Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Έχω τα linux elementary και χθες το βράδυ έκανα τα καθιερωμένα updates. Μου εμφάνισε αυτό το μήνυμα σήμερα το πρωί : "could not update ICEauthority file"   με αποτέλεσμα να μην συνδέεται.

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ;;;

Δημοσ.

Πατα ctrl+alt+f1 για να βγεις σε tty1 (ενα τεραστιο τερματικο που πιανει ολη την οθονη). Κανε login με τα στοιχεια σου (ο κωδικος δεν φαινεται αλλα μπαινει κανονικα) και μολις ανοιξει το prompt (αυτο που θα λεει πχ "mitsos@mypc:~$") δωσε

ls -la | grep ICE
Θα πρεπει να σου βγαλει το ICEauthority καπως ετσι

$ ls -la | grep ICE
-rw-------   1 jim  jim      51241 Jan  4  2014 .ICEauthority
Αν εκει (= εκει που λεει jim) δεν λεει το ονομα χρηστη σου και στα 2, τοτε το αρχειο εχει λαθος permissions, αρα δεν μπορει να ανοιχτει απο το χρηστη σου, αρα δεν μπορεις να κανεις login. Αλλαξε το με ενα

sudo chown jim:jim .ICEauthority
και τον κωδικο σου οταν σου ζητηθει, που παλι δεν θα φαινεται.

Οπου λεω "jim" βαζεις το δικο σου χρηστη.

Δημοσ.

ενας φιλος μου ειπε να διαγραψω το ICEauthority μεσω τερμιναλ και αυτο μαλλον περιεπλεξε την διαδικασια...ξερεις μηπως πως να το επαναφερω ; θα σου ειμαι πραγματικα υποχρεος

Δημοσ.

Πως το διεγραψες? Με "rm .ICEauthority"? Αν ναι, δεν επαναφερεται. Κανε ενα καινουριο. Κανε login τη διαδικασια που λεω παραπανω και

touch .ICEauthority
με μεγαλη προσοχη σε κεφαλαια και μικρα γιατι εχει σημασια.
Δημοσ.

Δεν μου ερχεται καποια αλλη ιδεα. Βαλε ενα απλο desktop enviroment, πχ openbox

sudo apt-get install openbox
και στην οθονη του login επελεξε να κανεις login σε αυτο. Θα το εχει σαν openbox session ή καπως ετσι.

Μην τρομαξεις, θα σε βγαλει σε ενα κενο γκρι desktop και οτι θελεις να ανοιξεις ειναι σε ενα μενου στο δεξι κλικ. Το θεμα ειναι να καταφερεις να κανεις login.

Ποσταρε μια και οτι σου λεει το

ls -la /home
πχ

$ ls -la /home
total 20
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Feb 12 2013 .
drwxr-xr-x 22 root root 4096 Oct 7 10:47 ..
drwxr-xr-x 146 jim jim 12288 Oct 9 21:24 jim

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...