Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά μήπως παίζω χαμηλά;

DSL Type: G.992.5_Annex_A spacer.gif Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
1021 / 16700 Max Bandwidth 
(Up/Down) [kbps/kbps]:
1335 / 17968 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 36357 / 632413 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 8 / 11 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5 / 10.5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 13 / 6.3 spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 0 spacer.gif CRC (Up/Down): 0 / 0

Επίσης έχω 32ms στο speedtest, στο lol αυτό μεταφράζεται σε 90ms στον east και 110 στον west, την ώρα που με το 4άρι οτε του γείτονα έπαιζα ασύρματα, με λίγο σήμα στα 55. Άλλαξα και το dns σε αυτό της google μιας και είδα πως βοηθάει αλλά τίποτα. Αν περιμένω, παίζει να στρώσει η γραμμή; Τι να πω..

Δημοσ.

Σύμφωνα με το attenuation (εξασθένηση) της γραμμής σου, θεωρητικά μπορείς να κλειδώσεις μέχρι 23Mbps. Βέβαια αυτό είναι θεωρητικό. Πάντως μέχρι τα 18-19 νομίζω μπορείς να τα πιάσεις. Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει κάποια βλάβη από μεριάς της 4net Όμως πριν δηλώσεις βλάβη βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει βλάβη από την μεριά σου. Για να το διαπιστώσεις αυτό σύνδεσε το router σου στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού(αυτή που είναι πιο κοντά στον κατανεμητή του σπιτιού). Πριν το συνδέσεις βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν τηλέφωνα σε άλλες πρίζες ούτε fax ούτε συναγερμός συνδεδεμένα και ότι συνδέεις το router χωρίς να παρεμβάλεται κάτι(splitter φίλτρο κτλ). Μόλις συγχρονίσει το router χωρίς άλλες συσκευές συνδεδεμένες σε άλλες τηλεφωνικές πρίζες, τότε ξαναπόσταρε τα στατιστικά (noise marigin,attenuation και rate).

Οσο για το ping, μάλλον είσαι σε interleaved path που αυξάνει την σταθερότητα σε προβληματικές συνήθως συνδέσεις. Εσύ με την μικρή απόσταση από το αστικό κέντρο μπορείς άνετα να γυρίσεις την γραμμή σου σε fast path. (χαμηλότερο ping) Απλά τους παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς fast path.

Δημοσ.

Όσο αναφορά αυτά που γράφεις πιο πάνω, όλα είναι στην ιδανική τους κατάσταση. Απο μεριας μου καλύτερα απ'οτι είναι τώρα δεν μπορώ να τα κάνω. Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να συνδεθώ ενσύρματα με το router καθώς είναι μακριά. Ασύρματα βέβαια συνδέομαι με full σήμα κλπ.

Μετά απο restart πάνω κάτω ίδια στατιστικά:

DSL Connection  
bull__md.gif Link Information
        spacer.gif DSL Type: G.992.5_Annex_A spacer.gif Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
1021 / 16770 Max Bandwidth 
(Up/Down) [kbps/kbps]:
1335 / 18044 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 147982 / 2052795 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 8 / 11 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5 / 10.5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 13 / 6.3 spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 0 spacer.gif CRC (Up/Down): 0 / 0
Δημοσ.

Ανέκδοτο είναι αυτό τώρα; Τα ίδια είχα και στην παλιά μου γραμή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια πτώση..

Link Information

spacer.gif DSL Type: G.992.5_Annex_A spacer.gif Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
1021 / 12335 Max Bandwidth 
(Up/Down) [kbps/kbps]:
1207 / 13676 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 11135 / 41891 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 11 / 17 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5.5 / 10.5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 10.7 / 6.3 spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 0 spacer.gif CRC (Up/Down): 0 / 0

Να φταίει το technicolor, τι να πώ ρε παιδιά; 

Δημοσ.

ποιο μόντεμ έχεις;

το ZTE που δίνει η 4νετ είναι ΓΤΠ τελείως.

Ρίξε ενα restart ακόμα να συγχρονίσεις πιο πάνω αν και αλήθεια είναι ότι με τέτοιο downstream attenuation είσαι λίγο χαμηλά.

16,800 κλειδώνω εγώ με 26 att.

όσο για το Ping που ανέφερες,ζήτα τους fastpath αλλά θα χάσεις 1-2Μbit.

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως θα επικοινωνήσουν μαζί μου οι τεχνικοί. Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος αυτή την στιγμή και φοβάμαι πως αυτοί θα την πληρώσουν.

Δημοσ.

Link Information

1021 / 10922 Max Bandwidth 
(Up/Down) [kbps/kbps]:
1129 / 12152 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 2971296 / 33550781 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 11 / 17 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5.5 / 10.5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 10.5 / 8.3 spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 0 spacer.gif CRC (Up/Down):

0 / 0

Γελάω απλά. Είναι ΤΟΣΟ αστείοι οι τύποι.

Δημοσ.

Το πρωί τα stats καλυτερεύουν:

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
1021 / 14955 Max Bandwidth 
(Up/Down) [kbps/kbps]:
1280 / 16228 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 30479 / 192527 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 8 / 11 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5 / 10.5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 13 / 8.3 spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 0 spacer.gif CRC (Up/Down): 0 / 0

Μπορεί κανέις γνώστης να εντοπίσει τυχόν προβλήματα;

Δημοσ.

έχεισ 8 snr ενώ η forthnet κανονικά δίνει 6,αυτό συνήθως μεταφράζεται σε ασταθής γραμμή και στο ανεβάζουν για να είναι σταθερή είτε έχεις ρημάξει στα restart το ρουτερ και ανέβηκε για να σου διορθώσει αστάθειες.

απο κει και περα,τους λες για 6άρι margin και αλλάζεις μόντεμ αν έχεις κανένα zte.

υπόψιν απο 14.9 σε 16.2 είναι χοντρικά 120ΚΒ/s παραπάνω,δεν βλέπω γιατί ωρύεσαι καμία γραμμή δεν είναι ποτέ της σταθερή.

Δημοσ.

Ωρύομαι γιατί αυτό το 14,9 απο μόνο του, αργότερα στην μέρα θα γίνει 10, χωρίς να πειράξω το router.

Για modem έχω το technicolor td5130 που έχει ένα bug το οποίο συγχρονίζει αρκετά mbps κάτω απ'οτι πρέπει.

Θα πάω εντός των ημερών το modem πίσω πάντως μπάς και γίνει τίποτα με αυτόν τον τρόπο.

Η αλήθεια είναι πως κάνω αρκετά restart μπας και μετά το μεσημέρι ανέβει, πράγμα απίθανο.

Α και κάτι άλλο, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω σε fast path γιατί και τα ping απο την σειρά τους είναι ασόβαρα.

Απλά άμα χασω κι απο εκεί κανα 2 mbps κλάψτα Χαράλαμπε.

Δημοσ.

να πέσει απο μόνο του χωρίς να γίνει επανεκκίνηση το ρούτερ μου φαίνεται λίγο παράξενο.

απο και και πέρα, ειδικά το μεσημέρι είναι σχεδόν αδύνατο να ανέβει μιας και χρησιμοποιεί το δίκτυο περισσότερος κόσμος.

φιλική συμβουλή,μη ρημάζεις :-D  το μόντεμ στις επανεκκινήσεις,τα νεύρα σου χαλάς.

Δημοσ.

Κι όμως γίνεται αυτό που σου λέω. Δεν έχω κανέναν λογο να ανοιγοκλείνω το router. Έχω καλύτερες δουλειές να κάνω :P .

Απο μόνη της η γραμμή για κάποιο λόγο κατεβάζει ταχύτητες. Κι εμένα μου φαίνεται παράξενο. Μπορεί να κάνανε πειράματα απο την forthnet γιατί εκείνες τις μέρες μίλαγα με τεχνικούς τι να πώ. Θα δείξει κι ελπίζω με αλλαγή router να είμαι τουλάχιστον κάπως καλύτερα.

Δημοσ.

Όσο αναφορά αυτά που γράφεις πιο πάνω, όλα είναι στην ιδανική τους κατάσταση. Απο μεριας μου καλύτερα απ'οτι είναι τώρα δεν μπορώ να τα κάνω. Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να συνδεθώ ενσύρματα με το router καθώς είναι μακριά. Ασύρματα βέβαια συνδέομαι με full σήμα κλπ.

Μετά απο restart πάνω κάτω ίδια στατιστικά:

Εαν δεν το έχεις κάνει . Ανοιξε κεντρική μπρίζα και το καλώδιο που ερχεται απο τον κατανεμητή βάλτο μόνο του απευθείας στο ρουτερ και γράψε στατιστικά για να είσαι σίγουρος 100% .

Καντο πρόχειρα σε πρώτη φάση κόβοντας την άκρη ενως τηλεφωνικού καλωδίου με κλιπσάκι rj11  και στρίψτο πάνω στο χάλκινο ζεύγος που έρχεται απο τον κατανεμητή στην κεντρική σου πρίζα. Το ζευγος δεν το πειράζεις καθόλου. Απλά το απομονώνεις αν εχει στρίψει ο ηλεκτρολόγος πάνω του το ζευγος που συνεχίζει στο σπίτι για τα τηλέφωνα.

Επειτα κουμπωσε το απευθείας στο ρουτερ.

Δημοσ.

Με πήρανε το απόγευμα τηλέφωνο απο την forthnet και μου είπαν πως βρήκαν για ακόμη μια φορά την γραμμή καθαρή. Επίσης μου είπαν αύριο να περάσω απο το κατάστημα να αντικατασταθεί το ρούτερ μου, μιας και είπαν πως είναι αρκετά πιθανό να φταίει αυτό.

Άντε να δούμε. Μάλλον θα πάρω το zte (το οποίο απεύχομαι) αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα και για το τελευταίο technicolor που δίνει η εταιρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...