Chocobo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Και ζημιά να μην είναι, αν το κέρδος ήταν τόσο χαμηλό για όλα της τα προϊόντα, δεν θα έφτανε για να καλύψει όλες τις ανάγκες της εταιρίας... Δεν είναι τυχαίο επίσης πως η motorolla δεν τα κατάφερε μόνη της και άλλαξε χέρια ήδη 2 φορές... Οπως είπα και στο προιγούμενο μην καταπιάνεστε σην Μοτορολα..LG,Google εχουν Nexus 5..μη μου πεις πως και αυτες εχουν προβληματα και δεν εχουν πελατία οπότε πουλάνε στα 290 το nexus.Και αυτό παράδειγμα είναι και άλλες πολλές εταιρίες όπως nokia πουλάνε σε πιο λογικά επίπεδα..Εσείς κολήσατε στο Moto G.Είπα παράδειγμα αυτό.Εσείς δείτε την γενικότερη εικόνα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Οπως είπα και στο προιγούμενο μην καταπιάνεστε σην Μοτορολα..LG,Google εχουν Nexus 5..μη μου πεις πως και αυτες εχουν προβληματα και δεν εχουν πελατία οπότε πουλάνε στα 290 το nexus.Και αυτό παράδειγμα είναι και άλλες πολλές εταιρίες όπως nokia πουλάνε σε πιο λογικά επίπεδα..Εσείς κολήσατε στο Moto G.Είπα παράδειγμα αυτό.Εσείς δείτε την γενικότερη εικόνα. Και το Nexus πρακτικά το "επιδοτούσε" η google για να το δίνει από το κατάστημά της. Αν θυμάσαι κανονικά στις αρχές η LG το είχε τιμολογήσει 500+ νομίζω! Και γω ενδεικτικά την ανέφερα την motorola!
Chocobo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Και το Nexus πρακτικά το "επιδοτούσε" η google για να το δίνει από το κατάστημά της. Αν θυμάσαι κανονικά στις αρχές η LG το είχε τιμολογήσει 500+ νομίζω! Και γω ενδεικτικά την ανέφερα την motorola! Kοίταξε ο καθένας θα βρει κάτι για να δικαιολογήσει υψηλές τιμές(κυρίως αυτοί που τα έχουν δώσει τα λεφτά και τώρα δεν υπάρχει παριγοριά).Αν πω για μοτορόλα λεει ο άλλος δεν τα πηγενε καλα,νεξους το επιδοτουσε η γοογλε,ονε πλας ονε ειναι κινεζικο δεν κανουν ερευνα..οτι συσκευη και εταιρια να πω καποιος θα πει την δικη του εκδοχη για να υπερασπισει τιμες κινητων 500 και βαλε ευρώ,οπότε δεν έχει νόημα.Άσε να παρει ο άλλος γκαλαξυ σ5 και στο 6μηνο να εχει την 2/3 αξία και η εταιρία πάλι να έχει κέρδος αφου δεν βάζετε μυαλό.Εαν εσείς νιώθετε οκ με το να δώσετε τόσα , δικά σας λεφτά είναι,υπάρχουν άτομα σαν εμένα όμως που βλέπουν την αισχροκέρδια σε βάρους του καταναλωτή και δεν ψάχνουμε να δικαιολογήσουμε τις τιμές αυτές αλλά αναρωτιώμαστε γιατί να να είναι τόσο ψηλά..και επίσης γιατί βρίσκεις ένα κινητό Ελλάδα απο κατάστημα σε κατάστημα με 100 ευρώ διαφορά..και όχι πάντα απο άγνωστο κατάστημα σε γνωστό..πολλές φορέσ υπάρχουν και σε γνωστά καταστήματα τεράστιεσ διαφορέσ τιμης
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Kοίταξε ο καθένας θα βρει κάτι για να δικαιολογήσει υψηλές τιμές(κυρίως αυτοί που τα έχουν δώσει τα λεφτά και τώρα δεν υπάρχει παριγοριά).Αν πω για μοτορόλα λεει ο άλλος δεν τα πηγενε καλα,νεξους το επιδοτουσε η γοογλε,ονε πλας ονε ειναι κινεζικο δεν κανουν ερευνα..οτι συσκευη και εταιρια να πω καποιος θα πει την δικη του εκδοχη για να υπερασπισει τιμες κινητων 500 και βαλε ευρώ,οπότε δεν έχει νόημα.Άσε να παρει ο άλλος γκαλαξυ σ5 και στο 6μηνο να εχει την 2/3 αξία και η εταιρία πάλι να έχει κέρδος αφου δεν βάζετε μυαλό.Εαν εσείς νιώθετε οκ με το να δώσετε τόσα , δικά σας λεφτά είναι,υπάρχουν άτομα σαν εμένα όμως που βλέπουν την αισχροκέρδια σε βάρους του καταναλωτή και δεν ψάχνουμε να δικαιολογήσουμε τις τιμές αυτές αλλά αναρωτιώμαστε γιατί να να είναι τόσο ψηλά..και επίσης γιατί βρίσκεις ένα κινητό Ελλάδα απο κατάστημα σε κατάστημα με 100 ευρώ διαφορά.. Δεν είναι δικαιολογίες αυτά που περιγράφεις αλλά η πραγματικότητα! Διαφορές σε τιμές βλέπεις εξαιτίας των παραεισαγωγών στις οποίες δεν υπάρχει στη μέση η απόδοση του ΦΠΑ & των άλλων δασμών που ισχύουν στη χώρα μας. Ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα και αυτό που του επιτρέπει η τσέπη του. Αυτός που διαθέτει 200 ευρώ, έχει πολλές επιλογές για να αγοράσει ένα smartphone. Δεν μπορεί όμως να απαιτεί να πάρει με 200 ένα s5, ένα 5S, ένα Z3 κλπ κλπ... Αν είναι έτσι και γω θέλω ένα αυτοκίνητο που κάνει 40.000 ευρώ αλλά έχω μόνο 8.000 και το θέλω, μιας και θεωρώ πως τα υπόλοιπα είναι αισχροκέρδια...
kallair Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Και ζημιά να μην είναι, αν το κέρδος ήταν τόσο χαμηλό για όλα της τα προϊόντα, δεν θα έφτανε για να καλύψει όλες τις ανάγκες της εταιρίας... Δεν είναι τυχαίο επίσης πως η motorolla δεν τα κατάφερε μόνη της και άλλαξε χέρια ήδη 2 φορές... To κέρδος βασικά στο moto g που συζητάτε, παίζει να είναι μεγαλύτερο και απο αυτό που αναφέρθηκε. Και το στηριζω αυτό στο ότι το xiaomi hogmi 1s που έχει σχεδον πανομοιοτυπο, στα specs, hardware, έχει τιμη πωλησης 115 ευρώ..
Chocobo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δεν είναι δικαιολογίες αυτά που περιγράφεις αλλά η πραγματικότητα! Διαφορές σε τιμές βλέπεις εξαιτίας των παραεισαγωγών στις οποίες δεν υπάρχει στη μέση η απόδοση του ΦΠΑ & των άλλων δασμών που ισχύουν στη χώρα μας. Ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα και αυτό που του επιτρέπει η τσέπη του. Αυτός που διαθέτει 200 ευρώ, έχει πολλές επιλογές για να αγοράσει ένα smartphone. Δεν μπορεί όμως να απαιτεί να πάρει με 200 ένα s5, ένα 5S, ένα Z3 κλπ κλπ... Αν είναι έτσι και γω θέλω ένα αυτοκίνητο που κάνει 40.000 ευρώ αλλά έχω μόνο 8.000 και το θέλω, μιας και θεωρώ πως τα υπόλοιπα είναι αισχροκέρδια... δεν απαίτησε κανείς να παρει με 200 5s,αλλά σε καμία περίπτωση δεν βγάζει νόημα τιμή 800 ευρώ όταν στην εταιρία κοστίζει 300 με όλα τα έξοδα..στις high end συσκευές μιλάμε για αν ο καστκευαστής θα βγάλει 150 με 250 % κερδος και αυτό που λέω εγώ είναι πως θα μπορούσε απλά να αντί για 800 να κάνει 500 και ΠΑΛΙ θα έβγαζαν κέρδος.Αλλά αφού υπάρχουν άτομα που νιώθουν ότι στα 800 πέρνουν vfm καλά κάνουν οι εταιρίες
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 δεν απαίτησε κανείς να παρει με 200 5s,αλλά σε καμία περίπτωση δεν βγάζει νόημα τιμή 800 ευρώ όταν στην εταιρία κοστίζει 300 με όλα τα έξοδα..στις high end συσκευές μιλάμε για αν ο καστκευαστής θα βγάλει 150 με 250 % κερδος και αυτό που λέω εγώ είναι πως θα μπορούσε απλά να αντί για 800 να κάνει 500 και ΠΑΛΙ θα έβγαζαν κέρδος.Αλλά αφού υπάρχουν άτομα που νιώθουν ότι στα 800 πέρνουν vfm καλά κάνουν οι εταιρίες Δεν υπολογίζεται έτσι η τιμή ενός προϊόντος. Παράδειγμα: πες πως εγώ σαν κατασκευαστής είμαι περίεργος και για να φτιάξω ένα τηλέφωνο, προσλαμβάνω τους καλύτερους μηχανικούς τους οποίους πληρώνω πολύ περισσότερο από το μέσο όρο της αγοράς. Και επιπλέον, επειδή είμαι "ψείρας" προσλαμβάνω άλλα 10 άτομα, για να μου σχεδιάσουν τις καλύτερες ...βίδες που θα συγκρατούν το σκελετό της συσκευής! Όλα αυτά τα κόστη, δεν θα τα ενσωματώσω μετά στην τελική τιμή (ακόμη κι αν είναι "αέρας")?
Chocobo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δεν υπολογίζεται έτσι η τιμή ενός προϊόντος. Παράδειγμα: πες πως εγώ σαν κατασκευαστής είμαι περίεργος και για να φτιάξω ένα τηλέφωνο, προσλαμβάνω τους καλύτερους μηχανικούς τους οποίους πληρώνω πολύ περισσότερο από το μέσο όρο της αγοράς. Και επιπλέον, επειδή είμαι "ψείρας" προσλαμβάνω άλλα 10 άτομα, για να μου σχεδιάσουν τις καλύτερες ...βίδες που θα συγκρατούν το σκελετό της συσκευής! Όλα αυτά τα κόστη, δεν θα τα ενσωματώσω μετά στην τελική τιμή (ακόμη κι αν είναι "αέρας")? οπως ειπα προιγουμενος η κάθε εταιρία πέρνει harware έτοιμο απο άλλεσ εταιρίες , δεν προσλαμβάνει κάτι.Τουλάχιστον όχι σε όλους τους τομείς.Και επίσης μόνο για τα κινητά των 600-800 λες εσύ πως κάνει αυτά τα έξοδα.? γιατί όταν δίνεις 300 δηλαδή δεν υπάρχουν αυτά.? τέλος όπως έφερα παράεδειγμα με τοσα άλλα μοντέλα μοτο γ νξους οππο τα έξοδα ερευνων διαφημησης προσωπικου και οτι άλλο υπαρχει ειναι αρκετα μικρά σε σχέση με το σύνολο τις τελικης τιμης..Εσυ νομιζεισ πως η συσκευη εχει κοστος 200 και δινεισ αλλα 500 για φπα,ερευνα,προσωπικο και η εταιρια περνει τα 100..ενω η φάση ειναι περισσότερο 200 συσκευη 100 λοιπα έξοδα 400 εταιρία 100 ο ντόπιος πωλητης,, Τελος να πω πως με την ερευνα που εχω κανει εγω εχς αυτη την αποψη και ξερω πολυ καλα οτι τα κερδη τουσ θα μπορουσαν να ειναι λιγοτερα και οι τιμες πιο προσιτες,αλλα αφου εχουν γινει πλεον μοδα τα κινητα ξερουν πως θα τσιμπισουν ατομα ακομα και σε εταιριες που η τιμη των κινητων τους πεφτει παρα πολυ γρηγορα π.χ samsung
kallair Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Και επισης το κόστος της έρευνας, είναι συνολικό. Η κάθε εταιρεια έχει ένα budget συγκεκριμένο που δινει για ερευνα. Αυτό έχει μέσα και το αλφα κινητο, και το βητα και τεχνολογιες που μπορουν να χρησιμοποιηθουν. οποτε το κοστος ενος κινητου δεν ειναι αποκλειστικα χ+ψ=τόσο. στο τελος από το συνολικο κέρδος που θα έχει μια εταιρεια, αφαιρει το κόστος της ερευνας.. 1
NickTG Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Αρνητικό κέρδος δηλαδή ζημία επέτρεψε μου να διαφωνήσω...Θα μπορούσε να γίνει αλλά σε συνθήκες που η εταιρία πήγενε για κλείσιμο και ήθελε ως τελευταία επιλογή να τραβίξει κόσμο.Επι της ευκαιρίας η κινητή τηλεφωνία είναι μόνο ένα κομμάτι της Motorola..Επίσης μην κολάς σε αυτό συγκεκριμένα..Έφερα το moto g ως παράδειγμα γιατί είμια κάτοχος του..Θα μπορούσα να πω Nexus 5 κλπ κλπ κλπ άλλα κινητά που δεν έχουν παράλογες τιμές..Ε δεν νομίζω πως και η LG , Google να πουλάνε με ζημία για να φτιάξουν όνομα.. Το έκανε η Microsoft με το πρώτο Xbox, η Sony με το PS3 όπως και η Bugatti με τη Veyron. Καμιά από αυτές δεν έκλεινε. Η Google είναι γνωστό πως πουλάει με ελάχιστο κέρδος της συσκευές της.
Chocobo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Το έκανε η Microsoft με το πρώτο Xbox, η Sony με το PS3 όπως και η Bugatti με τη Veyron. Καμιά από αυτές δεν έκλεινε. Η Google είναι γνωστό πως πουλάει με ελάχιστο κέρδος της συσκευές της. Άστοχα και τα 3 παραδείγματα μιας και όλα αναγκάτηκαν να μειώσουν τις τιμές για να μην μήνουν stock μιας και οι πωλήσεις ήταν χάλια...το xbox 1 είχε απέναντι ps2(την μεγαλύτερη σε πωλήσεις κονσόλα όλων τον εποχών) to ps3 - xboz 360 επίσης έφαγαν χώμα απο το wii και οι τιμές τους έπεσαν δραματικά προκειμένουν να γλυτώσουν μεγαλύτερη καταστορφή.Πάντος κάνεις λάθος γιατί ναι λεριξαν τις τιμές αλλα και πάλι είχαν κέρδοι...εδώ παραθέτω link,οπότε κάνε μια έρευνα πριν πετάξεις λανθασμένα αποτελέσματα http://www.pcworld.com/article/196214/article.html ψάξε και το xbox(θα δεις πως ηταν επιτυχιμέο παρόλο που άργησε να κάνει πωλήσεις) καθώς και ψάξε και τουσ λογους γιατι η μπουγκάτι δεν έφερνε έσοδα. Tέλος να πω ότι δεν είναι αδύνατο μια εταιρία να πουλάει με ζημία,αλλά αυτο γίνετε σε εξερετικά σπάνιες περιπτώσεις επειδή δεν πουλάει και έτσι μειώνει την ζημία απο το να μην τα πουλήσει καθόλου.Ακόμα και όταν τα κέρδοι της είναι πάρα πολλά δεν θα σου πουλήσει κάτι εσκεμένα με αρνητικό κέρδος.
ixthy Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Το πρώτο iPhone κόστιζε 400 - 450$ αν θυμάμαι καλά και συσκευή όμοιά της τότε δεν υπήρχε... Σήμερα κοστίζει πολύ παραπάνω γιατί το αγοράζουν πολλοί. Άρα είναι χρηματιστήριο παιδιά και σταματήστε να τσακώνεστε. Απλώς αγοράστε λιγότερα iPhone και μην ανανεώνετε συχνά και θα πέσει η τιμή. Θα μου μου πείτε βέβαια ότι το μαντρί της Apple εκτός από μας έχει πολλά άλλα πρόβατα... Εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τις άλλες εταιρείες.
kallair Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 επισης η "μαχη" των κονσολων, ειναι μια ειδική κατηγορια από μόνη της. Όλες αυτες οι εταιρειες ηθελημενα χάνουν στις πρώτες παρτιδες των κονσολων και καλυπτουν την χασουρα από τις πωλησεις του software και των περιφερειακων.
savvas1340 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Στηρίζεται σε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία αυτή η διαπίστωση ή απλά είναι προσωπική σου εκτίμηση? εσύ όλα αυτά που γράφεις στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία ή είναι προσωπικές σου εκτιμήσεις;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 εσύ όλα αυτά που γράφεις στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία ή είναι προσωπικές σου εκτιμήσεις; Συνήθως φροντίζω να το λέω όταν αναφέρομαι σε επίσημα στοιχεία ή όταν απλά κάνω προσωπικές εκτιμήσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα