dbr4in Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά! Μετά από καιρό αποφάσισα να αναβαθμίσω το σύστημα μου από intel Q9550 σε i7 4790K με την μητρική GA-Z97-HD3. Όλα καλά όλα ωραία αλλά αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα που δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλετε... έχω της μνήμες http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/mnimes-ram/Corsair-Vengeance-4GB-DDR3-1600-Dimm.htmοι οποίες συγχρονίζουν στα 1600 Mhz και για κάποιο λόγο μου συγχρονίζουν στα 1300 στο σύστημα μου... Οπότε μετά άλλαξα μέσα από το UEFI Το XMP Profile σε Profile1 και όλα μια χαρά με της μνήμες... Αλλα μετά από αυτό το Turbo Boost δείχνει να μην δουλεύει σωστά και το Clock είναι μονίμως κολλημένο στο Max Speet του Turbo Boost στα 4.4Ghz.... αντί να κυμαίνετε από 4 έως 4.4Ghz... Έχει κανείς εμπειρία σε παρόμοιο πρόβλημα???
Sakiz105 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Οταν πατησες xmp στις μνημες σου εβγαλε ως ερωτηση να ρυθμιστει αναλογα και η ταχυτητα του επεξεργαστη.Ε εσυ θα πατησες ναι.Κανε restore defaults στο bios και ξαναβαλε το profile
dbr4in Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δεν μου έβγαλε καμιά ερώτηση... και ακριβώς το ίδιο γίνετε αν ρυθμίσω της μνήμες και χειροκίνητα στα 1600...
Heatspreader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά στα Windows έχει επιλέξει Balanced στις επιλογές ενέργειας;Αν σου δίνει η μητρική τη δυνατότητα να έχεις επιλέξει το Profile, αλλά από κάτω να μπορείς να επιλέξεις την ταχύτητα, δοκίμασε το.Τέλος οι μνήμες σου είναι στο combatibility list του κατασκευαστή της μητρικής; 1
dbr4in Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δεν οφείλετε στης επιλογές ενέργειας τον win γιατί όλο αυτό δημιουργείται όταν ρυθμίζονται οι μνήμες στα 1600 όταν δεν είναι και παραμένουν στα 1300 όλα καλά με το Turbo Boost...
Heatspreader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Θα δοκίμαζα να βάλω χειροκίνητα το Turbo αν το επιτρέπει το BIOS. Δηλαδή αντί για Auto, θα έβαζα Enable και θα έθετα πόσο να ανεβαίνει. Το ίδιο θα έκανα και με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις όπως FSB, κλπ.
mixaliskriti1992 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δεν οφείλετε στης επιλογές ενέργειας τον win γιατί όλο αυτό δημιουργείται όταν ρυθμίζονται οι μνήμες στα 1600 όταν δεν είναι και παραμένουν στα 1300 όλα καλά με το Turbo Boost...μηπως σου αλλαξε και στο εκανε sync all cores? και στο παει ολα 4.4?
NT1G Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 μηπως σου αλλαξε και στο εκανε sync all cores? και στο παει ολα 4.4? Αυτό είναι το πιο πιθανό να έγινε.
dbr4in Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δεν υπάρχει επιλογή στο UEFI sync all cores η κάτι παρεμφερές... και όλα είναι όπως και πριν στο AUTO... μόνο το Turbo Boost άλλαξα σε Enable από AUTO άλλα πάλι καμιά διαφορά... μόλις γυρίζω της μνήμες σε 1300 το Turbo boost λειτουργεί μια χαρά...
Heatspreader Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Στο δικό μου PC έχω καταργήσει το Turbo. Έχω δώσει μία μέγιστη συχνότητα (4.4GHz) και από εκεί και πέρα η διαχείριση ενέργειας ρίχνει τον πολλαπλασιαστή, κατ' επέκταση την συχνότητα και την τάση.Θυμάμαι ότι και εμένα μου έκανε νούμερα το Turbo.
dbr4in Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Εδώ είναι τα options της RAM όπου φαίνεται και η αλλαγή του Profile στο XMP: και τα CPU Options:
Heatspreader Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Επίσης εδώ:http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=331435
dbr4in Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Ρυθμίζεις ένα ποσοστό πχ 20% upgrade και λογικά φαντάζομαι ότι σου κάνει 20% overclocking... κάτι σαν preset αντί να κάνεις manual τα settings...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα