βιλλ29 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους!!λοιπονθελω να συνδεσω εναν ανεμιστηρα που ειναι με 2 θεσεις δλδ και στα 12v και στα 5v..με εναν διακοπτη με 2 σκαλες στο τροφοδοτικο..καμια βοηθεια?εχω καει απο το πρωι..δεν μου βγαινει καλωδιο για το ρευμα και αν κανω γεφυρα θα λειτουργει χωρις τον διακοπτη Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2014 από βιλλ29
Zapee995 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Ο διακοπτης που εχεις ειναι 2 θεσεων απλος ή με διαφορετικη ταση σε καθε θεση?
βιλλ29 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 τωρα θα σου πω ψεματα, δεν ξερω.πιστευω πως ειναι διαφορετικη η ταση σε καθε θεση που εχει
Zapee995 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Αν δεν το ξερεις αυτο μη περιμενεις να βγαλεις ακρη...Εφοσον τα καλωδια ρευματος εχουν μονο 12v, ενας απλος διακοπτης δεν εξυπηρετει καπου.. Παντως τον βλεπω μικρο για να εχει μεσα κυκλωμα αλλαγης τασης.
βιλλ29 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 δεν εχουν μονο 12v..σε τροφοδοτικο θα μπει.. δηλαδη ειναι μονο για να συνδεσω 2 ανεμιστηρακια π.χ. και στην πρωτη σκαλα να δουλευει ο ενας και στην αλλη ο αλλος ή και οι 2?
selianx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Γίνετε, στη μια σκάλα θα βάλεις να περνάν τα 5V, στην άλλη τα 12. Με την αλλαγή, θα δίνει άλλο ρεύμα στο ανεμιστήρα και έτσι θα τον κοντρολλάρεις. Η γείωση μπορεί να μη χρειάζεται στο διακόπτη (όχι ότι κάνει κακό, αλλά τσάμπα θα πρέπει να την τρέξεις από το switch), από το τροφοδοτικό κατευθείαν στον ανεμιστήρα. Γίνετε να βάλεις και 12 ->5 για να γίνουν 7V.Εγώ θα το έκανα με ποτενσιόμετρο πάντως, το switch μόνο για on/off, θα είχε πιο γλυκό αποτέλεσμα. Edit: Έβαλα ένα σχεδιάγραμμα μήπως και βοηθήσει, sorry για τη προχειρότητα.
βιλλ29 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Σ'ευχαριστω πολυ!!!ειχα σπασει το κεφαλι μου απο το πρωι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα