάθε σχετικό/άσχετο (βάζω 1ο τον εαυτό μου στην κατηγορία αυτή) που θα του πει την προσωπική του αποψάρα, ή πάνε καρφί-μπεεε να πάρουν ότι τους πλασάρει ο κάθε "πωλητής".

Μέσα στο κατεβατό που ειχα γράψει και δεν ανέβασα,είχα γράψει και για τα πρόβατα ήξερα ότι θα το αναφέρεις..αποτελεί βασικό επιχείρημα αλλά σε παρακαλώ "μην βάζεις λογια  στο στόμα μου" εγώ πιστεύω όπως έγραψα οτι ο κόσμος ξέρει και μπορεί να μην ξέρει να κάνει undervolting αλλά ξέρει τι τρέχει σωστά,ξέρει πόσες φορές εχει πάει στον τεχνικό,ξέρει πόσα χρόνια έχει το μηχάνημα του χωρίς κάθε φορά να πρέπει να αλλάξει 3-4 drivers για να παίξει ένα παιχνίδι.Αυτά τα καθημερινά δηλαδή που έγραψες και εσύ.

Εγώ όχι δεν θεωρώ οτι ο κόσμος είναι πρόβατο θεωρώ και είναι φυσικό μερικοί να πείθονται όντας μη ειδικοί και από πωλητές που γράφεις εσύ αλλά και από ανθρώπους που θεωρούν οτι υπάρχουν πρόβατα και ότι η δική τους επιλογή είναι η καλύτερη που υπάρχει στον πλανήτη..

Αυτό λοιπόν που έγραψα και το έκανες bold κόκκινο είναι ένα μερίδιο Ανθρώπων και από τις 2 πλευρές του φεγγαριού,μην το παραφράζεις.

Και επιτέλους κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτή την παγκόσμια πρωτιά "στο καλά και φτηνά προϊόντα" αλλά με μικρο μερίδιο αγοράς είναι κατοχυρωμένη πατέντα της AMD (άντε κ λίγο της samsung :P ) και να κατανοήσουμε γιατί ο κόσμος εμπιστεύεται την Intel στον πρώτο που θα κάνουμε καλό με αυτό θα είναι ο εαυτός μας.

Πετρε δεν θα επανέλθω και για το μάταιο του πράγματος αλλά και γιατι πιστεύω οτι ο καθένας είναι άξιος των επιλογών του,μονο σε παρακαλώ οσο και αντίθετη άποψη δικαιούσαι να έχεις μην με παραφράζεις για να την δικαιολογήσεις νομιζω ειμαι απόλυτα σαφής. καλό σου βράδυ :)

Έχω από το 2006 αλλάξει πάμπολα συστήματα τα περισσότερα με AMD - ATI αλλά και ορισμένα με Intel-ATI ή Intel- Nvidia .

Πως γίνεται να μην είχα ποτέ πρόβλημα πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων που κατά 99% δεν έπαιζε θέμα με την εταιρία κατασκευής του chip,  αλλά με την υλοποίηση , δεν ξέρω ....

Πως γίνεται να μην έχω θέμα ούτε σε Linux με κάρτα της ATI .... αυτή την στιγμή που μιλάμε και να μου μιλάτε για προβλήματα?

Θέλετε να αναφέρω συστήματα?

Να σταματήσει παρακαλώ η καραμέλα της αναξιοπιστίας ... Δεν υπάρχει εταιρία χωρίς μπαρούφα, δεν υπάρχει προσπάθεια χωρίς μπαρούφα.

Κύριοι εγώ δεν είμαι μηχανικός για να κρίνω γενικά αρχιτεκτονικές. Εγώ είμαι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.

Σαν καταναλωτής λοιπόν moviemaker , μπορώ να σου πω πως ένας FX 83XX σε φάσμα τιμής των 100€ είναι ΧΑΡΙΣΜΑ και θα κλείσει πολλά σπίτια είτε αυτά είναι APU της AMD , είτε I3, I5 , I7 της intelas.

Αγοράζουμε με βάση την απόδοση συνάρτηση της τιμής ! Αυτό σημαίνει καταναλωτής.

Από εκεί και πέρα μην μου μιλάς για αναξιοπιστία !

Νούμερο 1 σε αναξιοπιστία hardware την τελευταία 10ετία είναι η σειρά της Nvidia με τις 8800gtx/gt, 9800gt και όλα τα Mobile chipάκι τύπου g80 που παραδίνουν πνεύμα ένα ένα και που έχουν κλείσει σπίτια και σπίτια , ειδικά στα φορητά BGA συστήματα, όπου πας για αλλαγή mobo ..... Δεύτερη μπαρούφα της Nvidia τώρα τελευταία η 570 και τα vrm της ...

Οπότε μπαρούφες να μην ακούω ....

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω από το 2006 αλλάξει πάμπολα συστήματα τα περισσότερα με AMD - ATI αλλά και ορισμένα με Intel-ATI ή Intel- Nvidia .

Πως γίνεται να μην είχα ποτέ πρόβλημα πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων που κατά 99% δεν έπαιζε θέμα με την εταιρία κατασκευής του chip,  αλλά με την υλοποίηση , δεν ξέρω ....

Πως γίνεται να μην έχω θέμα ούτε σε Linux με κάρτα της ATI .... αυτή την στιγμή που μιλάμε και να μου μιλάτε για προβλήματα?

Θέλετε να αναφέρω συστήματα?

Να σταματήσει παρακαλώ η καραμέλα της αναξιοπιστίας ... Δεν υπάρχει εταιρία χωρίς μπαρούφα, δεν υπάρχει προσπάθεια χωρίς μπαρούφα.

Κύριοι εγώ δεν είμαι μηχανικός για να κρίνω γενικά αρχιτεκτονικές. Εγώ είμαι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.

Σαν καταναλωτής λοιπόν moviemaker , μπορώ να σου πω πως ένας FX 83XX σε φάσμα τιμής των 100€ είναι ΧΑΡΙΣΜΑ και θα κλείσει πολλά σπίτια είτε αυτά είναι APU της AMD , είτε I3, I5 , I7 της intelas.

Αγοράζουμε με βάση την απόδοση συνάρτηση της τιμής ! Αυτό σημαίνει καταναλωτής.

Από εκεί και πέρα μην μου μιλάς για αναξιοπιστία !

Νούμερο 1 σε αναξιοπιστία hardware την τελευταία 10ετία είναι η σειρά της Nvidia με τις 8800gtx/gt, 9800gt και όλα τα Mobile chipάκι τύπου g80 που παραδίνουν πνεύμα ένα ένα και που έχουν κλείσει σπίτια και σπίτια , ειδικά στα φορητά BGA συστήματα, όπου πας για αλλαγή mobo ..... Δεύτερη μπαρούφα της Nvidia τώρα τελευταία η 570 και τα vrm της ...

Οπότε μπαρούφες να μην ακούω ....

Τάκη μου έχω βαρεθεί πραγματικά να αναλύω τι σημαίνει VFM πραγματικό και τι VFM ταμειακό.

Αντιθέτως αν πουλούσε στην κανονική τους τιμή από την αρχή και όχι μετά την κάθε "σφαλιάρα" θα το συζητούσα.

..και επιτέλους ας σταματήσει αυτή η AMD να κλείνει σπίτια δεν έχει αφήσει σπίτι ανοιχτό όλα αυτά τα χρόνια που το γράφεις κάθε φορά με κάθε καινούριο προϊόν.. :rolleyes:

ας κοιτάξει να βάλει κανένα σίγουρο κεραμίδι πάνω από το δικό της κεφάλι και να μην εγκαταλείπει μονή της τις προσπάθειες της.. π.χ cpu και μετά μιλάμε για τα σπίτια των άλλων..

Υ.γ δες εδώ μητρική που έχει ο άνθρωπος > http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4343#sp

http://www.insomnia.gr/topic/544602-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82/?do=findComment&comment=53529803

και παρακάτω θα δεις τι διαμεταγωγη έχει στο usb 3 .. μετά τι να πεις σε αυτόν τον άνθρωπο ? άντε δώσε λύση εσύ να έχει 40mb/sec.και θα τον κάνεις ευτυχισμένο όπως λέει.

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Μέσα στο κατεβατό ...καλό σου βράδυ :)

Καλές οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες (δεν σε πιστεύω χωρίς αποδείξεις), καλά τα θέματα της μας εταιρείας (λες και πρόβλημα έχουν μόνο τα Intel-AMD μηχανάκια με Enduro και κανένα με Intel-nVidia), καλά τα μηχανάκια τοστιέρες (επειδή ο κατασκευστής έβαλε ανεπαρκές σύστημα ψύξης με βάση τις προδιαγραφές του chip, φταίει το chip...sure), καλά ο κόσμος που ξέρει (εδώ κι αν δε με πείθεις).

Μπορούμε να συζητάμε με ή χωρίς επιχειρήματα επ άπειρον...

Λόγια στο στόμα σου, πού ακριβώς έβαλα? Πού παρέφρασα τα γραπτά σου?

Καλό σου βράδυ και καλή συνέχεια, πάντα φιλικά.

• Like 2

sorry  που ανακευομαι. αλλα οι ιντελ σε συγκγρυσση με τους αμδ εχουν φτασει στα ιδια επιπεδα(ενας 8350) με λιγο υπερχρονισμο) εχει ξεσκισει τον ιντελ σε συγρση τιμων.  πχ ο δικος μου που ειναι 2600 δινει 4 φυσηκους και 8 εικονικους. που τους 8 εικονικους σε λιγα προγραμματα να τα χρησημοποιησει. οποτε δουλευει τις περισοτερες φορες με 4 πυρινες. 

σαν πεσις προτιμω να φυγει ο ιντελ και να μπει ενας οκταπυρινος 8350 που να ξερω οτι θα τρεχουν και οι 8 οτι προγραμμα και να χρειαστει. και βαρεθικα και το turbo boost που ωτε και καλα τρχει ολους τους πυρινες στο 3.8 π@απαριες

Μια χαρά cpu είναι ο 2600 ακόμα και τώρα,δεν τον νικάει κανένας 8350 πουθενά πιο πολύ υποβάθμιση θα κάνεις αν πας από 2600 σε 8350.

http://www.anandtech.com/bench/product/287?vs=697

που τους 8 εικονικους σε λιγα προγραμματα να τα χρησημοποιησει.

να μπει ενας οκταπυρινος 8350 που να ξερω οτι θα τρεχουν και οι 8 οτι προγραμμα και να χρειαστει

Πως το σκέφτηκες αυτό;;;

Τα προγράμματα δεν ξέρουν από φυσικούς ή εικονικούς,αν τώρα σπάνια δουλεύουν σε εσένα οι 8 πυρήνες τότε και με 8 φυσικούς πάλι σπάνια θα δουλεύουν.

Μόνο σε μετατροπές βίντεο, παραγωγή 3d και κάποια άλλα θα δουλεύουν όλοι οι πυρήνες όπως όταν τρέχεις ταυτόχρονα μερικά προγράμματα που έχουν μεγάλες απαιτήσεις από επεξεργαστή.

Πως το σκέφτηκες αυτό;;;

Τα προγράμματα δεν ξέρουν από φυσικούς ή εικονικούς,αν τώρα σπάνια δουλεύουν σε εσένα οι 8 πυρήνες τότε και με 8 φυσικούς πάλι σπάνια θα δουλεύουν.

Μόνο σε μετατροπές βίντεο, παραγωγή 3d και κάποια άλλα θα δουλεύουν όλοι οι πυρήνες όπως όταν τρέχεις ταυτόχρονα μερικά προγράμματα που έχουν μεγάλες απαιτήσεις από επεξεργαστή.

Πολυ μεγαλη μπαρουφα η συγκεκριμενη !!!

Ενας επεξεργαστης με HT έχει φυσικούς πυρήνες και εικονικούς ! Ο εικονικός πυρήνας εκμεταλεύεται τους διαθέσμους πόρους του φυσικού όταν αυτοί υπάρχουν !!! Διαφορετικά μπορεί το  λειτουργικό να βλέπει πυρήνα αλλά πυρήνας διαθέσιμος (πόρος) να μην υπάρχει !!!

Για αυτό και σε αρκετές εφαρμογές αν ενεργοποιηθεί το HT έχει χειρότερα αποτελέσματα από το να μην υπάρχει ....

Από την άλλη ένας επεξεργαστής με πολλούς πυρήνες έχει ΠΑΝΤΑ διαθέσιμο τον δεύτερο φυσικό πυρήνα για να τρέξει μια εφαρμογή !!

Το αποτέλεσμα είναι ο πρώτος επεξεργαστής σε single thread  που σημαίνει πως τρέχει ΜΙΑ εφαρμογή κάθε φορά  , έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ διαθέσιμους πόρους  μιλώντας για chip με ίδιο αριθμό transistor και γενικής δομής.

Ο δεύτερος επεξεργαστής έχει συνολικά περισσότερους διαθεσιμους πόρους όταν τρέχουν μια ή περισσότερες εφαρμογές που μπορούν να μοιραστούν στα cores !! Καλύτερο front end  και απροβλημάτιστη λειτουργία σε βαρύ πολυνηματικό φορτίο.

• Like 2

Εδώ ο άνθρωπος μιλάει για τα προγράμματα που δεν εκμεταλλεύονται τους 8 πυρήνες και τρέχουν μόνο στους 4 (που αυτοί οι 4 είναι πολύ ποιο γρήγοροι) ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα φυτρώσει με μαγικό τρόπο και άλλα νήματα επειδή θα δει να υπάρχουν ελεύθεροι «πόροι» ... 

Από την άλλη ένας επεξεργαστής με πολλούς πυρήνες έχει ΠΑΝΤΑ διαθέσιμο τον δεύτερο φυσικό πυρήνα για να τρέξει μια εφαρμογή !!

Ναι ε;Για δείξε να κάνεις μετατροπή βίντεο με π.χ. το freemake που δεν έχει και καλά priorities και κάνε κάτι παράλληλα να το δούμε αυτό...

Οι πόροι δεν πάνε μόνο «πλαγίως» δηλαδή στο πλήθος πυρήνων αλλά πάει και «κατακόρυφα» στην ταχύτητα εκτέλεσης.

Μόνο αν έχεις την ανάγκη να τρέχεις πάντα κάποια πράγματα που ή τα έχεις ή όχι στο προσκήνιο χρειάζονται πάντα ένα μεγάλο ποσοστό του cpu έχουν νόημα οι πολλοί πυρήνες.

Για όλους τους άλλους πάντα είναι καλύτερα να έχεις μεγάλη ταχύτητα για να κάνεις γρήγορα αυτό με το οποίο ασχολείσαι την όποια στιγμή,άλλωστε όσα πράγματα και να τρέξεις, ακόμα και σε δυο πυρήνες, από την στιγμή που έχουν σωστά priorities δεν θα καταλάβεις κανένα κόλλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...