Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να σου δώσουν τις συσκευασίες των εξαρτημάτων δεν σε διασφαλίζει από τίποτα.

Πιστεύεις ότι αν θέλουν να κάνουνε κάποια πατατιά θα τους είναι δύσκολο να βρουν κάποια συσκευασία να σου δώσουν?

Αυτό που σε διασφαλίζει είναι 2 πράγματα.

1. Η πιστοποίηση ποιότητας που έχουν (ISO 9001:2008)

2. Ο έλεγχος των εξαρτημάτων που μπορείς να κάνεις μόνος σου με το S/N στα site των κατασκευαστών (σε όσα γίνεται) και το registration που καλό είναι να κάνεις, προκειμένου να ενεργοποιήσεις την εγγύηση του κατασκευαστή.

Πάντως σε βρίσκω ιδιαίτερα καχύποπτο και σε συμβουλεύω να μην είσαι έτσι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου.

Δημοσ.

Οταν λες πιστοποιηση ποιοτητας; Επισης και να κανω ταυτοποιηση σε τι θα οφελησει; Τι μπορω να καταλαβω;

Δυστυχως ή ευτυχως φιλε μου ειμαι καχυποπτος οπου χρειαζεται ;)

Δημοσ.

Οταν λες πιστοποιηση ποιοτητας; Επισης και να κανω ταυτοποιηση σε τι θα οφελησει; Τι μπορω να καταλαβω;

Δυστυχως ή ευτυχως φιλε μου ειμαι καχυποπτος οπου χρειαζεται ;)

Όχι μόνο είσαι καχύποπτος, αλλά αγνοείς και τους κανόνες της αγοράς που σε προστατεύουν.

Αν δεν ξέρεις τι είναι η πιστοποίηση ποιότητας σε μια επιχείρηση και σε τι σε διασφαλίζει, το google θα σε βοηθήσει.

Με τα SNs μπορείς να δεις πότε κατασκευάστηκε κάποιο εξάρτημα και αν κάποιος άλλος το έχει κάνει registered, οπότε είναι σίγουρα μεταχειρισμένο.

Επίσης πολλά εξαρτήματα (δίσκοι, μνήμες, κάρτες γραφικών, τροφοδοτικά, κ.α.) που προορίζονται για συναρμολόγηση πωλούνται bulk οπότε δεν έχουν συσκευασία που ζήτησες.

Έτσι έχουν χαμηλότερο κόστος, άρα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τον συναρμολογητή.

Άρα αν σου δώσουν συσκευασίες, το πιθανότερο είναι ότι προέρχονται από άλλα εξαρτήματα που έχουν πουληθεί σαν retail και επομένως θα σε δουλέψουν.

Όσο πιο πονηρός το παίζεις, τόσο προκαλείς για να σε δουλέψουν.

Και να είσαι σίγουρος ότι αν θέλουν μπορούν να το κάνουν, χωρίς να καταλάβεις τίποτα.

Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη, τότε αγοράζεις εξαρτήματα retail (που κοστίζουν ακριβότερα) και συναρμολογείς μόνος σου.

• Like 2
Δημοσ.

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να σου βάλουν μέσα. Σαφώς ένας σκληρός δίσκος μπορεί να αποδειχθεί αν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί αλλά μια μητρική, ένας επεξεργαστής ή μια RAM σίγουρα όχι. Αν δε μπορείς να δεχτείς ότι κάτι από το σύστημά σου παίζει να χει ξαναχρησιμοποιηθεί τότε τα παίρνεις στα κουτιά τους και τα συναρμολογείς ο ίδιος. Που και πάλι πολλά εξαρτήματα όπως μητρικές δε τα σφραγίζουν πάντα οπότε μόνο από τη μυρωδιά μπορείς να υποψιαστείς ότι είναι καινούργια ή όχι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...