Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, θέλω ένα τροφοδοτικο και έχω κολλήσει δεν ξέρω πιο να πάρω.

Είδα μερικά και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα τρία τροφοδοτικά Link.png Site: XFX , Link.png Site: Coolermaster και Link.png Site: Thermaltake

Και εδώ έρχεται η ερώτηση μου, πιο από τα τρία είναι καλύτερο (απόδοση,ασφάλεια υλοποίηση κτλ.) ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα δεχτώ, μπορεί ένα από αυτά τα τροφοδοτικά να σηκώσει 2xR9 280X?

Παρακαλώ να με βοηθήσει κάποιος γιατί έχω μπερδευτεί!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία, έχω ένα thermaltake 500w από το 2008 με 80% bronze efficiency και ως τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. (Με 2 αναβαθμίσεις)

Διόρθωση!! έβλεπα λάθος κάρτα!! 2x r9 280x λέει σε crossfire θέλει 900 watt το λιγότερο!!

Πάρε ένα καλό 1000άρι με καλό efficiency!

Και συμβουλή, αν μπορείς δώσε λίγα παραπάνω λεφτά για ένα καλό τροφοδοτικό να είσαι καλυμμένος μιας και πρέπει να έχεις καλό μηχάνημα. Θα σου μείνει και για το μέλλον.

Δες και το site με τα power requirements για να έχεις μια ιδέα: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page362.htm

Δημοσ.

Γειά σας, θέλω ένα τροφοδοτικο και έχω κολλήσει δεν ξέρω πιο να πάρω.

Είδα μερικά και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα τρία τροφοδοτικά Link.png Site: XFX , Link.png Site: Coolermaster και Link.png Site: Thermaltake

Και εδώ έρχεται η ερώτηση μου, πιο από τα τρία είναι καλύτερο (απόδοση,ασφάλεια υλοποίηση κτλ.) ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα δεχτώ, μπορεί ένα από αυτά τα τροφοδοτικά να σηκώσει 2xR9 280X?

Παρακαλώ να με βοηθήσει κάποιος γιατί έχω μπερδευτεί!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εφόσον χρειάζονται τόσα βάτ για crosfire τότε δεν το σκέφτομαι καν....άρα από τις τρις επιλογές να διαλέξο Τhermaltake?

Δημοσ.

Καταρχάς πολύ σωστά όταν κάνουμε SLI ή Crossfire δεν χρειάζεται να κοιτάμε χιλιάδες Watt στα τροφοδοτικά μας.
1) Τα 3 τροφοδοτικά που έχεις διαλέξει πληρούν τις προδιαγραφές γι' αυτό που θέλεις να κάνεις.
2) Διαθέτουν τα απαραίτητα καλώδια PCI Express για την συνδεσμολογία δύο τέτοιων καρτών.

3) Η ισχύς που μπορούν να δώσουν είναι αρκετή. Ωστόσο τα 650W του XFX δεν είναι ότι δεν θα παίξουν, αλλά μπορείς να πας στο 750W για μεγαλύτερη άνεση.

XFX 650W - 750W.
Ένα εξαιρετικό Review:

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=216

Coolermaster G550M Δεν είναι για το μεγαλύτερο.

http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/G550M/11.html

Thermaltake Smart 730
http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/SP-730P/

Ρίξε μία ματιά. 

Είναι noob-ά πάντως με το που δούμε SLI ή CF αμέσως να βάζουμε 1000άρια τροφοδοτικά.
Τα Watt δεν είναι στραγάλια.

• Like 2
Δημοσ.

Ίσως και να ναι noobia, το site που παρέθεσα λέει 900 watt recommended για r9 280x σε crossfire. Δεν ξέρουμε και τι CPU ή extras έχει στο μηχανημά του.

Τώρα η άνεση για μένα είναι επίσης σημαντικό (για ποιό λόγο να το τεντώνεις το PSU στα άκρα του)

Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.

Δημοσ.
Δημοσ.

Επειδή δεν έχω λευτά για EVGA μάλλον θα πάω xfx ή thermaltake :P

Και η τελευταία μου ερώτηση είναι, αξίζει 10 ευρώ παραπάνω η ΧFX, αν την πάρω

θα τρέχει άνετα τις 2 r9 280x?

Kαι να πώ ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ σε όλους για την βοήθεια σας. :)

Δημοσ.

Ίσως και να ναι noobia, το site που παρέθεσα λέει 900 watt recommended για r9 280x σε crossfire. Δεν ξέρουμε και τι CPU ή extras έχει στο μηχανημά του.

Τώρα η άνεση για μένα είναι επίσης σημαντικό (για ποιό λόγο να το τεντώνεις το PSU στα άκρα του)

Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.

Σωστά τα λες σε σχέση με την άνεση. Με ένα 700W-750W υπάρχει άνεση.

Το Site δεν ξέρω από που παίρνει τις πληροφορίες του.

Όπου διαβάσει κάποιος τη λέξη SLI - CrossFire, στη συνέχεια της βλέπει κάτι χιλιάδες Watt τροφοδοτικά. 

Λίγη ηρεμία.

Αν ήταν να μην μας έφταναν 750W, δηλαδή ότι παίρνει από τη πρίζα 750W και να δίνει στα υποσυστήματα του υπολογιστή 652W 87% efficiency (σε Full Load δεν είναι στο μέγιστο το efficiency, ok), κατά τη διάρκεια ενός απαιτητικού παιχνιδιού ας πούμε ή κάποιας εφαρμογής Editing, θα έπρεπε να είχαμε πάει φυλακή με τους λογαριασμούς που θα μας έστελνε η ΔΕΗ.

Πάρτε ένα όργανο που μετράει κατανάλωση και βάλτε την πριν τον υπολογιστή σας. Δεν θα δείτε τα νούμερα που περιμένετε.

Ειδικά τώρα με τις νέες κάρτες γραφικών της nvidia κάνεις SLI με 500W τροφοδοτικό!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...