Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα συμφορουμητες.Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας .Διαθετω 150ευρω για μητρικη και επεξεργαστη(η προηγουμενη τα εφτυσε κ μου την αλλαζουν).Εχω στην κατοχη μου:

κουτι : bitfenix phenom m

ram: corsair 4gb ddr3

gpu: saphirre hd 5770

τροφοδοτικο: thermaltake 650w

μια ψυκτρα aftermarket της coolermaster κ εναν ssd.

Το συστημα ηταν core2 duo/s775.Ελεγα να παω στον intel G3258( http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/Intel-CPU-Pentium-G3258-1150-3-2GHz-3Mb-BX80646G3258.htm ) που εχω ακουσει εξαιρετικες αποψεις και να παρω κ μια μητρικη ,αλλα το παιδι στο πλαισιο μου ειπε στα χρηματα που δινω να παω σε 4πυρηνο amd και μου προτεινε αυτο το σετ http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/MSI-A88XM-E45-and-CPU-AMD-A6-7400K-Black.htm . Η αληθεια ειναι οτι προβληματιστικα.Στην ουσια ειναι αναβαθμιση ο δυνατος πλην ομως (παλι)διπυρινος της intel?Ακουω προτασεις για αγορα αρκει το ενα απο τα δυο τουλαχιστον να ειναι απο το πλαισιο γιατι εχω πιστωτικο απο την αλλαγη μητρικης.Αυριο θα γινει η αγορα! :-) B)

Δημοσ.

Αν και ένας hasswell i3 p.x τον i3 4160 είναι ποιο δυνατός απο ολους τους αλλους

γινεται αν εινια βαζει μια φτηνη μητρικη και την ι3.

Δημοσ.

Δυστυχως ο athlon Χ4 760κ  δεν ειναι διαθεσιμος αμεσα πουθενα .Πηρα και ρωτησα. Ο i3 4160 ξεκιναει απο 105 ευρω απ οτι βλεπω.Με ποια οικονομικη μητρικη ας πουμε θα το συνδυαζατε?μην τον θαψουμε γι αυτο λεω.

Δημοσ.

Ο i3 4160 ξεκιναει απο 105 ευρω απ οτι βλεπω.Με ποια οικονομικη μητρικη ας πουμε θα το συνδυαζατε?μην τον θαψουμε γι αυτο λεω.

Καλύτερα πάρε μια λίγο καλύτερη μητρική και βάλε τον g3258,για παιχνίδια (αν μιλάμε για παιχνίδια)εξαιρετικά σπάνια να έχεις χειρότερες ταχύτητες από ότι με i3,ιδίως αν τον κλοκάρεις ,και αν ποτέ μαζέψεις λεφτά θα μπορείς να πας ακόμα και σε (Broadwell αν πάρεις 9chipset) i5 αφού θα έχεις αρκετά καλή μητρική.

Με τους athlon και τους apu δεσμεύεσαι στην cpu που έχουν αφού δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστες οι επιλογές για αναβάθμιση.

Δημοσ.

AMD APU παίρνουμε αν θέλουμε να παίζουμε παιχνίδια χωρίς να αγοράσουμε κάρτα γραφικών μιας και έχουν τις ποιο δυνατές iGPU.

Στη δική σου περίπτωση από τη στιγμή που έχεις GPU, θα αγόραζα έναν i3 και ένα φθηνό αλλά καλό αξιοπρεπές Motherboard.

Πιο συγκεκριμένα:

i3 4160

https://www.skroutz.gr/s/5205474/Intel-Core-i3-4160-Box.html

Asrock B85 Pro4

https://www.skroutz.gr/s/3588591/Asrock-B85-Pro4.html

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη ότι η σειρά FX cpu's της AMD αξιζουν με το παραπανω τα λεφτά τους για την κατηγορία τιμής/απόδοσης.

π.χ Link.png Site: AMD FX-6300 3.5GHZ 6-CORE BOX

Και μια φθηνή MOBO (κοντά στο 50 ευρω δλδ) και είσαι καλυμμένος πιστεύω.

π.χ Link.png Site: MSI 760GM-P23 (FX) RETAIL  

Δυπίρηνο πλέον ούτε καν να το συζητάς (για gaming φυσικά)

Δημοσ.

Για gaming καλύτερα 2 πυρήνες με σημερινές ταχύτητες παρά 6 πυρήνες με ταχύτητες που ακόμα και το 2012 που βγήκε ήταν το πολύ μέτριες,ιδίως αφού με τέτοια μητρική (παλιά και αυτή, χωρίς sata3/usb3) ελάχιστο oc θα μπορεί να γίνει και αν μπορεί να γίνει καν. 

Δημοσ.

Για gaming καλύτερα 2 πυρήνες με σημερινές ταχύτητες παρά 6 πυρήνες με ταχύτητες που ακόμα και το 2012 που βγήκε ήταν το πολύ μέτριες,ιδίως αφού με τέτοια μητρική (παλιά και αυτή, χωρίς sata3/usb3) ελάχιστο oc θα μπορεί να γίνει και αν μπορεί να γίνει καν. 

Δεν θα το λεγα. Τρέξε witcher 2, Gta, saints row γενικά games που θέλουν στήριξη από την cpu σε διπύρηνο και συγκρινε το σε απόδοση με ότιδήποτε έχει 4+ πυρήνες να δεις αν αξίζουν οι 2 πυρήνες πλέον.

Τώρα για την MB έδωσα παράδειγμα δεν του πα πάρτην. Και επίσης δεν κάνουν όλοι OC τα pc τους.

• Like 2
Δημοσ.

Καλύτερα πάρε μια λίγο καλύτερη μητρική και βάλε τον g3258,για παιχνίδια (αν μιλάμε για παιχνίδια)εξαιρετικά σπάνια να έχεις χειρότερες ταχύτητες από ότι με i3,ιδίως αν τον κλοκάρεις ,και αν ποτέ μαζέψεις λεφτά θα μπορείς να πας ακόμα και σε (Broadwell αν πάρεις 9chipset) i5 αφού θα έχεις αρκετά καλή μητρική.

Με τους athlon και τους apu δεσμεύεσαι στην cpu που έχουν αφού δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστες οι επιλογές για αναβάθμιση.

Δεν υπάρχει λογος να παει σε ποιο ακριβή μητρική μια b85 του παρέχει οτι χρειαζεται. Sata 3. Pcie 3
Δημοσ.

Δεν υπάρχει λογος να παει σε ποιο ακριβή μητρική μια b85 του παρέχει οτι χρειαζεται. Sata 3. Pcie 3

Το είπα από την άποψη ότι οι 9χ μητρικές είναι ποιο ακριβές αλλά παρέχουν την δυνατότητα για broadwell επεξεργαστές,δηλαδή βολεύεται τώρα με μικρότερο επεξεργαστή και παίρνει έναν καλό όταν βγουν οι νέοι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...