Προς το περιεχόμενο

8-πύρηνος επεξεργαστής τέρας από την AMD

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα πως γίνεται αυτό που ξεκινώντας με μια είδηση μερί του νέου 8πύρηνου της AMD και της τιμής του να φτάνουμε πάντα σε συγκρίσεις INTEL-AMD , δυνατότερου/ασθενέστερου πυρήνα, διπύρηνου/οχταπύρηνου κλπ. δεν μπορώ να το καταλάβω ειλικρινά!

Νήμα για διάθεση νέου AMD επεξεργαστή σε καλή τιμή όπως φαίνεται κιόλα και θα κλοκάρει και καλύτερα από ότι οι αντίστοιχοι στα 125W και πετάγονται όλοι να μας υπενθυμίσουν ότι οι INTEL είναι γρηγορότεροι/καλύτεροι/κάνουν και καφέ κλπ...

Ε δεν θέλω να το βλέπω εγώ αυτό! Αν ήθελα θα βρισκόμουν σε thread για INTEL! Γαμώτο δηλαδή κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια!

Last time, ναι οι INTEL έχουν γρηγορότερο πυρήνα από τους αντίστοιχους AMD!

Ναι θα τρέξουν σε πολλές περιπτώσεις γρηγορότερα μια εφαρμογή κλπ.

Εκεί όμως που θα κλάσουν είναι στο συνολικό κόστος απόκτησης του όλου πακέτου / τιμή και απόδοση! Ε εκεί δεν μπορεί να μου πει κανένας πωλητής / fanboy όπως θέλετε πείτε το ότι είναι συμφέρον να σκάσω τα λεφτά που θέλει η INTEL για να κάνω την ίδια δουλειά που θα κάνω με συνολικά λιγότερα σε AMD μηχάνημα!

Και το τελευταίο και σημαντικότερο, μην ακούω εν έτει 2014 κοντεύουμε 2015, ότι ο δυπήρινος είναι καλύτερος και ποιο future proof ενός πολύπήρινου ακόμη και σε multithreaded εφαρμογές!

Ξέρω τώρα είναι που θα ανάψουν τα αίματα και θα μου την πέσουν πολλοί και θα κλειδώσει και άλλο 1 νήμα σε dt χρόνο.

εχεις απολυτο δικιο οσον αφορα τιμης. σχεδον ιδιες αποδοσεις και ο ενας κοστιζει 160(αμμα ψαξεις βρισκεις και πιο φθηνα) και ο αλλος ο πιο φτηνος 260ευ μιλαμε gιa βοχ και νον (κ) αμμα παμε και Κ τοτε 300ευρωπουλα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Νήμα για διάθεση νέου AMD επεξεργαστή σε καλή τιμή όπως φαίνεται κιόλα και θα κλοκάρει και καλύτερα από ότι οι αντίστοιχοι στα 125W και πετάγονται όλοι να μας υπενθυμίσουν ότι οι INTEL είναι γρηγορότεροι/καλύτεροι/κάνουν και καφέ κλπ...

«νέου» AMD επεξεργαστή

σε καλή τιμή (αν είχαμε 2012)

θα κλοκάρει και καλύτερα | ο κανονικός ανεβαίνει στα ~4,7 με αέρα, αυτός πόσο θα ανεβαίνει δηλαδή;;;

Εκεί όμως που θα κλάσουν είναι στο συνολικό κόστος απόκτησης του όλου πακέτου / τιμή και απόδοση! Ε εκεί δεν μπορεί να μου πει κανένας πωλητής / fanboy όπως θέλετε πείτε το ότι είναι συμφέρον να σκάσω τα λεφτά που θέλει η INTEL για να κάνω την ίδια δουλειά που θα κάνω με συνολικά λιγότερα σε AMD μηχάνημα!

Για το δικό σου φόρτο εργασίας, ίσως.

Γιατί όμως τους βάζεις όλους ίσους ;;;;

Κάποιος που δεν τρέχει καθόλου εφαρμογές που εκμεταλλεύονται πολλούς πυρήνες φτιάχνει πολύ ποιο φτηνά intel σύστημα που έχει αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα πάνω σε αυτά που θέλει αυτός.

Ναι νέου στην αγορά ή μήπως τον έβγαλε σαν 8310 πριν κανα χρόνο και δεν τον είδα?

Γιατί 100-120 ευρώ είναι πολλά για 8πύρηνο?

95W έχει tdp, προφανώς και θα πάει καλύτερα σε OC από τον αντίστοιχο 8320 στα 125W.

Διάβασες τι έγραψα ή όχι? Συνολικό κόστος απόκτησης πακέτου/τιμή και απόδοση ανάλογα! Σε αντίστοιχες περιπτώσεις που δεν υπάρχει η ανάγκη για πολλούς πυρήνες υπάρχουν και οι αντίστοιχοι AMD με το αντίστοιχο κόστος!

Όταν γράφω κάτι το γράφω για το αντίστοιχο thread στο οποίο και το ποστάρω και όχι για γενικά τα πάντα, έ είμαστε και σε ένα thread που μιλάει για έναν 8πύρηνο και όχι για έναν 2/4πύρηνο άρα απευθύνομαι και στον αντίστοιχο αναγνώστη!

Μην παίζεις με τις λέξεις, όχι με εμένα τουλάχιστον δεν τσιμπάω TheELF. Φιλικά πάντα.

• Like 4

Ναι νέου στην αγορά ή μήπως τον έβγαλε σαν 8310 πριν κανα χρόνο και δεν τον είδα?

Πριν 2+ χρόνια βγήκε...το ίδιο μοντέλο είναι underclocked για να μπαίνει σε μητρικές με 95tdp...

Γιατί 100-120 ευρώ είναι πολλά για 8πύρηνο?

Για πυρήνες που δεν έχουν ποια σχέση με της ταχύτητες του 2014!;!;!

Για όποιους τον θέλουν για να τρέχουν μετατροπές βίντεο/3d κτλ όχι,είναι πάμφθηνος και πάρα πολύ καλό vfm,για τους υπόλοιπους όμως ναι, είναι πολύ ακριβώς γιατί έχει ταχύτητες που ακόμα και το 2012 δεν ήταν και οι καλύτερες.

Διάβασες τι έγραψα ή όχι? Συνολικό κόστος απόκτησης πακέτου/τιμή και απόδοση ανάλογα!

Το συνολικό κόστος πρέπει να πηγαίνει και μαζί με την χρήση(την απόδοση που λες),ναι υπάρχουν Intel επεξεργαστές και στα 100-120€.... Κάποιος που θέλει Η/Υ μόνο για emulation για παράδειγμα με ~35€ επεξεργαστή κάνει την ίδια δουλειά με αυτόν τον 100-120€ επεξεργαστή. 

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις που δεν υπάρχει η ανάγκη για πολλούς πυρήνες υπάρχουν και οι αντίστοιχοι AMD με το αντίστοιχο κόστος!

Ναι υπάρχουν, αλλά έχουν ίδιες και χειρότερες ταχύτητες,δεν υπάρχει amd που να είναι έστω σε επίπεδο celleron!!!

Όταν γράφω κάτι το γράφω για το αντίστοιχο thread στο οποίο και το ποστάρω και όχι για γενικά τα πάντα, έ είμαστε και σε ένα thread που μιλάει για έναν 8πύρηνο και όχι για έναν 2/4πύρηνο άρα απευθύνομαι και στον αντίστοιχο αναγνώστη!

Μην παίζεις με τις λέξεις, όχι με εμένα τουλάχιστον δεν τσιμπάω TheELF. Φιλικά πάντα.

Απευθύνεσαι σε thread που θέλει ο αναγνώστης να δει «επεξεργαστής τέρας» ...

Βρε σύ τώρα βγήκε στην αγορά, 2 χρόνια πρίν βγήκε ο 8320 στα 125w.

Γιατί στα υπόλοιπα σέρνεται?

Γιατί συγκρίνεις τον 4350 με τον 8310?

Μην παίζεις με τις λέξεις αν έκανε λάθος typpo ο TS! 

''έ είμαστε και σε ένα thread που μιλάει για έναν 8πύρηνο και όχι για έναν 2/4πύρηνο άρα απευθύνομαι και στον αντίστοιχο αναγνώστη!''

• Like 1

Ε,τώρα βγήκε στην αγορά ναι,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και κάτι το καινούργιο, το ίδιο παλιό μοντέλο είναι με μικρότερο tdp... 

Δεν σέρνεται αλλά δεν είναι και γρήγορος,τρέξε ένα radikal bikers ή gauntlet legends στο mame και θα έχεις χαμηλότερη ταχύτητα από έναν celleron.

Γιατί συγκρίνεις τον 4350 με τον 8310?

Βρε αυτό λέω τόση ώρα,ο 4350(4160) θα σου δώσει διπλή ταχύτητα από τον 8130 σε συγκεκριμένα πράγματα και ο 8350 θα σου δώσει διπλή ταχύτητα σε συγκεκριμένα αλλά, άλλα πράγματα.

Δεν έχουν όλοι της ίδιες ανάγκες,άλλοι θέλουν ταχύτητα σε μετατροπές βίντεο(και πόσα άλλα πράγματα) άλλοι θέλουν ταχύτητα στο mame(και πόσα άλλα πράγματα) .Για άλλους ο 8310 θα είναι πολύ καλό vfm για άλλους ο 4350(4160)

Γιατί πέρνεις έναν 8310 και σκας 120 ευρώ για να παίζεις mame?

Ε,αυτό λέω και εγώ,θα δώσει τόσα λεφτά και δεν θα μπορεί να παίξει ούτε ένα mame με μεγάλη ταχύτητα.

Δεν αγοράζουν όλοι Η/Υ για να κάνουν μόνο μετατροπές βίντεο.

Ε,αυτό λέω και εγώ,θα δώσει τόσα λεφτά και δεν θα μπορεί να παίξει ούτε ένα mame με μεγάλη ταχύτητα. ???

Κάπου σε έχασα τώρα.

Δηλαδή εσύ παίρνεις υπολογιστή αυτών των δυνατοτήτων για να παίζεις mame? Ε πεστο ότι όλοι είναι σαν εσένα να το ξέρω να μην απαντάω τότε!

• Like 3

Δηλαδή εσύ παίρνεις υπολογιστή αυτών των δυνατοτήτων για να παίζεις mame? Ε πεστο ότι όλοι είναι σαν εσένα να το ξέρω να μην απαντάω τότε!

Εσύ βγαίνεις και λες ότι είναι το υπέρτατο vfm επειδή έχει 8 πυρήνες, λες και είναι όλοι σαν εσένα, και τώρα πας να μου το γυρίσεις;;;

Να τι είπα (στον βρόντο προφανώς) 

Το συνολικό κόστος πρέπει να πηγαίνει και μαζί με την χρήση(την απόδοση που λες),ναι υπάρχουν Intel επεξεργαστές και στα 100-120€.... Κάποιος που θέλει Η/Υ μόνο για emulation για παράδειγμα με ~35€ επεξεργαστή κάνει την ίδια δουλειά με αυτόν τον 100-120€ επεξεργαστή.

Εσύ μου πέταξες μετά το 4350-8130...

Αφου δεν τσιμπας στην παιδικη λογικη του Elfa, φιλε Storm, προσπαθησε να μην τσιμπας και καθολου, γενικοτερα. Οσο αστειο και αν ειναι να βλεπεις σε καθε απαντηση να ξετυλιγεται η βλακεια του.

• Like 4

αφου μονος σου λες λοιπον οτι την ιδια δουλεια θα κανει με τον 35 ευρω επεξεργαστη.ετσι ακριβως θα κανει την δουλεια του και με τον 120 ευρω 8πυρηνο σε σχεση με εναν ιντελ που θα ειναι κανα 50ρι 60ρι ++++ παραπανωκαι θα του μείνουν και λεφτα να παρει πασατεμπο ποπ κορν οτι γουσταρι για να διαβαζει αυτα που λες και να το διασκεδαζει. TheELF

Παιδική λογική είναι να πιστεύεται ότι όλοι οι επεξεργαστές κάνουν της ίδιες δουλειές το ίδιο καλά!!!!!!

Και ακόμα ποιο παιδική λογική είναι να πιστεύεται ότι οι πολλοί πυρήνες είναι ψιλό vfm ακόμα και αν εσύ για την δουλειά σου χρειάζεσαι πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι μπορεί να προσφέρει ο πολύ πύρινος, μόνο σε κάνα δυο πυρήνες.

μλκς φτανει TheElf εχεις δικιο περι ιντελ σε μερικα. αλλα ο Στορμ σε ταπωσε οσον αφορα  των 8ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΟY TS

αυτη η συζητηση οπου και να την ανοιξεις. ειναι σαν την μπαλα. δεν βγαζει ποτε αποτελεσμα... παντα θα υπαρχει μια διαμαχη!!!!!!!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...