Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Σύνδεσα πρόσφατα μια παλιά οθόνη που αποφάσισα να αξιοποιήσω ως 2η στον σταθερό υπολογιστή μου. Χρησιμοποίησα το κλασσικό ανταπτοράκι vga->dvi-d και ενώ το σύστημα (windows 8) και το πρόγραμμα driver της κάρτας γραφικών εντοπίζουν κανονικά την οθόνη και τις ρυθμίσεις της, δεν στέλνεται καθόλου εικόνα. Τι μπορεί να φταίει. Να σημειώσω ότι η οθόνη είναι πάνω από 10ετία και ότι στο λάπτοπ μου σε θύρα vga δούλεψε τέλεια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

καλησπερα και καλως ηρθες στο φορουμ :)

λογικα εχεις dvi-d (digital) και δεν υποστητιζει analog οπως η παλια σου οθονη.φτεει η καρτα γραφικων σου μαλλον αν δεν μπορει να στειλει analog σημα.

ισως χρειαζεσαι εναν active  convertor.

κατσε να σου πουνε και τα αλλα παιδια εδω που θα το ξερουν καλυτερα το θεμα.

κ εγω ειχα το ιδιο προβλημα αλλα το αφησα και συνδεσα την οθονη στην vga port και τελειωσε εκει.

Δημοσ.

Θα σου ήταν εύκολο να μας αναφέρεις:
1) Το ακριβές μοντέλο της οθόνης.
2) Το ακριβές μοντέλο της κάρτα γραφικών. Ακόμα και από ποιον κατασκευαστή είναι η υλοποίηση. Για παράδειγμα Gigabyte.

Δημοσ.

Όπως προανέφερα η οθόνη είναι περίπου 12 χρονών και είναι η Sony SDM-S51. Η κάρτα γραφικών μου είναι η Palit GeForce GTX650

Δημοσ.

Διαβάζοντας καλύτερα το πρώτο σου μήνυμα αναφέρεις:

Χρησιμοποίησα το κλασσικό ανταπτοράκι vga->dvi-d 

Από VGA δεν μπορείς να στείλεις σε DVI. Το αντίθετο μόνο είναι εφικτό.
Αν εννοείς από DVI σε VGA ξεκαθάρισε το μας.

Επίσης:

The DVI connector on a device is given one of three names, depending on which signals it implements:

Δημοσ.

Ναι αυτό εννοώ ότι χρησιμοποίησα http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/DVI-VGA-Adapter.jpg. Τώρα, όσο αφορά το λινκ που μου δωσες, από τις φωτογραφίες βλέπω ότι τελικά είναι dvi-i dual link (το 2ο στις φωτογραφίες). Μήπως αυτό τελικά έφταιγε?

Δημοσ.

Η μόνη πιθανότητα να μην μπορεί να παίξει ο αντάπτορας σου, είναι η κάρτα γραφικών να έχει έξοδο DVI-D.

post-115429-0-22555500-1412935529_thumb.png

Προσπάθησα από το Site του κατασκευαστή να δω τον τύπο του DVI, αλλά δεν αναφέρει ξεκάθαρα. Το μόνο που αναφέρει είναι το Dual Link.
Ψάχνοντας γενικότερα, το Amazon αναφέρει πως πρόκειται για DVI-D έξοδο κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μεταφέρει αναλογικό σήμα. Δεν μου φαίνεται παράξενο μιας και η κάρτα γραφικών έχει ήδη μία VGA έξοδο.
http://www.amazon.co.uk/Palit-GeForce-Graphics-Express-Architecture/dp/B009A4XO28

Αν μάλιστα η οθόνη όπως λες δουλεύει κανονικά στην αναλογική (VGA) έξοδο της κάρτας γραφικών, νομίζω πως το μυστήριο λύθηκε. :)
Με λίγα λόγια αυτό που είπε ο φίλος discoboyminimal στο δεύτερο μήνυμα.

post-115429-0-47912100-1412935504_thumb.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...