Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλα επειδη δεν μπορειτε ΕΣΕΙΣ να τα αγορασετε δεν σημαινει οτι ειναι ακριβα. την τιμη την δικαιολογουν τα specs και εν μερει το ονομα

Την δικαιολογούν τα specs.? Δηλαδή υπάρχει κάπου τιμοκατάλογος που λέει αν έχει 1giga Ram 25ευρώ αν έχει 2giga 30ευρώ ή αν έχει snapdragon 400 100ευρώ κλπ κλπ...? Λίγο άσχετο το σχόλιο σου θα μου επιτρέψεις να πω...για μένα όταν ένα κινητό έχει κόστος παραγωγής 200 ευρώ μου είναι αδιανόητο να το δω για πώληση σε παραπάνω απο διπλάσια τιμή απο το κόστος παραγωγής του..
Στο κοστος παραγωγης περιλαμβανεται το κερδος της εταιριας? Ενα ποσοστο για ερευνες κτλ? Στα κινεζικα γι'αυτο παιρνεις τουμπανο με λιγα λεφτα, ερευνα ουσιαστικη δεν υπαρχει, απλη αντιγραφη απο αλλα κινητα ειναι.
  • Like 1
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή για να καταλάβω για εσάς δεν παίζει ρόλο το support/σερβις όσοι μιλάτε για κινεζιές; Μπορεις να εμπιστευθείς ένα κινέζικο τηλεφωνο το οποίο μπορεί να σε κρεμάσει απο την μια στιγμη στην άλλη και πες οτι έγινε η βλάβη συγκρίνεται τώρα π.χ το service της Lg  που το εχεις πίσω σε 6 εργάσιμες με free πανε - έλα delivery με courier που έρχετε και το παραλαμβάνει την επόμενη μέρα απο το χώρο σου  με τον κινέζο που θα κανει να έρθει σε 2 μήνες και αν και παίζει να σου έρθει χαλασμενο πάλι και θα χρεωθείς και τα μεταφορικά  ..  τι να λέμε τώρα .

φιλε μου το είπα για να δείξω πως και το iphone ειναι πανάκριβο. Αν δεν κατάλαβες την λέω και στον εαυτό μου. Αλλα μάλλον δεν το επιασεδ το νοήμα.

Sent from my iPhone using Insomnia
Επίσης εχω κατασταλάξει να τα σκάσω για ενα ipad και οχι για τα καινούργια iphone. Αλλάζω συσκευές κάθε τρία χρονια. Αλλα ατο θέμα τηλ έχουνε ξεφύγει όλοι και μάλλον οι κινέζοι θα τους κατασπαράξουν.

ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε εύκολα πως θέλεις να πιάσω το νόημα να μυρίσω τα δάχτυλα μου; ξέρεις πόσοι κάγκουρες κυκλοφορούν εκεί έξω ελευθεροι :-D

Δημοσ.

Στο κοστος παραγωγης περιλαμβανεται το κερδος της εταιριας? Ενα ποσοστο για ερευνες κτλ? Στα κινεζικα γι'αυτο παιρνεις τουμπανο με λιγα λεφτα, ερευνα ουσιαστικη δεν υπαρχει, απλη αντιγραφη απο αλλα κινητα ειναι.

Δηλαδή θες να μου πεις πως η εταιρία πουλάει ένα προιόν στο 250% - 300% πιο πάνω απο την κατασκευή του για να καλύψει τα έξοδα έρευνας...Συμφωνώ πως κάποια χρήματα θα πάνε και εκέι και στην διαφίμηση..Αλλά μην τρελενόμαστε..Kαι οι κινέζικες εταιρίες έχουν χαμηλότερες τιμές γιατι θέλουν να τραβίξουν κόσμο..Και αυτά τα χρήματα έρευνας τα πληρώνεις μόνο σε high end συσκευές.? Δηλαδή όταν αγοράζεις ένα κινητό οπως moto g , nexus 5 εκεί δεν δίνεις για έρευνα.? ή πάει ανάλογα το μοντέλο το πόσο θα δώσεις για έρευνα...Επίσης να πω ότι δεν κάνουν έρευνα στα πάντα,οι περισσότερες εταιρίες τα κομμάτια hardware τα πέρνουν έτοιμα απο άλλες εταιρίες οπότε μεγάλο κομμάτι της έρευνας πέφτει σε άλλες εταιρίες τον οπόιον τα έξοδα περιλαμβάνονται στο τελικό προιόν που δίνουν π.χ επεξεργαστές κλπ

Δημοσ.

ποιος λεει οτι ειναι φτηνα; οτιδήποτε ειναι πανω απο 150-200 για μενα ειναι πανάκριβο και πετάμενα λεφτα για smartphone.

Εγώ αν δεν πάει το Note 3 στα 50Ε δεν ψωνίζω τίποτα!!!

μπορει να θελουμε να τα σκασουμε σε ταμπλετ και οχι σε smartphone..

Οτιδήποτε πάνω από 65Ε είναι κοροϊδία!

• Like 5
Δημοσ.

Κάτοχος Ζ2. Μια χαρά είναι οι τιμές εξάλλου στο skroutz είναι ήδη στα 571 :) Πιστεύω δν αξίζει η αλλαγή από Ζ2 σε Ζ3

Δημοσ.

Την δικαιολογούν τα specs.? Δηλαδή υπάρχει κάπου τιμοκατάλογος που λέει αν έχει 1giga Ram 25ευρώ αν έχει 2giga 30ευρώ ή αν έχει snapdragon 400 100ευρώ κλπ κλπ...? Λίγο άσχετο το σχόλιο σου θα μου επιτρέψεις να πω...για μένα όταν ένα κινητό έχει κόστος παραγωγής 200 ευρώ μου είναι αδιανόητο να το δω για πώληση σε παραπάνω απο διπλάσια τιμή απο το κόστος παραγωγής του..

Eχεις σπουδασει κατι σχετικο ή απλα τρολαρεις;

Γιατι πχ, το κινητο που κοστιζει στη λιανικη 200€, ποιος σου λεει οτι δεν ειναι 70€ το κοστος παραγωγης;;;

Επισης.

Τι παει να πει 'κοστος παραγωγης';

ΦΠΑ δεν υπαρχει;

R&D;;

Αυτα δεν πληρωνονται;

Δημοσ.

Το Windows phone μου είναι πιο φθηνό και καλύτερο από τα περισσότερα ακριβότερα αντροιντ εκεί έξω.

όχι σε σύγκριση με τα ακριβά Android αλλά με τις οικονομικές συσκευές Android κατά τη γνώμη μου...

Δημοσ.

Eχεις σπουδασει κατι σχετικο ή απλα τρολαρεις;

Γιατι πχ, το κινητο που κοστιζει στη λιανικη 200€, ποιος σου λεει οτι δεν ειναι 70€ το κοστος παραγωγης;;;

Επισης.

Τι παει να πει 'κοστος παραγωγης';

ΦΠΑ δεν υπαρχει;

R&D;;

Αυτα δεν πληρωνονται;

επειδη εισαι αδαης φιλε μου θα σου δωσω ενα παραδειγμα αυτου που ειπες για να δεις πως μονος πεφτεις εξω..λοιπον κινητο 200 ευρω...Moto G , οπως θα δεις και στο google οι αναλυτες εκτιμουν το κοστος παραγωγης στα 123 δολλαρια και η συσκευη πωλειται στα 199..συμπερασμα πως στα 80(χοντρα χοντρα) ευρω διαφορα κοστους με τιμης πωλησης η εταιρια εχει καλυψει διαφημιστικα εξοδα,ερευνες,φπα στο ελλαδισταν και οτι αλλο υπαρχει ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ..οποτε υπολογιζε ολα αυτα τα εξοδα στην καθε εταιρια να κοστιζουν κανα 50 ευρω...οποτε το Ζ σου σε τιμη 350 ευρω η εταιρια βαζει ενα 100 στην τζεπη στο περιπου μιλαω..στα 600 βαζει ενα ωραιο 250 αυτη και 100 το πλαισιο,γερμανος κλπ κλπ κλπ...μην εισαι τοσο τυφλος στην αισχροκαιρδια φιλε μου.το οτι εκανες την χαζομαρα να χρυσοπληρωσεις κατι δεν σημαινει πως πρεπει να το δικαιολογεις αστοιχειωτα και παραλογα.
  • Super Moderators
Δημοσ.

επειδη εισαι αδαης φιλε μου θα σου δωσω ενα παραδειγμα αυτου που ειπες για να δεις πως μονος πεφτεις εξω..λοιπον κινητο 200 ευρω...Moto G , οπως θα δεις και στο google οι αναλυτες εκτιμουν το κοστος παραγωγης στα 123 δολλαρια και η συσκευη πωλειται στα 199..συμπερασμα πως στα 80(χοντρα χοντρα) ευρω διαφορα κοστους με τιμης πωλησης η εταιρια εχει καλυψει διαφημιστικα εξοδα,ερευνες,φπα στο ελλαδισταν και οτι αλλο υπαρχει ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ..οποτε υπολογιζε ολα αυτα τα εξοδα στην καθε εταιρια να κοστιζουν κανα 50 ευρω...οποτε το Ζ σου σε τιμη 350 ευρω η εταιρια βαζει ενα 100 στην τζεπη στο περιπου μιλαω..στα 600 βαζει ενα ωραιο 250 αυτη και 100 το πλαισιο,γερμανος κλπ κλπ κλπ...μην εισαι τοσο τυφλος στην αισχροκαιρδια φιλε μου.το οτι εκανες την χαζομαρα να χρυσοπληρωσεις κατι δεν σημαινει πως πρεπει να το δικαιολογεις αστοιχειωτα και παραλογα.

Δεν είναι πάντα έτσι. Μια εταιρία μπορεί να επιλέξει να έχει ορισμένα μοντέλα "κράχτες" από τα οποία μπορεί να έχει ακόμη και ...αρνητικό κέρδος. Αν η moto είχε μόνο αυτή τη συσκευή στα 200 ευρώ, θα είχε κλείσει εδώ και χρόνια...

Επιπλέον ζούμε σε μια ελεύθερη αγορα και ο καθένας τιμολογεί όσο θέλει. Αν ο καταναλωτής δεν συμφωνεί, πάει παραδίπλα και αγοράζει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να απαιτεί όμως να αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο στα 200 ευρώ επειδή θεωρεί πως αυτή είναι η σωστή τιμή...

:)

Δημοσ.

Τις τιμές για την ναυαρχίδα της κάθε εταιρείας τις δημιουργούν οι καταναλωτές στην ουσία που ζητούν να έχουν το πιο ακριβό μοντέλο για να αισθάνονται ανωτερότητα στο κοινωνικό γιγνεσθαι. Και ας έχουν μετά το κινητό που χρυσοπληρωσαν με καρτοσυνδεση, και να ψάχνουν τα Free WiFi. Ελάχιστους ξέρω που το πληρώνουν και πραγματικά κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τις τιμές για την ναυαρχίδα της κάθε εταιρείας τις δημιουργούν οι καταναλωτές στην ουσία που ζητούν να έχουν το πιο ακριβό μοντέλο για να αισθάνονται ανωτερότητα στο κοινωνικό γιγνεσθαι. Και ας έχουν μετά το κινητό που χρυσοπληρωσαν με καρτοσυνδεση, και να ψάχνουν τα Free WiFi. Ελάχιστους ξέρω που το πληρώνουν και πραγματικά κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του.

Στηρίζεται σε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία αυτή η διαπίστωση ή απλά είναι προσωπική σου εκτίμηση?

Δημοσ.

Δεν είναι πάντα έτσι. Μια εταιρία μπορεί να επιλέξει να έχει ορισμένα μοντέλα "κράχτες" από τα οποία μπορεί να έχει ακόμη και ...αρνητικό κέρδος. Αν η moto είχε μόνο αυτή τη συσκευή στα 200 ευρώ, θα είχε κλείσει εδώ και χρόνια...

Επιπλέον ζούμε σε μια ελεύθερη αγορα και ο καθένας τιμολογεί όσο θέλει. Αν ο καταναλωτής δεν συμφωνεί, πάει παραδίπλα και αγοράζει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να απαιτεί όμως να αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο στα 200 ευρώ επειδή θεωρεί πως αυτή είναι η σωστή τιμή...

:)

Αρνητικό κέρδος δηλαδή ζημία επέτρεψε μου να διαφωνήσω...Θα μπορούσε να γίνει αλλά σε συνθήκες που η εταιρία πήγενε για κλείσιμο και ήθελε ως τελευταία επιλογή να τραβίξει κόσμο.Επι της ευκαιρίας η κινητή τηλεφωνία είναι μόνο ένα κομμάτι της Motorola..Επίσης μην κολάς σε αυτό συγκεκριμένα..Έφερα το moto g ως παράδειγμα γιατί είμια κάτοχος του..Θα μπορούσα να πω Nexus 5 κλπ κλπ κλπ άλλα κινητά που δεν έχουν παράλογες τιμές..Ε δεν νομίζω πως και η LG , Google να πουλάνε με ζημία για να φτιάξουν όνομα..

Δημοσ.
Στηρίζεται σε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία αυτή η διαπίστωση ή απλά είναι προσωπική σου εκτίμηση?

Προφανώς σε προσωπική εκτίμηση. Αλλά αν διαβάσει κάποιος τα τοπικ αυτών των τηλεφώνων σε διάφορα sites βλέπεις να γράφουν οι κάτοχοι κάτι κουλά τύπου "δεν ξέρω αν έχει καλό GPS δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν μου χρειάζεται" ή "το 4g το έχω μόνιμα κλειστό για να δω πότε τελειώνει η μπαταρία" ή "έκανα επανεκκίνηση δίπλα με το τάδε και το δικό μου ανοίξε σε 0,1 δευτερόλεπτα γρηγορότερα"

• Super Moderators
Δημοσ.

Αρνητικό κέρδος δηλαδή ζημία επέτρεψε μου να διαφωνήσω...Θα μπορούσε να γίνει αλλά σε συνθήκες που η εταιρία πήγενε για κλείσιμο και ήθελε ως τελευταία επιλογή να τραβίξει κόσμο.Επι της ευκαιρίας η κινητή τηλεφωνία είναι μόνο ένα κομμάτι της Motorola..Επίσης μην κολάς σε αυτό συγκεκριμένα..Έφερα το moto g ως παράδειγμα γιατί είμια κάτοχος του..Θα μπορούσα να πω Nexus 5 κλπ κλπ κλπ άλλα κινητά που δεν έχουν παράλογες τιμές..Ε δεν νομίζω πως και η LG , Google να πουλάνε με ζημία για να φτιάξουν όνομα..

Και ζημιά να μην είναι, αν το κέρδος ήταν τόσο χαμηλό για όλα της τα προϊόντα, δεν θα έφτανε για να καλύψει όλες τις ανάγκες της εταιρίας...

Δεν είναι τυχαίο επίσης πως η motorolla δεν τα κατάφερε μόνη της και άλλαξε χέρια ήδη 2 φορές...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...