miko1990 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Παιδιά καλησπέρα. Έχω τα linux elementary και χθες το βράδυ έκανα τα καθιερωμένα updates. Μου εμφάνισε αυτό το μήνυμα σήμερα το πρωί : "could not update ICEauthority file" με αποτέλεσμα να μην συνδέεται. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ;;;
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Πατα ctrl+alt+f1 για να βγεις σε tty1 (ενα τεραστιο τερματικο που πιανει ολη την οθονη). Κανε login με τα στοιχεια σου (ο κωδικος δεν φαινεται αλλα μπαινει κανονικα) και μολις ανοιξει το prompt (αυτο που θα λεει πχ "mitsos@mypc:~$") δωσε ls -la | grep ICEΘα πρεπει να σου βγαλει το ICEauthority καπως ετσι $ ls -la | grep ICE -rw------- 1 jim jim 51241 Jan 4 2014 .ICEauthorityΑν εκει (= εκει που λεει jim) δεν λεει το ονομα χρηστη σου και στα 2, τοτε το αρχειο εχει λαθος permissions, αρα δεν μπορει να ανοιχτει απο το χρηστη σου, αρα δεν μπορεις να κανεις login. Αλλαξε το με ενα sudo chown jim:jim .ICEauthorityκαι τον κωδικο σου οταν σου ζητηθει, που παλι δεν θα φαινεται.Οπου λεω "jim" βαζεις το δικο σου χρηστη.
miko1990 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 ενας φιλος μου ειπε να διαγραψω το ICEauthority μεσω τερμιναλ και αυτο μαλλον περιεπλεξε την διαδικασια...ξερεις μηπως πως να το επαναφερω ; θα σου ειμαι πραγματικα υποχρεος
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Πως το διεγραψες? Με "rm .ICEauthority"? Αν ναι, δεν επαναφερεται. Κανε ενα καινουριο. Κανε login τη διαδικασια που λεω παραπανω και touch .ICEauthorityμε μεγαλη προσοχη σε κεφαλαια και μικρα γιατι εχει σημασια.
miko1990 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 το εκανα χωρις κανενα αποτελεσμα...το υσερναμε ηταν και στα 2 το ιδιο...παιζει να φταιει κατι αλλο ;;
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δεν μου ερχεται καποια αλλη ιδεα. Βαλε ενα απλο desktop enviroment, πχ openbox sudo apt-get install openboxκαι στην οθονη του login επελεξε να κανεις login σε αυτο. Θα το εχει σαν openbox session ή καπως ετσι.Μην τρομαξεις, θα σε βγαλει σε ενα κενο γκρι desktop και οτι θελεις να ανοιξεις ειναι σε ενα μενου στο δεξι κλικ. Το θεμα ειναι να καταφερεις να κανεις login. Ποσταρε μια και οτι σου λεει το ls -la /homeπχ $ ls -la /home total 20 drwxr-xr-x 3 root root 4096 Feb 12 2013 . drwxr-xr-x 22 root root 4096 Oct 7 10:47 .. drwxr-xr-x 146 jim jim 12288 Oct 9 21:24 jim
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα