manos04 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Είχα γράψει και πριν λίγες μέρες για το laptop που έχω. Pavilion dv5 1250ev. To πόρισμα βγήκε και έχει πρόβλημα στη κάρτα γραφικών. Αφού έκατσα εψαξα και διάβασα όλα περί reballing, περί reflow κ.ο.κ, σκέφτομαι τι να κάνω με το συγκεκριμένο laptop. Το έχω σε πάρα πολύ κατάσταση, θα θελα να το κρατήσω και να το παλέψω για την επιδιόρθωσή του. Για τη χρήση που το θέλω μου είναι αρκετά τα χαρακτηριστικά του. Γι αυτό γράφω το post αυτό μήπως πάρω κάποια γνώμη. Το reballing κοστίζει αλλά πρέπει να πέσεις σε καλό μάστορα, απ'ότι κατάλαβα. Γιατί ειδάλως χαμένα τα 100+ ευρώ. Αν γνωρίζετε κάποιον μάστορα καλό να κάνει εγγυημένη δουλειά πείτε το, και να είναι Θεσσαλονίκη φυσικά. Απ'ότι κατάλαβα είναι πολύ συνηθισμένη αυτή η βλάβη στα laptop. ;Όποιος έχει κάνει κράτησε το αποτέλεσμα; Σκέφτηκα να πάρω και καινούρια motherboard από ebay. Αυτές που έχει και λένε new είναι όντως new ή είναι ανακατασκευασμένες; Αυτές τις απορίες έχω. Όποιος είχε παρόμοιο θέμα και το έλυσε με κάποιο τρόπο, ας μας πει μια γνώμη, γιατί έξω όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ''πέτα το πάρε άλλο, δεν αξίζει'', γιατί φυσικά αυτό συμφέρει. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
rafinos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Οι περισσότεροι σου λένε πέτα το και πάρε άλλο για δικό σου καλό. Γιατί πιθανότατα θα το φτιάξεις και μέσα σε πολύ πιο σύντομο διάστημα θα ξαναγίνει η ζημιά.
MoviemakerGr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 ..κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί για κανένα από τα δυο.. Το ebay ναι είναι μια καλή λύση μόνο πρόσεξε τον πωλητή να έχει 99,x καλές αξιολογήσεις τότε θα είναι και όπως τα γράφει,δίνουν και εγγύηση,δέχονται και επιστροφές σε αυτή την κατεύθυνση κοίτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Αν στο κανουν σωστα δεν θα εχεις προβλημα. Ειναι το γνωστο προβλημα με ολα τα Pavilion. Δες εδω ειναι διπλα σου και ρωτα τους για τιμες http://www.laptopkings.gr Τωρα στο ebay υπαρχουν οι επαγγελματιες και τα λαμογια αλλα αυτο θα το δεις απο τις αξιολογησεις τους. Παντος board που εχω φερει απο ebay οτα ελεγαν new ηταν new.
Euclides Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Mε reballing το laptop θα σου κρατήσει άλλο τόσο χρόνο, όσο το έχεις. Είναι η πλέον ακριβή και η πλέον ασφαλής επισκευή. Με reflow θα σου κρατήσει από 1 μήνα, μέχρι το πολύ 6-9 μήνες ανάλογα την χρήση και το περιβάλλον εργασίας. Αλλά μπορείς να το κάνεις μόνος σου με μηδενικό κόστος, και όσο κρατήσει. Αναφορικά με την αγορά νέας motherboard, για το μοντέλο αυτό είναι σχετικά φθηνές αλλά κανείς δεν μπορεί να σε εξασφαλίσει ότι είναι καινούρια ή μεταχειρισμένη, και αν είναι μεταχειρισμένη αν είναι επισκευασμένη. Το ποσοστό αξιολόγησης του πωλητή στο eBay είναι ένα σημαντικό κριτήριο, αλλά δεν σε διασφαλίζει απόλυτα. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου (και έχω υπάρξει στο παρελθόν), θα έκανα μόνος μου reflow και όσο κρατήσει. Και όταν τα ξαναφτύσει, ξανά τα ίδια. Έτσι μπορεί να την βγάλεις άλλα 2 χρόνια με μηδενικό κόστος.
coolerman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 βέβαια υπάρχει και το ρίσκο(αν το κάνεις μόνος σου) να βγεί off η μητρική,αν δεν το κατέχεις! όπως το είπες..καλό μάστορα βρές εκεί.
Euclides Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 βέβαια υπάρχει και το ρίσκο(αν το κάνεις μόνος σου) να βγεί off η μητρική,αν δεν το κατέχεις! Όποιος δεν το κατέχει, καλύτερα αν μην το δοκιμάσει. Εκτός αν το έχει ξεγραμμένο το laptop, οπότε είναι μια ευκαιρία να αρχίσει να μαθαίνει. Οδηγίες υπάρχουν άφθονες στο internet. 1
manos04 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος ιδιώτης από εδώ μέσα που να μπορεί να κάνει reballing, να του στείλω ένα μύνημα, μήπως το κάνει φθηνότερα από τις εταιρίες;
Euclides Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος ιδιώτης από εδώ μέσα που να μπορεί να κάνει reballing, να του στείλω ένα μύνημα, μήπως το κάνει φθηνότερα από τις εταιρίες; Λίγο δύσκολο να γίνει σωστό reballing από ιδιώτη, γιατί απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Γι' αυτό και κοστίζει σαν επισκευή. http://www.youtube.com/watch?v=XgfryLHhIgk Μπορεί βέβαια να γίνει και με απλά εργαλεία, αλλά δεν θα κρατήσει πολύ.
AMD Expert Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Σε μια μικρή συζήτηση που είχα με έναν υπάλληλο του Public Σερρών πριν ανοίξει το κατάστημα νομίζω πως πρέπει και τα Public να έχουν reballing station για επισκευή. Τώρα πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά δεν θα'χανες κάτι να ρωτούσεςΑ...και κάτι άλλο. Homemade reflow μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Να ξέρεις ότι έτσι στρεσσάρονται και πυκνωτές κλπ πολύ αλλά βάζοντάς την μητρική στον φούρνο ανά εβδομάδα (αν θυμάμαι καλά στους 180 για 7 λεπτά) κατάφερα να κρατήσω HP Pavillion DV6-2115sv εν ζωή για 2 μήνες. (ίσως αν το ξανακάνω oven reflow να ξαναπαίξει αλλά το λαπτοπ ήταν της θείας μου και βολεύτηκε με ένα παλιό μου netbook,οπότε ποιος ο λόγος?) Αλλά δεν σου το προτείνω!
Euclides Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Αρκετοί έχουν reballing station, αλλά κοστίζει από 100€ και πάνω. Είναι η μόνη σωστή επισκευή όμως.
sil_unique Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 το reflow δεν αξίζει καθώς κρατάει λίγο - είτε είναι θέμα κόλλησης είτε του chip, το reballing αν είναι θέμα της κόλλησης σου λύνει το πρόβλημα αν είναι του chip όχι, το καλύτερο είναι η αντικατάσταση του chip με καινούριο. Φυσικά τα παραπάνω πρέπει να συνοδεύονται από συντήρηση του συστήματος ψύξης σύμφωνα με τον κατασκευαστή [όχι κομμένα καλώδια για σταθερή ταχύτητα του fan ή φύλλα χαλκού αμφιβόλου ποιότητας στην θέση των thermal pads] και update στην τελευταία έκδοση του bios. To homemade reflow που αναφέρεται πιο πάνω στην ουσία δεν είναι καν reflow καθώς η θερμοκρασία τήξης των οικολογικών κολλήσεων που χρησιμοποιούνται κατά το πρότυπο RoHS και δεν περιέχουν μόλυβδο υπερβαίνει τους 217° C. Στις χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουμε παροδικό αποτέλεσμα λόγω διαστολής είτε στις κολλήσεις του chip είτε εσωτερικά στo chip die. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα