Προς το περιεχόμενο

Windows 8 VS Free Dos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα προχωρήσω τις επόμενες μέρες στην αγορά καινούργιου λάπτοπ. Η αρχική μου σκέψη ήταν να το πάρω χωρίς λογισμικό και να του "φορέσω" τα 7, τα οποία με έχουν καταβολέψει και βασικά επειδή για κάποιο λόγο δεν έχω χωνέψει και πολύ τα 8.

Δυστυχώς το -χωρίς λογισμικό- λάπτοπ που είχα βάλει στο μάτι δεν είναι τελικά διαθέσιμο και η επόμενή μου επιλογή είναι ένα με Windows 8. 

Ποια η γνώμη σας επ' αυτού; Αξίζει να το πάρω έτοιμο με οχτώ, μιας και μόνο έτσι διατίθεται το δεύτερο λάπτοπ;

Δημοσ.

Για μένα αξίζει να έχεις γνήσιο λειτουργικό, ειδικά από τη στιγμή θα βάλεις Windows και όχι linux κλπ. Θα κάνεις ενημερώσεις κανονικά, θα πάρεις και τα Windows 10 δωρεάν ή με ένα μικρό κόστος όταν βγουν με το καλό

Δημοσ.

Αν και πάντα είναι καλό να έχεις το γνήσιο, ειδικά για τα 7άρια τα loaders σου επιτρέπουν και updates και όλα άφοβα (ή τουλάχιστον άφοβα κατά πολύ μεγάλο βαθμό, μιας και είναι δοκιμασμένα).

Αν δεν είναι μεγάλη η διαφορά πάρε αυτό με τα 8άρια και ξέγνιασε. Αν πιστεύεις ότι αυτή η διαφορά που θα δώσεις, σε "κρατάει" σε χαμηλότερο μηχάνημα σε σχέση με αυτά που δίνεις (πχ. το free-dos κάνει 500, με 8άρια 600, αλλά υπάρχει άλλο free-dos στα 600 που είναι καλύτερο σε hardware) πάνε σ'αυτό.

Δημοσ.

Κατι που οσο παει γινεται πιο σημαντικο και δεν ισχυε σε τοσο μεγαλο βαθμο παλια ειναι η ποιοτητα του προεγκατεστημενου windows λειτουργικου.

Παντα στα λαπτοπ η εγκατασταση ερχοταν με καθε λογης σκουπιδια και "βοηθητικα" προγραμματα του κατασκευαστη. Μεχρι προσφατα δεν ειχα προβλημα να καθαρισω την εγκατασταση εστω και αν επαιρνε πολυ χρονο, εφοσον επρεπε να κρατησουμε τα αυθεντικα windows.

Μεχρι που τις προαλλες ειδα ενα vaio με windows 8 το οποιο με τσαντισε τοσο πολυ που με εκανε να αλλαξω γνωμη

Οχι μονο ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ αργο κατευθειαν απο το πρωτο ανοιγμα (δεν μπορει αν πει κανεις δηλαδη οτι ο χρηστης το ρημαξε) αλλα δεν εκανε ποτε και με καμια παναγια σωστο reboot. Και απο την πριζα να το εβγαζες και να εκλεινες το κουμπι οταν ξαναξεκιναγε δεν εβλεπες τιποτα πριν το σημειο που ειχαν ηδη αρχισει να φορτωνουν τα windows.

Μετα εκανα μια βλακεια με το wifi και επειδη απαιτουσε κατι που φαινοταν σαν βοηθητικο προγραμμα για να δουλευει το απεγκατεστησα. Τελικα αυτο το βοηθητικο περιλαμβανε και τους drivers οι οποιοι απλως δεν υπαρχουν πουθενα για κατεβασμα, ακομα και στο site του κατασκευαστη και αφου τους δωσεις το serial.

Ο μονος τροπος να το επαναφερω ηταν με αλλο ειδικο προγραμμα προεγκατεστημενο που σου επιτρεπει να επαναφερεις drivers και προγραμματα

Οποτε αν ποτε μου παιρνουσε απο το μυαλο να κανω καθαρη εγκατασταση και το ρημαζα θα μπορουσα να εχω σοβαρο προβλημα. Και δεν ασχοληθηκα περισσοτερο απο οσο ηταν απολυτως απαραιτητο οποτε φανταζομαι τα σπαστικα θα ειναι πολλα παραπανω.

Με τετοιες συνθηκες να τα βρασω τα αυθεντικα windows. Τωρα καταλαβαινω γιατι πολλοι που βλεπουν τα windows 8 (και οχι μονο) σε laptop τα βριζουν. Δεν μπορουν να καταλαβουν που τελειωνουν τα προβληματα των windows και αρχιζουν αυτα του κατασκευαστη.

Εχω windows 8 πλεον παντου, δικες μου εγκαταστασεις και σε λαπτοπ χαμηλοτερων προδιαγραφων και η αποδοση αλλα και συνολικη εμπειρια ειναι η μερα με τη νυχτα

Δημοσ.

Εχω windows 8 πλεον παντου, δικες μου εγκαταστασεις και σε λαπτοπ χαμηλοτερων προδιαγραφων και η αποδοση αλλα και συνολικη εμπειρια ειναι η μερα με τη νυχτα

Και καθαρα windows 8 να περασεις σε ενα λαπτοπ με προεγκατεστιμενα windows8,παλι εισαι νομιμος και με αυθεντικο κλειδι!

Eπισης τους drivers τους βρισκει αυτοματα,οπως τα βρηκε στα 2 laptop μου με ΚΑΘΑΡΗ εγκατασταση του λογισμικου.

Δεν ξερω για την sony,αλλα hp,acer,lenovo,asus,toshiba και dell,ειναι ολοι οι drivers αναβασμενοι στο site,ομορφα και περιποιημενα!

Καλησπέρα, θα προχωρήσω τις επόμενες μέρες στην αγορά καινούργιου λάπτοπ. Η αρχική μου σκέψη ήταν να το πάρω χωρίς λογισμικό και να του "φορέσω" τα 7, τα οποία με έχουν καταβολέψει και βασικά επειδή για κάποιο λόγο δεν έχω χωνέψει και πολύ τα 8.

Δυστυχώς το -χωρίς λογισμικό- λάπτοπ που είχα βάλει στο μάτι δεν είναι τελικά διαθέσιμο και η επόμενή μου επιλογή είναι ένα με Windows 8. 

Ποια η γνώμη σας επ' αυτού; Αξίζει να το πάρω έτοιμο με οχτώ, μιας και μόνο έτσι διατίθεται το δεύτερο λάπτοπ;

Απο τη στιγμη που δε τα εχεις χωνεψει,καλυτερα ψαξε για καποιο αλλο με free os στο budget που διαθετεις και μην μπεις στην διαδικασια να ταλαιπωρείσαι αδικα. 

Και βαλε το λογισμικο που θες ειτε ειναι from ms,ειτε from uncle,δικη σου επιλογη.

Εξαλου σε κανενα 9μηνο ερχονται και τα 10αρια και σιγουρα με κανενα 30αρη ευρω μπορει και να τσιμπισεις την pro εκδοση.

Δημοσ.

Δεν ξερω για την sony,αλλα hp,acer,lenovo,asus,toshiba και dell,ειναι ολοι οι drivers αναβασμενοι στο site,ομορφα και περιποιημενα!

Και εγω κουφαθηκα γιατι δεν το ειχα ξαναδει. Επισης νομιζω οτι η sony το εχει πουλησει το παραρτημα των laptop και το brandname. Οποτε τα καινουρια vaio δεν ειναι sony. Το συγκεκριμενο βεβαια πρεπει να ηταν περσινο αφου ειχε windows 8.0

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...