Προς το περιεχόμενο

Λύση για αντίγραφα ασφαλείας - συμβουλές

Giannisrethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για αρχή δες αυτό που σου είπα με το nas και τη καλωδίωση διότι απ'ότι καταλαβαίνω η μειωμένη του ταχύτητα είναι ένα απο τα προβλήματα που σε γονατίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν έβαλα το καλώδιο δικύου που ξεκινάει από το nas πάνω στο pc απευθείας στο ethernet και το nas δεν δούλεψε καθόλου.

Έβγαζε κόκκινο λαμπάκι ότι κάτι δεν πάει καλά.Οπότε άκυρο.

Το περίεργο που ξέχασα να σας αναφέρω είναι ότι μόλις είχα βάλει πρώτη φορά το switch με το nas έπαιζει με η μεταφορά στα 50mb/s που είναι αρκετά για εμένα αλλά μετά με κάποια μετακίνηση του εξοπλισμού μου έπεσε και έμεινε στα 10mb/s.  :-( 

Όσο για το παραπάνω ερώτημα...

5) Το nas έχει usb 3 για να αντιγράφεις π.χ. μία κάρτα αλλά μην φανταστείς καλές ταχύτητες. Εξάλλου όταν είναι να περάσω 120gb μιλάμε για πολύ μεγάλο χρόνο.

Δηλαδή δεν έχεις 50-70ΜΒ/sec ?

Tι καλά που θα ήταν...

με 5-6 mb/s αντιγράφει.

:-D 

Φίλε EddieObscurant ωραίο το σχέδιο σου αλλά αυτό το άτιμο το offline να το κάνεις με το χέρι και να ψάχνεις ποια

αρχεία έχεις περάσει και ποιά όχι είναι μανίκι για εμένα...Δεν με έχει βολέψει και κάποιο software να το κάνω...

Φίλε EddieObscurant ωραίο το σχέδιο σου αλλά αυτό το άτιμο το offline να το κάνεις με το χέρι και να ψάχνεις ποια

αρχεία έχεις περάσει και ποιά όχι είναι μανίκι για εμένα...Δεν με έχει βολέψει και κάποιο software να το κάνω...

Oταν λέω manual δεν εννοω στη κυριολεξία, εννοώ ότι θα ειναι μια φορα τη βδομάδα θα τον συνδέεις και με κάποιο απο τα δεκάδες προγραμματα που κυκλοφορουν θα παίρνεις backup. Δλδ το προγραμμα θα συγκρίνει τις διαφορες μεταξύ των δίσκων και θα παίρνει backup τα εξτρα αρχεία (incremental backup)

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε, έχεις να μου προτείνεις κάποιο  απλό στη χρήση?

Έχω δοκιμάσει πολλές φορές αλλά πάντα με μπερδεύουν. Παλιότερα με είχε βολέψει το sync toy αλλά

κάποιο πιο εξελιγμένο δεν έχω βρεί.

δοκίμασε διαφορες trial εκδοσεις πριν αγοράσεις και δες ποιο σε βολεύει

Προσωπικά παλιότερα χρησιμοποιούσα το acronis true image, αλλα τα τελευταια χρονια χρησιμοποιω το paragon hard disk manager επειδή έχει και κάποια άλλα features που θέλω. Μπορεις να παρεις και το paragon backup and recovery που ειναι πιο φτηνο αφου φανταζομαι θες μόνο backup και δεν σε ενδιαφερουν διαφορες άλλες λειτουργίες για partition κλπ που έχει το hard disk manager

• Like 1

Λοιπόν έβαλα το καλώδιο δικύου που ξεκινάει από το nas πάνω στο pc απευθείας στο ethernet και το nas δεν δούλεψε καθόλου.

Έβγαζε κόκκινο λαμπάκι ότι κάτι δεν πάει καλά.Οπότε άκυρο.

Γι'αυτό σε ρώτησα αν το nas είχε το δικό του καλώδιο στο κουτί.

Αυτή τη φορά δε δούλεψε διότι το καλώδιο είναι straight through (όπως & πρέπει να είναι όταν το χρησιμοποιείς με το switch).

Άρα αυτό το καλώδιο είναι σωστό.

Οπότε το καλώδιο που πρέπει να ελέγξεις είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή (pc<->switch).

Ή κάντο με τον ίδιο τρόπο, να μη δουλέψει το nas δλδ, ή κοίτα στους 2 ακροδέκτες του αν οι κλώνοι μέσα στο κλιπάκι έχουν ακριβώς την ίδια σειρά χρωμάτων. Έτσι θα πρέπει να είναι & το άλλο καλώδιο που δε δούλεψε.

Επίσης δες και στα 2 καλώδια τι κατηγορία αναγράφουν (να είναι τουλάχιστον CAT 5e).

Το περίεργο που ξέχασα να σας αναφέρω είναι ότι μόλις είχα βάλει πρώτη φορά το switch με το nas έπαιζει με η μεταφορά στα 50mb/s που είναι αρκετά για εμένα αλλά μετά με κάποια μετακίνηση του εξοπλισμού μου έπεσε και έμεινε στα 10mb/s.  :-( 

Αν ισχύει αυτό τότε το πρόβλημα σου πιθανόν να είναι ο εξωτερικός θόρυβος από τα υπόλοιπα καλώδια.

Βεβαιώσου πως τα 2 καλώδια δικτύου που αναφέρω είναι μακρυά από άλλα, κυρίως από καλώδια ρεύματος, λάμπες φθορισμού & air condition. Τουλάχιστον όσο πιο μακρυά από αυτές τις συσκευές, τα καλώδια τους & εν γένει άλλα καλώδια.

Αν δε μπορείς να το κάνεις αυτό τότε θα πρέπει να αναβαθμίσεις την ethernet καλωδίωση σε FTP ή STP και πάνω.

Δεν θυμάμαι καθόλου αν είχε μέσα στο κουτί του καλώδιο.

Σας παραθέτω τα καλώδια μου...

https://www.dropbox.com/sh/296jag4ytora4bg/AAAVyMMHs4YPItptvo_mpMCDa?dl=0

Έκανα τον πειραματισμό σου φίλε άδικε και πέταξα αυτό το χρωματιστό καλώδιο

γιατί μου φάνηκε πως είχε ένα άσπρο καλώδιακι πριν από τα άλλα. 

Έβαλα έτσι το άσπρο που φαίνεται στην φωτό που είναι ίδιο με το κόκκινο.Cat5e είναι και τα 3 θεωρητικά.

Αμέσως από 10 πήγαμε στα 30mb/s...      :-D

Είμαστε κοντά στη λύση του nas τουλάχιστον...

Δυστυχώς τα καλώδια είναι όλα μαζί με ups,πολύμπριζα,βάση ασύρματου τηλεφώνου καλώδια ρεύματος...

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

Δυστυχώς τα καλώδια είναι όλα μαζί με ups,πολύμπριζα,βάση ασύρματου τηλεφώνου καλώδια ρεύματος...

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

Αν ισχύει αυτό τότε το πρόβλημα σου πιθανόν να είναι ο εξωτερικός θόρυβος από τα υπόλοιπα καλώδια.

• Βεβαιώσου πως τα 2 καλώδια δικτύου που αναφέρω είναι μακρυά από άλλα, κυρίως από καλώδια ρεύματος, λάμπες φθορισμού & air condition. Τουλάχιστον όσο πιο μακρυά από αυτές τις συσκευές, τα καλώδια τους & εν γένει άλλα καλώδια.
  • Αν δε μπορείς να το κάνεις αυτό τότε θα πρέπει να αναβαθμίσεις την ethernet καλωδίωση σε FTP ή STP και πάνω.

edit:

Πάε σε ηλεκτρονικάδικο & ζήτα να σου φτιάξουν 2 F/FTP CAT6 καλώδια straight through.

Τοποθέτησε τα όσο πιο μακρυά από τα υπόλοιπα μπορείς.

edit2:

Τα καλώδια που σε ενδιαφέρουν κυρίως είναι pc<->switch & switch<->nas αλλά καλύτερα να τα αλλάξεις όλα αν γίνεται ένας αχταρμάς εκεί που βρίσκονται.

Επίσης τη σύγκριση στα χρώματα πρέπει να τη κάνεις μεταξύ των κλιπ στο ίδιο καλώδιο για την ιστορία.

Γι'αυτό από τις φωτό δε μπορώ να σου πω ποιο κάνει & ποιο όχι.

Πάντως εκείνο το διαφανές πέτα το.

Οκ άρα πρέπει να αναβαθμιστώ σε FTP  ή STP... Αυτό πως γίνεται? Αγοράζοντας άλλα καλώδια δικτύου?

Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός αλλά πραγματικά δεν γνωρίζω.

Είδα τώρα την επεξεργασία σου.

Επειδή δεν ξέρω αν θα βρώ σίγουρα λόγω επαρχίας τέτοια καλώδια σε τοπικά μαγαζία αν παραγγείλω το

παρακάτω μας κάνει δουλειά?

http://www.e-shop.gr/intellinet-341264-patch-cable-cat6-ftp-05m-grey-p-PER.612275

Επίσης θα χρειαστώ τόσα καλώδια όσες και οι συσκευές που συνδέω στο switch?

Router,nas,pc?

Ξέχασα ακόμη να αναφέρω ότι κοντά σε όλες τις συσκευές είναι και ένα powerline adapter.

Έχει την σημασία του?

Εγώ sorry για τα καθυστερημένα edit (έκαμα πάλι).

Ναι χρειάζεσαι τόσα καλώδια για σιγουριά.

Το powerline δε σε πειράζει (φαντάζομαι στέλνει αλλού δίκτυο).

Τώρα για το καλώδιο του συνδέσμου δε μπορώ να σου πω με σιγουριά, μιας & άλλα λέει πάνω, άλλα κάτω (και άλλο μπορεί να είναι το προϊόν στη τελική από αυτό το κατάστημα).

edit: όχι δε κάνει:

Καλώδιο CAT 6 για σύνδεση Η/Υ με Η/Υ

Ξέχασα να αναφέρω πως αν αλλάξεις το καλώδιο router<->switch θα χρειαστείς θεωρητικά crossover, αν και οι μοντέρνες συσκευές δουλεύουν & με straight through λόγω auto sense οπότε δε θα έχεις πρόβλημα εκεί.

Τα μήκη σου τσέκαρε.

Αν έχεις τοπικό μαγαζί πήγαινε ρώτα.

Ναι το powerline στέλνει δίκτυο στον παλιό υπολογιστή.

Φαντάζομαι το παρακάτω θα κάνει δουλειά.

http://www.e-shop.gr/inline-patch-cable-s-ftp-cat6-rj45-1m-blue-p-PER.754003

Θα τσεκάρω και τα τοπικά καταστήματα αλλά δεν ξέρω σίγουρα ποιός θα ξέρει από αυτά.

To switch μου είναι το παρακάτω http://www.computerbeast.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=188589&virtuemart_category_id=88

Για τα 2 θα μπορούσες να πάρεις κάτι τέτοιο, τέτοιο ή τέτοιο.

Χρώμα/μήκος αποφασίζεις εσύ.

Για το router ένα crossover.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...